Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Scandinavia - Norvegia - Cercul Polar - Capul Nord - Laponia*


Descriere

Destinatie: Norvegia

Durata: 11 nopti

Servicii incluse:

·          Bilet de avion la dus Bucuresti – Oslo, via Viena/Munchen compania Austrian / Lufthansa

·          Bilet de avion la retur Helsinki – Bucuresti, via Munchen,  Compania Lufthansa

·          Transport cu autocar propriu conform itinerariului

·          Cazare 11 nopti cu mic dejun inclus la hoteluri de 3* si 4* conform programului astfel:

o         1 noapte in Oppdal la hotel Quality Skifer 4* sau similar

o         1 noapte in Steinkjer la hotel Quality Steinkjer 3* sau similar

o         1 noapte in Fauske la hotel Scandic Fauske 3* sau similar

o         1 noapte in Insulele Lofoten la hotel Fast Lofoten 3* sau similar

o         1 noapte in Tromso la hotel Thon Polar 3* sau similar

o         1 noapte in Alta la hotel Scandic Alta 4* sau similar

o         1 noapte la Capul Nord in Honningsvag la hotel Scandic Honningsvag 4* sau similar

o         2 nopti in Laponia la hotel Club Saariselka 4* si hotel Scandic Rovaniemi 4* sau similare

o         1 noapte in Jyvaskyla la hotel Sokos Alexandra 4* sau similar

o         1 noapte in Helsinki la hotel Crown Plaza 4* sau similar

·          Tururile si vizitele din program: Lillehammer, Trondheim, Mo I Rana, Monumentul si Centrul Cercului Polar din Norvegia, Bodo, Insulele Lofoten, Svolvaer, Tromso, Alta, Hammerfest – cel mai nordic oras din lume, Monumentul Meridianului, Capul Nord – extremitatea nordica a lumii, Karasjok, Inari, Saariselka si Rovaniemi in Laponia, Satul lui Mos Craciun – Santa Claus Village, Jyvaskyla, Porvoo, Helsinki

·          Bilet de intrare la Capul Nord care include: acces la expozitiile permanente, proiectie de film panoramica, magazinul de suveniruri, intrari multiple in decurs de 24h

·         Transferuri aeroport – hotel – aeroport

·         Ferry - boat : Bodo – Moskenes; Svansby- Breivikeidet; Oldersdalen-Lyngseidet.

·         Insotitor roman de grup

·          Taxele de aeroport & combustibil pentru zborurile internationale: 240 Euro/persoana (se pot modifica pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului)

 

Servicii neincluse:


·          Biletele de intrare la obiectivele turistice din program (a se consulta tarifele din program) - optionale

·          Supliment recomandat demipensiune: 319 Euro/persoana (se rezerva din tara la inscriere)

·          Asigurarea medicala de calatorie obligatorie, Asigurarea storno optionala

·          Bacsisurile pentru ghizi si soferi (se achita la fata locului insotitorului de grup)

·          Alte servicii decat cele mentionate in program

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

        Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia

        Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

        Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

        Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti  

 

 

 

 

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

Ø       Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!

Ø        Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

·  TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de INTERRA TRAVEL cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.

·    Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.

·    Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.

·    Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.

·    Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.

·    Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.

·    Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.

·    Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta

DOCUMENTE DE CALATORIE

·    Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.

·    Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

·    Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90

zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)

·    Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

·    Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.

·    In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.

·    Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.

·    Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.


CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

·    Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

·    Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.

·    Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.

·    Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

·    Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.

·    Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

 

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

·    Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.

·    Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.

·    Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).

·    Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

·    Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

·    In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, Interra aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, Interra poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.

·    Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%. 

