Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Mallorca, insula verilor fara sfarsit Senior Voyage


Descriere

Destinatie: Spania

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

Palma de Mallorca – Soller – Deia – Valldemossa – Pesterile Drach – Porto Cristo – Cap de Formentor – Golful Pollenca – Inca Conditii de plata: •avans 30% la inscriere •diferenta de 70% cu pana la 21 de zile inainte de plecare
Servicii incluse:
•7 nopți cazare la hotel 3*
•Mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa
•Transport avion București – Mallorca – București
•Taxele de aeroport
•Transfer aeroport–hotel–aeroport
•Tur panoramic El Arenal
•Vizite ghidate conform descrierii
•Asistenta turistica pentru intreaga perioada care include preluarea si insotirea turistilor catre si de la hotel, organizarea excursiilor optionale si suportul la destinatie.

Servicii neincluse:
•Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno
•Intrarile la obiectivele turistice
•Mese de pranz
•Cheltuieli personale
•Excursiile opționale
•Aparat audio pentru tururile ghidate: 1,5 €/ persoana/ zi

Destinatie: Spania

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

Palma de Mallorca – Soller – Deia – Valldemossa – Pesterile Drach – Porto Cristo – Cap de Formentor – Golful Pollenca – Inca Conditii de plata: •avans 30% la inscriere •diferenta de 70% cu pana la 21 de zile inainte de plecare
Servicii incluse:
•7 nopți cazare la hotel 3*
•Mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa
•Transport avion București – Mallorca – București
•Taxele de aeroport
•Transfer aeroport–hotel–aeroport
•Tur panoramic El Arenal
•Vizite ghidate conform descrierii
•Asistenta turistica pentru intreaga perioada care include preluarea si insotirea turistilor catre si de la hotel, organizarea excursiilor optionale si suportul la destinatie.

Servicii neincluse:
•Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno
•Intrarile la obiectivele turistice
•Mese de pranz
•Cheltuieli personale
•Excursiile opționale
•Aparat audio pentru tururile ghidate: 1,5 €/ persoana/ zi

Itinerariu

Ziua 1

 El Arenal Ne familiarizăm cu atmosfera din Mallorca printr-un tur relaxant în zona de coastă El Arenal. El Arenal este situat pe coasta de sud a insulei Mallorca și este unit cu zonele învecinate printr-o promenadă lungă și continuă pe malul mării, foarte populară printre localnicii care își plimbă animalele de companie, cicliști, skateboarderi, printre cei care practică jogging-ul, se dau cu patinele cu rotile și practicanți de alte sporturi relaxante. Este un loc minunat pentru relaxare sau pur și simplu pentru a te întâlni cu prietenii. Poate fi și o bună ocazie să îi privești pe trecători, ca și cum ai privi un spectacol derulându-se sub ochii tăi. De-a lungul promenadei se află un șir nesfârșit de buticuri și magazine cu suveniruri, magazine cu delicii și vânzători ambulanți. Turul se va realiza în prima zi, în drumul de la aeroport spre hotel sau în ultima zi.

Ziua 2

Palma de Mallorca După micul-dejun, facem ceea ce așteptam deja cu nerăbdare: descoperim capitala fermecătoare a insulei, un oraș pe care publicațiile Financial Times și Condé Nast l-au nominalizat drept cel mai bun oraș de locuit din lume. Ai putea să petreci săptămâni aici și să faci descoperiri uluitoare care să te bucure fiecare zi. Noi explorăm istoria orașului, la pas, prin cartierul medieval, dar ne bucurăm să descoperim și orașul nou, cu partea comercială în care abundă buticurile cochete, restaurantele și cafenelele cu atmosferă. Turul începe într-unul dintre cele mai pitorești și pline de viață cartiere din Palma, considerat centrul său nevralgic, cu o piață vie cu atmosferă efervescentă și unde se află una dintre cele mai emblematice clădiri din Mallorca, La Lonja. Urmează catedrala din Palma și principalul reper arhitectural al orașului. De aici putem profita de priveliștea fermecătoare asupra portului ticsit de iahturi și ambarcațiuni cu vele luxoase. De asemenea, una dintre cele mai pitorești bijuterii arhitecturale ale orașului sunt vechile vile ale caselor nobiliare, care stăpânesc peisajul citadin din centrul istoric al orașului Palma. Plimbându-ne pe străzile înguste și zgomotoase de aici, vom afla despre istoria și can-can-urile acestor case emblematice, parte din cultura locală a Mallorcăi. Nu ratăm în plimbarea noastră Palatul La Almudaina din secolul al XIII-lea și Gran Hotel de Palma, una dintre cele mai faimoase clădiri din oraș. La finalul turului, te îndemnăm să te oprești pentru a savura una dintre deliciile locale, o porție de empanadas sau delicioasele ensaimadas, într-o patiserie mallorcană. Timp liber pentru a vizita magazinele interesante sau faimosul El Corte Inglés.

