Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Magicul Vietnam - Experienta si Relaxare 2023


Descriere

Destinatie: Vietnam Circuite

Durata: 11 nopti

Vezi detalii in format PDF

Destinatie: Vietnam Circuite

Durata: 11 nopti

Vezi detalii in format PDF

Itinerariu

Ziua 1

 Ziua 1. București – Hanoi Prezentare în Aeroportul București Otopeni pentru zborul cu escala spre Hanoi nerăbdători să descoperim o parte din sufletul Asiei

Ziua 2

Ziua 2. Sosire in Hanoi Ajungem in Hanoi unde dupa formalitatile vamale ne vom intalni cu ghidul local si vom avea transfer la hotel. Timp liber pentru odihna. Cazare in Hanoi la hotel Muong Thanh Hanoi Center 4* (sau similar). Mese: nu sunt incluse.

Ziua 3

Ziua 3. Hanoi Mic dejun. Avem toată ziua la dispoziţie pentru a gusta din savoarea Hanoiului. Capitală a ţării și al doilea oraș ca mărime din Vietnam, Hanoi se remarcă MAGICUL VIETNAM Hanoi – Croaziera in Golful Halong – Halong –Hoi An – Ho Chi Minh – Phan Thiet 2 printr-un amestec al influenţei chineze și cea a perioadei coloniale franceze, aici referindu-ne atât la arhitectură, cât și la gastronomia locală. Arhitectura Hanoiului, s-a dezvoltat in principal din secolele XIX si XX, iar zona construita in stil francez a ramas in mare parte intacta. Orasul pastreaza vechi temple si altare dedicate zeilor sau eroilor nationali, care, se spune, i-au ajutat pe localnici sa cultive si sa protejeze pamanturile fertile de pe malul drept al Fluviului Rosu. Vedem Mausoleul și fosta reședinţă a lui Ho Chi Min, continuăm cu Muzeul Literaturii, dedicat lui Confucius, care găzduiește cea mai veche universitate din Hanoi, iar după o plimbare prin cartierul vechi suntem liberi să căutăm suveniruri sau să explorăm Hanoi după bunul plac. Moment de ragaz: bucuataria vietnameza Bucataria vietnameza este una dintre cele mai sanatoase din lume, deoarece ingredientele folosite pentru prepararea mancarurilor sunt, de cele mai multe ori, proaspete si gatite fara prea mult ulei. Mancarurile vietnameze sunt sarace in calorii, dar acest lucru nu inseamna ca le lipseste gustul. Dimpotriva, cele mai multe preparate traditionale au un gust puternic, de care te indragostesti la prima incercare. Incercati Pho, o supa cu taietei din orez si carne de vita oparita care se consuma in Asia de peste 100 de ani. Exista in jur de 17 feluri diferite de Pho, in functie de regiune, insa vietnamezii spun ca reteta din Hanoi este de neegalat. Opriti-va la una din tarabele cu mancare stradala si savurati o portie cu delicioasa supa Pho. Cazare in Hanoi la hotel Muong Thanh Hanoi Center 4* (sau similar). Mese: mic dejun

Ziua 4

Ziua 4. Hanoi – Croaziera in Golful Halong După micul dejun, mergem să vedem una dintre minunile noi ale lumii, celebrul golf de la Halong, care face parte din patrimoniul universal. Urcăm pe o joncă, o corabie tradiţional vietnameză cu pânze, și avem parte de o croazieră minunată. Plutim printre cele peste 2.000 de mici insule ca de smarald, acoperite cu vegetaţie și izvor al legendelor cu dragoni. După prânz, mergem cu niște bărci mai mici să vedem Peștera Tien Ong. Pentru o experienţă completă înnoptăm la bordul navei și servim preparate pescărești delicioase atât la prânz, cât și la cină. Cazare la bordul vasului Bhaya Classic Cruise 4* (sau similar). Mese: mic dejun, pranz si cina.

