Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Tunisia – Esente si savori de dincolo de Mediterana Avion 11 zile 2021


Descriere

Destinatie: Tunisia - circuite

Durata: 1 zi, fara cazare

Vezi detalii in format PDF

În această călătorie avem ocazia să descoperim: Tunis – Cartagina – Sidi Bousaid – Dougga – Bulla Regia – El Kef – Makthar - Kairouan Mides – Tamerza - Chebika - Tozeur - Douz – Matmata- El Jem – Sousse- Nabeul – Kerkouane
Servicii incluse: Bilet de avion Bucuresti - Tunis şi retur Enfidha - Bucureşti;
transport cu autocar/ minibus clasificat;
10 cazări la hoteluri de 4* cu regim de masă pensiune completă (mic dejun, prânz şi cină);
Transfer aeroport-hotel-aeroport;
Vizitele şi excursiile prevăzute în program;
Ghid local
Servicii neincluse: Intrările la obiectivele turistice altele decât cele menţionate (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
Excursiile optionale, pentru grup minim de 25 de persoane.

Destinatie: Tunisia - circuite

Durata: 1 zi, fara cazare

Vezi detalii in format PDF

În această călătorie avem ocazia să descoperim: Tunis – Cartagina – Sidi Bousaid – Dougga – Bulla Regia – El Kef – Makthar - Kairouan Mides – Tamerza - Chebika - Tozeur - Douz – Matmata- El Jem – Sousse- Nabeul – Kerkouane
Servicii incluse: Bilet de avion Bucuresti - Tunis şi retur Enfidha - Bucureşti;
transport cu autocar/ minibus clasificat;
10 cazări la hoteluri de 4* cu regim de masă pensiune completă (mic dejun, prânz şi cină);
Transfer aeroport-hotel-aeroport;
Vizitele şi excursiile prevăzute în program;
Ghid local
Servicii neincluse: Intrările la obiectivele turistice altele decât cele menţionate (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
Excursiile optionale, pentru grup minim de 25 de persoane.

Itinerariu

Ziua 1

Ziua 1. București – Tunis - Hammamet Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul cu escală spre Tunis, capitala și cel mai mare oraș al Tunisiei. Moștenirea culturală antică și influențele ulterioare aduse prin colonizări au dat orașului un caracter fermecător, foarte bogat și complex, ce ți se destăinuie la fiecare pas. În funcție de ora aterizării, vom încerca să începem explorarea încă din prima zi, vizitând vechea Medina, partea istorică a orașului, cu arhitectură veche fascinantă, mii de comercianți și plină de arome îmbietoare. Seara ne cazăm în Hammamet. Cină la hotel.

Ziua 2

Ziua 2. Muzeul Bardo – Cartagina - Sidi Bousaid
Începem ziua cu o vizită la Muzeul Bardo, un excelent muzeu de istorie și artă veche,
unde se află câteva dintre cele mai impresionante mozaicuri romane. Tot aici putem
vedea o colecție extraordinară de statui grecești și punice. De aici pornim spre vechea
zonă Cartagina, capitala statului antic fenician, întemeiată în 814 î.Hr. Aici vom vizita
edificii antice precum Cimitirul Fenician, Băile lui Antonin, Porturile Punice și
Muzeul Cartaginei. La amiază ne vom îndrepta spre Sidi Bou Said, un fermecător orășel
de litoral așezat pe un deal abrupt, înconjurat pe o parte de Marea Mediterană. Admirăm
căsuțele albe cu acoperișuri albastre ce ne amintesc de Grecia, facem o plimbare pe aleile
înguste din piatră, zăbovim puțin pe plajă, iar seara ne întoarcem în Hammamet. Cazare,
prânz şi cină la acelaşi hotel.

