Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Puglia Italia

Vacanta in Puglia Italia

Apulia (numită în italiană Puglia) este o regiune din sudul Italiei, situată între Marea AdriaticaCiteste mai mult

Vacanta in Puglia Italia


Apulia (numită în italiană Puglia) este o regiune din sudul Italiei, situată între Marea Adriatica și Marea Ionica, aproape de Albania, care cuprinde "tocul" și "pintenul" marii cizme a Peninsulei Apenine. La sud-vest, țărmurile sale sunt scăldate de apele Golfului Taranto (Marea Ionică), iar la nord, de valurile Adriaticii.

Clima este subtropicală cu veri lungi și fierbinți în care bate vântul cald și uscat numit "sirocco", primăveri și toamne călduroase, ierni scurte și ploioase. cantitatea medie anuală de precipitații este de 600 mm. 

Din punct de vedere fiziografic Apulia este, în comparație cu alte coițuri ale peninsulei, ținutul italian cel mai puțin caracteristic: terenurile muntoase ocupă numai 1% din suprafața sa, iar câmpiile 54%. Restul regiunii este alcătuit din podișuri. 

Apulia, locuită inițial de iliri, a fost colonizată de greci în secolul VIII î.Hr. Pe coasta Mării Adeiatice au debarcat coloniștii din Micene, în timp ce pe țărmul Mării Ionice s-au stabilit proscrișii din Sparta. Aceștia din urmă au întemeiat orașul Taranto în anul 706 î.Hr.. 

Meșteri artizani și negustori harnici au contribuit la înflorirea orașului. Grație avuției lor, locuitorii din Taranto și-au putut permite să organizeze trupe de mercenari și să angajeze serviciile unor comandanți de renume, făcând astfel față cu succes dușmanilor.

Top 10 atracții turistice în Puglia

 Castel del Monte din Andria


Castel del Monte este unul dintre cele mai misterioase locuri din Italia, şi fără îndoială unul ce merită văzut. Construit în jurul anului 1240 de către  Federico al II-lea, castelul se află în vârful unui deal izolat din Andria, de unde se poate vedea pe o parte întreagă Vale Murgia, iar de cealaltă parte poate fi admirată minunata privelişte a Marii Adriatice. Castelul se remarcă prin forma sa neobişnuită, în opt laturi, cu turnuri octogonale şi ele, în fiecare colţ. În anul  1996, UNESCO a inclus Castel del Monte în Patrimoniul său Mondial, graţie valorii universale, frumuseţii arhitecturale, dar şi misterului care îl înconjoară.

Monopoli şi Grota Castellana

 

Monopoli este un  mic orăşel din Puglia, a cărui frumuseţe istorică naturală continuă să-i fascineze pe cei care vin să-l viziteze. În partea veche a oraşului se află 19 biserici medievale, răspândite pe nenumăratele sale alei cu piatră cubică. La numai câţiva kilometri distanţă de Monopoli, într-o locaţie ce se remarcă printr-un relief geologic deosebit, se află Grota Castellana, cu formaţiuni stâncoase şi stalactite unice în lume. “Grotte di Castellana” a luat naştere acum aproape 90 de milioane de ani şi este una dintre cele mai importante atracţii turistice din Puglia, având o valoare inestimabilă pentru Italia.

Bari – Oraşul vechi şi rezervaţia naturală Torre Guaceto

 

Bari, capitala regiunii Puglia, este port şi centru universitar de renume. El se află la malul Marii Adriatice şi se mândreşte cu o arhitectură de excepţie, biserici impunătoare, o faleză încântătoare şi un centru istoric fascinant, cu străzi înguste şi şerpuite, în care se află şi un castel. Această destinaţie este mai puţin cunoscută din punct de vedere turistic, ascunzând nestemate precum rezervaţia Torre Guaceto, care se află la o oră de mers cu masina, la sud de Bari. În incinta rezervaţiei se află o linie de coastă lungă de 6 kilometri, caracterizată printr-un peisaj tipic mediteranean, din care nu lipsesc marea şi dunele de nisip, tufişurile şi mlaştinile, străjuite de plantaţii de măslini, vechi de secole.

 

Peninsula Salento

 

Salento este cel mai sudic punct al regiunii Puglia, aici aflându-se oraşe încântătoare, precum Gallipoli, Otranto, Lecce sau Santa Maria di Leuca. Unele dintre cele mai frumoase plaje din Puglia şi chiar din Italia se află în peninsula Salento. Pentru a le vedea pe toate, fă o excursie de o zi în staţiunile turistice din zonă, printre care  Porto Cesareo, Torre Lapillo, plaja Alimini şi încântătoarea “Maldive del Salento”.