Ziua 5

Ziua 5. Halong – Hanoi – Hoi An Ne energizăm cu un mic dejun pe vas, în lumina caldă a soarelui. Mai trecem o dată prin fermecătorul Halong Bay înainte de a debarca și a merge la Hanoi pentru a zbura către Hoi An. Sosire pe aeroportul din Danang si intalnire cu ghidul local pentru transfer la hotelul din Hoi Anl. Cazare în Hoi An la hotel Hoi An Silk Village 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 6

 Ziua 6. Hoi An Dupa micul dejun descoperim Hoi An, un fost port comercial care a primit negustori chinezi, olandezi, francezi, japonezi, portughezi și arabi între secolele XVI-XVIII. Astăzi, Hoi An este renumit pentru centrul său vechi parcă desenat printre romanticele canale, conservat foarte bine de-a lungul anilor. Vedem capodopere arhitecturale precum Pagoda Chua Ong, ridicata in 1653 în cinstea generalului chinez Quan Cong, venerat de mulți ca simbol al loialității și justiției, Templul Phuc Kien, Casa Tan Ky și admirăm casele joase tipic chinezești, cât și mulţimea de pagode pline de culoare. După-amiaza, facem o plimbare cu barca de-a lungul râului Thu Bon, prilej foarte bun pentru fotografii și socializare. Cazare în Hoi An la hotel Hoi An Silk Village 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 7

Ziua 7. Hoi An – O zi la ferma de legume organice de la Tra Que Dupa micul dejun aveti timp liber in Hoi An sau va propunem sa mergeti cu noi intr- o excursie optionala inedita, cu bicicleta sau autobuzul, pentru a afla mai multe despre agricultura și pescuitul din zonă. Vom merge in satul organic Tra Que, unde vom ajunge dupa o scurta plimbare cu Bicicleta de aproximativ 30 de minute de-a lungul potecilor care traverseaza campurile de orez. Ajungem in satul Tra Que , unde comunitatea s-a reunit pentru a crea o fermă mare de legume si avem ocazia sa vedem cum trăiesc fermierii și le vom da și o mână de ajutor în grădină. Fermierii ne prezinta metodele pe care le folosesc pentru a planta, fertiliza și obtine o recolta bigata, apoi trecem la actiune si greblam pământul și semănăm semințe. Gazdele apreciaza efortul dvs si va rasplatesc cu o baie racoritoare cu plante pentru picioare și un masaj. Participam la o scurtă demonstrație de gătit, urmată de un prânz garnisit cu legumele delicioase direct de la fermă în farfurie! Asadar bucurați-vă de o zi minunată într-un proiect de agricultură comunitară locală chiar lângă Hoi An. Ne intoarcem in Hoi An la hotel. Cazare în Hoi An la hotel Hoi An Silk Village 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 8

Ziua 8. Hoi An - Ho Chi Minh După un mic dejun energizant, ne indreptam spre aeroportul Danang de unde zburăm spre Ho Chi Minh. Opţional, poţi participa la una dintre cele mai memorabile experienţe din oras, spectacolul unic în lume A O Show, unde îi vei vedea performând pe cei mai talentaţi artiști locali de circ, dansatori, atleţi și artiști. Facem o plimbare pe bulevardele largi din centrul Saigonului și ne oprim la restaurantul Hoa Tuc, o bijuterie arhitecturală ce ascunde comori culinare desăvârșite. După o cină memorabilă, mergem la hotel pentru odihnă. Cazare in Ho Chi Minh la Hotel Moung Thanh Saigon Center 4* (sau similar). Mese: mic dejun si cina

