Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Rusia si Tarile Baltice Avion 2021


Descriere

Destinatie: Tarile Nordice - Tarile Baltice

Durata: 1 zi, fara cazare

Vezi detalii in format PDF

In aceasta calatorie avem ocazia sa descoperim: St. Petersburg - Tallinn - Riga - Vilnius – Varsovia
Servicii incluse: • Bilet de avion Bucuresti – St Petersburg, Varsovia - Bucuresti; (zboruri cu escala).
• transport cu autocar/minibus clasificat;
• 11 cazari la hoteluri de 3-4*;
• 11 mic dejun;
• Biletele de intrare la Muzeul Ermitaj, Fortareata Petru si Pavel
• Transfer aeroport – hotel – aeroport;
• Insotitor din partea agentiei
• Ghid local pentru vizite conform programului;
Servicii neincluse: • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* platibile la hotel, alte taxe si cheltuieli personale.
• Excursiile optionale, pentru grup de minim 30 persoane;
• Taxa de viza si procesare acte – Rusia 75 €/pers (se achita la inscriere).

Destinatie: Tarile Nordice - Tarile Baltice

Durata: 1 zi, fara cazare

Vezi detalii in format PDF

In aceasta calatorie avem ocazia sa descoperim: St. Petersburg - Tallinn - Riga - Vilnius – Varsovia
Servicii incluse: • Bilet de avion Bucuresti – St Petersburg, Varsovia - Bucuresti; (zboruri cu escala).
• transport cu autocar/minibus clasificat;
• 11 cazari la hoteluri de 3-4*;
• 11 mic dejun;
• Biletele de intrare la Muzeul Ermitaj, Fortareata Petru si Pavel
• Transfer aeroport – hotel – aeroport;
• Insotitor din partea agentiei
• Ghid local pentru vizite conform programului;
Servicii neincluse: • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* platibile la hotel, alte taxe si cheltuieli personale.
• Excursiile optionale, pentru grup de minim 30 persoane;
• Taxa de viza si procesare acte – Rusia 75 €/pers (se achita la inscriere).

Itinerariu

Ziua 1

Ziua 1. București – St Petersburg Astăzi ne începem călătoria in Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Sankt Petersburg. După aterizare avem transfer la hotel şi program liber. Spre seară, vei cunoaște ghidul ce te va călăuzi într-o fascinantă călătorie plină de experiențe inedite în zilele ce urmează

Ziua 2

Ziua 2. St. Petersburg – Tarskoe Selo Ne trezim odihniți și energizați. Azi avem program liber în Sankt Petersburg sau excursie opţionala la Tarskoe Selo, devenită reşedinţa de vară a ţarilor Rusiei. Timp de două secole, multi arhitecţi renumiţi au contribuit la crearea unui ansamblu unic de palate, pavilioane, parcuri şi lacuri. Cea mai uimitoare dintre atracţiile de aici este camera de chihlimbar, faurită din 10.000 kg de plăci de chihlimbar, poleite cu foiţă de aur, creată de către artizanii germani şi rusi, la începutul secolului al XVIII-lea şi oferită de către regele Prusiei, Friedrich Wihelm I, aliatului său rus, Ţarul Petru cel Mare, în 1716. Cazare în Sankt Petersburg. Pe timp de seară, pornim la o promenadă pe aleile orașului în căutare de cadre splendide cu lumini îmbietoare.

