Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Puglia Italia 2021

Vacanta in Puglia Italia 2021

Puglia - regiunea estică a Italiei, se spală de Marea Adriatică și Marea Ionică, are cea mai mare coastă de pe coasta italiană. Pur și simplu pune, Puglia - un "călcâi."

Citeste mai mult

Vacanta in Puglia Italia 2021


Puglia - regiunea estică a Italiei, se spală de Marea Adriatică și Marea Ionică, are cea mai mare coastă de pe coasta italiană. Pur și simplu pune, Puglia - un "călcâi."

 Capitală - Bari. Principalele orașe: Brindisi, Avetrana, Lecce, Taranto, Foggia.

Divertisment și atracții Puglia

 Alberobello Trulli - case tradiționale, construite cu piatră uscată, cu un acoperiș conic - probabil una dintre cele mai populare atracții pentru turiștii din Puglia. În 1996, acestea au fost incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
 Orasul vechi din Bari este un sfert de frumos vechi, cu o mulțime de biserici. Bazilică Sf Nicolae; Biserica Sf. Gheorghe; catedrala gotica Saint Sabina; Fort St. Anthony, acum un muzeu de artă contemporană - trebuie să-vedea nu numai întreaga regiune, dar, de asemenea, sudul Italiei.

Matera (deși situat în regiunea Basilicata învecinate, este adesea vizitat din cauza Apulia) este cu siguranță orașul cel mai neobișnuit în Italia. Datorită conservat pe teritoriul său de decontare stancoasa Sassi din Matera - site-ul patrimoniului mondial UNESCO și unul dintre cele mai importante atracții din sudul Italiei - Matera a câștigat faima internațională.
Demn de interes și sistemul pitoresc peșterile din Castellana, situat în orașul Castellana Grotte (provincia Bari). Pesteri descoperite în 1938 ani, lungimea lor este de aproximativ 3000 m, și reprezintă naturală de intrare 60 de metri ax vertical. Aceasta este una dintre atracțiile naturale cele mai vizitate din sudul Italiei.

Castel del Monte, situat la 16 km de orașul Andria (provincia Bari) - un timp de construcție remarcabilă a împăratului Frederic al II-lea și al Patrimoniului Mondial UNESCO - a fost construit în 1240-1250 gg. Blocarea este o clădire cu două etaje, cu un acoperiș plat al unui octogon regulat, din care colțurile sunt construite turn octogonal.

Orașul antic roman din Conversano, puteți vizita castelul medieval Conților, catedrala romanică, manastirea benedictina, biserica franciscană și castelul Marchione. Orașul vechi din Martina Franca, înconjurat de ziduri oferă pentru a vedea Palatul Dogilor (Palazzo Ducale) a fost construit în 1290-1708 gg. ca reședință Dukes Gonzaga (vechi italian prinț genul). Acum, un muzeu. În palat a locuit și a lucrat în multe artiști celebri italieni: Leonardo da Vinci, Donatello, Andrea Mantegna, Giulio Romano, Pisanello, Leon Battista Alberti.
 Peisajul uimitor al orașului Ostuni, în cazul în care pământul roșu cresc măslini argintii, acoperit cu frunze verzi, iar orașul se extinde în picioare oftând turiști fascinat. Inima orașului vechi - un labirint de coridoare și scări răsucite.

Evenimente

 In oraș Martina Franca găzduiește un festival anual de vară de operă (Festivalul della Valle d'Itria) în palatul Pallatso-Ducale. De la 6-08 mai în Bari există o mare celebrare în cinstea Sf. Nicolae, patronul orașului. Dramatizat reconstrucție istorică, spectacole live și focuri de artificii. Aceste zile orașul este drenată număr foarte mare de pelerini din întreaga lume

Apulia (numită în italiană Puglia) este o regiune din sudul Italiei, situată între Marea Adriatica și Marea Ionica, aproape de Albania, care cuprinde "tocul" și "pintenul" marii cizme a Peninsulei Apenine. La sud-vest, țărmurile sale sunt scăldate de apele Golfului Taranto (Marea Ionică), iar la nord, de valurile Adriaticii.