Ziua 3

Peștera Drach, Porto Cristo și vizită la fabrica de perle Astăzi ne propunem o incursiune pe coasta de est a insulei Mallorca: explorăm Peșterile Drach, ne oprim în satul pitoresc de pescari Porto Cristo și vizităm unul dintre cele mai vechi magazine de perle naturale din bazinul Mediteranei. Insula Mallorca este renumită pentru rețeaua spectaculoasă de peșteri, însă cea mai încântătoare dintre toate este Peștera Drach, pe care o vizităm în turul de azi. Formațiunile subterane s-au format în urmă cu milioane de ani ca urmare a acțiunii valurilor Mediteranei. Peșterile cuprind 4 caverne separate și gigantice încărcate de stalagmite și stalactite impresionante, iar cea mai interesantă atracție este lacul subteran lung de 177 de metri, cunoscut sub numele de Lacul Martel. Aici avem parte de o surpriză specială: admirăm un spectacol de lumini sincronizat cu repertoriul muzical al unei mici orchestre. Continuăm cu o oprire la o expoziție de perle din Manacor. Vizităm renumita fabrică de perle Majorica și de abia ne abținem să nu cumpărăm toate piesele expuse în magazinul muzeului. Aflăm istoria de 100 de ani a cultivării perlelor naturale și ne vom iniția în tainele procesului de fabricare a acestor pietre prețioase clasice. Încheiem turul cu o vizită în satul de pescari Porto Cristo și ne bucurăm de timp liber pentru o plimbare în portul vechi sau pe străduțele pitorești

Ziua 4

 Sóller, Deía și Valldemossa Ne aflăm, probabil, pe unul dintre cele mai idilice insule de pe Terra, iar turul de pe coasta de vest ne dă ocazia să cunoaștem unele dintre cele mai frumoase colțuri ale sale. Excursia începe cu vizita în orașul Sóller, aflat într-o vale înconjurată de munții Sierra de Tramuntana. În Sóller se află o linie de tramvai de epocă, arhitectură modernă grațioasă, mai multe galerii de artă în care sunt expuse lucrări ale unor artiști precum Picasso sau Miró și un centru istoric unic. Iar peste toate aceste atracții plutește în aer aroma livezilor de citrice, de măslini seculari și ale plantațiilor de migdali din Mallorca. Ne vom plimba pe îndelete pe străduțele vechi de secole ale orașului Soller, admirând piața principală, fațada modernistă a bisericii și casa Can Prunera. Apoi, urcăm în tramvaiul istoric care ne duce la fermecătorul Port Sóller. Iar aici, cum ne-am obișnuit, profităm de timp liber pentru o plimbare pe promenada plajei sau pentru a gusta deliciile bucătăriei locale, poate un tapas de ținut minte sau fructe de mare din belșug. În a doua parte a zile ne îndreptăm spre înălțimile panoramice ale Munților Tramuntana și oprim la unul dintre cele mai cunoscute puncte de belvedere ale insulei – satul Deía. De aici drumul de munte continuă până în Valldemossa, sat idilic mallorcan. Mergem la pas pe aleile pietruite, flancate de copaci, rătăcim printre case de piatră și vile impresionante și ne plimbăm prin grădinile complexului monahal Real Cartuja de Valldemossa. Această mănăstire și fostă reședință regală a fost cândva adăpostul regilor, călugărilor și a unor mari personalități de secol XIX precum Chopin, care a creat o vreme chiar aici. Valldemossa este, de asemenea renumit pentru povestea de dragoste dintre scriitoarea George Sand și compozitorul Frédéric Chopin. Timp liber pentru a savura o cafea sau pentru a explora pe cont propriu străduțele cu șiruri de case frumoase, înconjurate de grădini mediteraneene pline de portocali și lămâi.

