Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Cappadocia – Patria Dervisilor Rotitori (Bucuresti) Estivall 2020


Descriere

Destinatie: Turcia

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

În această călătorie avem ocazia să descoperim comorile Turciei :
Göreme – Konya – Antalya –Manvgat
Servicii incluse: • 7 nopți de cazare la hotel de 4*
• 7 mic dejun;
• Transport avion Bucuresti-Antalya- Bucuresti;
• Transfer aeroport-hotel-aeroport;
• Transport autocar pe durata programului;
• Taxe de aeroport
Servicii neincluse:

Destinatie: Turcia

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

În această călătorie avem ocazia să descoperim comorile Turciei :
Göreme – Konya – Antalya –Manvgat
Servicii incluse: • 7 nopți de cazare la hotel de 4*
• 7 mic dejun;
• Transport avion Bucuresti-Antalya- Bucuresti;
• Transfer aeroport-hotel-aeroport;
• Transport autocar pe durata programului;
• Taxe de aeroport
Servicii neincluse:

Itinerariu

 Ziua 1. București – Antalya

Intalnire in aeroportul Otopeni pentru zborul spre Antalya. Urmează formalitățile vamale, îmbarcarea, apoi zburăm spre Antalya. În aproximativ 2 ore aterizăm în Antalya. Timpul ne permite să facem o scurtă incursiune în Antalya, stațiunea cosmopolită de pe țărmul Mării Mediterane. Așadar, program de voie! Poți să-ți faci timp pentru cumpărături în Bazarul Vechi ( de fapt unul modern!), cu multe magazine şi oferte variate pentru toate gusturile dar şi în Bazarul Tradiţional din Golful Kaleiçi, unde se află Portul Vechi. Dacă te fascinează ambarcațiunile, poti urca la bordul uneia dintre ele şi să pornesti într-o croazieră pe Marea Mediterană pentru a admira zidurile antice, Turnul Hidirlik, locul în care Kaleiçi întâlneşte Parcul Karaalioglu şi impresioantele hoteluri amplasate pe ţărmul Antalyei, până la Marea Cascadă a râului Düden. (Program optional care dureaza aproximativ 2 ore). (Cazare în Antalya).

 Ziua 2. Antalya – Göreme – Nevsehir

Mic dejun. Suntem nerbădători să pornim la drum şi ajungem în Satul Göreme care a fost votat drept unul dintre cele mai frumoase așezări rurale din lume de către câteva reviste de călătorie. Chiar la marginea satului se află un sit din patrimoniul UNESCO, Muzeul în aer liber din Göreme. Aici se ascunde în roca vulcanică un întreg complex monahal cu biserici rupestre și chilii ale călugărilor proto-creștini. Pereții așezămintelor adăpostesc fresce fabuloase în stil bizantin. Complexul datează din secolele X-XII, când Cappadocia era un important centru religios bizantin. Aici vom admira pe rând: Capela Mărului cu fresca Înălțării Domnului deasupra intrării; Capela Sf. Barbara cu pereții interiori de un roșu-ocru, Biserica Șarpelui cu frescele reprezentându-i pe Sf. Gheorghe și Sf.Onufrei, uimitoarele și superb restauratele fresce ale Bisericii Întunecate și întortocheata Biserică Tokali, cu a sa boltă acoperită complet de scene biblice. Experiență: ritm și gusturi tradiționale Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară Tradițional Turcească“? Ai ocazia să descoperi folclorul autentic din diverse regiuni etnografice ale Turciei, dansurile și ritmurile și costumele specifice, cu obiceiurile de nuntă, dar și cu bucătăria specifică. Iar cireașa de pe tort… O superbă dansatoare orientală va capta toată atenția spectatorilor cu dansul ei exotic și senzual, cu unduiri, vibrații și rotiri, prin care reușește să ne transmită toată magia și exotismul oriental al Turciei. (Opțional) Seara cazare la hotel în zona Nevsehir.

