Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Rusia si Tarile Baltice avion 2020


Descriere

Destinatie: Tarile Nordice - Tarile Baltice

Durata: 14 nopti

Vezi detalii in format PDF

În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Helsinki - St. Petersburg - Moscova - Minsk - Vilnius – Riga – Tallinn
Servicii incluse: Bilet de avion Bucuresti - Helsinki - Bucuresti;
Bilet de avion Moscova - Minsk
Transport cu autocar clasificat;
14 cazari la hoteluri de 3-4*;
14 mic dejun;
Transport cu trenul de mare viteza intre St. Petersburg - Moscova;
Biletele de intrare la Kremlin, Metrou in Moscova, Fortăreaţa Petru şi Pavel şiMuzeul Ermitaj.
Bacsis - 25 €/pers.
Ferry Tallinn – Helsinki.
Transfer aeroport – hotel – aeroport;
Insoţitor din partea agenţiei
Ghid local pentru vizite conform programului;

Servicii neincluse:

Destinatie: Tarile Nordice - Tarile Baltice

Durata: 14 nopti

Vezi detalii in format PDF

În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Helsinki - St. Petersburg - Moscova - Minsk - Vilnius – Riga – Tallinn
Servicii incluse: Bilet de avion Bucuresti - Helsinki - Bucuresti;
Bilet de avion Moscova - Minsk
Transport cu autocar clasificat;
14 cazari la hoteluri de 3-4*;
14 mic dejun;
Transport cu trenul de mare viteza intre St. Petersburg - Moscova;
Biletele de intrare la Kremlin, Metrou in Moscova, Fortăreaţa Petru şi Pavel şiMuzeul Ermitaj.
Bacsis - 25 €/pers.
Ferry Tallinn – Helsinki.
Transfer aeroport – hotel – aeroport;
Insoţitor din partea agenţiei
Ghid local pentru vizite conform programului;

Servicii neincluse:

Itinerariu

 Ziua 1. București – Helsinki

Bun venit în Helsinki, capitala și cel mai mare oraș al Finlandei, aflat în sudul țării, pe malul Golfului Finic. După cazare, vei avea puțin timp în care să te relaxezi, ba chiar vei putea face o scurtă plimbare pe străduțele înconjurătoare. Spre seară, vei cunoaște ghidul ce te va călăuzi într-o fascinantă călătorie plină de experiențe inedite în zilele ce urmează.

 Ziua 2. Helsinki – St. Petersburg

Ne trezim odihniți și energizați, așa că pornim de-a lungul coastei într-un scurt tur al orașului, în care admirăm peisajul citadin. Ajungem în centrul vechi și la Biserica Luterană Temppeliaukio, supranumită și Biserica din stâncă. Nu trebuie ratat Monumentul dedicat compozitorului național finlandez Sibelius. Odată îmbarcați în autocar/ minibus pornim spre Rusia, traversând Pădurea Karelia și ne oprim în Sankt Petersburg, unde ne vom caza. Pe timp de seară, pornim la o promenadă pe aleile orașului în căutarea de cadre splendide cu lumini îmbietoare.

 Ziua 3. St. Petersburg

Începem explorarea Sankt Peterburgului cu ghid local şi admirăm ansamblurile arhitecturale, soborurile, palatele şi podurile vestite în toată lumea într-un tur panoramic cu autocarul. Punctul de pleare este Bulevardul Nevskii Prospect, primul construit în Sankt Petersburg, unde se află cele mai importante atracţii ale oraşului : Catedrala Sfântul Isaac, Călăreţul de aramă, Catedrala Kazan, care ne aminteşte de Bazilica San Pietro din Vatican, Biserica pe Sângele Vărsat, cu arhitectură similară Bisericii Sf. Vasile din Moscova, Piaţa Regală. Continuăm vizitarea oraşului cu cea mai veche construcţie a sa, Fortăreaţa Petru şi Pavel, ridicată pe malul râului Neva, apoi Muzeul Ermitage unul dintre cele mai mari muzee de artă din lume. Colecţiile sale impresionante adăpostesc peste 3 milioane de exponate. Cazare la Sankt Petersburg. La lăsarea serii vă propunem un program optional - croaziera pe Neva by night pentru a admira clădirile impozante puse în valoare de o multitudine de lumini şi a participa la spectacolul deschiderii podurilor.