Ziua 5

Cap de Formentor, Golful Pollença și Inca Asta zi ne îndepa rta m de peisajul urban s i avem prilejul să descoperim unele dintre cele mai spectaculoase locuri pe care ni le oferă coasta de nord a insulei. Piețele locale reprezintă cea mai potrivită modalitate de a cunoaște tradițiile și caracterul insularilor din Mallorca. Este locul perfect pentru pentru a vedea viața locuitorilor, pentru a cumpăra produsele locale și obiecte de artizanat tipice insulei. În funcție de ziua săptămânii, în drum spre nord, alegem să oprim fie în piața din Sineu, fie în Alcúdia, sate pitorești cu o atmosferă aparte. În continuare ne vom îndrepta către peninsula Cap de Formentor, unde, obligatoriu, pregătim aparatele de fotografiat pentru rafale de fotografii cu peisaje de coastă panoramice și Marea Mediterană. Ne oprim în diferite locații care ne permit să cuprindem într-un cadru perfect Golful Pollença și Alcúdia, precum și întreaga peninsulă Formentor. De aici coborâm spre binecunoscuta plajă Playa de Formentor. Hotelul Formentor, poziționat pe plajă, a găzduit o pleiadă de descendenți ai caselor regale europene și personalități ale vieții mondene de pe continent. Timp liber pentru a te relaxa pe această plajă, scăldată de ape cristaline și acoperită de nisip alb sau pentru a savura specialitățile locale la o terasă din apropiere și bucura în același timp de frumusețea peisajului. Cine dorește, poate veni cu noi într-o excursie cu barca (cost suplimentar). Vom naviga împreună prin golful Pollença și Alcúdia, de unde câștigăm o altă perspectivă asupra costei de nord-est a insulei. Drumul de întoarcere include o oprire la magazinele de articole din piele din Inca, oraș cunoscut pentru produsele de marochinărie, încălțăminte și alte articole din piele de calitate.

Ziua 6

Croazieră cu catamaranul și întâlnire cu delfinii Ce zici de o zi în compania delfinilor care fascinează imaginația tuturor iubitorilor de animale? În Mallorca, ai ocazia să stai în preajma acestor uimitoare mamifere marine și să te minunezi alături de noi de agilitatea lor, de inteligența și capacitatea extraordinară de a comunica. Și, ținem neapărat să menționăm, întâlnirea cu delfinii va fi în mediul lor natural! Delfinii traversează apele Mediteranei în căutarea unor curenți mai calzi și ne oferă un spectacol și o experiență de neuitat. În timpul croazierei cu catamaranului vom face câteva opriri pentru a ne bucura de frumusețea sălbatică a peisajelor de coastă din sudul insulei Mallorca, ocazie perfectă pentru a face fotografii demne de revistele de călătorii.

Ziua 1

 El Arenal Ne familiarizăm cu atmosfera din Mallorca printr-un tur relaxant în zona de coastă El Arenal. El Arenal este situat pe coasta de sud a insulei Mallorca și este unit cu zonele învecinate printr-o promenadă lungă și continuă pe malul mării, foarte populară printre localnicii care își plimbă animalele de companie, cicliști, skateboarderi, printre cei care practică jogging-ul, se dau cu patinele cu rotile și practicanți de alte sporturi relaxante. Este un loc minunat pentru relaxare sau pur și simplu pentru a te întâlni cu prietenii. Poate fi și o bună ocazie să îi privești pe trecători, ca și cum ai privi un spectacol derulându-se sub ochii tăi. De-a lungul promenadei se află un șir nesfârșit de buticuri și magazine cu suveniruri, magazine cu delicii și vânzători ambulanți. Turul se va realiza în prima zi, în drumul de la aeroport spre hotel sau în ultima zi.

