Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Bairam a la carte in Skopje (autocar) 2025

Descriere

Destinatie: Serbia-Croatia-Muntenegru

Durata: 4 nopti

Vezi detalii in format PDF

Veliko Tarnovo – Skopje – Ohrid – Pristina – Sofia
Servicii incluse:
· transport cu autocar/minibus clasificat

· 4 nopti la hotel de 3*

· 4 mic dejun;

· Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
Servicii neincluse:
· Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.

· Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane;

· Asigurare de calatorie (storno + medicala).

Destinatie: Serbia-Croatia-Muntenegru

Durata: 4 nopti

Vezi detalii in format PDF

Veliko Tarnovo – Skopje – Ohrid – Pristina – Sofia
Servicii incluse:
· transport cu autocar/minibus clasificat

· 4 nopti la hotel de 3*

· 4 mic dejun;

· Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
Servicii neincluse:
· Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.

· Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane;

· Asigurare de calatorie (storno + medicala).

Itinerariu

Ziua 1

 Ziua 1. 29.12.2024 București – Veliko Tarnovo - Skopje Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Nici nu ne-am obișnuit cu verdele dealurilor bulgărești care domină peisajele câ şi ajungem la Veliko Târnovo. Orașul bulgăresc pare desprins din cărțile de povești, așa că, decidem să îi explorăm farmecul. Fosta Capitală bulgară ne întrece toate așteptările: Cetatea Tsarevo domină înălțimile, iar în oraș ne încântă străduțele și casele cu aerul lor medieval. Cafenele și restaurante primitoare ne fac cu ochiul la fiecare colț de stradă. Noi însă avem de văzut Monumentul Asăneștilor, Casa Sarafkina – Muzeul Etnografic, Catedrala din Veliko Tarnovo, Biserica Fortificată a celor 40 de Sfinți Martiri, Biserica Sfinților Petru și Pavel. Ne continuam traseul nostru spre capitala Macedoniei unde ajungem spre seara. Cazare la hotel in Skopje

Ziua 2

 Ziua 2. 30.12.2024 Skopje - Ohrid Mic dejun. Azi va propunem sa exploram Ohrid. Fondat acum peste 2400 de ani, orașul Ohrid are o bogăție de patrimoniu și astăzi este un important centru cultural și spiritual. Atât orașul, cât și lacul au fost înscrise pe lista Patrimoniu Mondial UNESCO înca din 1980. Lacul Ohrid este unul dintre cele mai vechi lacuri din lume, aproximativ 4 milioane de ani. În jurul lacului există aproximativ 365 de biserici, mănăstiri și alte locuri religioase. Începem cu un tur al orașului Ohrid, care include vizitarea cetatii Tsar Samuil și amfiteatrul roman pentru vederi panoramice senzaționale. Continuam cu monumentul Sf. Chiril și Metodiu, Biserica Sf. Sofia, Galeria de Efigii și Cetatea Samuel. Nu plecăm din Ohrid fără a face o plimbare prin bazarul orașului, care ascunde o surpriză pentru vizititatori, istoricul copac Chinar, vechi de peste1.000 de ani. Vechiul Bazar din Ohrid este unul dintre cele mai pline de viață locuri ale orașului Ohrid, mai ales in așa-numitele “zile de piață”, unde numeroși clienți, pot cumpăra diverse obiecte fabricate manual, vechi instrumente muzicale macedonene și faimoasa broderie dar și produse alimentare. Moment de răgaz (timp liber): Bucătăria tradițională macedoneană combină caracteristicile balcanice și mediteraneene, moștenite în mare parte din gusturile turcești care au predominat de-a lungul multor secole de dominație otomană. Va recomandam Burek -un tip de plăcintă popular în întregul fost Imperiu otoman. În Macedonia, burek este făcut din straturi de aluat gros, alternând cu straturi de alte umpluturi într-o tavă circulară de copt și acoperită cu un strat de aluat. Umpluturile sunt carne tocată, brânză albă, spanac. Gustati si Mastika, , initial o băutură făcută din rășina copacului mastic. Este considerata băutura națională a Republicii Macedonia care conține 45% alcool si care are un gust fierbinte, nu diferit de cea de brandy și este de obicei făcută din struguri, stafide, prune sau smochine. Se serveste cu gheață și se bucură de Meze (selecție de aperitive sau mâncăruri mici). In cursul serii ne intoarcem la Skopje pentru cazare la acelasi hotel. Am bifat si azi o zi frumoasa plina de locuri deosebite. Ce aventuri ne mai asteapta ziua urmatoare? Abia asteptam sa descoperim impreuna!