 Ziua 3. Orasele subterane

Ziua precedentă a fost un fel de aperitiv pentru a explora orașele subterane din regiune. Primii oameni care au început să sape adăposturile subterane din regiune au fost hitiții, în epoca bronzului. Orașele subterane din Cappadocia și-au atins apogeul în epoca bizantină, secolele VI - VII, când creștinii din regiune au fost nevoiți să se ascundă în subteran perioade lungi de timp pentru a scăpa de arabi și invadatorii persani. Orașul subteran Kaymakli este cel mai mare exemplu de acest fel din Cappadocia, cu un labirint de camere conectate prin tuneluri, care se întind pe opt niveluri. E timpul să ne reîncărcîm bateriile, luăm masa la un restaurant local și ne răcorim cu ceai aromat de fructe.

 Ziua 4. Nesvsehir – Konya

Dupa micul dejun plecam spre Konya, important centru de pelerinaj religios pentru musulmani, cunoscut în special datorită poetului și filozofului Mevlana Celaleddin Rumi care a fondat aici secta Sufi a Dervisilor Rotitori în secolul al XIII-lea. Vizităm muzeul care îi este dedicat, trecând superba Poartă a Dervisilor (Dervisan Kapsi), intrăm în grădina de trandafiri și găsim la capătul aleii mausoleul poetului. Aflăm de la ghidul nostru detalli din viața de zi cu zi a dervișilor sufi. În Konya sunt o sumedenie de medrese, scoli teologice ale căror superbe clădiri merită atenția noastră. Muzeul Faianței (Karatay Medresisi), odinioară colegiu teologic, este astăzi una dintre principalele atracții turistice din Konya. Peretii sunt placati cu frumoasa ceramica în stil Suljuk. Mai desoperim parcul Alaeddin Tepe amenajat pe situl vechii citadele, apoi ruinele Palatului Alaeddin Keykubad și impunătoarea moschee Alaeddin, una dintre cele mai vechi din lume, ridicată în secolul XIII după tradiția arabă cu o bolta de lemn sustinută de 42 de coloane antice. Moscheea Aziziye, cu ornamentele sale în stil Baroc și două minarete în stil Rococo, face notă discordantă în lumea musulmană, fiind o atracție de neratat pentru pasionații de rarități și ciudățenii. (Cazare in Konya). Moment de răgaz: Artera principală din orașul vechi e ticsit de restaurante și cafenele care de abia așteaptă ca oaspeții însetați să le calce pragul. Savurează-ți ceaiul sau cafeaua la o terasă și admiră în tihnă peisajul citadin ce amintește de viața provincială din vechiul imperiu otoman. După o scurtă pauză de prânz, pornim din nou. În drumul nostru poposim la un vechi Kervansaray (caravanserai ) în orașul Sultanhani, cel mai bine conservat din Asia Mică și așezat pe Drumul Mătăsii. Ne retragem la hotel în Konya și seara se încheie cu cina și socializare.

 Ziua 5. Konya – Side – Antalya

După micul dejun ne pregătim de următoarea aventură, de data asta ne îndreptăm spre Coasta Mediteranei... dar mai întâi traversăm Munții Taurus și admirăm peisajele superbe de la o altititudine de peste 1800 m. Ajungem în Side, unde se află ruinele unor monumente antice de o frumusețe atemporală: grandiosul Teatru Roman, o mărturie remarcabilă a arhitecturii romane, dar și a faptului că în timpul imperiului se organizau spectacole colosale la care asistau peste 20.000 de spectatori frenetici, Templele lui Apollo și a Atenei ale căror coloane lasă loc imaginației în a le restaura mental în toată splendoarea lor de odinioară. Apoi, la câțiva km depărtare, în drumul nostru spre Aspendos, oprim să ne răcorim lângă cascada Manavgat, o altă ocazie excelentă de a scoate aparatele foto și de a captura imagini cu peisaje de vis. Dacă amfiteatrul din Side impresiona prin masivitate, Teatrul Antic din Aspendos culege laurii celei mai bine conservate edificii de acest gen din lume. Înconjurat de livezi și ferme, clădirea amfiteatrului pare încremenit în timp. Noi însă, ne urnim din loc și ne retragem spre hotelul nostru din zona Antalya. Cazare și cină.

 Ziua 6. Antalya – plajă şi soare la Mediterană

După micul dejun, ai toată ziua la dispoziția ta. Profită de plajele superbe ale stațiunii, de soare și de valurile Marii Mediterane. Dacă tot este momentul răsfaţului încearcă şi o “şedinţă“ de Hammam care cuprinde peeling, masaj cu spuma, masaj de relaxare cu uleiuri naturale (program optional). Cazare şi cină la acelaşi hotel din zona Antalya.