Ziua 2

Palma de Mallorca După micul-dejun, facem ceea ce așteptam deja cu nerăbdare: descoperim capitala fermecătoare a insulei, un oraș pe care publicațiile Financial Times și Condé Nast l-au nominalizat drept cel mai bun oraș de locuit din lume. Ai putea să petreci săptămâni aici și să faci descoperiri uluitoare care să te bucure fiecare zi. Noi explorăm istoria orașului, la pas, prin cartierul medieval, dar ne bucurăm să descoperim și orașul nou, cu partea comercială în care abundă buticurile cochete, restaurantele și cafenelele cu atmosferă. Turul începe într-unul dintre cele mai pitorești și pline de viață cartiere din Palma, considerat centrul său nevralgic, cu o piață vie cu atmosferă efervescentă și unde se află una dintre cele mai emblematice clădiri din Mallorca, La Lonja. Urmează catedrala din Palma și principalul reper arhitectural al orașului. De aici putem profita de priveliștea fermecătoare asupra portului ticsit de iahturi și ambarcațiuni cu vele luxoase. De asemenea, una dintre cele mai pitorești bijuterii arhitecturale ale orașului sunt vechile vile ale caselor nobiliare, care stăpânesc peisajul citadin din centrul istoric al orașului Palma. Plimbându-ne pe străzile înguste și zgomotoase de aici, vom afla despre istoria și can-can-urile acestor case emblematice, parte din cultura locală a Mallorcăi. Nu ratăm în plimbarea noastră Palatul La Almudaina din secolul al XIII-lea și Gran Hotel de Palma, una dintre cele mai faimoase clădiri din oraș. La finalul turului, te îndemnăm să te oprești pentru a savura una dintre deliciile locale, o porție de empanadas sau delicioasele ensaimadas, într-o patiserie mallorcană. Timp liber pentru a vizita magazinele interesante sau faimosul El Corte Inglés.

Ziua 3

Peștera Drach, Porto Cristo și vizită la fabrica de perle Astăzi ne propunem o incursiune pe coasta de est a insulei Mallorca: explorăm Peșterile Drach, ne oprim în satul pitoresc de pescari Porto Cristo și vizităm unul dintre cele mai vechi magazine de perle naturale din bazinul Mediteranei. Insula Mallorca este renumită pentru rețeaua spectaculoasă de peșteri, însă cea mai încântătoare dintre toate este Peștera Drach, pe care o vizităm în turul de azi. Formațiunile subterane s-au format în urmă cu milioane de ani ca urmare a acțiunii valurilor Mediteranei. Peșterile cuprind 4 caverne separate și gigantice încărcate de stalagmite și stalactite impresionante, iar cea mai interesantă atracție este lacul subteran lung de 177 de metri, cunoscut sub numele de Lacul Martel. Aici avem parte de o surpriză specială: admirăm un spectacol de lumini sincronizat cu repertoriul muzical al unei mici orchestre. Continuăm cu o oprire la o expoziție de perle din Manacor. Vizităm renumita fabrică de perle Majorica și de abia ne abținem să nu cumpărăm toate piesele expuse în magazinul muzeului. Aflăm istoria de 100 de ani a cultivării perlelor naturale și ne vom iniția în tainele procesului de fabricare a acestor pietre prețioase clasice. Încheiem turul cu o vizită în satul de pescari Porto Cristo și ne bucurăm de timp liber pentru o plimbare în portul vechi sau pe străduțele pitorești

