Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Sejur PUGLIA 8 zile avion 2023

de la
1358  1316 
Tarif / camera
* 2 adulti | perioada 27.09.2024 - 04.10.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Verifica disponibilitate

Descriere



Program detaliat

Ziua 1. BUCURESTI – BARI

Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 10:30 in aeroportul Henri Coanda din Bucuresti pentru imbarcare la zborul spre BARI ora 13:25 (ATENTIE! Orarul de zbor este informativ si poate suporta modificari impuse de compania aeriana). Transfer de la aeroport la hotelul unde vom petrecere cele 3 nopti de cazare,hotel Parco delle Rose/ similar. Seara, cina la hotel cu un pahar de vin si apa.

 

Zilele 2 – 7.  TIMP LIBER SAU EXCURSII OPTIONALE

Puglia este un oras vizitat pentru stilul relaxat al vietii de zi cu zi, pentru mancarea lor facuta in casa, dar si pentru productia sa de maslini. Partea cea mai interesanta pentru turisti, dar si ce ii atrage pe cei mai multi dintre acestia este ritmul mai lent al vietii, permitandu-le sa exploreze fara graba si sa absoarba cultura bogata. Puglia este fericita castigatoare a 13 premii ravnite pentru plajele sale curate. O astfel de plaja fiind denumita “Maldivele din Salento” pentru intinderea sa de 4 km de nisip alb si apele turcoaz translucide.

Excursii optionale:

- Barletta, Trani si Molfetta  - Barletta este renumita pentru bogatia de de fructe, migdale, masline si vinuri. Vizitam centrul istoric, Catedrala Santa Maria Maggiore si Colossus, statuia din bronz spalata pe malul Barlettei in secolul al XIII-lea. Urmeaza Trani, un taram de castele, fortarete medievale, catedrale si orase splendide cu arhitectura de vis. Malfetta nu ne cucereste doar cu vederea spectaculoasa spre mare, ci si cu centrul istoric bogat in multimea de cladiri  cu o arhitectura rara.

- Alberobello si Matera - Alberobello este orasul format din concentrari de case albe, cu acoperisuri conice, denumite ,,trulli”, asociate in imaginatia calatorilor cu locuinte de zane si spiridusi. Acest decor bizar e situat in inima celebrei Valle d‘Itria, unde arhitectura veche e profund originala, incadrata de podgorii si livezi de maslini, pe suprafete enorme. Acesta e peisajul care individualizeaza sudul Italiei, supranumit „Mezzogiorno” pentru aspectul distinctiv al tuturor elementelor unei lumi coplesite de toropeala amiezii si dominate de soarele neinduplecat, care face albul zidurilor aproape orbitor. Mai departe, exploram Matera, cea mai faimoasa atractie din Regiunea Basilicata si cel mai ciudat oras din sudul Italiei. Roca vulcanica usor de modelat i-a invitat pe oameni sa se stabileasca pe terenul accidentat si sa-si amenajeze locuinte in plan inclinat, completate cu biserici baroce elegante si piete largi. Topografia este iesita din comun prin aglomerarile de ,,sassi”, stancile cu forme stranii, sfredelite timp de milenii de oameni care le-au transformat in adaposturi, lacase de cult si, mai nou, hoteluri, restaurante sau muzee.

- Gallipoli, Otranto si Lecce – “Oras frumos” – asta inseamna Gallipoli, iar acesta isi ridica cu siguranta numele. Centrul vechi al orasului se afla pe o insula mica conectata la continent printr-un pod, este este aproape complet inconjurat de ziduri de aparare, construite in secolul al XVI-lea. Otranto se afla chiar la Adriatica, pozitia strategica influentandu-i semnificativ istoria, acesta devenind un important port commercial in epoca romana. In zilele noastre, aces teste cu siguranta unul dintre cele mai fermecatoare orase din Puglia si merita vizitat. Castelul impunator, zidurile perimetrale groase si turnurile robuste domina o mare parte a orasului, lasand loc unui mic port, cateva promenade pe malul marii cu restaurant de peste si o plaja cu nisip alb si ape turcoaz.Lecce are un stil aparte, cu monumente ce dateaza din epoca romana, si mai ales cladirile sale fascinante din secolul al XVII – lea, care prezinta culoarea blonda caracteristica a pietrei locale. Atmosfera in oras este vibranta si plina de viata.

