Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Zimbabwe

Circuite turistice Zimbabwe

Zimbabwe, oficial Republica Zimbabwe, este o țară situată în sud-estul Africii, cu capitala la Harare.Se învecinează cu Africa de Sud - la sud, Botswana - la sud-vest, Zambia - la nord-est și Mozambic - la vest.Zimbabwe cuprinde 8 provincii și 2 orașe. Etnia majoritară este reprezentată de negrii - 98% (shona - 71%, ndebele - 16%), alte etnii sunt albii și metișii asiatici.Religii: creștini - 45,4% (protestanți, inclusiv anglicani - 23,5%, romano-catolici - 7%), indigeni africani - 13,5%, animiști - 40.5%. Alfabetizare 85%.Parlament unicameral - Camera Adunării (150)....

Citeste mai mult

Circuite turistice Zimbabwe


Cascada Victoria se afla la granita dintre Zimbabwe si Zambia intre orasele Victoria Falls si Livingstone pe cursul Fluviului Zambezi, fiind declarata in 1989 de UNESCO monument al naturii. Apele cad de la o inaltime de circa 110 m producand un zgomot asurzitor; deschiderea cascadei este de peste 1700 metri; debitul apei este fluctuant in functie de anotimpuri. Primul european care descopera cascada la 16 noiembrie 1855 a fost scotianul David Livingstone, misionar si cercetator al Africii, numind-o in cinstea reginei Angliei - Victoria. Bastinasii au numit cascada Mosi-oa-Tunya (Fumul tunator) datorita cetei provenita din pulverizarea apei, ce se inalta pana la 30 m inaltime si este vizibila pana la o distanta considerabila.
Parcul National Hwange este un adevarat paradis salbatic african, gazduind mari turme de elefanti, bivoli, zebre si girafe. Este de asemeni un loc unde pot fi observati marii pradatori, nenumarate specii de pasari, dar si animale aflate astazi pe cale de disparitie. Situat pe drumul principal ce leaga Bulawayo de celebra Cascada Victoria, parcul acopera o suprafata de peste 14600 km² si adaposteste 105 specii de mamifere, incluzand 19 specii de ierbivore mari si 8 specii de carnivore mari; elefantul reprezentand cea mai mare proportie a biomasei din acest areal.
Harare, cunoscut ca Salisbury inainte de 1982 este capitala statului Zimbabwe avand aceleasi atributii ca o provincie din punct de vedere administrativ. Harare este cel mai mare oras si principal centru comercial (aici tranzactionandu-se tutun, porumb, bumbac, citrice) dar si administrativ si comunicational al tarii. Harare se afla la o altitudine de 1.483 m intr-o zona aurifera iar clima sa este temperat continentala spre calda. Numeroasele suburbii alte orasului pastreaza nume ale guvernatorilor coloniali, primite in timpul secolului XIX precum: Warren Park ‘D‘, Borrowdale, Mount Pleasant, Marlborough, Tynwald si Avondale. Cea mai mare si mai batrana suburbie este Highfield ce incorporeaza mai multe ghetouri intre care Western Triangle, Canaan, Egypt, Lusaka si Jerusalem.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.