Ziua 3

Ziua 3. St. Petersburg- Muzeul Ermitage Începem explorarea Sankt Peterburgului cu ghid local şi admirăm ansamblurile arhitecturale, soborurile, palatele şi podurile vestite în toată lumea într-un tur panoramic cu autocarul. Punctul de pleare este Bulevardul Nevskii Prospect, primul construit în Sankt Petersburg, unde se află cele mai importante atracţii ale oraşului : Catedrala Sfântul Isaac, Călăreţul de aramă, Catedrala Kazan, care ne aminteşte de Bazilica San Pietro din Vatican, Biserica pe Sângele Vărsat, cu arhitectură similară Bisericii Sf. Vasile din Moscova, Piaţa Regală. Continuăm vizitarea oraşului cu cea mai veche construcţie a sa, Fortăreaţa Petru şi Pavel, ridicată pe malul râului Neva, apoi Muzeul Ermitage unul dintre cele mai mari muzee de artă din lume. Colecţiile sale impresionante adăpostesc peste 3 milioane de exponate. Cazare la Sankt Petersburg. La lăsarea serii vă propunem un program optional - croaziera pe Neva by night pentru a admira clădirile impozante puse în valoare de o multitudine de lumini şi a participa la spectacolul deschiderii podurilor.

Ziua 4

Ziua 5. Tallinn - Parcul Kadriorg Dupa micul dejun incepem vizita in Tallinn si mergem în orașul vechi înconjurat de zidurile cetății, obiectiv înscris în patrimoniul mondial UNESCO. Tallin mai este supranumit și “Silicon Valley al Europei”. Aspectul medieval al clădirilor și străduțelor înguste contrastează cu localurile cu design interior minimalist de secol XXI. Admirăm Castelul Toompea, Piața Primăriei și Catedrala Al. Nevsky. Timp liber sau excursie optionala de 3 ore la Parcul Kadriorg si vizita la Muzeul Kumu (bilet de intrare inclus in pret), noul premiat muzeu de arta estoniana, cu colectiile sale de arta clasica si contemporana. Construit în urmă cu 300 de ani la ordinul țarului rus Petru cel Mare, parcul se întinde astăzi pe o suprafață de aproximativ 70 de hectare. Pregatiti aparatele foto si surprindeti clisee memorabile. Ne intoarcem la hotelul nostru din Tallinn pentru cazare.

Ziua 5

Ziua 6. Tallinn - Riga - Jurmala Mic dejun. Parasim Estonia si ne indreptam spre urmatorul popas pe tarmul Marii Baltice – Riga. Aflat de o parte și de alta a Râului Daugava, Riga este un frumos oraș istoric de pe Coasta Baltică, capitala a Letoniei. Centrul vechi al orașului este format din străduțe înguste pavate cu piatră cubică, adăpostite de umbra înaltelor clădiri vechi, a depozitelor aparținând Ghildei Hanseatice a negustorilor antici sau a bisericilor în stil gotic sau baroc. Ne indreptam spre hotel pentru cazare. Program liber. Te invităm să explorezi Riga pe cont propriu pentru a descoperi comori turistice care nu apar în traseele obișnuite. Îți recomandăm o plimbare în Grădinile Vermanes, cea mai mare gradina publica din Riga ce dateaza din anul 1814 fiind construita de catre municipalitatea orasalui pentru guevernatorul General al Livonienilor, Philip Paulucci. Pentru cei care doresc sa descopere si alte frumuseti ale Letoniei, va propunem o excursie optionala de 4 ore la Jurmala, statiunea vibranta a tarii, renumita pentru arhitectura sa din lemn si plajele cu nisip. Unul dintre cele 7 orașe independente ale Letoniei, orașe care au administrație separată de cea a raionului înconjurător, Jurmala este o stațiune balneară situata în Golful Riga la Marea Baltică. Jurmala inseamna in limba letona „malul marii”si este formata dintr-o salba de mici orasele situate de-a lungul unei limbi inguste de nisip care urmeaza coasta pe circa 8km. Principalele plaje sunt cele de la Majori si Dubulti. Seara ne intoarcem in Riga la hotelul nostru.