 Ziua 4. St. Petersburg – Peterhof

Mic dejun. Timp liber la dispoziţia turiştiilor sau excursie opţională la Peterhof (5-6 ore), unde se va vizita unul dintre cele mai impresionante palate construite de Petru Cel Mare (1710-1714), reşedinta a ţarilor ruşi. Acesta se aseamănă foarte mult cu Palatul Versailles din Franţa, având în interior o cameră a oglinziilor, iar sala de bal fiind decorată cu numeroase candelabre. În parcurile sale, numeroase alei sunt împrejmuite de fântâni arteziene şi cascade. Întoarcere la Sankt Petersburg pentru cazare.

 Ziua 5. St. Petersburg – tren de mare viteză până la Moscova

Ne convingem cu greu să părăsim Sankt Petersburg, însă, o facem cu amintiri frumoase, coborând spre Moscova, capitala Rusiei. Vom face această călătorie cu un tren de mare viteză, admirând în trecere peisajele splendide cu păduri și ape curgătoare ale Parcului Național Valdai și ale Parcului National Zavidovo. Iată-ne ajunși în Moscova, centrul politic, economic, ştiinţific şi cultural al Rusiei şi Europei de Est, fiind cel mai mare oraș aflat în întregime pe continentul Europa. Admirăm fugitiv peisajul citadin și ne îndreptăm spre hotel. Cazare la hotel în Moscova. Intrăm în atmosfera oraşului şi vizităm metroul moscovit (adevarată bijuterie arhitectonică) cu faimoasele sale staţii: Mayakovskaya, Ploschad Revolyutsii, Kropotkinskaya, Komsomolskaya, Ovoslobodskaya, Novokuznetskaya, adevărate palate subterane, în care arta rusească îşi dezvăluie splendorile. Acestea sunt decorate cu candelabre şi arcuri din marmură de felurite culori. Construcţia metroului a început în 1930. În prezent, are o lungime de 256 km şi cuprinde 138 de staţii.

 Ziua 6. Moscova - Serghiev Posad

Mic dejun. Începem turul nostru panoramic cu autocarul în Moscova însoţiţi de ghidul local: Catedrala Sf. Vasile (simbolul oraşului), o adevarată minune a arhitecturii ruseşti ce se ridică în faimoasa Piaţă Roşie, Teatrul Balsoi, înfiinţat în 1776 printr-un decret imperial, Catedrala Mântuitorului şi Catedrala Voznesensky, Parcul Pobeda unde se află unul dintre cele mai înalte obeliscuri din lume cu o înălțime de 141.8 m, câte 10 cm pentru fiecare zi din cel de al doilea Razboi Mondial și Universitatea Lomonosov După-amiază timp liber în Moscova sau opțional, excursie la Serghiev Posad, în inima ortodoxiei ruse, cu renumita Mănăstire a Sfintei Treimi Sf. Sergius Lavra (construită în 1422 de Sf. Nicon, ucenicul Sf. Serghie, la 30 de ani de la moartea acestuia din urmă, pentru depunerea moaștelor sale) și Biserica Sfântul Nicon. Cazare la Moscova.

 Ziua 7. Moscova - Galeriile Tretyakov

Mic dejun. Continuăm cu explorarea Kremlinului cu ghid local, excursie de jumătate de zi (reședința țarilor Rusiei și în prezent reședinșa președintelui) unde vom privi, ca Napoleon Bonaparte, la superbele cupole aurite și vom vizita 3 dintre cele17 biserici ale cetății. O altă atracție a Kremlinului este Marele Clopot ( Tsar Kolokol) ciuntit de un obuz inamic. După amiază avem timp liber sau vă propunem o excursie opțională pentru iubitorii de artă la vestitele Galerii „Tretyakov”, unde se găsesc cele mai renumite capodopere ale picturii ruse. Cazare la Moscova.