Destinatie: Norvegia

Durata: 11 nopti

Servicii incluse:

·          Bilet de avion la dus Bucuresti – Oslo, via Viena/Munchen compania Austrian / Lufthansa

·          Bilet de avion la retur Helsinki – Bucuresti, via Munchen,  Compania Lufthansa

·          Transport cu autocar propriu conform itinerariului

·          Cazare 11 nopti cu mic dejun inclus la hoteluri de 3* si 4* conform programului astfel:

o         1 noapte in Oppdal la hotel Quality Skifer 4* sau similar

o         1 noapte in Steinkjer la hotel Quality Steinkjer 3* sau similar

o         1 noapte in Fauske la hotel Scandic Fauske 3* sau similar

o         1 noapte in Insulele Lofoten la hotel Fast Lofoten 3* sau similar

o         1 noapte in Tromso la hotel Thon Polar 3* sau similar

o         1 noapte in Alta la hotel Scandic Alta 4* sau similar

o         1 noapte la Capul Nord in Honningsvag la hotel Scandic Honningsvag 4* sau similar

o         2 nopti in Laponia la hotel Club Saariselka 4* si hotel Scandic Rovaniemi 4* sau similare

o         1 noapte in Jyvaskyla la hotel Sokos Alexandra 4* sau similar

o         1 noapte in Helsinki la hotel Crown Plaza 4* sau similar

·          Tururile si vizitele din program: Lillehammer, Trondheim, Mo I Rana, Monumentul si Centrul Cercului Polar din Norvegia, Bodo, Insulele Lofoten, Svolvaer, Tromso, Alta, Hammerfest – cel mai nordic oras din lume, Monumentul Meridianului, Capul Nord – extremitatea nordica a lumii, Karasjok, Inari, Saariselka si Rovaniemi in Laponia, Satul lui Mos Craciun – Santa Claus Village, Jyvaskyla, Porvoo, Helsinki

·          Bilet de intrare la Capul Nord care include: acces la expozitiile permanente, proiectie de film panoramica, magazinul de suveniruri, intrari multiple in decurs de 24h

·         Transferuri aeroport – hotel – aeroport

·         Ferry - boat : Bodo – Moskenes; Svansby- Breivikeidet; Oldersdalen-Lyngseidet.

·         Insotitor roman de grup

·          Taxele de aeroport & combustibil pentru zborurile internationale: 240 Euro/persoana (se pot modifica pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului)

 

Servicii neincluse:


·          Biletele de intrare la obiectivele turistice din program (a se consulta tarifele din program) - optionale

·          Supliment recomandat demipensiune: 319 Euro/persoana (se rezerva din tara la inscriere)

·          Asigurarea medicala de calatorie obligatorie, Asigurarea storno optionala

·          Bacsisurile pentru ghizi si soferi (se achita la fata locului insotitorului de grup)

·          Alte servicii decat cele mentionate in program

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

        Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia

        Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

        Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

        Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti  

 

 

 

 

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

Ø       Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!

Ø        Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

·  TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de INTERRA TRAVEL cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.

·    Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.

·    Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.

·    Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.

·    Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.

·    Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.

·    Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.

·    Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta

DOCUMENTE DE CALATORIE

·    Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.

·    Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

·    Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90

zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)

·    Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

·    Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.

·    In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.

·    Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.

·    Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.


CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

·    Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

·    Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.

·    Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.

·    Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

·    Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.

·    Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

 

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

·    Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.

·    Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.

·    Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).

·    Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

·    Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

·    In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, Interra aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, Interra poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.

·    Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%. 

Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI – OSLO – LILLEHAMMER - DOMBAS - OPPDAL  Pentru plecare 24.06.2018: Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda la ora 06:00 pentru imbarcare pe zborul AUSTRIAN AIRLINES OS768 cu destinatia Viena. Decolare la ora 08:00 si sosire in Viena la 08:45. Decolare spre Oslo la ora 10:20 cu zborul OS335. Sosire la Oslo - Gardemoen la ora 12:45.  Pentru plecare 15.08.2018: Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda la ora 04:15 pentru imbarcare pe zborul LUFTHANSA LH1657 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 06:15 si sosire in Munchen la 07:15. Decolare spre Oslo la ora 08:40 cu zborul LH2452. Sosire la Oslo – Gardemoen la ora 10:45. Dupa preluarea bagajelor ne imbarcam in autocar si de la aeroportul Gardemoen plecam spre Oppland, de-a lungul lacul Mjosa spre Lillehammer. Dupa un popas in orasul-gazda a JO de iarna din 1994 continuam pe valea Gudbransdal, unde converg principalele parcuri nationale ale tarii, spre Dombas iar de aici prin peisajele alpine ale parcului Dovrefjell-Sunndalsfjella ajungem la Oppdal. Cazare Quality Hotel Skifer 4* sau similar Oppdal.