Ziua 9

Ziua 9. Ho Chi Minh - Delta Mekong Astăzi mergem în delta Râului Mekong, la Cai Be, renumit pentru comunitățile sale rustice plutitoare. Pana la destinatie ne vom deplasa cu barca printre canale înguste, și facem o plimbare în jurul pieţei plutitoare. Pe traseu ne oprim la o plantație de cacao unde vizitam o mica fabricuta si asistam la procesul de prăjire, spargere și măcinare a boabelor de cacao înainte de a vă răsfăța cu o ceașcă de cacao fierbinte. Continuăm de-a lungul labirintului de canale către Vinh Long și ne oprim în mai multe sate artizanale pentru a vedea cum muncesc meșteșugarii locali. Urmărim o demonstrație despre cum se gateste o specialitate vietnameză foarte apreciata- banh xeo care este de fapt o clătită vietnameză savuroasă, dupa care ne așezam la masa si la un prânz delicios cu delicatese locale. Turul se termină cu o plimbare ușoară cu barca înapoi la Cai Be și apoi cu mașina înapoi la Ho Chi Minh City. Cazare in Ho Chi Minh la Hotel Moung Thanh Saigon Center 4* (sau similar). Mese: mic dejun si pranz.

Ziua 10

Ziua 10. Ho Chi Minh - Phan Thiet Ne îndreptăm spre Phan Thiet pentru o vacanţă relaxantă pe plajă. Orașul este renumit pentru nouc mam, un sos de pește tradiţional renumit în întreaga lume. Portul este plin de bărci viu colorate, așa că ia aparatul de fotografiat pentru amintiri vesele! Cazare in Phan Thiet la hotel Blue Ocean Resort 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 11

Ziua 11. Phan Thiet – Insula KeGa Pentru o relaxare completă, mai petrecem o zi în însoritul Phan Thiet. Îţi sugerăm o excursie cu barca până pe Insula KeGa, unde vei fi captivat de natura sălbatică și de farul KeGa, un simbol vizitat anual de mii de turiști. Cazare in Phan Thiet la hotel Blue Ocean Resort 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 12

Ziua 12. Phan Thiet - plaja si relaxare Întreaga zi suntem liberi să ne relaxăm la plajă, înotând în apele limpezi și calde, sau, dacă ne simţim plini de energie, putem explora staţiunea pe bicicletă sau putem merge într-o superaventură pe dunele de nisip. Îţi vindem un pont: preparatele culinare din Phan Thiet sunt remarcabile, iar fructele de mare proaspete merg mână în mână cu un cocteil local rece și aromat.

Ziua 13

Ziua 13. Phan Thiet – Ho Chi Minh Este ultima șansă pentru o baie în mare înainte de a vă întoarce după-amiază în Ho Chi Minh, de unde zburaţi spre casă.

Ziua 1

 Ziua 1. București – Hanoi Prezentare în Aeroportul București Otopeni pentru zborul cu escala spre Hanoi nerăbdători să descoperim o parte din sufletul Asiei

Ziua 2

Ziua 2. Sosire in Hanoi Ajungem in Hanoi unde dupa formalitatile vamale ne vom intalni cu ghidul local si vom avea transfer la hotel. Timp liber pentru odihna. Cazare in Hanoi la hotel Muong Thanh Hanoi Center 4* (sau similar). Mese: nu sunt incluse.

Ziua 3

Ziua 3. Hanoi Mic dejun. Avem toată ziua la dispoziţie pentru a gusta din savoarea Hanoiului. Capitală a ţării și al doilea oraș ca mărime din Vietnam, Hanoi se remarcă MAGICUL VIETNAM Hanoi – Croaziera in Golful Halong – Halong –Hoi An – Ho Chi Minh – Phan Thiet 2 printr-un amestec al influenţei chineze și cea a perioadei coloniale franceze, aici referindu-ne atât la arhitectură, cât și la gastronomia locală. Arhitectura Hanoiului, s-a dezvoltat in principal din secolele XIX si XX, iar zona construita in stil francez a ramas in mare parte intacta. Orasul pastreaza vechi temple si altare dedicate zeilor sau eroilor nationali, care, se spune, i-au ajutat pe localnici sa cultive si sa protejeze pamanturile fertile de pe malul drept al Fluviului Rosu. Vedem Mausoleul și fosta reședinţă a lui Ho Chi Min, continuăm cu Muzeul Literaturii, dedicat lui Confucius, care găzduiește cea mai veche universitate din Hanoi, iar după o plimbare prin cartierul vechi suntem liberi să căutăm suveniruri sau să explorăm Hanoi după bunul plac. Moment de ragaz: bucuataria vietnameza Bucataria vietnameza este una dintre cele mai sanatoase din lume, deoarece ingredientele folosite pentru prepararea mancarurilor sunt, de cele mai multe ori, proaspete si gatite fara prea mult ulei. Mancarurile vietnameze sunt sarace in calorii, dar acest lucru nu inseamna ca le lipseste gustul. Dimpotriva, cele mai multe preparate traditionale au un gust puternic, de care te indragostesti la prima incercare. Incercati Pho, o supa cu taietei din orez si carne de vita oparita care se consuma in Asia de peste 100 de ani. Exista in jur de 17 feluri diferite de Pho, in functie de regiune, insa vietnamezii spun ca reteta din Hanoi este de neegalat. Opriti-va la una din tarabele cu mancare stradala si savurati o portie cu delicioasa supa Pho. Cazare in Hanoi la hotel Muong Thanh Hanoi Center 4* (sau similar). Mese: mic dejun