 Ziua 8. Moscova – Minsk

Mic dejun. In cursul diminetii, eliberarea camerelor. Program liber în Moscova pentru a cumpăra ultimele suveniruri pentru cei dragi. Avem transfer spre aeroport pentru zborul Moscova – Minsk. Ajunși în Minsk avem transfer la hotel. Cazare la hotel în Minsk.

 Ziua 9. Minsk

Oare ce ne rezervă prima zi petrecută în Minsk? Vom face un tur panoramic al orașului ce include Memorialul Eroilor, Gradinile Botanice din Minsk, Opera de Stat, Mănăstirea Sfânta Elisabeta, Biblioteca Națională din Belarus. Nu uita să te oprești la un restaurant local pentru a degusta din preparatele culinare tradiționale. Cazare la același hotel.

 Ziua 10. Minsk – Vilnius

Plecăm din Minsk și admirăm peisajele superbe din zona rurală în drum spre Vilnius, capitala Lituaniei. Facem un tur ghidat al orașului al cărui centru vechi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Ne încântă plimbarea printr-un labirint de străzi pietruite, parcuri, piațete, baruri, cafenele și restaurante. Observăm de asemenea o serie de biserici în stil neoclasic și baroc, absolut fermecătoare, precum Basilica Sf. Stanislav din Piața Centrală cu al său turn cu clopotniță complet separat de biserică, Biserica Sf. Petru şi Pavel, clădirea Universității, Primăria și Biserica Rusească. Ne punem întrebarea, de ce oare acest oraș se mai numește și “Ierusalimul Nordului”? Seara cazare în Vilnius.

 Ziua 11. Vilnius – Riga

Ajungem în capitala Letoniei, Riga, unde începem turul de oraș și ne oprim în centrul vechi, cu al său aer medieval, clădiri pastelate, străzi înguste și pavate cu piatră cubică. Prima impresie este de oraș muzeu, dar fără aglomerația tipică altor orașe turistice. Unul dintre simbolurile orașului este “Casa cu Pisici”, care are și o poveste interesantă (lăsăm însoțitorului de grup plăcerea de a o relata). Obiectivele emblematice din Riga sunt Cetatea, Monumentul Libertății, Biserica Sf. Petru, Casa Capetelor Negre, o clădire barocă absolut superbă care ne amintește de Sibiul nostru. Aflăm, trecând prin fața Operei Naționale, că este orașul natal al celebrului balerin Mihail Barâșnikov. Ne impresionează Catedrala, aproape la fel de bâtrână ca Riga (1211). Ne indreptam spre hotelul nostru din Riga pentru cazare.

 Ziua 12. Riga

Ne trezim în Riga, aflat de o parte și de alta a Râului Daugava, un frumos oraș istoric de pe Coasta Baltică. Centrul vechi al orașului este format din străduțe înguste pavate cu piatră cubică, adăpostite de umbra înaltelor clădiri vechi, a depozitelor aparținând Ghildei Hanseatice a negustorilor antici sau a bisericilor în stil gotic sau baroc. În a doua parte a zilei, te invităm să explorezi Riga pe cont propriu pentru a descoperi comori turistice care nu apar în traseele obișnuite. Îți recomandăm o plimbare în Grădinile Vermanes sau o vizită la Muzeul Etnografic în aer liber aflat la 15 km distantă de centrul vechi al orașului, pe malurile Râului Juglas Ezers. Cazare la același hotel din Riga.

 Ziua 13. Riga - Tallinn

Plecam din Riga cu o impresie total schimbată față de ce am citit până acum despre capitala de la Marea Baltică și ne îndreptăm spre frumosul oraș Tallinn, capitala Estoniei. Pe parcurs ne obișnuim cu apetitul estonilor pentru culori, casele lor sunt ca niște tușe de pensulă pe o pânză cât orizontul. Ajungem în centrul vechi, înconjurat de zidurile cetății, obiectiv înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO. Tallin mai este supranumit și “Silicon Valley al Europei”. Aspectul medieval al clădirilor și străduțelor înguste contrastează cu cafenelele cu design interior minimalist de secol XXI. Admirăm Castelul Toompea, Piața Primăriei și Catedrala Al. Nevsky. Seara cazare în Tallinn.