 Ziua 7. Coasta Liciei : Demre şi Insula Kekova

Mic dejun. Azi vă propunem o excursie opţională pe Coasta Liciei. Pornim la drum de-a lungul spectaculoasei regiuni de coastă care ne dă ocazia să ne delectăm cu peisajele asupra mării, a Munților Taurus și a pădurilor de pin. Ajungem în Demre unde vom admira amfiteatrul greco-roman şi mormintele licyenilor, săpate în stâncă, ce au rezistat mii de ani la tot feluri de atacuri. Amfiteatrul este destul de bine consevat iar dacă închizi ochii îţi poţi inchipui luptele gladiatorilor, dar şi comediile pe care le-a găzduit. Apoi ajungem la Biserica Sf. Nicolae, cel care a fost ocrotitorul marinarilor şi al copiilor. Sfântul Nicolae a fost episcopul Myrei, un om foarte bun, care ajuta îndeosebi familiile sarace cu mulţi copii. A facut şi închisoare în vremea represiunii asupra creştinilor, dar aceasta nu l-a împiedicat să-şi ducă crezul mai departe, şi să devinaă ocrotitorul Myrei. Ne continuăm drumul spre un port mic de unde ne îmbarcăm într-un vaporaş cu fund de sticlă, cu destinaţia Kekova-oraşul scufundat. Insula mediteraneeană are o suprafaţă de numai 4,5 km2, este nelocuită, dar e situată într-un golf foarte aproape de continent. Pe ţărmul nordic sunt ruinele străvechii Apollonia, din secolul V î.e.n.. Motivul pentru care aceste ruine modeste atrag atâţia vizitatori este că sunt parţial ascunse sub apă, un uimitor oraş scufundat în apele limpezi ale golfului. Oraşul s-a scufundat din cauza mai multor cutremure ce au avut loc de-a lungul secolelor. Azi, coloane şi arcade de piatră se ridică din apă, iar trepte de piatră coboară spre fundul mării. Pregătiţi aparatele foto pentru a surprinde cadre de o frumuseţe rară: case cioplite în piatră, scări, bazine pentru colectarea apei, iar pe fundul mării tot felul de resturi de obiecte casnice, amfore, oale. În cursul serii ne reîntoarcem în Antalya pentru cazare şi cină la acelaşi hotel.

 Ziua 8. Antalya – Bucuresti

Mic dejun. Hoşçakal, görüşürüz...! (La revedere, pe curând...!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreptam spre aeroportul din Antalya pentru zborul spre casa.

 Ziua 1. București – Antalya

Intalnire in aeroportul Otopeni pentru zborul spre Antalya. Urmează formalitățile vamale, îmbarcarea, apoi zburăm spre Antalya. În aproximativ 2 ore aterizăm în Antalya. Timpul ne permite să facem o scurtă incursiune în Antalya, stațiunea cosmopolită de pe țărmul Mării Mediterane. Așadar, program de voie! Poți să-ți faci timp pentru cumpărături în Bazarul Vechi ( de fapt unul modern!), cu multe magazine şi oferte variate pentru toate gusturile dar şi în Bazarul Tradiţional din Golful Kaleiçi, unde se află Portul Vechi. Dacă te fascinează ambarcațiunile, poti urca la bordul uneia dintre ele şi să pornesti într-o croazieră pe Marea Mediterană pentru a admira zidurile antice, Turnul Hidirlik, locul în care Kaleiçi întâlneşte Parcul Karaalioglu şi impresioantele hoteluri amplasate pe ţărmul Antalyei, până la Marea Cascadă a râului Düden. (Program optional care dureaza aproximativ 2 ore). (Cazare în Antalya).