Ziua 2

OPPDAL – TRONDHEIM – STEINKJER Mic dejun. Traversam cele mai nordice zone agricole ale Norvegiei si ajungem la Trondheim – capitala istorica si loc de incoronare a regilor Norvegiei. Vizitam impozanta Catedrala Nidaros – cea mai nordica catedrala medievala din lume construita pe locul unde este inmormantat Sfantul Olav, ce a devenit si cel mai nordic loc de pelerinaj din lume (bilet de intrare 100 NOK-11 Euro). Turul continua pe langa Palatul Arhiepiscopal, care adaposteste Coroana Regala, spre Podul Orasului Vechi (Gamle Bybro) peste raul Nidelva, de unde admiram vechile docuri, si ajungem in Bakklandet, un pitoresc cartier cu case de lemn ce gazduieste numeroase baruri, restaurante si buticuri. Timp liber la dispozitie dupa care ne indreptam, prin regiunea Trondelag, spre Steinskjer, oras situat la extremitatea nordica a Trondheimfjorden la 64 grade nord. Cazare Hotel Quality Steinkjer 3* sau similar.

Ziua 3

STEINKJER – MO I RANA – CERCUL POLAR - FAUSKE Mic dejun. Drumul nostru continua in atmosfera contemplativa a peisajelor nordice cu lacuri, paduri, fiorduri, cascade, sate pescaresti, munti si tundra. Ne oprim in Mo I Rana pentru scurte vizite si pauza de pranz, dupa care traversam Cercul Polar - 66 grade Nord, ”frontiera catre imperiul soarelui de la miezul noptii”, la Saltfjellet unde se afla Monumentul si Centrul Cercului Polar cu propriul oficiu postal. Aici soarele ramane deasupra orizontului 24h/zi, aici fiind primul punct de unde puteti experimenta acest fantastic fenomen in calatoria pe care ati inceput-o catre „Capul Nord”. Cu cat ne apro[iem mai mult de polul nord, cu atat fenomenul creste in intensitate. Timp liber la dispozitie pentru vizite, de aici puteti expedia scrisori catre casa cu stampila speciala de Cercul Polar si puteti obtine primul Certificat de la Cercul Polar. Continuam spre Fauske, situat in partea nordica a fiordului Skjerstad. Cazare Hotel Scandic Fauske 3* sau similar.

Ziua 4

FAUSKE – BODØ – INSULELE LOFOTEN - SVOLVÆR Mic dejun. Ne deplasam spre Bodø, orasel de coasta si centrul administrativ al regiunii Nordland, unde ne vom imbarca pentru o traversare de aprox.4 ore cu ferry-boat-ul spre Moskenes, pe cea mai sudica insula a arhipelagului Insulelor Lofoten ce se intinde pe aprox.150 km si are o diversitate de peisaj de o frumusete ametitoare. Pescuitul a fost si ramane unul din motivele pentru care oamenii locuiesc aici, iar la Å, puteti vizita pitorescul Norwegian Fishing Village Museum, unde puteti experimenta viata cotidiana din pescariile din Lofoten din ultimii 250 de ani. Lofoten au si o stransa conexiune cu epoca Vikinga, reflectata in Muzeul Viking Lofotr unde este reconstruita cea mai mare constructie vikinga din lume (bilet de intrare aprox. 25 Euro pentru ambele muzee). Incheiem ziua la Svolvaer cel mai mare oras din arhipeleagul Insulelor Lofoten. Cazare Fast Hotel Lofoten 3* Svolvær sau similar.

