Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Ukraine

Circuite turistice Ukraine

Ucraina este o țară în Europa Orientală. Are frontieră cu Rusia - în nord-est, Belarus - în nord, Polonia, Slovacia și Ungaria - în vest, România și Republica Moldova - la sud-vest, Marea Neagră și Marea Azov - la sud. Capitala Ucrainei este orașul Kiev. Suprafața Ucrainei fără Republica Crimeea și orașul Sevastopol este de 576.683 kilometri pătrați iar numărul locuitorilor de 46.044.000.

Citeste mai mult

Circuite turistice Ukraine


1.Castelul Cuibul Randunicii din Yalta – castel feudal in miniatura, situat langa Yalta, in peninsula Crimeea. Castelul a fost construit intre anii 1911-1912, deasupra culmii Aurora. Aici s-au filmat scene din filme rusesti dar si productii hollywoodiene.

Mina-Sare-Soledar-Donetsk

2. Mina de Sare Soledar din Donetsk include peste 130 kilometri de mine de sare de camp. Atractia turistica este impresionanta, deoarece minerii care lucrau aici au infrumusetat-o. Minei i s-au adaugat sculpturi din sare, imagini si pesteri. De-a lungul galeriilor se mai pot vedea copaci si pereti sculptati. Pretul biletului de intrare pentru 1 adult este de 5 euro (echivalentul a circa 50 de grivne ucrainiene).

calle-volodimirska-centro

3. Piata Principala din Cernauti -  cea mai mare din orasul ucrainean Cernauti. Se gaseste in centrul nou al orasului, aici fiind amplasate cele mai importante monumente istorice. Printre ele putem mentiona: Primaria orasului (construit in 1852) si Banca de Economii (in prezent Muzeul de Arta din Cernauti).

4. Strada Volodimirska – artera din Kiev, care trebuie neaparat vizitata atunci cand va propuneti sa vedeti capitala ucraineana. Aceasta pleaca din Piata Catedralei Sfanta Sofia si se continua in directia Portii Aurite. Poarta aurita este o fortificatie cladita in secolul al XI-lea. Strada Volodimirska este inima centrului istoric.

casa-cu-himere-Kiev

5. Casa cu himere din Kiev este cunoscuta de localnicii orasului si sub numele de Casa Gorodetsky, dupa numele arhitectului Vladislav Gorodetsky. Turistii care vor sa o viziteze o pot face daca ajung in cartierul Lypky. Pana in 2010 a fost folosit ca resedinta prezidentiala sau pentru organizarea ceremoniilor oficiale din Ucraina.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.