Ziua 3

Ziua 3. Dougga - Bulla Regia - El Kef
 Astăzi călătorim spre Sud-Vest, făcând prima oprire în orașul antic roman Dougga, sit
ce face parte din patrimoniul UNESCO. Aici se află Băile Romane, Capitoliul, Teatrul
Roman cu o capacitate de 3.500 de locuri și Mausoleul Libico-Punic, cel mai
impresionant monument preroman din Tunisia. De aici mergem spre Bulla Regia, un
vechi oraș cartaginez care s-a dezvoltat masiv în sec. III-II î.Hr., după ce a intrat sub
dominație romană. Oamenii își construiseră aici adevărate vile subterane pentru a evita
căldura toropitoare. Pe lângă acestea, aici descoperim Termele Romane, Trezoreria și
Bisericile Bizantine. Seara ajungem în El Kef, un orășel liniștit din Nord-Vestul Tunisiei.
Dacă timpul ne permite, putem vizita Kasbah, cartierul Bizantin și Moscheea Sidi Bou
Makhlouf. Cazare şi cină la hotel în El Kef.

Ziua 4

Ziua 4. El Kef - Makthar - Kairouan După micul dejun plecăm în explorarea sitului antic roman Makthar, construit de berberii cartagineni după distrugerea Cartaginei de către romani. Orașul a intrat apoi sub dominație romană, iar ca dovadă aici găsim Forumul lui Traian, Băile Mari, Scholia Juvenum două bazilici și Poarta lui Traian. Aici se află și o serie de vestigii arheologice preromane. Următoarea destinație este Sbeitla, un alt oraș antic roman din apropiere, unde găsim cele mai bine conservate temple romane din Tunisia. Seara ne retragem spre superbul oraș Kairouan, capitala spirituală a Tunisiei, important centru de pelerinaj al musulmanilor din întreaga lume. Dacă timpul vă permite, faceți o plimbare prin fermecătoarea medina și beți un ceai sau o cafea sau gustați un delicios makhroud. Cazare şi cină la hotel în Kairouan

Ziua 5

Ziua 5. Kairouan - Mides - Tamerza - Chebika - Tozeur Dimineaţă vizităm Medina orașului, cu străzi înguste și case modeste, dar vopsite frumos în culori aprinse și cu fel și fel de mărfuri așezate la intrare. Câteva dintre zidurile și porțile medinei datează încă din secolul VIII, iar Marea Moschee a fost ridicată în secolul IX. Trecem prin bazar, ne răsfățăm cu gustări dulci, apoi vizităm Bazinele Aghlabid, o imensă piscină în care se relaxau vechii conducători ai regiunii. Putem vizita și Mausoleul Sidi Sahib, unde se află racla cu osemintele unuia dintre prietenii profetului Mohamed. De aici începe călătoria în desert! La bordul maşinilor de teren pornim la drum prima oprire este la frumoasa oază montană Tamerza, o veche așezare situată lângă un izvor, zonă în care localnicii cresc cele mai bune curmale din Tunisia. În drumul nostru se află cheile și canioanele Mides și Chebika, două dintre cele mai frumoase arii naturale din Tunisia, unde găsim peisaje minunate, flori exotice, palmieri și oaze cu cascade. Vom înnopta în Tozeur, un frumos oraș așezat între două lacuri. Cină şi cazare la hotel în Tozeur.

Ziua 6

Ziua 6. Tozeur - Ong Jemel - Sahara Ne rezervăm prima parte a zilei pentru a vizita minunatul oraş Tozeur. Cu mii de palmieri, Tozeur este considerat o oază imensă in desert. Nu pierdeți ocazia de a vedea imensa livadă de curmali și să gustați delicioasele fructe. Ne îndreptăm atenţia către Medina Ouled El Hadef, centrul vechi la oraşului care ne impresionează cu structuri alambicate de cărămidă galbenă şi maro, moschei și case cu decorații tradiționale. După ce vizităm oraşul ne suim în maşini de teren şi plecăm într-o expediţie în deşert în căutarea aşezării Ong Jemel, în traducere liberă “gâtul cămilei“, loc în care s-au filmat scene din celebra serie de filme Star Wars. Ne reîntoarcem la hotelul nostru din Tozeur. Prânz şi cină la hotel.

Ziua 7

Ziua 7. Tozeur - Chott el-Jérid - Douz - Matmata În zori , după micul dejun plecăm spre Douz. Drumul trece pe lângă Lacul Chott el-Jérid, cel mai mare lac sărat secat din Nordul Africii, cu o suprafață de 5.000 km2, fiind aşezat în mijlocul Tunisiei, la graniţa cu Algeria. Denumirea “Chott” provine de la termenul tunisian ce descrie tocmai lacurile care seacă în timpul verii, dar care au apă iarna. Este un loc cu un peisaj fascinant, care-și schimbă culorile odată cu schimbarea poziției soarelui. Admirați și imortalizați nuanțele roz, verde și bleu, care ne dau impresia că am ajuns pe o planetă străină.