Ziua 5

SVOLVÆR – TROMSO Mic dejun. Astazi ne deplasam spre Tromsø, traversand Finnmark cea mai putina populata regiune a Norvegiei. Tromsø este cel mai mare oras situat la nord de Cercul Polar, oras cu o bogata viata culturala si o istorie pasionanata, punct de plecare al expeditiilor polare. Optional, ascensiune cu telecabina la Fjellheissen – cea mai populara atractie turistica din Tromsø – care ofera o spectaculoasa vedere panoramica cu orasul si peisajele care il inconjuoara : insulele, fiordurile, muntii Lyngen si marea (tarif: aprox. 20 Euro/persoana). Timp liber la dispozitie in minunatul oras Tromso. Cazare Thon Hotel Polar Tromso 3* sau similar.

Ziua 6

TROMSO – ALTA Mic dejun. Vizita Tromsø cu moderna Catedrala Arctica si distinctiva constructie Polaria – noul muzeu dedicat Arcticii (costul biletelor de intrare: aprox. 15 Euro/persoana). Continuam deplasarea spre Alta, cu doua scurte traversari cu ferry-boat-ul : Svansby – Breivikeidet si Oldersdalen – Lyngseidet. Alta este situata la 70°Nord ca si Alaska si Siberia, si beneficiaza de un climat mai bland datorita Curentului Golfului fiind locuita cu peste 6000 de ani in urma de triburi de vanatori, dovada picturile rupestre de la Hjemmeluft ( Patrimoniul Mondial UNESCO). Tot aici putem vedea Catedrala Luminilor Nordului, care cu forma sa futuristica si fatada placata cu titanium pare ceva din alta galaxie. Cazare Hotel Scandic Alta 4* sau similar.

Ziua 7

ALTA – HONNINGSVAG – MAGERØYA – CAPUL NORD – CAPATUL LUMII Mic dejun. Ultima etapa spre Capul Nord ne conduce din Alta prin Skaidi catre Hammerfest – cel mai nordic oras din lume unde vom putea admira Monumentul Meridianului, o coloana de marmura care comemoreaza primul studiu (1816) facut de catre omul de stiinta Friedrich Georg Wilhelm Struve pentru a determina arcul meridianului global si, prin urmare, a calcula marimea si forma pamantului. Continuam excursia de-a lungul fiordului Porsangerfjord spre Kåfjord de unde prin tunelul rutier denumit „Tunelul Capului Nord” ajungem la Honningsvåg pe insula Mageroy, in Nordul Extrem al Norvegiei. Cazare Hotel Honningsvåg 4* sau similar. Seara, excursie la Capul Nord ”Nordkapp” 71°10′21″N – care a reprezentat, de secole, o mare provocare pentru exploratori si calatori. Stanca care se ridica la 307 metri deasupra Oceanului Arctic marcheaza extremitatea nordica absoluta a Europei continentale. Aici vom putea admira „Marele Glob” care marcheaza „Capatul lumii”. Un loc unde ajungi o data in viata! (Bilet de intrare inclus cu acces la expozitiile permanente, proiectie de film panoramica, magazinul de suveniruri, intrari multiple in decurs de 24h).

Ziua 8

CAPUL NORD – KARASJOK – INARI - SAARISELKA Mic dejun. Plecam spre Sud prin peisajul tundrei arctice al Laponiei unde traiesc peste 60000 de reni. Oprire in Karasjok – ”capitala” populatiei Sami (laponii) din Norvegia unde se poate vizita parcul cultural Sápmi care prezinta intrun mod interactiv cultura si istoria Sami. Continuam catre Finlanda si poposim in Inari, localitate unde se afla Parlamentul Sami si Muzeul Sami si Nature Center Siida, o institutie de promovare a identitatii si culturii Sami din Finlanda, singura populatie indigena din Uniunea Europeana (costul biletelor de intrare: aprox. 35 Euro/persoana). Poposim in nordul Laponiei la statiunea turistica Saariselkä poarta de acces in Parcul National Urho Kekkonen. Cazare Hotel Club 4* Saariselka sau similar.

