Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Vietnam

Circuite turistice Vietnam

Republica Socialista Vietnam este un stat in Asia de sud-est. Se invecineaza cu Laos la V, cu Cambodgia la S-V, cu China la N si cu Marea Chinei de Sud la E. Economia sa are unul dintre cele mai mari ritmuri de crestere din aceasta regiune a continentului. Vietnam si-a propus sa devina o natiune dezvoltata pana in anul 2020. Nordul Vietnamului este muntos, aici aflandu-se Fan Si Pan, cel mai inalt varf al acestei tari (3147 m). Fluviul Rosu este principala apa curgatoare. In sudul Vie...

Citeste mai mult

Circuite turistice Vietnam


Republica Socialista Vietnam este un stat in Asia de sud-est. Se invecineaza cu Laos la V, cu Cambodgia la S-V, cu China la N si cu Marea Chinei de Sud la E. Economia sa are unul dintre cele mai mari ritmuri de crestere din aceasta regiune a continentului.

Vietnam si-a propus sa devina o natiune dezvoltata pana in anul 2020.

Nordul Vietnamului este muntos, aici aflandu-se Fan Si Pan, cel mai inalt varf al acestei tari (3147 m). Fluviul Rosu este principala apa curgatoare.

In sudul Vietnamului se afla delta fluviului Mekong.

Intre deltele celor 2 fluvii se gaseste o campie joasa.

Zona impadurita numita Cordiliera Annamului acopera partea de vest si centrul Vietnamului, reprezentand 2 treimi din suprafata totala a tarii.

Vietnam, un nume asociat in trecut cu ororile razboiului, a reusit in prezent sa atraga atentia calatorilor. Elegantul Hanoi rivalizeaza cu orasul Ho Chi Minh (inca numit Saigon de locuitori) cu amestecul eclectic de vechi si nou. In ambele orase strazile sunt pline de motociclete si scutere, ducand adesea familii intregi, iar pietele sunt o aglomerare haotica. Insa in afara oraselor peisajul pare ca a ramas blocat in timp. Odata cu zorii zilei, in Delta Mekong soseste si piata plutitoare, cu fructe si legume. Peste tot, campurile verzi de orez se extind la orizont, intrerupte doar de silueta bivolilor de apa si palariile conice ale fermierilor. Muntii inalti din nordul tarii guverneaza peste sate mici, in care viata continua la fel ca acum cateva sute de ani. Femeile inca poarta haina traditionala simpla si foarte feminina - "ao dai", iar in fosta capitala antica Hue veti avea parte de o calatorie in timpul concubinelor si a eunucilor.

Limba oficiala: vietnameza; in majoritatea hotelurilor si restaurantelor se vorbesc engleza si franceza.

Principalele atractii turistice

Golful Halong: aici puteti admira cele 3.000 de insule din calcar ce rasar din Marea Chinei de Sud. Peisajul este ca de poveste, iar multe dintre insule au formatiuni cavernoase bizare si grote.

Peisajul alpin din jurul Sapa: aici se afla cateva triburi, care au pastrat stilul de viata si portul traditional vechi de secole.

Arhitectura din Hue: descoperiti fosta capitala a imparatilor Vietnamului si ramasitele citadelei imperiale. Faceti un tur al mausoleurilor din apropiere, ce apartin unor imparati vietnamezi, printre care Khai Dinh si Tu Duc.

Dalat, o fosta baza coloniala ce aminteste de un oras frantuzesc, cu vile elegante specifice vremurilor. Lacurile romantice si peisajul alpin de aici sunt ca un magnet pentru cuplurile in luna de miere.

Ho Chi Minh, un oras cu ritm frenetic, cu mici temple si cladiri coloniale franceze, umbrite de cladiri inalte, moderne. Vizitati Palatul Reunificarii si Muzeul Ramasitelor de Razboi.

Templul Cao Dai din Tay Ninh; pe drum, treceti prin tunelele de la Cu Chi, de unde Viet Cong a lansat cu succes atacuri impotriva SUA.

Relaxati-va pe plaje precum Vung Tau, la sud-est de Ho Chi Minh sau Nha Trang, unde puteti face scufundari.


Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.