 Ziua 14. Tallinn - Helsinki

Ne îmbarcăm pe feribotul ce ne va conduce în deja familiarul Helsinki, așa că ne vom bucura că avem șansa de a mai face un tur de oraș. Ne îndreptăm spre Insula și fortăreața Suonmelina, o atracție emblematică a capitalei finlandeze. (Biletele de vaporaș nu sunt incluse, circa 7 euro/pers.) Ne întoarcem la hotel pentru cazare.

 Ziua 15. Helsinki - Bucuresti

Dacă toate amintirile adunate în acest sejur s-ar concretiza în suveniruri, probabil am mai avea nevoie de încă o valiză pentru a ne întoarce cu ele acasă. Ne bucurăm că v-a plăcut călătoria noastră!

 Ziua 1. București – Helsinki

Bun venit în Helsinki, capitala și cel mai mare oraș al Finlandei, aflat în sudul țării, pe malul Golfului Finic. După cazare, vei avea puțin timp în care să te relaxezi, ba chiar vei putea face o scurtă plimbare pe străduțele înconjurătoare. Spre seară, vei cunoaște ghidul ce te va călăuzi într-o fascinantă călătorie plină de experiențe inedite în zilele ce urmează.

 Ziua 2. Helsinki – St. Petersburg

Ne trezim odihniți și energizați, așa că pornim de-a lungul coastei într-un scurt tur al orașului, în care admirăm peisajul citadin. Ajungem în centrul vechi și la Biserica Luterană Temppeliaukio, supranumită și Biserica din stâncă. Nu trebuie ratat Monumentul dedicat compozitorului național finlandez Sibelius. Odată îmbarcați în autocar/ minibus pornim spre Rusia, traversând Pădurea Karelia și ne oprim în Sankt Petersburg, unde ne vom caza. Pe timp de seară, pornim la o promenadă pe aleile orașului în căutarea de cadre splendide cu lumini îmbietoare.

 Ziua 3. St. Petersburg

Începem explorarea Sankt Peterburgului cu ghid local şi admirăm ansamblurile arhitecturale, soborurile, palatele şi podurile vestite în toată lumea într-un tur panoramic cu autocarul. Punctul de pleare este Bulevardul Nevskii Prospect, primul construit în Sankt Petersburg, unde se află cele mai importante atracţii ale oraşului : Catedrala Sfântul Isaac, Călăreţul de aramă, Catedrala Kazan, care ne aminteşte de Bazilica San Pietro din Vatican, Biserica pe Sângele Vărsat, cu arhitectură similară Bisericii Sf. Vasile din Moscova, Piaţa Regală. Continuăm vizitarea oraşului cu cea mai veche construcţie a sa, Fortăreaţa Petru şi Pavel, ridicată pe malul râului Neva, apoi Muzeul Ermitage unul dintre cele mai mari muzee de artă din lume. Colecţiile sale impresionante adăpostesc peste 3 milioane de exponate. Cazare la Sankt Petersburg. La lăsarea serii vă propunem un program optional - croaziera pe Neva by night pentru a admira clădirile impozante puse în valoare de o multitudine de lumini şi a participa la spectacolul deschiderii podurilor.

 Ziua 4. St. Petersburg – Peterhof

Mic dejun. Timp liber la dispoziţia turiştiilor sau excursie opţională la Peterhof (5-6 ore), unde se va vizita unul dintre cele mai impresionante palate construite de Petru Cel Mare (1710-1714), reşedinta a ţarilor ruşi. Acesta se aseamănă foarte mult cu Palatul Versailles din Franţa, având în interior o cameră a oglinziilor, iar sala de bal fiind decorată cu numeroase candelabre. În parcurile sale, numeroase alei sunt împrejmuite de fântâni arteziene şi cascade. Întoarcere la Sankt Petersburg pentru cazare.