Ziua 9

LAPONIA: SAARISELKA – ROVANIEMI Mic dejun. Continuam prin vastele spatii acoperite de lacuri si paduri spre Rovaniemi „ Orasul lui Mos Craciun”. La Rovaniemi, in urma cu 14 ani Interra a fost primul tour-operator din Europa de Sud-Est care a organizat un zbor charter pentru copii acasa la Mos Craciun ! Cel mai celebru rezident al orasului poate fi vizitat in fiecare zi la Santa Claus Village chiar pe Cercul Polar, unde anual poposesc peste 300 000 de vizitatori din intraga lume. Vizitam Santa Claus Village – Satul lui Mos Craciun. Aici veti avea posibilitatea sa faceti cumparaturi, sa va procurati suveniruri, sa expediati carti postale de la “Oficiul Postal al lui Mos Craciun”. Fiecare scrisorica trimisa catre cei dragi va avea aplicat un timbru special cu insemnele lui Mos Craciun. Punctul culminant este vizitarea biroului lui Mos Craciun, prilej de a va intalni personal si a sta de vorba cu « Adevaratul Mos Craciun » dar si de a va face o fotografie impreuna. Timp liber la dispozitie in Rovaniemi. Cazare Hotel Scandic Rovaniemi 4* sau similar.

Ziua 10

ROVANIEMI – JYVASKYLA Mic dejun. Ne deplasam spre Jyväskylä, oras din partea de vest a zonei lacurilor din centrul Finlandei. Jyväskylä este numita si ”Atena Finlandei” pentru rolul pe care il are in educatie. In tot orasul putem vedea lucrarile celui mai cunoscut faimos arhitect finlandez Alvar Aalto, Aici se organizeaza anual Raliul Neste Oil al Finlandei, din campionatul mondial de raliuri. Cazare Sokos Hotel Alexandra 4* Jyväskylä sau similar.

Ziua 11

JYVASKYLA – PORVOO – HELSINKI Mic dejun. Plecam spre Helsinki. Vizitam Porvoo, al doilea oras ca vechime din Finlanda cunoscut pentru centrul sau vechi si depozitele colorate de pe malul raului Porvoo care se varsa in Golful Finic. Vechiul Porvoo este ca un muzeu un aer liber locuit de aprox. 700 de rezidenti permanenti, ce pastreaza arhitectura traditionala si strazile pietruite unde gasiti restaurante, cafenele, mici magazine si muzee. Turul se incheie in capitala Finlandei, tara ce si-a serbat recent centenarul independentei sale. Timp liber la dispozitie in Helsinki. Cazare Crowne Plaza Hotel Helsinki 4* sau similar.

Ziua 12

HELSINKI– BUCURESTI Mic dejun. Tur panoramic de oras Helsinki: Piata Senatului cu Catedrala Luterana – simbol al orasului, Catedrala Ortodoxa Uspensky, parcul Esplanada, stadionul olimpic de la JO de vara din 1952, biserica in stanca Temppeliaukio, parcul Sibelius – un omagiu adus compozitorului national al Finlandei. Timp liber pana la transferul la aeroport pentru zborul Lufthansa LH2465 ce decoleaza la ora 19:25 cu destinatia Munchen. Sosire la Munchen la ora 20:55. Decolare din Munchen cu zborul LH1656 la ora 22:05 si sosire la Bucuresti la ora 01:00 (a doua zi dimineata). Sfarsitul pachetului de servicii.

