Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Tanzania

Circuite turistice Tanzania

Tanzania, oficial Republica Unita a Tanzaniei, este o tara in estul Africii care este marginita de Kenya si Uganda in nord, Ruanda, Burundi si Republica Democrata Congo in vest si Zambia, Malawi si Mozambic in sud. In partea de est este marginita de Oceanul Indian. Denumirea tarii provine de la combinatia dintre Tanganika, care este teritoriul principal, si Zanzibar, tarmul arhipelagului. Cele doua foste colonii britanice unite in 1964, au format Republica Unita Tanganika si Zanzibar, care in acelasi an a fost redenumita Republica Unita a Tan...

Citeste mai mult

Circuite turistice Tanzania


Tanzania, oficial Republica Unita a Tanzaniei, este o tara in estul Africii care este marginita de Kenya si Uganda in nord, Ruanda, Burundi si Republica Democrata Congo in vest si Zambia, Malawi si Mozambic in sud. In partea de est este marginita de Oceanul Indian. Denumirea tarii provine de la combinatia dintre Tanganika, care este teritoriul principal, si Zanzibar, tarmul arhipelagului. Cele doua foste colonii britanice unite in 1964, au format Republica Unita Tanganika si Zanzibar, care in acelasi an a fost redenumita Republica Unita a Tanzaniei. In 1996 oficialitatile guvernamentale au fost transferate din Dar es Salaam la Dodoma, care a devenit astfel capitala politica a tarii. Insa, Dar es Salaam ramane principalul centru comercial.

Relieful Tanzaniei este muntos in nord-est, acolo unde este situat Muntele Kilimanjaro, cel mai inalt varf din Africa. La nord si vest se gasesc Marile Lacuri, Lacul Victoria (cel mai mare lac din Africa) si Lacul Tanganika (cel mai adanc lac din Africa, cunoscut pentru speciile unice de peste). Centrul Tanzaniei cuprinde un larg platou cu campii si teren arabil. Tanzania are multe parcuri intinse si importante din punct de vedere ecologic, cu fauna salbatica, incluzand faimosul parc National Ngorongoro Crater, Parcul Serengeti in nord, Parcul National Mikiumi si Selous Game Reserve in sud. Parcul National Gombe, situat in vest, este cunoscut ca locul unde Dr. Jane Goodall studiaza comportamentul cimpanzeilor.

Platourile sunt acoperite de savane vaste, uscate, partial cu o vegetatie asemanatoare ierbii si de palcuri de copaci, ca si de tufisuri tepoase. Acacia, avand coroana caracteristica sub forma de umbrela, este marca a savanei, alaturi de faimosul baobab, care s-a adaptat climatului secetos. In timpul sezonului ploios savana uscata se transforma intr-un peisaj inverzit, in plina inflorire. Padurea uscata este situata in vestul si sudul Tanzaniei, caracterizata de un climat secetos. Ea face loc treptat densei paduri tropicale umede de pe versanti. Coasta este acoperita de mangrove, mai ales la gurile raurilor. In afara de acestea, zona este dominata de palmieri care produc nuci de cocos si de plantatii de acaju si de sisal.

Zanzibar este un arhipelag de langa coasta de est africana, in Oceanul Indian, la cca 41 km de coasta Tanzaniei si la 6 grade sud de Ecuator. Este alcatuit din mai multe insule mici si doua insule mari, cea principala cu acelasi nume Zanzibar (1.658 km²) si in nord insula Pemba (984 km²). Zanzibar este un teritoriu autonom ce apartine de Tanzania. Capitala a preluat denumirea insulei principale - Zanzibar City fiind renumita pentru orasul vechi Stone Town.


 

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.