Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Suriname

Circuite turistice Suriname

Suriname este o țară situată în partea de nord nord-est a Americii de Sud, cu largă ieșire la Oceanul Atlantic. A fost cunoscută anterior sub numele de Guyana olandeză pentru că a fost pentru mult timp o colonie a Olandei.Geografic, se găsește în partea de nord-est a Americii de Sud între Guyana franceză la est și Guyana (cunoscută anterior ca Guyana britanică) la vest. La sud, Surinam se învecinează cu Brazilia, iar la nord cu Oceanul Atlantic. Granițele extrem sudice cu celelalte două "Guyane" sunt disputate de-a lungul râurilor Corantyne și Maroni. Țara este cel mai mic stat suveran...

Citeste mai mult

Circuite turistice Suriname


Trei tari, trei asemanari - Guyana, Suriname si Guyana Franceza. Avand un destin asemanator, cele trei tari se gasesc situate in nordul continentului America de Sud, la Oceanul Atlantic, toate trei fiind foste colonii. Guyana este numele fostei colonii engleze, situata pe coasta de nord a Americii de Sud si care din anul 1966 dupa obtinerea independentei devine statul suveran Guyana.
Oarecum o tara a contrastelor, datorate contrastului dintre traditiile perpetuate ale etnciilor okanisi (una dintre cele sase populatii ce formeaza asa numitii maroon - descendenti ai fostilor sclavi africani) cat si ale urmasiilor populatiilor indigene pe de o parte in contrast cu faptul ca statul Suriname este printre putinele tari din America de Sud in care cazinourile sunt autorizate legal, pe de alta parte, explozia de verde a naturii exotice incita si invita.
Numit adesea si "orasul de lemn", datorita cladirilor in stil colonial in constructia carora predomina lemnul, Paramaribo si imprejurimile este cea mai locuita zona a tarii. Suriname este una dintre putinele tari in care o sinagoga este amplasata langa o moschee. Cele doua asezaminte de cult sunt situate unul langa cealalt chiar in centrul capitalei Paramaribo. Mai bine de jumatate din populatia tarii locuieste in aceasta zona. Paramaribo ca localitate a fost infiintat de olandezi in 1603 care au deschis un punct comercial pentru intreaga zona. Denumirea de Paramaribo provine de la cea a unui trib tupi - guarani care locuiau in zona estuarului fluviului Suriname.
Muzeul National al Surinamului este gazduit in prezent de incaperile Fortului Zeelandia unul dintre locurile unde s-au stabilit primii colonisti. Ridicat in 1640 pentru a apara zona Paramaribo, fortul a fost extins in 1651 si redenumit Zeelandia. Incepand cu 1872 fortul a fost o perioada folosit ca inchisoare, iar in 1972 a fost alocat Fundatiei Muzeului Surinamului care a redeschis vechiul muzeu al tarii ce initial fusese infiintat in 1865. Dupa lovitura de stat din 1980, muzeul a fost din nou mutat ca in anul 1995 dupa o renovare ampla sa fie redeschis ca muzeu national. Colectiile existente in muzeu sunt diverse: arheologie, etnografie, arta, obiecte din perioada coloniala, textile, fotografii din diferite perioade; prin natura colectiilor sale muzeul este unul cultural istoric. In spatiul permanent expozitional este prezentat trecul istoric al Surinamului precum si o sectiune de arheologie precolumbiana. Expozitiile temporare prezinta arta moderna, etnografie si cultura. Vizitatorilor le este permis accesul si in biblioteca muzeului unde pot admira si o colectie de vechi puiblicatii.
Situata in nord - estul statului Suriname, rezervatia este una dintre cele mai cuprinzatoare in privinta speciilor de flora si fauna din aceasta tara. Rezervatia este renumita si pentru existenta unora dintre speciile de broaste testoase protejate. Cele patru specii de testoase ce pot fi vazute in parc sunt: leatherback (aitikanti) care este cea mai mare, testoasa verde (krape), warana (olive ridley) care este cea mai mica dintre toate si hawksbill (karet) una dintre cele mai rar vazute. In intervalul februarie - august testoasele isi depun aici ouale. Pe teritoriul rezervatiei se gasesc si cateva sate ale populatiilor amerindiene unde poate fi cunoscut stilul de viata si pot fi achizitionate obiecte de artizanat ale acestora.
Situata in centrul orasului Catedrala Sfintii Petru si Pavel este cea mai mare structura din lemn din emisfera vestica. Catedrala este si sediul eparhiei romano catolice din Paramaribo. Din 1826 biserica a functionat in cladirea unui teatru al evreilor proveniti din Olanda ce fusese construit in 1809. In 1882 datorita cresterii numarului credinciosilor, eparhia a decis ridicarea unei catedrale. Constructia noului lacas a fost finalizata in 1885, iar turnurile au fost finalizate in 1901. Restaurarea din anul 1977 nu a reusit, biserica fiind afectata de termite. In anul 2009 usa catedralei a implinit 200 de ani. In anul 2010 a fost finalizata o restaurare majora cu finantare din parte Uniunii Europene si catedrala a fost redeschisa. In anul 2014 Papa Francis a ridicat catedrala la rangul de "minor basilica". Catedrala are doua confesionale, trei clopote. Fiecare dintre clopote are cate un nume: John este clopotul cel mai mare si cantareste 827 kg, Rosa are 413 kg, iar Alfhonsus cantareste 222 kg. Orga bisericii avea initial 1.550 de tuburi, in timp parte dintre dintre ele au fost deteriorate sau furate; restaurarea finala a orgii a costat 10 milioane de euro.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.