Ziua 1

BUCURESTI – OSLO – LILLEHAMMER - DOMBAS - OPPDAL  Pentru plecare 24.06.2018: Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda la ora 06:00 pentru imbarcare pe zborul AUSTRIAN AIRLINES OS768 cu destinatia Viena. Decolare la ora 08:00 si sosire in Viena la 08:45. Decolare spre Oslo la ora 10:20 cu zborul OS335. Sosire la Oslo - Gardemoen la ora 12:45.  Pentru plecare 15.08.2018: Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda la ora 04:15 pentru imbarcare pe zborul LUFTHANSA LH1657 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 06:15 si sosire in Munchen la 07:15. Decolare spre Oslo la ora 08:40 cu zborul LH2452. Sosire la Oslo – Gardemoen la ora 10:45. Dupa preluarea bagajelor ne imbarcam in autocar si de la aeroportul Gardemoen plecam spre Oppland, de-a lungul lacul Mjosa spre Lillehammer. Dupa un popas in orasul-gazda a JO de iarna din 1994 continuam pe valea Gudbransdal, unde converg principalele parcuri nationale ale tarii, spre Dombas iar de aici prin peisajele alpine ale parcului Dovrefjell-Sunndalsfjella ajungem la Oppdal. Cazare Quality Hotel Skifer 4* sau similar Oppdal.

Ziua 2

OPPDAL – TRONDHEIM – STEINKJER Mic dejun. Traversam cele mai nordice zone agricole ale Norvegiei si ajungem la Trondheim – capitala istorica si loc de incoronare a regilor Norvegiei. Vizitam impozanta Catedrala Nidaros – cea mai nordica catedrala medievala din lume construita pe locul unde este inmormantat Sfantul Olav, ce a devenit si cel mai nordic loc de pelerinaj din lume (bilet de intrare 100 NOK-11 Euro). Turul continua pe langa Palatul Arhiepiscopal, care adaposteste Coroana Regala, spre Podul Orasului Vechi (Gamle Bybro) peste raul Nidelva, de unde admiram vechile docuri, si ajungem in Bakklandet, un pitoresc cartier cu case de lemn ce gazduieste numeroase baruri, restaurante si buticuri. Timp liber la dispozitie dupa care ne indreptam, prin regiunea Trondelag, spre Steinskjer, oras situat la extremitatea nordica a Trondheimfjorden la 64 grade nord. Cazare Hotel Quality Steinkjer 3* sau similar.

Ziua 3

STEINKJER – MO I RANA – CERCUL POLAR - FAUSKE Mic dejun. Drumul nostru continua in atmosfera contemplativa a peisajelor nordice cu lacuri, paduri, fiorduri, cascade, sate pescaresti, munti si tundra. Ne oprim in Mo I Rana pentru scurte vizite si pauza de pranz, dupa care traversam Cercul Polar - 66 grade Nord, ”frontiera catre imperiul soarelui de la miezul noptii”, la Saltfjellet unde se afla Monumentul si Centrul Cercului Polar cu propriul oficiu postal. Aici soarele ramane deasupra orizontului 24h/zi, aici fiind primul punct de unde puteti experimenta acest fantastic fenomen in calatoria pe care ati inceput-o catre „Capul Nord”. Cu cat ne apro[iem mai mult de polul nord, cu atat fenomenul creste in intensitate. Timp liber la dispozitie pentru vizite, de aici puteti expedia scrisori catre casa cu stampila speciala de Cercul Polar si puteti obtine primul Certificat de la Cercul Polar. Continuam spre Fauske, situat in partea nordica a fiordului Skjerstad. Cazare Hotel Scandic Fauske 3* sau similar.

Ziua 4

FAUSKE – BODØ – INSULELE LOFOTEN - SVOLVÆR Mic dejun. Ne deplasam spre Bodø, orasel de coasta si centrul administrativ al regiunii Nordland, unde ne vom imbarca pentru o traversare de aprox.4 ore cu ferry-boat-ul spre Moskenes, pe cea mai sudica insula a arhipelagului Insulelor Lofoten ce se intinde pe aprox.150 km si are o diversitate de peisaj de o frumusete ametitoare. Pescuitul a fost si ramane unul din motivele pentru care oamenii locuiesc aici, iar la Å, puteti vizita pitorescul Norwegian Fishing Village Museum, unde puteti experimenta viata cotidiana din pescariile din Lofoten din ultimii 250 de ani. Lofoten au si o stransa conexiune cu epoca Vikinga, reflectata in Muzeul Viking Lofotr unde este reconstruita cea mai mare constructie vikinga din lume (bilet de intrare aprox. 25 Euro pentru ambele muzee). Incheiem ziua la Svolvaer cel mai mare oras din arhipeleagul Insulelor Lofoten. Cazare Fast Hotel Lofoten 3* Svolvær sau similar.