Ziua 3

 Ziua 3. 31.12.2024 Skopje Dimineața ne delectăm la micul dejun cu savori macedonene. Apoi pornim să explorăm Skopje, un oraș care a fost aproape complet distrus de un cutremur devastator în 1963. Clădirile noi și statuile moderne prezente în număr mare sunt parte din programul urbanistic guvernamental de reconstrucție și amenajare a Capitalei, Skopje 2014. Explorăm misterioasa fortăreață Kale și Podul de Piatră, ajungem la Casa Memorială a Maicii Tereza, în Piața Macedonia și la statuia lui Alexandru cel Mare, cât și la Moscheea Mustafa Pasha, cu al său candelabru impunător cu peste 100 de becuri. Ne plimbăm prin Vechiul Bazar, pe alei înguste pavate cu piatră cubică și flancate de sute de tarabe de lemn peste care plutește o mireasmă de ceai aromat și delicii savuroase care sfârâie pe grătare. După ce am admirat frumusețile acestui oraș ne îndreptăm spre hotelul nostru din Skopje. Profităm de ultimele ore din 2023 pentru a ne pregati de intampinarea noului an. La multi ani 2024!  Ziua 4. 01.01.2025 Pristina / Kosovo Mic dejun. Timp liber in Skopje sau va propunem un program optional inedit : excursie in Kosovo, cea mai noua tara a Europei, partial recunoscuta, situata chiar in inima Balcanilor. Este un tinut fascinant, care te imtâmpina cu zâmbete, orasele muntoase fermecatoare si peisaje superbe. Trecem frontiera in Kosovo si inainte de a ajunge in capitala Pristina, ne oprim sa vizitam splendida manastire Gracanica, un simbol al stilului bizantin care si-a câstigat locul in patrimoniul UNESCO. De aici, Pristina este la o aruncatura de bat, vorbind desigur la figurat… Admiram pe rand: Catedrala Maica Tereza, Universitatea, Biblioteca Nationala, Piata Scanderbeg si admiram autenticul bazar vechi, cât si moscheele din imprejurimi. Moment de ragaz (timp liber): Bucurati-va din plin de atmosfera unica la una dintre cafenelele de aici si nu uitati sa incercati cel putin un preparat traditional. Restaurantul “Sokoli i Mirusha”, a fost dintotdeauna un local mereu la moda, asta in principal pentru ca aici au loc concerte live de jazz in fiecare seara. Restaurantul poarta denumirea baletului omonim compus de Akil Mark Koci (de origine Kosovara). O combinatie interesanta este meniul care cuprinde supa de ardei rosu si la felul al doilea piept de pui cu sos de spanac. Meniul trebuie udat cu “dunia”un interesant rachiu de gutui. Dupa masa de pranz, pornim spre „capitala culturala” a tarii - Prizren. Pitorescul oras are un patrimoniu impresionant. Vedem Podul de Piatra, biserica medievala Sf. Gheorghe, Moscheea Sinan Pasa, dar si hammamul si zona comerciala, plina de viata. In cursul serii ne intoarcem la hotelul nostru din Skopje cu o imagine cu totul diferita despre Kosovo. Cazare la acelasi hotel in Skopje.