Ajungem la Douz, supranumit și Poarta Saharei. Vizităm Medina, apoi, dacă timpul ne permite, muzeul orașului și vechiul souq (bazar), după care ne relaxăm o clipă în zona marii livezi de palmieri, probabil cea mai mare din Tunisia. Apoi pornim din nou la drum spre Matmata, un oraș unde ni se dovedește ambiția imensă a omului de a cuceri și modela cadrul natural, ambiție transpusă aici într-un sistem subteran de locuințe și spații comune, gândite inteligent pentru a-i izola pe locuitori de căldura zilei și de frigul nopții. Una dintre casele troglodiților a făcut parte din setul de filmare al filmului Star Wars, fiind folosită drept casa personajului Luke Skywalker. Popularitatea imensă a filmului contribuie și astăzi în mare măsură la promovarea orașului antic Matmata. Cazare şi cină la hotel în Matmata.

Ziua 8

Ziua 8. El Jem - Sousse Astăzi descoperim oraşul El Jem, unde se află cel mai impresionant sit arheologic antic din Tunisia, Colosseumul Roman El Jem, un imens amfiteatru cu o capacitate de 35.000 de persoane, considerabil mai mare decât populația orașului la acea vreme. Pentru ridicarea sa a fost construit un apeduct subteran de 15 km, iar piatra a fost adusă de la 30 km distanță. Bine conservat și astăzi, monumentul amintește caracterul efemer al marilor cuceriri istorice. Vom pleca apoi spre Sousse, un oraș cu plaje de vis și cu un centru istoric fascinant. Cazare şi cină la hotel in Sousse.

Ziua 9

Ziua 9. Sousse – mereu surprinzător! Mic dejun. Aveți întreaga zi la dispoziție pentru a vă bucura de farmecul orașului Sousse, al treilea oraș ca mărime din Tunisia. Puteți începe cu Medina orașului, construită în sec. IX, apoi continuaţi cu Kasbah, ziduri fortificate şi Ribat cel mai vechi fort care la vremea sa i-a adăpostit pe luptătorii musulmani care au cucerit arabia în sec. VIII. Privirea ne este atrasă de cele două turnuri ale Marii Moschei, aţintie spre Coasta Mării Mediterane, având rol de apărare împotriva invadatorilor. Moscheea impresioneză prin simplitate atât la interior cât şi la exterior, având 4 scări care duc direct spre partea superioară a zidurilor care înconjoara structura principală. Trebuie neapărat să treceţi prin cele două bazaruri principlae ale oraşului: Souq Er Ribba și Souq El Kayed de unde puteți cumpăra cam orice, de la obiecte lucrate manual la mirodenii și la animale vii. Musée Dar Essid este un veritabil exemplu al frumuseții caselor de secol XIX, ce-i drept, aparținând unor oameni înstăriți. Aici găsim mobilă veche europeană și fațade extravagante, decorate cu mozaicuri andaluze. Pentru o amiază boemă vă recomandăm să mergeți pe plaja Boujaffar, să faceți un mic picnic și să vă bucurați de soare și mare. Dacă nimic din toate acestea nu vă fac cu ochiul... pretreceţi o zi relaxantă pe ţărmul Mării Mediterane. Mic dejun, prânz şi cină la hotelul di Sousse. 