Clima este subtropicală cu veri lungi și fierbinți în care bate vântul cald și uscat numit "sirocco", primăveri și toamne călduroase, ierni scurte și ploioase. cantitatea medie anuală de precipitații este de 600 mm. 

Din punct de vedere fiziografic Apulia este, în comparație cu alte coițuri ale peninsulei, ținutul italian cel mai puțin caracteristic: terenurile muntoase ocupă numai 1% din suprafața sa, iar câmpiile 54%. Restul regiunii este alcătuit din podișuri. 

Apulia, locuită inițial de iliri, a fost colonizată de greci în secolul VIII î.Hr. Pe coasta Mării Adeiatice au debarcat coloniștii din Micene, în timp ce pe țărmul Mării Ionice s-au stabilit proscrișii din Sparta. Aceștia din urmă au întemeiat orașul Taranto în anul 706 î.Hr.. 

Meșteri artizani și negustori harnici au contribuit la înflorirea orașului. Grație avuției lor, locuitorii din Taranto și-au putut permite să organizeze trupe de mercenari și să angajeze serviciile unor comandanți de renume, făcând astfel față cu succes dușmanilor.

Top 10 atracții turistice în Puglia

 Castel del Monte din Andria


Castel del Monte este unul dintre cele mai misterioase locuri din Italia, şi fără îndoială unul ce merită văzut. Construit în jurul anului 1240 de către  Federico al II-lea, castelul se află în vârful unui deal izolat din Andria, de unde se poate vedea pe o parte întreagă Vale Murgia, iar de cealaltă parte poate fi admirată minunata privelişte a Marii Adriatice. Castelul se remarcă prin forma sa neobişnuită, în opt laturi, cu turnuri octogonale şi ele, în fiecare colţ. În anul  1996, UNESCO a inclus Castel del Monte în Patrimoniul său Mondial, graţie valorii universale, frumuseţii arhitecturale, dar şi misterului care îl înconjoară.

Monopoli şi Grota Castellana

 

Monopoli este un  mic orăşel din Puglia, a cărui frumuseţe istorică naturală continuă să-i fascineze pe cei care vin să-l viziteze. În partea veche a oraşului se află 19 biserici medievale, răspândite pe nenumăratele sale alei cu piatră cubică. La numai câţiva kilometri distanţă de Monopoli, într-o locaţie ce se remarcă printr-un relief geologic deosebit, se află Grota Castellana, cu formaţiuni stâncoase şi stalactite unice în lume. “Grotte di Castellana” a luat naştere acum aproape 90 de milioane de ani şi este una dintre cele mai importante atracţii turistice din Puglia, având o valoare inestimabilă pentru Italia.

Bari – Oraşul vechi şi rezervaţia naturală Torre Guaceto

 

Bari, capitala regiunii Puglia, este port şi centru universitar de renume. El se află la malul Marii Adriatice şi se mândreşte cu o arhitectură de excepţie, biserici impunătoare, o faleză încântătoare şi un centru istoric fascinant, cu străzi înguste şi şerpuite, în care se află şi un castel. Această destinaţie este mai puţin cunoscută din punct de vedere turistic, ascunzând nestemate precum rezervaţia Torre Guaceto, care se află la o oră de mers cu masina, la sud de Bari. În incinta rezervaţiei se află o linie de coastă lungă de 6 kilometri, caracterizată printr-un peisaj tipic mediteranean, din care nu lipsesc marea şi dunele de nisip, tufişurile şi mlaştinile, străjuite de plantaţii de măslini, vechi de secole.

 

Peninsula Salento

 

Salento este cel mai sudic punct al regiunii Puglia, aici aflându-se oraşe încântătoare, precum Gallipoli, Otranto, Lecce sau Santa Maria di Leuca. Unele dintre cele mai frumoase plaje din Puglia şi chiar din Italia se află în peninsula Salento. Pentru a le vedea pe toate, fă o excursie de o zi în staţiunile turistice din zonă, printre care  Porto Cesareo, Torre Lapillo, plaja Alimini şi încântătoarea “Maldive del Salento”.