 Ziua 2. Antalya – Göreme – Nevsehir

Mic dejun. Suntem nerbădători să pornim la drum şi ajungem în Satul Göreme care a fost votat drept unul dintre cele mai frumoase așezări rurale din lume de către câteva reviste de călătorie. Chiar la marginea satului se află un sit din patrimoniul UNESCO, Muzeul în aer liber din Göreme. Aici se ascunde în roca vulcanică un întreg complex monahal cu biserici rupestre și chilii ale călugărilor proto-creștini. Pereții așezămintelor adăpostesc fresce fabuloase în stil bizantin. Complexul datează din secolele X-XII, când Cappadocia era un important centru religios bizantin. Aici vom admira pe rând: Capela Mărului cu fresca Înălțării Domnului deasupra intrării; Capela Sf. Barbara cu pereții interiori de un roșu-ocru, Biserica Șarpelui cu frescele reprezentându-i pe Sf. Gheorghe și Sf.Onufrei, uimitoarele și superb restauratele fresce ale Bisericii Întunecate și întortocheata Biserică Tokali, cu a sa boltă acoperită complet de scene biblice. Experiență: ritm și gusturi tradiționale Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară Tradițional Turcească“? Ai ocazia să descoperi folclorul autentic din diverse regiuni etnografice ale Turciei, dansurile și ritmurile și costumele specifice, cu obiceiurile de nuntă, dar și cu bucătăria specifică. Iar cireașa de pe tort… O superbă dansatoare orientală va capta toată atenția spectatorilor cu dansul ei exotic și senzual, cu unduiri, vibrații și rotiri, prin care reușește să ne transmită toată magia și exotismul oriental al Turciei. (Opțional) Seara cazare la hotel în zona Nevsehir.

 Ziua 3. Orasele subterane

Ziua precedentă a fost un fel de aperitiv pentru a explora orașele subterane din regiune. Primii oameni care au început să sape adăposturile subterane din regiune au fost hitiții, în epoca bronzului. Orașele subterane din Cappadocia și-au atins apogeul în epoca bizantină, secolele VI - VII, când creștinii din regiune au fost nevoiți să se ascundă în subteran perioade lungi de timp pentru a scăpa de arabi și invadatorii persani. Orașul subteran Kaymakli este cel mai mare exemplu de acest fel din Cappadocia, cu un labirint de camere conectate prin tuneluri, care se întind pe opt niveluri. E timpul să ne reîncărcîm bateriile, luăm masa la un restaurant local și ne răcorim cu ceai aromat de fructe.

 Ziua 4. Nesvsehir – Konya

Dupa micul dejun plecam spre Konya, important centru de pelerinaj religios pentru musulmani, cunoscut în special datorită poetului și filozofului Mevlana Celaleddin Rumi care a fondat aici secta Sufi a Dervisilor Rotitori în secolul al XIII-lea. Vizităm muzeul care îi este dedicat, trecând superba Poartă a Dervisilor (Dervisan Kapsi), intrăm în grădina de trandafiri și găsim la capătul aleii mausoleul poetului. Aflăm de la ghidul nostru detalli din viața de zi cu zi a dervișilor sufi. În Konya sunt o sumedenie de medrese, scoli teologice ale căror superbe clădiri merită atenția noastră. Muzeul Faianței (Karatay Medresisi), odinioară colegiu teologic, este astăzi una dintre principalele atracții turistice din Konya. Peretii sunt placati cu frumoasa ceramica în stil Suljuk. Mai desoperim parcul Alaeddin Tepe amenajat pe situl vechii citadele, apoi ruinele Palatului Alaeddin Keykubad și impunătoarea moschee Alaeddin, una dintre cele mai vechi din lume, ridicată în secolul XIII după tradiția arabă cu o bolta de lemn sustinută de 42 de coloane antice. Moscheea Aziziye, cu ornamentele sale în stil Baroc și două minarete în stil Rococo, face notă discordantă în lumea musulmană, fiind o atracție de neratat pentru pasionații de rarități și ciudățenii. (Cazare in Konya). Moment de răgaz: Artera principală din orașul vechi e ticsit de restaurante și cafenele care de abia așteaptă ca oaspeții însetați să le calce pragul. Savurează-ți ceaiul sau cafeaua la o terasă și admiră în tihnă peisajul citadin ce amintește de viața provincială din vechiul imperiu otoman. După o scurtă pauză de prânz, pornim din nou. În drumul nostru poposim la un vechi Kervansaray (caravanserai ) în orașul Sultanhani, cel mai bine conservat din Asia Mică și așezat pe Drumul Mătăsii. Ne retragem la hotel în Konya și seara se încheie cu cina și socializare.