Ziua 4

 Ziua 4. 01.01.2025 Pristina / Kosovo Mic dejun. Timp liber in Skopje sau va propunem un program optional inedit : excursie in Kosovo, cea mai noua tara a Europei, partial recunoscuta, situata chiar in inima Balcanilor. Este un tinut fascinant, care te imtâmpina cu zâmbete, orasele muntoase fermecatoare si peisaje superbe. Trecem frontiera in Kosovo si inainte de a ajunge in capitala Pristina, ne oprim sa vizitam splendida manastire Gracanica, un simbol al stilului bizantin care si-a câstigat locul in patrimoniul UNESCO. De aici, Pristina este la o aruncatura de bat, vorbind desigur la figurat… Admiram pe rand: Catedrala Maica Tereza, Universitatea, Biblioteca Nationala, Piata Scanderbeg si admiram autenticul bazar vechi, cât si moscheele din imprejurimi. Moment de ragaz (timp liber): Bucurati-va din plin de atmosfera unica la una dintre cafenelele de aici si nu uitati sa incercati cel putin un preparat traditional. Restaurantul “Sokoli i Mirusha”, a fost dintotdeauna un local mereu la moda, asta in principal pentru ca aici au loc concerte live de jazz in fiecare seara. Restaurantul poarta denumirea baletului omonim compus de Akil Mark Koci (de origine Kosovara). O combinatie interesanta este meniul care cuprinde supa de ardei rosu si la felul al doilea piept de pui cu sos de spanac. Meniul trebuie udat cu “dunia”un interesant rachiu de gutui. Dupa masa de pranz, pornim spre „capitala culturala” a tarii - Prizren. Pitorescul oras are un patrimoniu impresionant. Vedem Podul de Piatra, biserica medievala Sf. Gheorghe, Moscheea Sinan Pasa, dar si hammamul si zona comerciala, plina de viata. In cursul serii ne intoarcem la hotelul nostru din Skopje cu o imagine cu totul diferita despre Kosovo. Cazare la acelasi hotel in Skopje

Ziua 5

 Ziua 5. 02.01.2025. Skopje – Sofia - București Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat şi ne îndreptăm spre ţară. Mai întăi traversăm Bulgaria şi ne oprim pentru o scurtă vizită în capitala acesteia – Sofia. Aici păşim în impunătoarea catedrală Alexandru Nevski, ridicată în stil neobizantin în perioada 1904-1912 pentru a sărbători eliberarea de sub dominația otomană. Cupola are o înălțime de 45 m, iar turnul clopotniței o înălțime de 53 m. Interiorul este decorat cu marmură italiană policromă iar la baza cupolei este înscris cu litere de aur textul rugăciunii Tatăl nostru. Ne continuăm traseul spre Bucureşti unde ajungem în cursul serii.

Ziua 1

 Ziua 1. 29.12.2024 București – Veliko Tarnovo - Skopje Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Nici nu ne-am obișnuit cu verdele dealurilor bulgărești care domină peisajele câ şi ajungem la Veliko Târnovo. Orașul bulgăresc pare desprins din cărțile de povești, așa că, decidem să îi explorăm farmecul. Fosta Capitală bulgară ne întrece toate așteptările: Cetatea Tsarevo domină înălțimile, iar în oraș ne încântă străduțele și casele cu aerul lor medieval. Cafenele și restaurante primitoare ne fac cu ochiul la fiecare colț de stradă. Noi însă avem de văzut Monumentul Asăneștilor, Casa Sarafkina – Muzeul Etnografic, Catedrala din Veliko Tarnovo, Biserica Fortificată a celor 40 de Sfinți Martiri, Biserica Sfinților Petru și Pavel. Ne continuam traseul nostru spre capitala Macedoniei unde ajungem spre seara. Cazare la hotel in Skopje