Ziua 6

Ziua 7. Riga Dupa micul dejun începem turul de oraș și oprim în centrul vechi, cu al său aer medieval, clădiri vechi pastelate, străzi înguste și pavate cu piatră cubică. Prima impresie este de oraș muzeu, dar fără aglomerația tipică altor orașe turistice. Unul dintre simbolurile orașului este “Casa cu Pisici”, care are și o poveste interesantă (lăsăm însoțitorului de grup plăcerea de a o relata). Obiectivele emblematice din Riga sunt Cetatea, Monumentul Libertății, Biserica Sf. Petru, Casa Capetelor Negre, o clădire barocă absolut superbă care ne amintește de Sibiul nostru. Aflăm, trecând prin fața Operei Naționale, că este orașul natal al celebrului balerin Mihail Barâșnikov. Ne impresionează Catedrala, aproape la fel de bâtrână ca Riga (1211). Pornim spre hotelul nostru din Riga pentru cazare.

Ziua 7

Ziua 8. Riga – Palatul Rundale - Vilnius Mic dejun. Plecam din Riga cu amintiri frumoase și mergem spre următorul obiectiv pe lista de astăzi –Palatul Rundale din Letonia, o bijuterie arhitectonică în stil baroc și rococco, opera lui Bartolomeu Francesco Rastrelli, același care a proiectat Muzeul Ermitage din Sankt Petersburg. Pătrundem într-o lume distinsă, elegantă, plină de rafinament, culoare și armonie. Palatul Rundale a servit ca reședință de vară a ducelui Ernst Johann von Biron, cel care a condus Ducatul Courland și Semigallia. Construcția palatului a durat aproape 33 de ani, și aflăm din istoria locului că în 1812 în timpul campaniei din Rusia, palatul a servit ca spital armatei lui Napoleon. Din nou la drum… In cursul dupa amiezii ajungem in Vilnius, capitala Lituaniei. Ne indreptam spre hotel pentru cazare si avem timp liber.

Ziua 8

Ziua 9. Vilnius - Castelul Trakai Dupa micul dejun începem turul de oraș în Vilnius al cărui centru vechi face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Ne încântă plimbarea printr-un labirint de străzi pietruite, parcuri, piațete, baruri, cafenele și restaurante. Observăm deasemenea o serie de biserici în stil neoclasic și baroc, absolut fermecătoare, precum Basilica Sf. Stanislav din Piața Centrală cu al său turn cu clopotniță complet separat de biserică, Biserica Sf. Petru şi Pavel, clădirea Universității, Primăria și Biserica Rusească. Ne punem întrebarea, de ce oare acest oraș se mai numește și “Ierusalimul Nordului”? Program liber în Vilnius sau va propunem o excursie optionala de 3 ore la Trakai , capitala medievala al Lituaniei, cu Castelul Trakai (biletul de intrare este inclus) bine conservat, situat pe o insula din Lacul Galve. Numele Trakai se traduce prin „orasul de pe lac” si reda perfect asezarea si imprejurimile locului. Asezarea a fost de fapt construita pe o peninsula inconjurata de patru lacuri iar in varful acesteia, pe o insulita situata la o suta de metri, s-a construit Castelul Trakai. Lucrarile de constructie au inceput in sec. XIV la initiativa ducelui Kestutis, care potrivit legendei, vrand sa faca pe plac sotiei sale care era obisnuita sa traiasca in locuri inconjurate de multa apa, a ales acest loc pentru viitoarea resedinta ducala. A fost unul dintre principalele centre ale Marelui Ducat al Lituaniei cu o o mare importanță strategică. Castelul a fost reconstruit în anii 1950 - 1960 prin inițiativa lituaniană, deși a primit rezistență din partea autorităților sovietice. Muzeul de Istorie Trakai a fost înființat după reconstrucție. Ne intoarcem in Vilnius pentru cazare la acelasi hotel.

Ziua 9

Ziua 10. Vilnius – Varsovia Servim micul dejun la hotel si ne pregatim de ultima destinatie a calatoriei noastre – Varsovia. Cu amintiri frumoase din cele trei Republici Baltice, ne imbarcam in autocare si pornim la drum spre Polonia. In cursul dupa-amiezii sosire si cazare la hotel in Varsovia.

