Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Uruguay

Circuite turistice Uruguay

Uruguay este o țară localizată în partea sud-estică a continentului sudamerican. Are o populație de 3,5 milioane, din care 1,8 milioane trăiesc în capitala Montevideo și în aria sa metropolitană.La nord si vest este mărginită de Brazilia și de Argentina, pe malul ambelor râuri Uruguay și Rio de la Plata. La sud-est e mărginită de Oceanul Atlantic. Ca dimensiuni este a doua țară dintre cele mai mici din America de Sud, fiind mai mare doar decât Suriname.Montevideo a fost fondat de spanioli în sec. 18, ca o fortificație militară. Uruguay și-a câștigat independența în 1828 ca urma...

Citeste mai mult

Circuite turistice Uruguay


Uruguay (Republica Oriental del Uruguay/Republica Orientala a Uruguayului) este situata in partea de sud - est a continentului sudamerican. Ca marime este a doua dintre cele mai mici tari din America de Sud fiind cu putin mai mare decat Surinam, iar mai bine de jumatate din populatie este masata in Montevideo - capitala tarii si in aria sa metropolitana.
La nord Uruguay are ca vecini Brazilia si Argentina, pe malul ambelor cursuri de apa Uruguay si Rio de la Plata. La sud - est e marginita de Oceanul Atlantic. Orasul Montevideo a fost fondat de spanioli in secolul al XVIII-lea, ca amplasament strategic pentru fortificatii militare. Uruguay si-a obtinut independenta in 1828; sistemul sau politic este de tip democratie constitutionala, unde presedintele ales este sef al executivului si sef al statului. Cu un statut politic actual si conditii de munca considerate drept cele mai liberale din intregul continent, uruguay este considerat de Transparency International ca a doua in lista celor mai puțin corupte tari din America Latina, dupa Chile.
Capitala, cel mai mare oras si principal port al statului Uruguay - Montevideo este situat in sudul tarii in zona estuarului Fluviului La Plata. Cu numele complet de San Felipe y Santiago de Montevideo, provenienta numelui orasului are doua explicatii: prima potrivit unui mit local, spune ca denumirea vine de la exclamatia marinarului de cart din colivia de veghe a unei corabii care ar fi exclamat "Monte video eu", insemnand - "Vad un munte", iar cea de a doua spune ca spaniolii au inregistrat locatia unei fantani pe o harta astfel: "Monte VI de este a oeste" (al saselea munte de la est la vest). Montevideo a devenit capitala inca din 1828, rivalizand in perioada coloniala cu Buenos Aires ca importanta si marime. In prezent peste jumatate din populatia statului Uruguay se afla in Montevideo si in aria sa metropolitana.
Oras inclus in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1995, Colonia del Sacramento prin constructiile sale ramase din perioada coloniala invita la o calatorie in timp, impresionand prin strazile sale pietruite, felinarele de epoca ca si prin o serie din obiective ce amintesc de perioadele cand zona era disputata de portughezi si spanioli: Calle de los Suspiros, La Casa del Virrey, La Iglesia Matriz, La Plaza de Toros, La Puerta de la Ciudadela. Colonia del Sacramento este situat la 6 km de Aeroportul International Laguna de los Patos si la 40 km de Buneos Aires - Argentina.
Oras resort la tarmul Oceanului Atlantic, Punta del Este se afla in Departamentul Maldonado din sud - estul statului Uruguay la circa 140 km distanta de Montevideo. Punta del Este are doua zone distincte: Punta del Este si Peninsula. Punta del Este dispune de doua tipuri diferite de plaja ce marginesc peninsula: una in zona linistita a estuarului Rio de la Plata, cu ape putin adanci si nisipuri aurii, in timp ce la tarmul atlantic se afla ape numai bune pentru sporturile nautice si plaje cu nisip alb si fin. Cele mai faimoase plaje din peninsula sunt Brava si Mansa. Pe Plaja Brava vei gasi unul dintre cele mai emblematice monumente ale litoralului uruguayan: Monumentul al Ahogado sau La Mano, monument construit in anul 1982 intruchipand cinci degete partial ingropate in nisip. Clima in Punta del Este este de tip temperat oceanic cu veri placute si ierni reci; cea mai rece luna este iulie (media de 11° C) iar temperatura medie anuala este de 17° C. Cele mai ridicate temperaturi in Punta del este se intalnersc in luna ianuarie - 21,7° C.
Aflata la 125 Km de Montevideo si la 90 km de Colonia, Estancia Finca Piedra este cea mai renumita estancia din Uruguay. Zona este renumita prin podgoriile sale cat si pentru activitatile ecoturistice, toate puse sub semnul protejarii naturii inconjuratoare si a conservarii traditiilor locale. Se poate asista la demonstratii de calarie, se pot urmari modalitatile de crestere ale animalelor intr-o ferma uruguayana, se poate practica calaria si deasemeni se pot face drumetii.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.