Promontoriul Gargano şi Vieste

 

Încântătorul promontoriu Gargano este una dintre cele mai diversificate zone naturale din Puglia. Scufundându-se în Marea Adriatică în provincia Foggia, este descris adesea drept pintenul din tocul cizmei italiene. În timp ce o mare parte a uscatului din Gargano este un parc naţional pe nume Foresta Umbra, de-a lungul coastei poţi găsi plaje cu nisip auriu şi mici aşezări istorice. Vieste, una dintre cele mai populare destinaţii de vară din Puglia, este un oraş pitoresc mic, care se întinde pe dealul de deasupra mării, pe coasta de est din Gargano.

Insulele Tremiti

 

San Domino, San Nicola, Capraia, Cretaccio şi Pianosa sunt cinci insule micuţe, care alcătuiesc împreună grupul Tremiti. Acesta este un arhipelag de o frumuseţe rară în Marea Adriatică şi o atracţie turistică cunoscută, graţie apelor limpezi din zonă şi frumuseţii atât de deasupra cât şi de dedesubtul lor. Insulele Tremiti sunt căutate şi de către scufundători, pentru golfurile şi grotele subacvatice. Sezonul turistic începe aici în luna mai şi se încheie în luna octombrie, deşi o parte dintre hoteluri şi restaurante sunt deschise tot timpul anului.

Alberobello – Oraşul caselor trulli

 

Cunoscut şi sub numele de oraşul Trulli, Alberobello a fost inclus în Patrimoniul Mondial al UNESCO în anul 1996, reprezentând un exemplu strălucit al unor construcţii având la bază tehnici preistorice, care s-au păstrat intacte şi sunt încă funcţionale în lumea modernă. Un “Trullo” este o casă mică din var, din piatră uscată şi bolovani calcaroşi, la care se adaugă acoperişul conic. Construcţiile de acest fel sunt specifice pentru Alberobello, dar poţi găsi astfel de locuinţe şi în Locorotondo, Martina Franca, Cisternino sau Fasano.


Lecce – nestemată peninsulei Salento

Numită adesea “Florenţa sudului”, acest oraş încântător din Puglia este obligatoriu de vizitat. Datorită numeroaselor sale monumente în stil baroc, i se mai spune şi “oraşul baroc”. Centrul său istoric este încântător, fiind împânzit de biserici şi pieţe, printre care biserica Adoratei Fecioare Maria, Piaţa Addolorata sau Bazilica Sfintei Cruci. Ceea ce frapează în Lecce este piatra specifică acestor locuri (pietra leccese), care a fost folosită la construirea clădirilor din oraşul vechi. Tot în Lecce te poţi răsfăţa cu numeroase delicii gastronomice locale,  aşa-numitele “rustico leccese”.

Valea Itria


Aflată în inima Pugliei, această vale fertilă se întinde peste provincia Bari, Brindisi şi Taranto. Valea Itria începe în Putignano în nord şi se termină în sud în Ostuni, fiind caracterizată de o vegetaţie luxuriantă şi de numeroase plantaţii de măslini, din care se obţine unul dintre cele mai bune uleiuri de măsline din Italia. Valea este renumită şi pentru trulli, fermele fortificate masserias şi podgoriile din care se obţine vin alb de cea mai bună calitate.

Ostuni – oraşul alb

Aflat în provincia Brindisi, Ostuni mai este numit şi oraşul alb, datorită caselor joase şi străzilor înguste, construite din piatră albă. Străzile şi scările din oraşul vechi sunt încărcate de istorie dar şi împânzite de restaurante şi magazine care fac ca viața de noapte de aici să fie plină de energie. În Ostuni găseşti multe locuinţe rurale, dar şi fermele specifice sudului Italiei, aşa-numitele “masserias”. Multe dintre ele au fost abandonate în secolele 19 şi 20, dar din fericre o parte au fost păstrate, restaurate şi transformate în minunate locuri de cazare.

Filtre

Nume hotel


Numar Stele


Destinatie


Categorii


Au fost gasite 18 hoteluri

Puglia, Italia
Italia 2018
Last Minute

Hotelul Terminal are plajă privată piscină în aer liber şi o terasă umbrită de un pin antic Hotelul este situat pe promenada din Santa Maria di Leuca şi pune la dispoziţie un restaurant şi terase cu vedere la Marea MediteranăTăbliile din camerele lum . . .

Puglia, Italia
Italia 2018
Last Minute

Găzduit de o masseria fermă fortificată din secolul al XIX-lea acest hotel înconjurat de stejari și măslini bătrâni se află în orășelul Alberobello din inima regiunii Valle d'Itria într-o zonă de pășune de peste 42 de hectareAceastă zonă rurală întin . . .

Puglia, Italia
Italia 2018
Last Minute

Hotelul D'Aragona este o proprietate superba foarte apreciata de turisti pe site-urile de profil avand calificativul 91 A fost renovat in 2017 si este situat intr-o zona foarte linistita in Conversano Puglia Dispune de 71 camere 2 piscine este inconj . . .