Promontoriul Gargano şi Vieste

 

Încântătorul promontoriu Gargano este una dintre cele mai diversificate zone naturale din Puglia. Scufundându-se în Marea Adriatică în provincia Foggia, este descris adesea drept pintenul din tocul cizmei italiene. În timp ce o mare parte a uscatului din Gargano este un parc naţional pe nume Foresta Umbra, de-a lungul coastei poţi găsi plaje cu nisip auriu şi mici aşezări istorice. Vieste, una dintre cele mai populare destinaţii de vară din Puglia, este un oraş pitoresc mic, care se întinde pe dealul de deasupra mării, pe coasta de est din Gargano.

Insulele Tremiti

 

San Domino, San Nicola, Capraia, Cretaccio şi Pianosa sunt cinci insule micuţe, care alcătuiesc împreună grupul Tremiti. Acesta este un arhipelag de o frumuseţe rară în Marea Adriatică şi o atracţie turistică cunoscută, graţie apelor limpezi din zonă şi frumuseţii atât de deasupra cât şi de dedesubtul lor. Insulele Tremiti sunt căutate şi de către scufundători, pentru golfurile şi grotele subacvatice. Sezonul turistic începe aici în luna mai şi se încheie în luna octombrie, deşi o parte dintre hoteluri şi restaurante sunt deschise tot timpul anului.

Alberobello – Oraşul caselor trulli

 

Cunoscut şi sub numele de oraşul Trulli, Alberobello a fost inclus în Patrimoniul Mondial al UNESCO în anul 1996, reprezentând un exemplu strălucit al unor construcţii având la bază tehnici preistorice, care s-au păstrat intacte şi sunt încă funcţionale în lumea modernă. Un “Trullo” este o casă mică din var, din piatră uscată şi bolovani calcaroşi, la care se adaugă acoperişul conic. Construcţiile de acest fel sunt specifice pentru Alberobello, dar poţi găsi astfel de locuinţe şi în Locorotondo, Martina Franca, Cisternino sau Fasano.


Lecce – nestemată peninsulei Salento

Numită adesea “Florenţa sudului”, acest oraş încântător din Puglia este obligatoriu de vizitat. Datorită numeroaselor sale monumente în stil baroc, i se mai spune şi “oraşul baroc”. Centrul său istoric este încântător, fiind împânzit de biserici şi pieţe, printre care biserica Adoratei Fecioare Maria, Piaţa Addolorata sau Bazilica Sfintei Cruci. Ceea ce frapează în Lecce este piatra specifică acestor locuri (pietra leccese), care a fost folosită la construirea clădirilor din oraşul vechi. Tot în Lecce te poţi răsfăţa cu numeroase delicii gastronomice locale,  aşa-numitele “rustico leccese”.

Valea Itria


Aflată în inima Pugliei, această vale fertilă se întinde peste provincia Bari, Brindisi şi Taranto. Valea Itria începe în Putignano în nord şi se termină în sud în Ostuni, fiind caracterizată de o vegetaţie luxuriantă şi de numeroase plantaţii de măslini, din care se obţine unul dintre cele mai bune uleiuri de măsline din Italia. Valea este renumită şi pentru trulli, fermele fortificate masserias şi podgoriile din care se obţine vin alb de cea mai bună calitate.

Ostuni – oraşul alb

Aflat în provincia Brindisi, Ostuni mai este numit şi oraşul alb, datorită caselor joase şi străzilor înguste, construite din piatră albă. Străzile şi scările din oraşul vechi sunt încărcate de istorie dar şi împânzite de restaurante şi magazine care fac ca viața de noapte de aici să fie plină de energie. În Ostuni găseşti multe locuinţe rurale, dar şi fermele specifice sudului Italiei, aşa-numitele “masserias”. Multe dintre ele au fost abandonate în secolele 19 şi 20, dar din fericre o parte au fost păstrate, restaurate şi transformate în minunate locuri de cazare.

Hotelul nu se mai afla in oferta noastra.
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.