 Ziua 5. St. Petersburg – tren de mare viteză până la Moscova

Ne convingem cu greu să părăsim Sankt Petersburg, însă, o facem cu amintiri frumoase, coborând spre Moscova, capitala Rusiei. Vom face această călătorie cu un tren de mare viteză, admirând în trecere peisajele splendide cu păduri și ape curgătoare ale Parcului Național Valdai și ale Parcului National Zavidovo. Iată-ne ajunși în Moscova, centrul politic, economic, ştiinţific şi cultural al Rusiei şi Europei de Est, fiind cel mai mare oraș aflat în întregime pe continentul Europa. Admirăm fugitiv peisajul citadin și ne îndreptăm spre hotel. Cazare la hotel în Moscova. Intrăm în atmosfera oraşului şi vizităm metroul moscovit (adevarată bijuterie arhitectonică) cu faimoasele sale staţii: Mayakovskaya, Ploschad Revolyutsii, Kropotkinskaya, Komsomolskaya, Ovoslobodskaya, Novokuznetskaya, adevărate palate subterane, în care arta rusească îşi dezvăluie splendorile. Acestea sunt decorate cu candelabre şi arcuri din marmură de felurite culori. Construcţia metroului a început în 1930. În prezent, are o lungime de 256 km şi cuprinde 138 de staţii.

 Ziua 6. Moscova - Serghiev Posad

Mic dejun. Începem turul nostru panoramic cu autocarul în Moscova însoţiţi de ghidul local: Catedrala Sf. Vasile (simbolul oraşului), o adevarată minune a arhitecturii ruseşti ce se ridică în faimoasa Piaţă Roşie, Teatrul Balsoi, înfiinţat în 1776 printr-un decret imperial, Catedrala Mântuitorului şi Catedrala Voznesensky, Parcul Pobeda unde se află unul dintre cele mai înalte obeliscuri din lume cu o înălțime de 141.8 m, câte 10 cm pentru fiecare zi din cel de al doilea Razboi Mondial și Universitatea Lomonosov După-amiază timp liber în Moscova sau opțional, excursie la Serghiev Posad, în inima ortodoxiei ruse, cu renumita Mănăstire a Sfintei Treimi Sf. Sergius Lavra (construită în 1422 de Sf. Nicon, ucenicul Sf. Serghie, la 30 de ani de la moartea acestuia din urmă, pentru depunerea moaștelor sale) și Biserica Sfântul Nicon. Cazare la Moscova.

 Ziua 7. Moscova - Galeriile Tretyakov

Mic dejun. Continuăm cu explorarea Kremlinului cu ghid local, excursie de jumătate de zi (reședința țarilor Rusiei și în prezent reședinșa președintelui) unde vom privi, ca Napoleon Bonaparte, la superbele cupole aurite și vom vizita 3 dintre cele17 biserici ale cetății. O altă atracție a Kremlinului este Marele Clopot ( Tsar Kolokol) ciuntit de un obuz inamic. După amiază avem timp liber sau vă propunem o excursie opțională pentru iubitorii de artă la vestitele Galerii „Tretyakov”, unde se găsesc cele mai renumite capodopere ale picturii ruse. Cazare la Moscova.

 Ziua 8. Moscova – Minsk

Mic dejun. In cursul diminetii, eliberarea camerelor. Program liber în Moscova pentru a cumpăra ultimele suveniruri pentru cei dragi. Avem transfer spre aeroport pentru zborul Moscova – Minsk. Ajunși în Minsk avem transfer la hotel. Cazare la hotel în Minsk.

 Ziua 9. Minsk

Oare ce ne rezervă prima zi petrecută în Minsk? Vom face un tur panoramic al orașului ce include Memorialul Eroilor, Gradinile Botanice din Minsk, Opera de Stat, Mănăstirea Sfânta Elisabeta, Biblioteca Națională din Belarus. Nu uita să te oprești la un restaurant local pentru a degusta din preparatele culinare tradiționale. Cazare la același hotel.