Ziua 2

 Ziua 2. 30.12.2024 Skopje - Ohrid Mic dejun. Azi va propunem sa exploram Ohrid. Fondat acum peste 2400 de ani, orașul Ohrid are o bogăție de patrimoniu și astăzi este un important centru cultural și spiritual. Atât orașul, cât și lacul au fost înscrise pe lista Patrimoniu Mondial UNESCO înca din 1980. Lacul Ohrid este unul dintre cele mai vechi lacuri din lume, aproximativ 4 milioane de ani. În jurul lacului există aproximativ 365 de biserici, mănăstiri și alte locuri religioase. Începem cu un tur al orașului Ohrid, care include vizitarea cetatii Tsar Samuil și amfiteatrul roman pentru vederi panoramice senzaționale. Continuam cu monumentul Sf. Chiril și Metodiu, Biserica Sf. Sofia, Galeria de Efigii și Cetatea Samuel. Nu plecăm din Ohrid fără a face o plimbare prin bazarul orașului, care ascunde o surpriză pentru vizititatori, istoricul copac Chinar, vechi de peste1.000 de ani. Vechiul Bazar din Ohrid este unul dintre cele mai pline de viață locuri ale orașului Ohrid, mai ales in așa-numitele “zile de piață”, unde numeroși clienți, pot cumpăra diverse obiecte fabricate manual, vechi instrumente muzicale macedonene și faimoasa broderie dar și produse alimentare. Moment de răgaz (timp liber): Bucătăria tradițională macedoneană combină caracteristicile balcanice și mediteraneene, moștenite în mare parte din gusturile turcești care au predominat de-a lungul multor secole de dominație otomană. Va recomandam Burek -un tip de plăcintă popular în întregul fost Imperiu otoman. În Macedonia, burek este făcut din straturi de aluat gros, alternând cu straturi de alte umpluturi într-o tavă circulară de copt și acoperită cu un strat de aluat. Umpluturile sunt carne tocată, brânză albă, spanac. Gustati si Mastika, , initial o băutură făcută din rășina copacului mastic. Este considerata băutura națională a Republicii Macedonia care conține 45% alcool si care are un gust fierbinte, nu diferit de cea de brandy și este de obicei făcută din struguri, stafide, prune sau smochine. Se serveste cu gheață și se bucură de Meze (selecție de aperitive sau mâncăruri mici). In cursul serii ne intoarcem la Skopje pentru cazare la acelasi hotel. Am bifat si azi o zi frumoasa plina de locuri deosebite. Ce aventuri ne mai asteapta ziua urmatoare? Abia asteptam sa descoperim impreuna!

Ziua 3

 Ziua 3. 31.12.2024 Skopje Dimineața ne delectăm la micul dejun cu savori macedonene. Apoi pornim să explorăm Skopje, un oraș care a fost aproape complet distrus de un cutremur devastator în 1963. Clădirile noi și statuile moderne prezente în număr mare sunt parte din programul urbanistic guvernamental de reconstrucție și amenajare a Capitalei, Skopje 2014. Explorăm misterioasa fortăreață Kale și Podul de Piatră, ajungem la Casa Memorială a Maicii Tereza, în Piața Macedonia și la statuia lui Alexandru cel Mare, cât și la Moscheea Mustafa Pasha, cu al său candelabru impunător cu peste 100 de becuri. Ne plimbăm prin Vechiul Bazar, pe alei înguste pavate cu piatră cubică și flancate de sute de tarabe de lemn peste care plutește o mireasmă de ceai aromat și delicii savuroase care sfârâie pe grătare. După ce am admirat frumusețile acestui oraș ne îndreptăm spre hotelul nostru din Skopje. Profităm de ultimele ore din 2023 pentru a ne pregati de intampinarea noului an. La multi ani 2024!  Ziua 4. 01.01.2025 Pristina / Kosovo Mic dejun. Timp liber in Skopje sau va propunem un program optional inedit : excursie in Kosovo, cea mai noua tara a Europei, partial recunoscuta, situata chiar in inima Balcanilor. Este un tinut fascinant, care te imtâmpina cu zâmbete, orasele muntoase fermecatoare si peisaje superbe. Trecem frontiera in Kosovo si inainte de a ajunge in capitala Pristina, ne oprim sa vizitam splendida manastire Gracanica, un simbol al stilului bizantin care si-a câstigat locul in patrimoniul UNESCO. De aici, Pristina este la o aruncatura de bat, vorbind desigur la figurat… Admiram pe rand: Catedrala Maica Tereza, Universitatea, Biblioteca Nationala, Piata Scanderbeg si admiram autenticul bazar vechi, cât si moscheele din imprejurimi. Moment de ragaz (timp liber): Bucurati-va din plin de atmosfera unica la una dintre cafenelele de aici si nu uitati sa incercati cel putin un preparat traditional. Restaurantul “Sokoli i Mirusha”, a fost dintotdeauna un local mereu la moda, asta in principal pentru ca aici au loc concerte live de jazz in fiecare seara. Restaurantul poarta denumirea baletului omonim compus de Akil Mark Koci (de origine Kosovara). O combinatie interesanta este meniul care cuprinde supa de ardei rosu si la felul al doilea piept de pui cu sos de spanac. Meniul trebuie udat cu “dunia”un interesant rachiu de gutui. Dupa masa de pranz, pornim spre „capitala culturala” a tarii - Prizren. Pitorescul oras are un patrimoniu impresionant. Vedem Podul de Piatra, biserica medievala Sf. Gheorghe, Moscheea Sinan Pasa, dar si hammamul si zona comerciala, plina de viata. In cursul serii ne intoarcem la hotelul nostru din Skopje cu o imagine cu totul diferita despre Kosovo. Cazare la acelasi hotel in Skopje.