Ziua 10

Ziua 10. Sousse- Nabeul – Kerkouane - El Hauaria Luăm micul dejun în tihnă, apoi plecăm în ultima aventură tunisiană din acest circuit. Călătorim spre Nord, prin Peninsula Cap Bon, până în orașul de coastă Nabeul, capitala tunisiană a ceramicelor. Râdem și facem fotografii amuzante cu lucrările kitchoase amplasate în sensurile giratorii, apoi pornim în căutarea adevăratelor lucrări de artă ceramică ce ies din atelierele orașului. Bulevardul principal al orașului este plin de comercianți care vând absolut orice, făcându-și încălzirea pentru foarte populara Piață de Vineri. Călătoria continuă către situl arheologic de la Kerkouan, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO întrucât aici se afla cele mai bine păstrate ruine din era punică. Apoi ne îndreptăm spre El Haouaria, o staţiune la malul mării care se mândreşte cu o plajă cu nisip alb deosebit de atractivă pentru turişti. În capătul estic al Mării Mediterane se găseşte Sicilia, aceasta fiind cea mai îngustă distanţă dintre cele două continente, Africa şi Europa. După ce admirăm centrul orașului ne putem relaxa în voie pe plajă. După amiază ne întoarcem la hotelul nostru din Sousse. Prânz şi cină la hotel. 

Ziua 11

Ziua 11. Enfidha – Bucureşti Astăzi împachetăm și plecăm spre aeroportul din Enfidha, de unde zburăm spre București. Bronzați, cu nisip în încălțări și cu experiența unică a Arabiei autentice și a vieții în deșert.

Ziua 1

Ziua 1. București – Tunis - Hammamet Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul cu escală spre Tunis, capitala și cel mai mare oraș al Tunisiei. Moștenirea culturală antică și influențele ulterioare aduse prin colonizări au dat orașului un caracter fermecător, foarte bogat și complex, ce ți se destăinuie la fiecare pas. În funcție de ora aterizării, vom încerca să începem explorarea încă din prima zi, vizitând vechea Medina, partea istorică a orașului, cu arhitectură veche fascinantă, mii de comercianți și plină de arome îmbietoare. Seara ne cazăm în Hammamet. Cină la hotel.

Ziua 2

Ziua 2. Muzeul Bardo – Cartagina - Sidi Bousaid
Începem ziua cu o vizită la Muzeul Bardo, un excelent muzeu de istorie și artă veche,
unde se află câteva dintre cele mai impresionante mozaicuri romane. Tot aici putem
vedea o colecție extraordinară de statui grecești și punice. De aici pornim spre vechea
zonă Cartagina, capitala statului antic fenician, întemeiată în 814 î.Hr. Aici vom vizita
edificii antice precum Cimitirul Fenician, Băile lui Antonin, Porturile Punice și
Muzeul Cartaginei. La amiază ne vom îndrepta spre Sidi Bou Said, un fermecător orășel
de litoral așezat pe un deal abrupt, înconjurat pe o parte de Marea Mediterană. Admirăm
căsuțele albe cu acoperișuri albastre ce ne amintesc de Grecia, facem o plimbare pe aleile
înguste din piatră, zăbovim puțin pe plajă, iar seara ne întoarcem în Hammamet. Cazare,
prânz şi cină la acelaşi hotel.

Ziua 3

Ziua 3. Dougga - Bulla Regia - El Kef
 Astăzi călătorim spre Sud-Vest, făcând prima oprire în orașul antic roman Dougga, sit
ce face parte din patrimoniul UNESCO. Aici se află Băile Romane, Capitoliul, Teatrul
Roman cu o capacitate de 3.500 de locuri și Mausoleul Libico-Punic, cel mai
impresionant monument preroman din Tunisia. De aici mergem spre Bulla Regia, un
vechi oraș cartaginez care s-a dezvoltat masiv în sec. III-II î.Hr., după ce a intrat sub
dominație romană. Oamenii își construiseră aici adevărate vile subterane pentru a evita
căldura toropitoare. Pe lângă acestea, aici descoperim Termele Romane, Trezoreria și
Bisericile Bizantine. Seara ajungem în El Kef, un orășel liniștit din Nord-Vestul Tunisiei.
Dacă timpul ne permite, putem vizita Kasbah, cartierul Bizantin și Moscheea Sidi Bou
Makhlouf. Cazare şi cină la hotel în El Kef.