 Ziua 10. Minsk – Vilnius

Plecăm din Minsk și admirăm peisajele superbe din zona rurală în drum spre Vilnius, capitala Lituaniei. Facem un tur ghidat al orașului al cărui centru vechi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Ne încântă plimbarea printr-un labirint de străzi pietruite, parcuri, piațete, baruri, cafenele și restaurante. Observăm de asemenea o serie de biserici în stil neoclasic și baroc, absolut fermecătoare, precum Basilica Sf. Stanislav din Piața Centrală cu al său turn cu clopotniță complet separat de biserică, Biserica Sf. Petru şi Pavel, clădirea Universității, Primăria și Biserica Rusească. Ne punem întrebarea, de ce oare acest oraș se mai numește și “Ierusalimul Nordului”? Seara cazare în Vilnius.

 Ziua 11. Vilnius – Riga

Ajungem în capitala Letoniei, Riga, unde începem turul de oraș și ne oprim în centrul vechi, cu al său aer medieval, clădiri pastelate, străzi înguste și pavate cu piatră cubică. Prima impresie este de oraș muzeu, dar fără aglomerația tipică altor orașe turistice. Unul dintre simbolurile orașului este “Casa cu Pisici”, care are și o poveste interesantă (lăsăm însoțitorului de grup plăcerea de a o relata). Obiectivele emblematice din Riga sunt Cetatea, Monumentul Libertății, Biserica Sf. Petru, Casa Capetelor Negre, o clădire barocă absolut superbă care ne amintește de Sibiul nostru. Aflăm, trecând prin fața Operei Naționale, că este orașul natal al celebrului balerin Mihail Barâșnikov. Ne impresionează Catedrala, aproape la fel de bâtrână ca Riga (1211). Ne indreptam spre hotelul nostru din Riga pentru cazare.

 Ziua 12. Riga

Ne trezim în Riga, aflat de o parte și de alta a Râului Daugava, un frumos oraș istoric de pe Coasta Baltică. Centrul vechi al orașului este format din străduțe înguste pavate cu piatră cubică, adăpostite de umbra înaltelor clădiri vechi, a depozitelor aparținând Ghildei Hanseatice a negustorilor antici sau a bisericilor în stil gotic sau baroc. În a doua parte a zilei, te invităm să explorezi Riga pe cont propriu pentru a descoperi comori turistice care nu apar în traseele obișnuite. Îți recomandăm o plimbare în Grădinile Vermanes sau o vizită la Muzeul Etnografic în aer liber aflat la 15 km distantă de centrul vechi al orașului, pe malurile Râului Juglas Ezers. Cazare la același hotel din Riga.

 Ziua 13. Riga - Tallinn

Plecam din Riga cu o impresie total schimbată față de ce am citit până acum despre capitala de la Marea Baltică și ne îndreptăm spre frumosul oraș Tallinn, capitala Estoniei. Pe parcurs ne obișnuim cu apetitul estonilor pentru culori, casele lor sunt ca niște tușe de pensulă pe o pânză cât orizontul. Ajungem în centrul vechi, înconjurat de zidurile cetății, obiectiv înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO. Tallin mai este supranumit și “Silicon Valley al Europei”. Aspectul medieval al clădirilor și străduțelor înguste contrastează cu cafenelele cu design interior minimalist de secol XXI. Admirăm Castelul Toompea, Piața Primăriei și Catedrala Al. Nevsky. Seara cazare în Tallinn.

 Ziua 14. Tallinn - Helsinki

Ne îmbarcăm pe feribotul ce ne va conduce în deja familiarul Helsinki, așa că ne vom bucura că avem șansa de a mai face un tur de oraș. Ne îndreptăm spre Insula și fortăreața Suonmelina, o atracție emblematică a capitalei finlandeze. (Biletele de vaporaș nu sunt incluse, circa 7 euro/pers.) Ne întoarcem la hotel pentru cazare.

 Ziua 15. Helsinki - Bucuresti

Dacă toate amintirile adunate în acest sejur s-ar concretiza în suveniruri, probabil am mai avea nevoie de încă o valiză pentru a ne întoarce cu ele acasă. Ne bucurăm că v-a plăcut călătoria noastră!