Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Uzbekistan circuite

Circuite turistice Uzbekistan circuite

Uzbekistan este o țară în Asia Centrală. Se învecinează cu Kazahstanul la vest și la nord, cu Kârgâzstanul și Tadjikistanul la est și cu Afganistanul și Turkmenistanul la sud.

Citeste mai mult

Circuite turistice Uzbekistan circuite


Uzbekistan este o țară în Asia Centrală. Se învecinează cu Kazahstanul la vest și la nord, cu Kârgâzstanul și Tadjikistanul la est și cu Afganistanul și Turkmenistanul la sud.
Situat la popalele Muntilor Altai, orasul Samarkand se ridica intr-o zona de podis aflata la 400 km de Muntii Pamir. Orasul, capitala a regiunii cu acelasi nume isi are originea inca din antichitate, grecii numindu-l Marakanda iar campia roditoare aflata in jurul sau Polytimetos. Infloritor in timpul dinastiei Samanizilor, orasul este distrus de hoardele lui Gingis Han, ca in perioada domniei lui Timur Lenk sa devina capitala imperiului acestuia. In 1925 Samarkand devine capitala Uzbekistanului, capitala mutata in 1930 la Taskent. Cateva dintre principale atractii turistice ale Samarkand-ului sunt: Moscheea Registanului, Moscheea Bibi Hanum, Complexul Sahi Zinda, Ansamblul Gur Emir, Observatorul Ulug Beg. Al doilea oras ca marime al Uzbekistanului, Samarkand, este renumit ca fiind un fost centru negustoresc pe vestitul drum al matasii si un important centru islamic.
Oras situat in zona de sud est a Uzbekistanului, Buhara (Buxoro), este una dintre localitatile aflate candva pe Drumul Matasii, fiind inca din trecutul istoric indepartat, important centru comercial, cultural si religios. Partea veche a orasului este impanzita de moschei, minarete si vechi constructii cu stil arhitectonic musulman si este inclusa in patrimoniul cultural mondial UNESCO din 1993. Printre elementele ce compun partea veche a orasului se numara si mormantul lui Ismail Samani, datat din secolul al X-lea, o capodopera a arhitecturii musulmane. Orasul Buhara este resedinta administrativa a Regiunii Buhara si fief al etniei tadjica, avand si un procentaj insemnat de populatie de origine ebraica, urmasa a evreilor ajunsi aici in timpul Imperiului Roman.
Khiva este situat in Provincia Xorazm din Uzbekistan si a fost in trecut capitala Hanatului Hiva. Orasul se afla la intersectia unor vechi rute comerciale ce legau Rusia, Mongolia, China si Persia. Inclus in Patrimoniul UNESCO, vechiul oras Khivaisi prezinta propria sa istorie prin impresionante moschei, bazare, cladiri datand din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea cu o remarcabila arhitectura.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.