Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Zambia

Circuite turistice Zambia

Zambia este un stat situat în partea central sudică a Africii și are următorii vecini:la nord - Republica Democrată Congo la nord-est - Tanzania la est - Malawi la sud - Mozambic, Zimbabwe, Botswana la vest - Angola

Citeste mai mult

Circuite turistice Zambia


Zambia are reputatia de a fi cea mai buna destinatie de “walking safari” din inima Africii salbatice. De la leii cataratori din campiile Busanga la numerosii hipopotami din Luangwa de Sud, Zambia este la fel de neimblanzita, neexplorata si de salbatica cum era cu zeci de ani in urma. Cea mai importanta atractie turistica a Zambiei este Cascada Victoria, spectaculoasa cadere de ape situata pe Fluviul Zambezi, la granita dintre Zimbabwe si Zambia, considerata una dintre cele sapte minuni naturale ale lumii. Pentru pasionatii de safari exista numeroase posibilitati de observare a animalelor in habitatul lor natural in Parcurile Nationale Luangwa de Nord si Luangwa de Sud, locul unde, in preajma Raului Mwaleshi, in special in sezonul uscat, vin sa se adape in numar mare bivoli, lei, hiene si alte animale salbatice africane.
Cascada Victoria numita de bastinasi Mosi-oa-Tunya - Fumul Tunator, se afla la granita dintre Zimbabwe si Zambia intre orasele Victoria Falls si Livingstone, pe Raul Zambezi si a fost declarata in 1989 de UNESCO monument al naturii. Primul european care a descoperit cascada a fost scotianul David Livingstone, misionar si cercetator al Africii, evenimentul petrecandu-se la 16 noiembrie 1855, iar cascada fiind numita Victoria in cinstea reginei Angliei. Numele de Fumul tunator a fost data de localnici datorita zgomotului facut de apa care in cadere de se pulverizeaza in particule fine formand un nor de ceata ce se ridica la 30 metri inaltime si este vizibil de la circa 30 Km distanta. Apele Raului Zambezi cad de la o inaltime de 110 metri, latimea cascadei fiind de 1.708 metri; cascada are un debit variabil cuprins intre 170 - 10.000 m/s datorat fluctuatiei precipitatiilor anuale. Existenta si dezvoltarea vegetatiei din zona este datorata cetei produsa continuu de cascada. Zona ce inconjoara cascada pe o suprafata de 68,6 km² a fost constituita in rezervatie inca din 1934, iar 1972 a fost reconsiderata ca parc national. Parcul, avand o flora si fauna bogate, este situat in amonte de cascada si este amenajat cu drumuri si cai de acces.
Livingstone este situat in vecinatatea Fluviului Zambezi aproape de Cascada Victoria si orasul Victoria Falls din Zimbabwe. Livingstone este resednta administrativa a Provinciei de sud din Zambia. Orasul a fost fondat in 1904 sub numele de „Livingstone” in onoarea celebrului cercetator englez David Livingstone fiind pe atunci capitala Rodeziei de Nord. Livingstone este amplasat la marginea parcului natural de care apartine Cascada Victoria. In oras exista un muzeu arheologic unde sunt pastrate exponate din timpul „Imperiului Munhumutapa” (secolele XIII - XV) care cuprindea o parte din teritoriile Zambiei si partea centrala a Mozambicului.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.