Ziua 10

Ziua 11. Varsovia Dupa micul dejun suntem hotărâți să cucerim capitala Poloneză, Varșovia. Prima oprire o facem în Centrul Vechi, inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Suntem înconjurați de clădiri impunătoare, edificii care au marcat momente cruciale din istoria Poloniei. Ne impresionează Catedrala Sf. Ioan, Piața Veche, Fortăreața Barbakan, Columna lui Sigismund III, Palatul Regal și Biserica Sfântei Cruci în care se află urna cu inima celui mai romantic compozitor din toate timpurile, Frederik Chopin. Timp liber în Varşovia.

Ziua 11

Ziua 12. Varsovia - Bucuresti Dacă toate amintirile adunate în acest sejur s-ar concretiza în suveniruri, probabil am mai avea nevoie de încă o valiză pentru a ne întoarce cu ele acasă. Ne bucurăm că v-a plăcut călătoria noastră!

Ziua 1

Ziua 1. București – St Petersburg Astăzi ne începem călătoria in Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Sankt Petersburg. După aterizare avem transfer la hotel şi program liber. Spre seară, vei cunoaște ghidul ce te va călăuzi într-o fascinantă călătorie plină de experiențe inedite în zilele ce urmează

Ziua 2

Ziua 2. St. Petersburg – Tarskoe Selo Ne trezim odihniți și energizați. Azi avem program liber în Sankt Petersburg sau excursie opţionala la Tarskoe Selo, devenită reşedinţa de vară a ţarilor Rusiei. Timp de două secole, multi arhitecţi renumiţi au contribuit la crearea unui ansamblu unic de palate, pavilioane, parcuri şi lacuri. Cea mai uimitoare dintre atracţiile de aici este camera de chihlimbar, faurită din 10.000 kg de plăci de chihlimbar, poleite cu foiţă de aur, creată de către artizanii germani şi rusi, la începutul secolului al XVIII-lea şi oferită de către regele Prusiei, Friedrich Wihelm I, aliatului său rus, Ţarul Petru cel Mare, în 1716. Cazare în Sankt Petersburg. Pe timp de seară, pornim la o promenadă pe aleile orașului în căutare de cadre splendide cu lumini îmbietoare.

Ziua 3

Ziua 3. St. Petersburg- Muzeul Ermitage Începem explorarea Sankt Peterburgului cu ghid local şi admirăm ansamblurile arhitecturale, soborurile, palatele şi podurile vestite în toată lumea într-un tur panoramic cu autocarul. Punctul de pleare este Bulevardul Nevskii Prospect, primul construit în Sankt Petersburg, unde se află cele mai importante atracţii ale oraşului : Catedrala Sfântul Isaac, Călăreţul de aramă, Catedrala Kazan, care ne aminteşte de Bazilica San Pietro din Vatican, Biserica pe Sângele Vărsat, cu arhitectură similară Bisericii Sf. Vasile din Moscova, Piaţa Regală. Continuăm vizitarea oraşului cu cea mai veche construcţie a sa, Fortăreaţa Petru şi Pavel, ridicată pe malul râului Neva, apoi Muzeul Ermitage unul dintre cele mai mari muzee de artă din lume. Colecţiile sale impresionante adăpostesc peste 3 milioane de exponate. Cazare la Sankt Petersburg. La lăsarea serii vă propunem un program optional - croaziera pe Neva by night pentru a admira clădirile impozante puse în valoare de o multitudine de lumini şi a participa la spectacolul deschiderii podurilor.