Ziua 5

SVOLVÆR – TROMSO Mic dejun. Astazi ne deplasam spre Tromsø, traversand Finnmark cea mai putina populata regiune a Norvegiei. Tromsø este cel mai mare oras situat la nord de Cercul Polar, oras cu o bogata viata culturala si o istorie pasionanata, punct de plecare al expeditiilor polare. Optional, ascensiune cu telecabina la Fjellheissen – cea mai populara atractie turistica din Tromsø – care ofera o spectaculoasa vedere panoramica cu orasul si peisajele care il inconjuoara : insulele, fiordurile, muntii Lyngen si marea (tarif: aprox. 20 Euro/persoana). Timp liber la dispozitie in minunatul oras Tromso. Cazare Thon Hotel Polar Tromso 3* sau similar.

Ziua 6

TROMSO – ALTA Mic dejun. Vizita Tromsø cu moderna Catedrala Arctica si distinctiva constructie Polaria – noul muzeu dedicat Arcticii (costul biletelor de intrare: aprox. 15 Euro/persoana). Continuam deplasarea spre Alta, cu doua scurte traversari cu ferry-boat-ul : Svansby – Breivikeidet si Oldersdalen – Lyngseidet. Alta este situata la 70°Nord ca si Alaska si Siberia, si beneficiaza de un climat mai bland datorita Curentului Golfului fiind locuita cu peste 6000 de ani in urma de triburi de vanatori, dovada picturile rupestre de la Hjemmeluft ( Patrimoniul Mondial UNESCO). Tot aici putem vedea Catedrala Luminilor Nordului, care cu forma sa futuristica si fatada placata cu titanium pare ceva din alta galaxie. Cazare Hotel Scandic Alta 4* sau similar.

Ziua 7

ALTA – HONNINGSVAG – MAGERØYA – CAPUL NORD – CAPATUL LUMII Mic dejun. Ultima etapa spre Capul Nord ne conduce din Alta prin Skaidi catre Hammerfest – cel mai nordic oras din lume unde vom putea admira Monumentul Meridianului, o coloana de marmura care comemoreaza primul studiu (1816) facut de catre omul de stiinta Friedrich Georg Wilhelm Struve pentru a determina arcul meridianului global si, prin urmare, a calcula marimea si forma pamantului. Continuam excursia de-a lungul fiordului Porsangerfjord spre Kåfjord de unde prin tunelul rutier denumit „Tunelul Capului Nord” ajungem la Honningsvåg pe insula Mageroy, in Nordul Extrem al Norvegiei. Cazare Hotel Honningsvåg 4* sau similar. Seara, excursie la Capul Nord ”Nordkapp” 71°10′21″N – care a reprezentat, de secole, o mare provocare pentru exploratori si calatori. Stanca care se ridica la 307 metri deasupra Oceanului Arctic marcheaza extremitatea nordica absoluta a Europei continentale. Aici vom putea admira „Marele Glob” care marcheaza „Capatul lumii”. Un loc unde ajungi o data in viata! (Bilet de intrare inclus cu acces la expozitiile permanente, proiectie de film panoramica, magazinul de suveniruri, intrari multiple in decurs de 24h).

