Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Taiwan

Circuite turistice Taiwan

Taiwan este o țară insulară, cu recunoaștere restrânsă, fiind recunoscută doar de 20 de state (Vatican, o parte din statele Americii Centrale etc). România și Republica Moldova nu recunosc acest stat. Taiwanul se află în Extremul Orient. Este alcătuită din 2 insule principale: Taiwan și Penghu și peste 80 de insule mai mici. Se învecinează în nord cu Marea Chinei de est, în nord-est cu arhipelagul Liuqiu iar în sud cu strâmtoarea Bashi. Se află la doar 160 km depărtare de Republica Populară Chineză.

Citeste mai mult

Circuite turistice Taiwan


Cunoscut inca din secolul al VI-lea, Taiwan este format din doua insule principale: Taiwan si Penghu cat si din peste 80 de insule mai mici, invecinandu-se cu marea Chinei de Est, Stramtoarea Taiwan, Marea Chinei de Sud, arhipelagul Liuqiu si Marea Filipinelor. Ocupat temporar de olandezi in 1646, Taiwan a revenit in posesiunea unor sustinatori ai Dinastiei Ming. Trecand mai apoi sub ocupatie japoneza, retrocedat Republicii Populare Chineze, Taiwan a fost ocupat dupa Razboiul Civil Chinez de regimul Kuomintang devenind teritoriu al nationalistilor chinezi si semnand un tratat de aparare reciproca cu SUA.
Templul Longshan, situat in districtul Wanhua a fost construit in Taipei in 1738 de catre colonisti proveniti din Fujian, China. Distrus de nenumarate cutremure si reconstruit, in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial templul a fost bombardat de catre fortele americane, intrucat se credea ca aici este ascuns armament japonez, astfel incat multe artefacte de valoare au fost distruse in incendiul ce a urmat. Locuitorii Taipeiului l-au reconstruit astfel incat astazi poate fi admirat, fiind un exemplu clasic de arhitectura taiwaneza cu influente din sudul Chinei.
Monumentul memorial Chiang Kai-shek este o atractie turistica importanta fiind ridicat in memoria lui Chiang Kai-shek, fost presedinte al Republicii Chineze Taiwan. Monumentul este imprejmuit de un parc pitoresc, in vecinatate gasindu-se Teatrul National si Opera Nationala. De culoare alba, monumentul are un acoperis ce se ridica pana la 76 de metri. Forma sa octogonala este inspirata din simbolistica chineza a cifrei 8 care inseamna bogatie si noroc.
Situate intr-o zona renumita pentru zacamintele de aur si cupru, Cascadele Jinguashi sunt cunoscute si sub numele de “Cascadele de Aur”, din cauza culorii apei datorata trecerii prin straturile de pamant bogate in zacaminte de cupru, fier si aur. In zona se afla si numeroase alte obiective tuiristice: Sanctuarul Jinguashi, Templul Cyuanji, Resedinta Kikujirou, Rocile Nanya.
Parcul Geologic Yeh Liu este un parc deosebit de apreciat de catre turisti si cuprinde formatiuni geologice cu forme bizare: "Capul Reginei", aflata pe emblema orasului Wanli, "Pantoful Fermecat", "Stupul" sau "Lumanarile de Mare". Cunoscut de catre geologii ca Promontoriul Yeliu, formatiunea a luat nastere in Miocen si intra in ocean aproximativ 1700 de metri. Parcul geologic este sectorizat in trei zone distincte ce se diferentiaza prin aspectul rocilor datorat fenomenelor de eroziune.
Situat de-a lungul tarmului de est a Taiwanului, Parcul National Taroko include portiuni din arealele orasului Taichung, al provinciilor Nantou si Hualien. Numit dupa spectaculoasele Chei Taroko, parcul include munti cu varfuri inalte, stanci abrupte, vai uimitoare, cursuri de apa repezi si cascade spectaculoase. Parcul include o serie de atractii remarcabile printre care: Tunelul celor noua turnuri, Altarul primaverii eterne, Grota randunicii, Podul Kind Mother si altele. Din punct de vedere geologic, zona s-a format cu circa 200 milioane de ani in urma, datorandu-se si miscarilor tectonice de la confluenta placilor Marii Filipinelor si Platoului Eurasiatic.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.