Ziua 4

Ziua 5. Tallinn - Parcul Kadriorg Dupa micul dejun incepem vizita in Tallinn si mergem în orașul vechi înconjurat de zidurile cetății, obiectiv înscris în patrimoniul mondial UNESCO. Tallin mai este supranumit și “Silicon Valley al Europei”. Aspectul medieval al clădirilor și străduțelor înguste contrastează cu localurile cu design interior minimalist de secol XXI. Admirăm Castelul Toompea, Piața Primăriei și Catedrala Al. Nevsky. Timp liber sau excursie optionala de 3 ore la Parcul Kadriorg si vizita la Muzeul Kumu (bilet de intrare inclus in pret), noul premiat muzeu de arta estoniana, cu colectiile sale de arta clasica si contemporana. Construit în urmă cu 300 de ani la ordinul țarului rus Petru cel Mare, parcul se întinde astăzi pe o suprafață de aproximativ 70 de hectare. Pregatiti aparatele foto si surprindeti clisee memorabile. Ne intoarcem la hotelul nostru din Tallinn pentru cazare.

Ziua 5

Ziua 6. Tallinn - Riga - Jurmala Mic dejun. Parasim Estonia si ne indreptam spre urmatorul popas pe tarmul Marii Baltice – Riga. Aflat de o parte și de alta a Râului Daugava, Riga este un frumos oraș istoric de pe Coasta Baltică, capitala a Letoniei. Centrul vechi al orașului este format din străduțe înguste pavate cu piatră cubică, adăpostite de umbra înaltelor clădiri vechi, a depozitelor aparținând Ghildei Hanseatice a negustorilor antici sau a bisericilor în stil gotic sau baroc. Ne indreptam spre hotel pentru cazare. Program liber. Te invităm să explorezi Riga pe cont propriu pentru a descoperi comori turistice care nu apar în traseele obișnuite. Îți recomandăm o plimbare în Grădinile Vermanes, cea mai mare gradina publica din Riga ce dateaza din anul 1814 fiind construita de catre municipalitatea orasalui pentru guevernatorul General al Livonienilor, Philip Paulucci. Pentru cei care doresc sa descopere si alte frumuseti ale Letoniei, va propunem o excursie optionala de 4 ore la Jurmala, statiunea vibranta a tarii, renumita pentru arhitectura sa din lemn si plajele cu nisip. Unul dintre cele 7 orașe independente ale Letoniei, orașe care au administrație separată de cea a raionului înconjurător, Jurmala este o stațiune balneară situata în Golful Riga la Marea Baltică. Jurmala inseamna in limba letona „malul marii”si este formata dintr-o salba de mici orasele situate de-a lungul unei limbi inguste de nisip care urmeaza coasta pe circa 8km. Principalele plaje sunt cele de la Majori si Dubulti. Seara ne intoarcem in Riga la hotelul nostru.

Ziua 6

Ziua 7. Riga Dupa micul dejun începem turul de oraș și oprim în centrul vechi, cu al său aer medieval, clădiri vechi pastelate, străzi înguste și pavate cu piatră cubică. Prima impresie este de oraș muzeu, dar fără aglomerația tipică altor orașe turistice. Unul dintre simbolurile orașului este “Casa cu Pisici”, care are și o poveste interesantă (lăsăm însoțitorului de grup plăcerea de a o relata). Obiectivele emblematice din Riga sunt Cetatea, Monumentul Libertății, Biserica Sf. Petru, Casa Capetelor Negre, o clădire barocă absolut superbă care ne amintește de Sibiul nostru. Aflăm, trecând prin fața Operei Naționale, că este orașul natal al celebrului balerin Mihail Barâșnikov. Ne impresionează Catedrala, aproape la fel de bâtrână ca Riga (1211). Pornim spre hotelul nostru din Riga pentru cazare.