- Monopoli, Ostuni si Locorotondo- Excursia se desfasoara pe litoralul din Regiunea Puglia, in orase cocotate pe stanci intrerupte de golfuri cu plaje imbietoare si innobilate de biserici baroce si piete elegante, cu terase si magazine atractive, precum in Monopoli sau in Polignano a Mare, acolo unde ne asteapta statuia lui Domenico Modugno. Centrul medieval din Ostuni, “la citta bianca” de pe trei coline, este locul unde vom fi rasplatiti cu vederi panoramice ale campiilor acoperite de maslini din Puglia si ale intinderilor Adriaticii. Programul prevede timp liber pentru o masa tihnita, intr-o gradina de vara, la care se pot adauga ratacirile pentru shopping.

- Polignano a Mare – Un oras mic care te lasa fara cuvinte inca de la prima vedere. Nu trebuie sa ratam preparatele din fructe de mare si inghetata artizanala care provoaca dependenta. Mergem la cel mai important punct de belvedere, Lungomare de unde vom vedea intregul oras si ne vom plimba pe stradutele din centrul istoric unde vom adrmira cladirile elegante.

- Peninsula Gargano: Vieste, Foresta Umbra si Monte Sant'Angelo - Peninsula Gargano e “pintenul cizmei”, cu relieful sau accidentat, ea s-a dezvoltat ca loc de vacante estivale, cu obiective culturale si frumuseti naturale celebre in Italia. Orasul Vieste este principalul centru comercial din Gargano, cu alei intortocheate si cladiri suspendate pe faleze de un alb stralucitor, culminand cu un castel medieval spaniol, care domina peisajul marin, turcoaz. Traseul ne poarta mai departe, prin ,,Padurea Umbroasa”, un desis surprinzator de fagi, artari, paltini si stejari, care lasa sa se vada uneori, printre ei, Golfo di Manfredonia. Revenim la tarmul marii, in orasul Monte Sant’Angelo, unde vom face o descindere in ,,Santuario de San Michele”, construit deasupra grotei in care Arhanghelul Mihail li s-a aratat pastorilor in anul 490, de unde se pot urca treptele abrupte spre ruinele impresionante ale Castelului Normand.

 

Ziua 8. BARI – BUCURESTI

Mic dejun. Transfer catre aeroport, pentru zborul spre Romania. Orar zbor din Bari ora 14:45 – Sosire in Bucuresti in jurul orei 17:30. (ATENTIE! Orarul de zbor este informativ si poate suporta modificari impuse de compania aeriana).

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

 

***In functie de modificarile impuse de compania aeriana, agentia poate percepe un supliment pentru biletul de avion (se confirma in momentul emiterii biletului)

 

OFERTE & REDUCERI:

 

ULTRA FIRST MINUTE -10%, valabil pana la 28.02.2023 (exceptie plecarile din toamna: pana la 30.04.2023), cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.

FIRST MINUTE -5%, valabil pana la 30.04.2023 (exceptie plecarile din toamna: pana la 01.06.2023), cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.

*REDUCERILE sunt oferite in limita locurilor disponibile iar agentia poate modifica perioadele de aplicare a ofertelor!

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus.

 

SAFE PRICE (Tarif Standard) - 40% avans la inscriere, diferenta de plata cu pana la 14 zile inainte de plecare.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv:

a) 25 €/persoana - taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 60 de zile inainte de plecare/intrare)

b) 25 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 59-30 zile inainte de plecare/intrare.

c) 50 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.

d) 100 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare.

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie de catre agentia organizatoare, turistul va beneficia de rambursarea integrala a avansului achitat, doar cu achitarea taxei de serviciu in cuantum de 25 €/persoana (care va fi scazuta din avansul achitat). Insa, in situatia in care turistul solicita reprogramarea calatoriei la o data ulterioara, nu se percepe taxa de serviciu.

