Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Yucatan

Circuite turistice Yucatan

Yucatán se referă la toate cele trei state care se găsesc pe peninsulă, acestea sunt: Yucatán, Campeche și Quintana Roo.Numele Yucatán provine din cuvântul din limba Nahuatl Yokatlān înseamnând locul fertilitații.Capitala statului este orașul Mérida. Alte orașe importante din Yucatan sunt:    Merida    Progresso    Tizimin    Valladolid

Citeste mai mult

Circuite turistice Yucatan


Yucatán este un stat în partea de nord-vest a peninsulei Yucatan, litoralul sau avand deschidere la Golful Mexic.. La est se află statul Quintana Roo, unde gasim Cacun-ul si Cozumel; la sud de Yucatan se afla Campeche.
In Yucatan se afla Craterul Chicxulub; geologii spun ca acest crater dateaza de aproximativ 65 milioane de ani, de la coliziunea Pamantului cu un meteorit, si se spune ca are legatura cu disparitia dinozaurilor. In vremurile istorice timpurii, Yucatan a fost unul dintre centrele civilizatiei Maya pre-columbiana iar poporul Maya inca formeaza o parte importanta din populatia statului.

Yucatan a fost cucerit de catre spanioli in anii 1500, schimband astfel orasul mayas T`ho cu orasul Merida, capitala de astazi a Yucatan-ului. Conchistadorii spanioli au ramas aici, s-au casatorit cu mayasi, devenind astfel o parte din patrimoniul istoric al Yucatan-ului.
La sfarsitul anilor 1800, henequen, o planta cultivata pentru fibrele sale puternice care a fost ulterior folosita la confectionarea franghiilor, a devenit cunoscuta sub numele de „aurul verde” din Yucatan. Vanzarea acestor franghii a dus la dezvoltarea economica a Yucatan-ului.

Aceasta planta a facut din Yucatan unul din cele mai bogate state din Mexic, si la sfarsitul secolului XX a transformat Merida intr-un oras cu mai multi milionari decat in orice alt oras din lume.
Ce orase poti vizita in Yucatan

    Mérida – capitala statului și cel mai mare oraș.
    Izamal – oraș mic cu un bogat istoric mayas si spaniol. Cunoscut pentru zidurile sale pictate in galben.
    Motul – oraș mic, originea numelui este de la un vas Yucatecan numit „huevos Motuleños”, locul de nastere al lui Felipe Carrillo Puerto.
    Progreso – Oras port din Golful Mexic, cunoscut pentru fructe de mare proaspete și plaje.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.