Ziua 7

Ziua 8. Riga – Palatul Rundale - Vilnius Mic dejun. Plecam din Riga cu amintiri frumoase și mergem spre următorul obiectiv pe lista de astăzi –Palatul Rundale din Letonia, o bijuterie arhitectonică în stil baroc și rococco, opera lui Bartolomeu Francesco Rastrelli, același care a proiectat Muzeul Ermitage din Sankt Petersburg. Pătrundem într-o lume distinsă, elegantă, plină de rafinament, culoare și armonie. Palatul Rundale a servit ca reședință de vară a ducelui Ernst Johann von Biron, cel care a condus Ducatul Courland și Semigallia. Construcția palatului a durat aproape 33 de ani, și aflăm din istoria locului că în 1812 în timpul campaniei din Rusia, palatul a servit ca spital armatei lui Napoleon. Din nou la drum… In cursul dupa amiezii ajungem in Vilnius, capitala Lituaniei. Ne indreptam spre hotel pentru cazare si avem timp liber.

Ziua 8

Ziua 9. Vilnius - Castelul Trakai Dupa micul dejun începem turul de oraș în Vilnius al cărui centru vechi face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Ne încântă plimbarea printr-un labirint de străzi pietruite, parcuri, piațete, baruri, cafenele și restaurante. Observăm deasemenea o serie de biserici în stil neoclasic și baroc, absolut fermecătoare, precum Basilica Sf. Stanislav din Piața Centrală cu al său turn cu clopotniță complet separat de biserică, Biserica Sf. Petru şi Pavel, clădirea Universității, Primăria și Biserica Rusească. Ne punem întrebarea, de ce oare acest oraș se mai numește și “Ierusalimul Nordului”? Program liber în Vilnius sau va propunem o excursie optionala de 3 ore la Trakai , capitala medievala al Lituaniei, cu Castelul Trakai (biletul de intrare este inclus) bine conservat, situat pe o insula din Lacul Galve. Numele Trakai se traduce prin „orasul de pe lac” si reda perfect asezarea si imprejurimile locului. Asezarea a fost de fapt construita pe o peninsula inconjurata de patru lacuri iar in varful acesteia, pe o insulita situata la o suta de metri, s-a construit Castelul Trakai. Lucrarile de constructie au inceput in sec. XIV la initiativa ducelui Kestutis, care potrivit legendei, vrand sa faca pe plac sotiei sale care era obisnuita sa traiasca in locuri inconjurate de multa apa, a ales acest loc pentru viitoarea resedinta ducala. A fost unul dintre principalele centre ale Marelui Ducat al Lituaniei cu o o mare importanță strategică. Castelul a fost reconstruit în anii 1950 - 1960 prin inițiativa lituaniană, deși a primit rezistență din partea autorităților sovietice. Muzeul de Istorie Trakai a fost înființat după reconstrucție. Ne intoarcem in Vilnius pentru cazare la acelasi hotel.

Ziua 9

Ziua 10. Vilnius – Varsovia Servim micul dejun la hotel si ne pregatim de ultima destinatie a calatoriei noastre – Varsovia. Cu amintiri frumoase din cele trei Republici Baltice, ne imbarcam in autocare si pornim la drum spre Polonia. In cursul dupa-amiezii sosire si cazare la hotel in Varsovia.

Ziua 10

Ziua 11. Varsovia Dupa micul dejun suntem hotărâți să cucerim capitala Poloneză, Varșovia. Prima oprire o facem în Centrul Vechi, inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Suntem înconjurați de clădiri impunătoare, edificii care au marcat momente cruciale din istoria Poloniei. Ne impresionează Catedrala Sf. Ioan, Piața Veche, Fortăreața Barbakan, Columna lui Sigismund III, Palatul Regal și Biserica Sfântei Cruci în care se află urna cu inima celui mai romantic compozitor din toate timpurile, Frederik Chopin. Timp liber în Varşovia.

Ziua 11

Ziua 12. Varsovia - Bucuresti Dacă toate amintirile adunate în acest sejur s-ar concretiza în suveniruri, probabil am mai avea nevoie de încă o valiză pentru a ne întoarce cu ele acasă. Ne bucurăm că v-a plăcut călătoria noastră!