Ziua 8

CAPUL NORD – KARASJOK – INARI - SAARISELKA Mic dejun. Plecam spre Sud prin peisajul tundrei arctice al Laponiei unde traiesc peste 60000 de reni. Oprire in Karasjok – ”capitala” populatiei Sami (laponii) din Norvegia unde se poate vizita parcul cultural Sápmi care prezinta intrun mod interactiv cultura si istoria Sami. Continuam catre Finlanda si poposim in Inari, localitate unde se afla Parlamentul Sami si Muzeul Sami si Nature Center Siida, o institutie de promovare a identitatii si culturii Sami din Finlanda, singura populatie indigena din Uniunea Europeana (costul biletelor de intrare: aprox. 35 Euro/persoana). Poposim in nordul Laponiei la statiunea turistica Saariselkä poarta de acces in Parcul National Urho Kekkonen. Cazare Hotel Club 4* Saariselka sau similar.

Ziua 9

LAPONIA: SAARISELKA – ROVANIEMI Mic dejun. Continuam prin vastele spatii acoperite de lacuri si paduri spre Rovaniemi „ Orasul lui Mos Craciun”. La Rovaniemi, in urma cu 14 ani Interra a fost primul tour-operator din Europa de Sud-Est care a organizat un zbor charter pentru copii acasa la Mos Craciun ! Cel mai celebru rezident al orasului poate fi vizitat in fiecare zi la Santa Claus Village chiar pe Cercul Polar, unde anual poposesc peste 300 000 de vizitatori din intraga lume. Vizitam Santa Claus Village – Satul lui Mos Craciun. Aici veti avea posibilitatea sa faceti cumparaturi, sa va procurati suveniruri, sa expediati carti postale de la “Oficiul Postal al lui Mos Craciun”. Fiecare scrisorica trimisa catre cei dragi va avea aplicat un timbru special cu insemnele lui Mos Craciun. Punctul culminant este vizitarea biroului lui Mos Craciun, prilej de a va intalni personal si a sta de vorba cu « Adevaratul Mos Craciun » dar si de a va face o fotografie impreuna. Timp liber la dispozitie in Rovaniemi. Cazare Hotel Scandic Rovaniemi 4* sau similar.

Ziua 10

ROVANIEMI – JYVASKYLA Mic dejun. Ne deplasam spre Jyväskylä, oras din partea de vest a zonei lacurilor din centrul Finlandei. Jyväskylä este numita si ”Atena Finlandei” pentru rolul pe care il are in educatie. In tot orasul putem vedea lucrarile celui mai cunoscut faimos arhitect finlandez Alvar Aalto, Aici se organizeaza anual Raliul Neste Oil al Finlandei, din campionatul mondial de raliuri. Cazare Sokos Hotel Alexandra 4* Jyväskylä sau similar.

Ziua 11

JYVASKYLA – PORVOO – HELSINKI Mic dejun. Plecam spre Helsinki. Vizitam Porvoo, al doilea oras ca vechime din Finlanda cunoscut pentru centrul sau vechi si depozitele colorate de pe malul raului Porvoo care se varsa in Golful Finic. Vechiul Porvoo este ca un muzeu un aer liber locuit de aprox. 700 de rezidenti permanenti, ce pastreaza arhitectura traditionala si strazile pietruite unde gasiti restaurante, cafenele, mici magazine si muzee. Turul se incheie in capitala Finlandei, tara ce si-a serbat recent centenarul independentei sale. Timp liber la dispozitie in Helsinki. Cazare Crowne Plaza Hotel Helsinki 4* sau similar.

Ziua 12

HELSINKI– BUCURESTI Mic dejun. Tur panoramic de oras Helsinki: Piata Senatului cu Catedrala Luterana – simbol al orasului, Catedrala Ortodoxa Uspensky, parcul Esplanada, stadionul olimpic de la JO de vara din 1952, biserica in stanca Temppeliaukio, parcul Sibelius – un omagiu adus compozitorului national al Finlandei. Timp liber pana la transferul la aeroport pentru zborul Lufthansa LH2465 ce decoleaza la ora 19:25 cu destinatia Munchen. Sosire la Munchen la ora 20:55. Decolare din Munchen cu zborul LH1656 la ora 22:05 si sosire la Bucuresti la ora 01:00 (a doua zi dimineata). Sfarsitul pachetului de servicii.