Ziua 4

Ziua 4. Hanoi – Croaziera in Golful Halong După micul dejun, mergem să vedem una dintre minunile noi ale lumii, celebrul golf de la Halong, care face parte din patrimoniul universal. Urcăm pe o joncă, o corabie tradiţional vietnameză cu pânze, și avem parte de o croazieră minunată. Plutim printre cele peste 2.000 de mici insule ca de smarald, acoperite cu vegetaţie și izvor al legendelor cu dragoni. După prânz, mergem cu niște bărci mai mici să vedem Peștera Tien Ong. Pentru o experienţă completă înnoptăm la bordul navei și servim preparate pescărești delicioase atât la prânz, cât și la cină. Cazare la bordul vasului Bhaya Classic Cruise 4* (sau similar). Mese: mic dejun, pranz si cina.

Ziua 5

Ziua 5. Halong – Hanoi – Hoi An Ne energizăm cu un mic dejun pe vas, în lumina caldă a soarelui. Mai trecem o dată prin fermecătorul Halong Bay înainte de a debarca și a merge la Hanoi pentru a zbura către Hoi An. Sosire pe aeroportul din Danang si intalnire cu ghidul local pentru transfer la hotelul din Hoi Anl. Cazare în Hoi An la hotel Hoi An Silk Village 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 6

 Ziua 6. Hoi An Dupa micul dejun descoperim Hoi An, un fost port comercial care a primit negustori chinezi, olandezi, francezi, japonezi, portughezi și arabi între secolele XVI-XVIII. Astăzi, Hoi An este renumit pentru centrul său vechi parcă desenat printre romanticele canale, conservat foarte bine de-a lungul anilor. Vedem capodopere arhitecturale precum Pagoda Chua Ong, ridicata in 1653 în cinstea generalului chinez Quan Cong, venerat de mulți ca simbol al loialității și justiției, Templul Phuc Kien, Casa Tan Ky și admirăm casele joase tipic chinezești, cât și mulţimea de pagode pline de culoare. După-amiaza, facem o plimbare cu barca de-a lungul râului Thu Bon, prilej foarte bun pentru fotografii și socializare. Cazare în Hoi An la hotel Hoi An Silk Village 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 7

Ziua 7. Hoi An – O zi la ferma de legume organice de la Tra Que Dupa micul dejun aveti timp liber in Hoi An sau va propunem sa mergeti cu noi intr- o excursie optionala inedita, cu bicicleta sau autobuzul, pentru a afla mai multe despre agricultura și pescuitul din zonă. Vom merge in satul organic Tra Que, unde vom ajunge dupa o scurta plimbare cu Bicicleta de aproximativ 30 de minute de-a lungul potecilor care traverseaza campurile de orez. Ajungem in satul Tra Que , unde comunitatea s-a reunit pentru a crea o fermă mare de legume si avem ocazia sa vedem cum trăiesc fermierii și le vom da și o mână de ajutor în grădină. Fermierii ne prezinta metodele pe care le folosesc pentru a planta, fertiliza și obtine o recolta bigata, apoi trecem la actiune si greblam pământul și semănăm semințe. Gazdele apreciaza efortul dvs si va rasplatesc cu o baie racoritoare cu plante pentru picioare și un masaj. Participam la o scurtă demonstrație de gătit, urmată de un prânz garnisit cu legumele delicioase direct de la fermă în farfurie! Asadar bucurați-vă de o zi minunată într-un proiect de agricultură comunitară locală chiar lângă Hoi An. Ne intoarcem in Hoi An la hotel. Cazare în Hoi An la hotel Hoi An Silk Village 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 8