 

Excursii optionale - se achizitioneaza de la ghidul local, tarifele sunt informative si pot suferi modificari si acestea nu includ biletele de intrare la obiectivele turistice. Tariful final se va reconfirma la fata locului de catre ghid.

·   Barletta, Trani si Molfetta  50 €

·   Alberobello si Matera 70 €

·   Gallipoli, Otranto si Lecce 65 €

·   Monopoli, Ostuni si Locorotondo 60 €

·   Peninsula Gargano: Vieste, Foresta Umbra si Monte Sant'Angelo 50 €

·   Polignano a Mare 25 €

 

Reduceri si oferte excursii optionale:

Reducere 10% din tariful excursiilor cumparate pentru clientii fideli (turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere ai acesteia) – EXCLUSIV la achizitionarea unui pachet de minim 5 excursii optionale.

Reducere 5% din tariful excursiilor cumparate (pentru turisti care nu se incadreaza la categoria de client fidel) la achizitionarea unui pachet de minim 5 excursii optionale. 

Grup minim 40 pers. In cazul nerealizarii grupului minim se va anula circuitul, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar.

In cazul unui grup mai mic de 40 pers., se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 25-29 persoane = 55 /pers; iar pentru un grup intre 30-39 persoane = 35 /pers.

Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 25 persoane, iar turistii vor fi instiintati nu mai tarziu de 20 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului.

- Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. In cazul neintrunirii grupului minim, excursia optionala va fi anulata sau recalculata in functie de numarul de participanti.

- Tarifele mentionate in programul detaliat pentru vizitele optionale sunt informative si pot suporta modificari, in functie de partenerii locali/economia tarii sau alte detalii neprevazute.

- Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare.

- Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.

- Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

 

Observatii / Conditii de calatorie:

 

- Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. Informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.

- Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite). Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

- In functie de modificarile impuse de compania aeriana, agentia poate percepe un supliment pentru biletul de avion (se confirma in momentul emiterii biletului). 

- Orarul de zbor mentionat in programul detaliat este informativ si poate suporta modificari impuse de compania aeriana. 

- Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deteriorare ale elementelor de siguranta, dar si valabilitatea acestora.

- Autoritatile de frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari ai oricarei persoane, care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.

- Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, cu respectarea vizitarii tuturor obiectivelor din program. Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

- Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala.

- Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

- Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sa a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.

- Este interzis fumatul in camerele unitatilor de cazare (cu exceptia camerelor pentru fumatori). In caz contrar, turistul va suporta toate penalizarile impuse de unitatea de cazare.  

- Agentia organizatoare nu garanteaza existenta anumitor facilitati de cazare (minibar, frigider, aer conditionat, ferestre rabatabile, seif), atat timp cat se asigura clasificarea pe stele mentionata in programul detaliat. Hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat, etc); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

- Nominalizarea hotelurilor se va face in informarea de plecare transmisa cu 3 zile inainte de inceputul calatoriei (sau prin exceptie cu maximum 24h inainte de plecare), in functie de marimea grupului. Mentiunea `sau similar` in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de conform

si regimul de masa al hotelului.

- Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.

- In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

- In ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii.

- Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.

- Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).

- Nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;

- Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

- Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.


Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

 

 

Va rugam sa alegeti o data de check in si check out pentru a vedea preturile.

Cerere oferta

Nu ai găsit în magazinul nostru online ceea ce îți dorești? Completează formularul de mai jos și îți vom transmite cea mai bună ofertă conform dorințelor tale.









Va informam ca atunci cand ne contactati utilizand formularul de cerere de oferta, colectam din partea dvs urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, numar de telefon si ip. Daca nu furnizati informatiile obligatorii solicitate in formular, nu-l veti putea trimite, astfel incat nu vom putea primi solicitarea dvs. Prin accesarea butonului TRIMITE CEREREA, va dati acordul sa colectam din partea dvs aceste date cu caracter personal.