Ziua 4

Ziua 4. El Kef - Makthar - Kairouan După micul dejun plecăm în explorarea sitului antic roman Makthar, construit de berberii cartagineni după distrugerea Cartaginei de către romani. Orașul a intrat apoi sub dominație romană, iar ca dovadă aici găsim Forumul lui Traian, Băile Mari, Scholia Juvenum două bazilici și Poarta lui Traian. Aici se află și o serie de vestigii arheologice preromane. Următoarea destinație este Sbeitla, un alt oraș antic roman din apropiere, unde găsim cele mai bine conservate temple romane din Tunisia. Seara ne retragem spre superbul oraș Kairouan, capitala spirituală a Tunisiei, important centru de pelerinaj al musulmanilor din întreaga lume. Dacă timpul vă permite, faceți o plimbare prin fermecătoarea medina și beți un ceai sau o cafea sau gustați un delicios makhroud. Cazare şi cină la hotel în Kairouan

Ziua 5

Ziua 5. Kairouan - Mides - Tamerza - Chebika - Tozeur Dimineaţă vizităm Medina orașului, cu străzi înguste și case modeste, dar vopsite frumos în culori aprinse și cu fel și fel de mărfuri așezate la intrare. Câteva dintre zidurile și porțile medinei datează încă din secolul VIII, iar Marea Moschee a fost ridicată în secolul IX. Trecem prin bazar, ne răsfățăm cu gustări dulci, apoi vizităm Bazinele Aghlabid, o imensă piscină în care se relaxau vechii conducători ai regiunii. Putem vizita și Mausoleul Sidi Sahib, unde se află racla cu osemintele unuia dintre prietenii profetului Mohamed. De aici începe călătoria în desert! La bordul maşinilor de teren pornim la drum prima oprire este la frumoasa oază montană Tamerza, o veche așezare situată lângă un izvor, zonă în care localnicii cresc cele mai bune curmale din Tunisia. În drumul nostru se află cheile și canioanele Mides și Chebika, două dintre cele mai frumoase arii naturale din Tunisia, unde găsim peisaje minunate, flori exotice, palmieri și oaze cu cascade. Vom înnopta în Tozeur, un frumos oraș așezat între două lacuri. Cină şi cazare la hotel în Tozeur.

Ziua 6

Ziua 6. Tozeur - Ong Jemel - Sahara Ne rezervăm prima parte a zilei pentru a vizita minunatul oraş Tozeur. Cu mii de palmieri, Tozeur este considerat o oază imensă in desert. Nu pierdeți ocazia de a vedea imensa livadă de curmali și să gustați delicioasele fructe. Ne îndreptăm atenţia către Medina Ouled El Hadef, centrul vechi la oraşului care ne impresionează cu structuri alambicate de cărămidă galbenă şi maro, moschei și case cu decorații tradiționale. După ce vizităm oraşul ne suim în maşini de teren şi plecăm într-o expediţie în deşert în căutarea aşezării Ong Jemel, în traducere liberă “gâtul cămilei“, loc în care s-au filmat scene din celebra serie de filme Star Wars. Ne reîntoarcem la hotelul nostru din Tozeur. Prânz şi cină la hotel.

Ziua 7

Ziua 7. Tozeur - Chott el-Jérid - Douz - Matmata În zori , după micul dejun plecăm spre Douz. Drumul trece pe lângă Lacul Chott el-Jérid, cel mai mare lac sărat secat din Nordul Africii, cu o suprafață de 5.000 km2, fiind aşezat în mijlocul Tunisiei, la graniţa cu Algeria. Denumirea “Chott” provine de la termenul tunisian ce descrie tocmai lacurile care seacă în timpul verii, dar care au apă iarna. Este un loc cu un peisaj fascinant, care-și schimbă culorile odată cu schimbarea poziției soarelui. Admirați și imortalizați nuanțele roz, verde și bleu, care ne dau impresia că am ajuns pe o planetă străină.

Ajungem la Douz, supranumit și Poarta Saharei. Vizităm Medina, apoi, dacă timpul ne permite, muzeul orașului și vechiul souq (bazar), după care ne relaxăm o clipă în zona marii livezi de palmieri, probabil cea mai mare din Tunisia. Apoi pornim din nou la drum spre Matmata, un oraș unde ni se dovedește ambiția imensă a omului de a cuceri și modela cadrul natural, ambiție transpusă aici într-un sistem subteran de locuințe și spații comune, gândite inteligent pentru a-i izola pe locuitori de căldura zilei și de frigul nopții. Una dintre casele troglodiților a făcut parte din setul de filmare al filmului Star Wars, fiind folosită drept casa personajului Luke Skywalker. Popularitatea imensă a filmului contribuie și astăzi în mare măsură la promovarea orașului antic Matmata. Cazare şi cină la hotel în Matmata.