Puglia, Italia
Italia 2018
Last Minute

Situat în Lido Marini din Puglia la 100 de metri de plajă și la 33 km de Gallipoli Hotelul Club Ravezzo are o terasă însorită vedere la mare și un bar în incintă Toate camerele au aer condiționat TV LCD minibar seif și baie privată cu articole de . . .

Puglia, Italia
Italia 2018
Last Minute

Descriere Inconjurat de maslini si podgorii sate pitoresti si orase vechi medievale sau baroce Trulli si Marea Apuliei Hotelul Eden este situat in Torre Canne di Fasano Brindisi in Puglia la cativa pasi de plaja aurie si apele cristaline Atractii in . . .

Puglia, Italia
Italia 2018
Last Minute

Localizare In Otranto provincia Lecce la 900m de centrul orasului Distante plaja publica 500m Aeroportul din Bari 215km durata transfer 2h 25min Lecce 46km Leuca 48kmFacilitati camere 127 unitati de cazare de diferite categorii Comfort Standard V . . .

Puglia, Italia
Italia 2018
Last Minute

Această proprietate este la 2 minute pe jos față de plajă Oferind o piscină în aer liber și parcare gratuită Porto Giardino Resort are în jur o pădure de pini și se află chiar lângă Monopoli la 2 km de plaja din Contrada LamandiaToate camerele de la . . .

Puglia, Italia
Italia 2018
Last Minute

Complexul luxos Borgobianco Resort beneficiază de o poziţie uluitoare pe dealuri şi are vedere la Polignano și la Marea Adriatică Acesta oferă facilități excepționale şi este situat în centrul zonei rurale liniştite din Apulia Majoritatea camerelor i . . .

Puglia, Italia
Italia 2018
Last Minute

Vivosa Apulia Resort is a modern beach resort in Marina di Ugento offering great sport and relaxation facilities including pools and a spa all just a short walk from the seaVivosa Apulia's pool area is home to pools set on different levels where you . . .

Puglia, Italia
Italia 2018
Last Minute

Situat în parcul Mediterranean Grand Hotel La Chiusa di Chietri oferă un centru de wellness cu piscine în aer liber și în interior plus un restaurant elegant Orașul Alberobello protejat de UNESCO este la doar 5 kmToate camerele de la Chiusa di Chietr . . .

Puglia, Italia
Italia 2018
Last Minute

Situat chiar pe malul mării Grande Albergo Delle Nazioni oferă piscină încălzită în aer liber restaurant gourmet şi terasă spaţioasă cu vedere la mare Camerele sunt moderne şi echipate cu aer condiţionat Accesul la internet WiFi este disponibil gratu . . .

Puglia, Italia
Italia 2018
Last Minute

Această proprietate este la 19 minute pe jos față de plajă Amplasat în centrul orașului Bari lângă Teatrul Petruzzelli Hotelul Oriente are camere cu aer condiționat și TV cu ecran plat cu canale prin satelit Serviciul de parcare cu valet este disponi . . .

Puglia, Italia
Italia 2018
Last Minute

Situat în Vernole în regiunea Apulia la 15 km de Lecce Relais Masseria Le Cesine - CDSHotels are o piscină în aer liber și un centru spa Complexul are o cadă cu hidromasaj și o zonă de plajă privată iar oaspeții se pot bucura de o masă la restaura . . .

Puglia, Italia
Italia 2018
Last Minute

Hotelul Grand Riviera - CDSHotels se află în Santa Maria al Bagno în regiunea Apulia la 29 km de Lecce Oferă piscină sezonieră în aer liber loc de joacă pentru copii şi terasă la soare Oaspeţii au la dispoziţie un restaurant Există parcare privată gr . . .

Puglia, Italia
Italia 2018
Last Minute

Situat pe un domeniu de 12 hectare în frumoasa regiune de coastă Puglia Pietrablu Resort Spa oferă o gamă largă de activități de agrement 3 piscine o sală de gimnastică și terenuri de sportCamerele și suitele de la Pietrablu Resort au aer condiționa . . .

Puglia, Italia
Italia 2018
Last Minute

Set 900 metres from its private beach the Riva Marina Resort is surrounded by the Torre Guaceto nature reserve This property offers free parking a wellness centre and 2 swimming poolsAll rooms at the Riva Marina feature an LCD TV air conditioning and . . .

Puglia, Italia
Italia 2018
Last Minute

Offering a free outdoor pool tennis court and mini golf course Ecoresort Le Sirene is located next to its free private beach This property features a kids' club gift shop and traditional restaurant open in summer WiFi is freeAir-conditioned rooms her . . .

Puglia, Italia
Last Minute

Important Transferul nu este inclus in pretul pachetului Se poate oferi la cerere transfer privat in functie de nr de persoaneDescriere Construit in 1972 renovat recent 2017 cu un raport foarte bun calitate pret hotelul Riva Del Sole se afla la apro . . .