Ziua 4

 Ziua 4. 01.01.2025 Pristina / Kosovo Mic dejun. Timp liber in Skopje sau va propunem un program optional inedit : excursie in Kosovo, cea mai noua tara a Europei, partial recunoscuta, situata chiar in inima Balcanilor. Este un tinut fascinant, care te imtâmpina cu zâmbete, orasele muntoase fermecatoare si peisaje superbe. Trecem frontiera in Kosovo si inainte de a ajunge in capitala Pristina, ne oprim sa vizitam splendida manastire Gracanica, un simbol al stilului bizantin care si-a câstigat locul in patrimoniul UNESCO. De aici, Pristina este la o aruncatura de bat, vorbind desigur la figurat… Admiram pe rand: Catedrala Maica Tereza, Universitatea, Biblioteca Nationala, Piata Scanderbeg si admiram autenticul bazar vechi, cât si moscheele din imprejurimi. Moment de ragaz (timp liber): Bucurati-va din plin de atmosfera unica la una dintre cafenelele de aici si nu uitati sa incercati cel putin un preparat traditional. Restaurantul “Sokoli i Mirusha”, a fost dintotdeauna un local mereu la moda, asta in principal pentru ca aici au loc concerte live de jazz in fiecare seara. Restaurantul poarta denumirea baletului omonim compus de Akil Mark Koci (de origine Kosovara). O combinatie interesanta este meniul care cuprinde supa de ardei rosu si la felul al doilea piept de pui cu sos de spanac. Meniul trebuie udat cu “dunia”un interesant rachiu de gutui. Dupa masa de pranz, pornim spre „capitala culturala” a tarii - Prizren. Pitorescul oras are un patrimoniu impresionant. Vedem Podul de Piatra, biserica medievala Sf. Gheorghe, Moscheea Sinan Pasa, dar si hammamul si zona comerciala, plina de viata. In cursul serii ne intoarcem la hotelul nostru din Skopje cu o imagine cu totul diferita despre Kosovo. Cazare la acelasi hotel in Skopje

Ziua 5

 Ziua 5. 02.01.2025. Skopje – Sofia - București Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat şi ne îndreptăm spre ţară. Mai întăi traversăm Bulgaria şi ne oprim pentru o scurtă vizită în capitala acesteia – Sofia. Aici păşim în impunătoarea catedrală Alexandru Nevski, ridicată în stil neobizantin în perioada 1904-1912 pentru a sărbători eliberarea de sub dominația otomană. Cupola are o înălțime de 45 m, iar turnul clopotniței o înălțime de 53 m. Interiorul este decorat cu marmură italiană policromă iar la baza cupolei este înscris cu litere de aur textul rugăciunii Tatăl nostru. Ne continuăm traseul spre Bucureşti unde ajungem în cursul serii.