 Ziua 5. Konya – Side – Antalya

După micul dejun ne pregătim de următoarea aventură, de data asta ne îndreptăm spre Coasta Mediteranei... dar mai întâi traversăm Munții Taurus și admirăm peisajele superbe de la o altititudine de peste 1800 m. Ajungem în Side, unde se află ruinele unor monumente antice de o frumusețe atemporală: grandiosul Teatru Roman, o mărturie remarcabilă a arhitecturii romane, dar și a faptului că în timpul imperiului se organizau spectacole colosale la care asistau peste 20.000 de spectatori frenetici, Templele lui Apollo și a Atenei ale căror coloane lasă loc imaginației în a le restaura mental în toată splendoarea lor de odinioară. Apoi, la câțiva km depărtare, în drumul nostru spre Aspendos, oprim să ne răcorim lângă cascada Manavgat, o altă ocazie excelentă de a scoate aparatele foto și de a captura imagini cu peisaje de vis. Dacă amfiteatrul din Side impresiona prin masivitate, Teatrul Antic din Aspendos culege laurii celei mai bine conservate edificii de acest gen din lume. Înconjurat de livezi și ferme, clădirea amfiteatrului pare încremenit în timp. Noi însă, ne urnim din loc și ne retragem spre hotelul nostru din zona Antalya. Cazare și cină.

 Ziua 6. Antalya – plajă şi soare la Mediterană

După micul dejun, ai toată ziua la dispoziția ta. Profită de plajele superbe ale stațiunii, de soare și de valurile Marii Mediterane. Dacă tot este momentul răsfaţului încearcă şi o “şedinţă“ de Hammam care cuprinde peeling, masaj cu spuma, masaj de relaxare cu uleiuri naturale (program optional). Cazare şi cină la acelaşi hotel din zona Antalya.

 Ziua 7. Coasta Liciei : Demre şi Insula Kekova

Mic dejun. Azi vă propunem o excursie opţională pe Coasta Liciei. Pornim la drum de-a lungul spectaculoasei regiuni de coastă care ne dă ocazia să ne delectăm cu peisajele asupra mării, a Munților Taurus și a pădurilor de pin. Ajungem în Demre unde vom admira amfiteatrul greco-roman şi mormintele licyenilor, săpate în stâncă, ce au rezistat mii de ani la tot feluri de atacuri. Amfiteatrul este destul de bine consevat iar dacă închizi ochii îţi poţi inchipui luptele gladiatorilor, dar şi comediile pe care le-a găzduit. Apoi ajungem la Biserica Sf. Nicolae, cel care a fost ocrotitorul marinarilor şi al copiilor. Sfântul Nicolae a fost episcopul Myrei, un om foarte bun, care ajuta îndeosebi familiile sarace cu mulţi copii. A facut şi închisoare în vremea represiunii asupra creştinilor, dar aceasta nu l-a împiedicat să-şi ducă crezul mai departe, şi să devinaă ocrotitorul Myrei. Ne continuăm drumul spre un port mic de unde ne îmbarcăm într-un vaporaş cu fund de sticlă, cu destinaţia Kekova-oraşul scufundat. Insula mediteraneeană are o suprafaţă de numai 4,5 km2, este nelocuită, dar e situată într-un golf foarte aproape de continent. Pe ţărmul nordic sunt ruinele străvechii Apollonia, din secolul V î.e.n.. Motivul pentru care aceste ruine modeste atrag atâţia vizitatori este că sunt parţial ascunse sub apă, un uimitor oraş scufundat în apele limpezi ale golfului. Oraşul s-a scufundat din cauza mai multor cutremure ce au avut loc de-a lungul secolelor. Azi, coloane şi arcade de piatră se ridică din apă, iar trepte de piatră coboară spre fundul mării. Pregătiţi aparatele foto pentru a surprinde cadre de o frumuseţe rară: case cioplite în piatră, scări, bazine pentru colectarea apei, iar pe fundul mării tot felul de resturi de obiecte casnice, amfore, oale. În cursul serii ne reîntoarcem în Antalya pentru cazare şi cină la acelaşi hotel.

 Ziua 8. Antalya – Bucuresti

Mic dejun. Hoşçakal, görüşürüz...! (La revedere, pe curând...!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreptam spre aeroportul din Antalya pentru zborul spre casa.