8 motive pentru care Malta este o destinație fabuloasă de iarnă!

  • 12 ianuarie 2022


La prima vedere, s-ar putea să nu pară că Malta ar fi o destinație tipică de iarnă. Știu, este chiar în mijlocul Mediteranei, este renumită pentru coastele uimitoare și este unul din cele mai tari locuri din lume pentru scufundări. Dar cum ar putea să fie perfectă pentru iarnă dacă toți turiștii se îngrămădesc de regulă vara, ca să se bucure de soare și ape calde și limpezi? Hai să îți impărtășesc un secret. Malta are mult mai multe de oferit decât soare și mare, și mai ales iarna! Sau poate chiar merită să o vizitezi mai degrabă iarna decât vara. Și uite de ce:


În iulie și august, perioada în care e sezonul de vârf al turiștilor în Malta, temperaturile sar de 30°C ba chiar ajung și la 40°C. Prea cald! În schimb, iarna e perfect. Cu temperaturi medii de 17-20°C te vei simți confortabil să explorezi și să profiți la maxim de timpul pe care îl vei avea, fără ca vremea să îți strice planurile.


Cu mai puțini turiști care vizitează Malta pe timpul iernii, inevitabil cazarea este mai ieftină și vei avea mult mai multe hoteluri dintre care să alegi. Același lucru s-ar putea să îl observi și la biletele de avion. Iarna, tarifele sunt cu aproape 50% mai mici și o vacanță de 7 nopți ar putea să te coste nu mai mult de 300€, zborul și cazarea pentru 2 persoane.
De altfel, vei descoperi că localnicii sunt mult mai primitori în această perioadă. Sprijinirea unităților de cazare în lunile mai lente este o modalitate excelentă de a călători mai sustenabil și cu siguranță vei primi un zâmbet mai cald și mai primitor de la un local maltez pentu asta!


Rețeaua de autobuze din Malta este surprinzător de extinsă, autobuzele ajungând în mai toate locurile din insule în mai puțin de o oră. Evident, cu mai puțini turiști care vizitează Malta în timpul iernii, o să găsești mereu loc în autobuz, șoferul nu va mai opri în fiecare stație și s-ar putea chiar să ajungi mai repede la destinație! Iar și mai bine de atât, costul biletelor pe timpul iernii este și el redus cam cu 25%. Cu atât mai bine!


Când a fost ultima oară în care ai vizitat un loc superb dar nu reușeai să faci o poză din cauza mulțimii de turiști care nu se lăsa dată la o parte? Călătorește în Malta iarna și îți garantez că vei putea vizita templele megalitice, cheile din Gozo și cetățile, fără aglomerație și te vei putea plimba pe străduțele din Valletta fără să te simți sufocat de mulțimea din jur. 
Și oricum, iarna este cel mai bun moment să faci fotografii superbe în Malta. Nu numai că ai insula pentru tine dar și poziția ei sudică îți oferă perioade mai lungi de lumină naturală, chiar și în lunile de iarnă! 
Mergi la Upper Barrakka Gardens și te vei bucură-te de o vedere panoramică superbă! Te bucuri de Marele Port, Kalkara și chiar Floriana. O să faci poze fabuloase și o să ai parte de o experiență mult mai puțin stresantă și mult mai satisfăcătoare.


Cu mult mai puțini turiști și un climat extrem de blând, ai ocazia să îți cultivi latura aventuroasă cu un tur al capitalei pe trotinete electrice. Valletta este cea mai mică capitală a UE și are străduțele așezate ca într-o rețea șerpuită. Poți să te plimbi fără o destinație în minte pentru că de cele mai mult ori îți va fi foarte ușor să te întorci de unde ai plecat. 
Malta Segway Tours* oferă un tur distractiv de 2 ore în Valletta, pentru aproximativ 55 EUR. În timp ce navighezi pe străzile înguste ale orașului, afli despre cum a apărut Valletta și cum a schimbat stăpânirea ei. Pe lângă turul din Valletta, Malta Segway Tours oferă alte tururi, cum ar fi un tur de 3 ore al coastei de sud.


Dacă vizitezi Malta pe timpul iernii îți va fi mult mai ușor să ai o experiență malteză autentică. Vei observa mult mai ușor cum socializează localnicii în limba maternă Malti și sigur vei găsi un loc la Caffe Cordina din Valletta, cea mai îndrăgită cafenea de către turiști și localnici. Vei observa cu localnicii ies să se bucure de stilul de viață maltez leneș și încet, bucurându-se de soare. 
Găsește un loc în piața de afară, altul decât punctele turistice, comandă o cafea și o porție de pastizzi (pateuri sărate tradiționale) și urmărește cum se plimbă oamenii. Ce mod mai bun de a avea o experiență autentică în Malta decât să te alături maltezilor? Este momentul perfect pentru a încerca să trăiești ca localnicii, experimentând bogata cultură locală.


Plimbarea pe străzile ca un labirint din Valletta este o experiență unică! Aleile au un farmec aparte atunci când le explorezi pe jumătate goale și te poți așeza la barurile și restaurantele tipice stradale care decorează străduțele. Există ceva unic și special în a putea admira Valletta în liniște.
Construită de cavalerii creștini ai Sfântului Ioan în secolul al XVI-lea, Valletta a fost identificată ca sit al Patrimoniului Mondial și pe bună dreptate! Explorarea moștenirii arhitecturale care marchează capitala Maltei este cu siguranță una care nu ar trebui ratată.
Străzile Medinei care se află în interiorul zidurilor istorice ale orașului Valletta se deschid spre grădini colorate, piețe monumentale palazzo și biserici uimitoare. Arhitectura de inspirație baroc reflectă și în palatele sale magnifice, dintre care majoritatea sunt bine întreținute și chiar mai uimitoare în afara perioadelor aglomerate de vară.


În timp ce majoritatea adoratorilor soarelui se îngrămădesc pe plaje în iulie și august pentru a se bucura de soare, este nevoie să facă acest lucru cu sute de alții care caută spațiu de-a lungul coastei mediteraneene. Totuși, iarna, vei avea plaja aproape pentru tine!
Călătorind pe litoral în timpul iernii înseamnă că există o șansă mai mare ca tu să fii pur și simplu tu și marea... și într-adevăr nu există nicio senzație ca asta! Cu localnicii care de obicei aleg să nu se aventureze pe plaje în această perioadă, în ciuda razelor calde ale soarelui de iarnă, te poți relaxa ore întregi fără să vezi un singur chip.

👉 Poți să verifici aici ofertele de City Break disponibile: City Break Malta
👉 Aici găsești pachetele cu charter disponibile: Charter Malta



SOURCE AND TAGS