Ziua 8

Ziua 8. El Jem - Sousse Astăzi descoperim oraşul El Jem, unde se află cel mai impresionant sit arheologic antic din Tunisia, Colosseumul Roman El Jem, un imens amfiteatru cu o capacitate de 35.000 de persoane, considerabil mai mare decât populația orașului la acea vreme. Pentru ridicarea sa a fost construit un apeduct subteran de 15 km, iar piatra a fost adusă de la 30 km distanță. Bine conservat și astăzi, monumentul amintește caracterul efemer al marilor cuceriri istorice. Vom pleca apoi spre Sousse, un oraș cu plaje de vis și cu un centru istoric fascinant. Cazare şi cină la hotel in Sousse.

Ziua 9

Ziua 9. Sousse – mereu surprinzător! Mic dejun. Aveți întreaga zi la dispoziție pentru a vă bucura de farmecul orașului Sousse, al treilea oraș ca mărime din Tunisia. Puteți începe cu Medina orașului, construită în sec. IX, apoi continuaţi cu Kasbah, ziduri fortificate şi Ribat cel mai vechi fort care la vremea sa i-a adăpostit pe luptătorii musulmani care au cucerit arabia în sec. VIII. Privirea ne este atrasă de cele două turnuri ale Marii Moschei, aţintie spre Coasta Mării Mediterane, având rol de apărare împotriva invadatorilor. Moscheea impresioneză prin simplitate atât la interior cât şi la exterior, având 4 scări care duc direct spre partea superioară a zidurilor care înconjoara structura principală. Trebuie neapărat să treceţi prin cele două bazaruri principlae ale oraşului: Souq Er Ribba și Souq El Kayed de unde puteți cumpăra cam orice, de la obiecte lucrate manual la mirodenii și la animale vii. Musée Dar Essid este un veritabil exemplu al frumuseții caselor de secol XIX, ce-i drept, aparținând unor oameni înstăriți. Aici găsim mobilă veche europeană și fațade extravagante, decorate cu mozaicuri andaluze. Pentru o amiază boemă vă recomandăm să mergeți pe plaja Boujaffar, să faceți un mic picnic și să vă bucurați de soare și mare. Dacă nimic din toate acestea nu vă fac cu ochiul... pretreceţi o zi relaxantă pe ţărmul Mării Mediterane. Mic dejun, prânz şi cină la hotelul di Sousse. 

Ziua 10

Ziua 10. Sousse- Nabeul – Kerkouane - El Hauaria Luăm micul dejun în tihnă, apoi plecăm în ultima aventură tunisiană din acest circuit. Călătorim spre Nord, prin Peninsula Cap Bon, până în orașul de coastă Nabeul, capitala tunisiană a ceramicelor. Râdem și facem fotografii amuzante cu lucrările kitchoase amplasate în sensurile giratorii, apoi pornim în căutarea adevăratelor lucrări de artă ceramică ce ies din atelierele orașului. Bulevardul principal al orașului este plin de comercianți care vând absolut orice, făcându-și încălzirea pentru foarte populara Piață de Vineri. Călătoria continuă către situl arheologic de la Kerkouan, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO întrucât aici se afla cele mai bine păstrate ruine din era punică. Apoi ne îndreptăm spre El Haouaria, o staţiune la malul mării care se mândreşte cu o plajă cu nisip alb deosebit de atractivă pentru turişti. În capătul estic al Mării Mediterane se găseşte Sicilia, aceasta fiind cea mai îngustă distanţă dintre cele două continente, Africa şi Europa. După ce admirăm centrul orașului ne putem relaxa în voie pe plajă. După amiază ne întoarcem la hotelul nostru din Sousse. Prânz şi cină la hotel. 

Ziua 11

Ziua 11. Enfidha – Bucureşti Astăzi împachetăm și plecăm spre aeroportul din Enfidha, de unde zburăm spre București. Bronzați, cu nisip în încălțări și cu experiența unică a Arabiei autentice și a vieții în deșert.