Ziua 8. Hoi An - Ho Chi Minh După un mic dejun energizant, ne indreptam spre aeroportul Danang de unde zburăm spre Ho Chi Minh. Opţional, poţi participa la una dintre cele mai memorabile experienţe din oras, spectacolul unic în lume A O Show, unde îi vei vedea performând pe cei mai talentaţi artiști locali de circ, dansatori, atleţi și artiști. Facem o plimbare pe bulevardele largi din centrul Saigonului și ne oprim la restaurantul Hoa Tuc, o bijuterie arhitecturală ce ascunde comori culinare desăvârșite. După o cină memorabilă, mergem la hotel pentru odihnă. Cazare in Ho Chi Minh la Hotel Moung Thanh Saigon Center 4* (sau similar). Mese: mic dejun si cina

Ziua 9

Ziua 9. Ho Chi Minh - Delta Mekong Astăzi mergem în delta Râului Mekong, la Cai Be, renumit pentru comunitățile sale rustice plutitoare. Pana la destinatie ne vom deplasa cu barca printre canale înguste, și facem o plimbare în jurul pieţei plutitoare. Pe traseu ne oprim la o plantație de cacao unde vizitam o mica fabricuta si asistam la procesul de prăjire, spargere și măcinare a boabelor de cacao înainte de a vă răsfăța cu o ceașcă de cacao fierbinte. Continuăm de-a lungul labirintului de canale către Vinh Long și ne oprim în mai multe sate artizanale pentru a vedea cum muncesc meșteșugarii locali. Urmărim o demonstrație despre cum se gateste o specialitate vietnameză foarte apreciata- banh xeo care este de fapt o clătită vietnameză savuroasă, dupa care ne așezam la masa si la un prânz delicios cu delicatese locale. Turul se termină cu o plimbare ușoară cu barca înapoi la Cai Be și apoi cu mașina înapoi la Ho Chi Minh City. Cazare in Ho Chi Minh la Hotel Moung Thanh Saigon Center 4* (sau similar). Mese: mic dejun si pranz.

Ziua 10

Ziua 10. Ho Chi Minh - Phan Thiet Ne îndreptăm spre Phan Thiet pentru o vacanţă relaxantă pe plajă. Orașul este renumit pentru nouc mam, un sos de pește tradiţional renumit în întreaga lume. Portul este plin de bărci viu colorate, așa că ia aparatul de fotografiat pentru amintiri vesele! Cazare in Phan Thiet la hotel Blue Ocean Resort 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 11

Ziua 11. Phan Thiet – Insula KeGa Pentru o relaxare completă, mai petrecem o zi în însoritul Phan Thiet. Îţi sugerăm o excursie cu barca până pe Insula KeGa, unde vei fi captivat de natura sălbatică și de farul KeGa, un simbol vizitat anual de mii de turiști. Cazare in Phan Thiet la hotel Blue Ocean Resort 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 12

Ziua 12. Phan Thiet - plaja si relaxare Întreaga zi suntem liberi să ne relaxăm la plajă, înotând în apele limpezi și calde, sau, dacă ne simţim plini de energie, putem explora staţiunea pe bicicletă sau putem merge într-o superaventură pe dunele de nisip. Îţi vindem un pont: preparatele culinare din Phan Thiet sunt remarcabile, iar fructele de mare proaspete merg mână în mână cu un cocteil local rece și aromat.

Ziua 13

Ziua 13. Phan Thiet – Ho Chi Minh Este ultima șansă pentru o baie în mare înainte de a vă întoarce după-amiază în Ho Chi Minh, de unde zburaţi spre casă.