Ziua 4

 Sóller, Deía și Valldemossa Ne aflăm, probabil, pe unul dintre cele mai idilice insule de pe Terra, iar turul de pe coasta de vest ne dă ocazia să cunoaștem unele dintre cele mai frumoase colțuri ale sale. Excursia începe cu vizita în orașul Sóller, aflat într-o vale înconjurată de munții Sierra de Tramuntana. În Sóller se află o linie de tramvai de epocă, arhitectură modernă grațioasă, mai multe galerii de artă în care sunt expuse lucrări ale unor artiști precum Picasso sau Miró și un centru istoric unic. Iar peste toate aceste atracții plutește în aer aroma livezilor de citrice, de măslini seculari și ale plantațiilor de migdali din Mallorca. Ne vom plimba pe îndelete pe străduțele vechi de secole ale orașului Soller, admirând piața principală, fațada modernistă a bisericii și casa Can Prunera. Apoi, urcăm în tramvaiul istoric care ne duce la fermecătorul Port Sóller. Iar aici, cum ne-am obișnuit, profităm de timp liber pentru o plimbare pe promenada plajei sau pentru a gusta deliciile bucătăriei locale, poate un tapas de ținut minte sau fructe de mare din belșug. În a doua parte a zile ne îndreptăm spre înălțimile panoramice ale Munților Tramuntana și oprim la unul dintre cele mai cunoscute puncte de belvedere ale insulei – satul Deía. De aici drumul de munte continuă până în Valldemossa, sat idilic mallorcan. Mergem la pas pe aleile pietruite, flancate de copaci, rătăcim printre case de piatră și vile impresionante și ne plimbăm prin grădinile complexului monahal Real Cartuja de Valldemossa. Această mănăstire și fostă reședință regală a fost cândva adăpostul regilor, călugărilor și a unor mari personalități de secol XIX precum Chopin, care a creat o vreme chiar aici. Valldemossa este, de asemenea renumit pentru povestea de dragoste dintre scriitoarea George Sand și compozitorul Frédéric Chopin. Timp liber pentru a savura o cafea sau pentru a explora pe cont propriu străduțele cu șiruri de case frumoase, înconjurate de grădini mediteraneene pline de portocali și lămâi.

Ziua 5

Cap de Formentor, Golful Pollença și Inca Asta zi ne îndepa rta m de peisajul urban s i avem prilejul să descoperim unele dintre cele mai spectaculoase locuri pe care ni le oferă coasta de nord a insulei. Piețele locale reprezintă cea mai potrivită modalitate de a cunoaște tradițiile și caracterul insularilor din Mallorca. Este locul perfect pentru pentru a vedea viața locuitorilor, pentru a cumpăra produsele locale și obiecte de artizanat tipice insulei. În funcție de ziua săptămânii, în drum spre nord, alegem să oprim fie în piața din Sineu, fie în Alcúdia, sate pitorești cu o atmosferă aparte. În continuare ne vom îndrepta către peninsula Cap de Formentor, unde, obligatoriu, pregătim aparatele de fotografiat pentru rafale de fotografii cu peisaje de coastă panoramice și Marea Mediterană. Ne oprim în diferite locații care ne permit să cuprindem într-un cadru perfect Golful Pollença și Alcúdia, precum și întreaga peninsulă Formentor. De aici coborâm spre binecunoscuta plajă Playa de Formentor. Hotelul Formentor, poziționat pe plajă, a găzduit o pleiadă de descendenți ai caselor regale europene și personalități ale vieții mondene de pe continent. Timp liber pentru a te relaxa pe această plajă, scăldată de ape cristaline și acoperită de nisip alb sau pentru a savura specialitățile locale la o terasă din apropiere și bucura în același timp de frumusețea peisajului. Cine dorește, poate veni cu noi într-o excursie cu barca (cost suplimentar). Vom naviga împreună prin golful Pollença și Alcúdia, de unde câștigăm o altă perspectivă asupra costei de nord-est a insulei. Drumul de întoarcere include o oprire la magazinele de articole din piele din Inca, oraș cunoscut pentru produsele de marochinărie, încălțăminte și alte articole din piele de calitate.

Ziua 6

Croazieră cu catamaranul și întâlnire cu delfinii Ce zici de o zi în compania delfinilor care fascinează imaginația tuturor iubitorilor de animale? În Mallorca, ai ocazia să stai în preajma acestor uimitoare mamifere marine și să te minunezi alături de noi de agilitatea lor, de inteligența și capacitatea extraordinară de a comunica. Și, ținem neapărat să menționăm, întâlnirea cu delfinii va fi în mediul lor natural! Delfinii traversează apele Mediteranei în căutarea unor curenți mai calzi și ne oferă un spectacol și o experiență de neuitat. În timpul croazierei cu catamaranului vom face câteva opriri pentru a ne bucura de frumusețea sălbatică a peisajelor de coastă din sudul insulei Mallorca, ocazie perfectă pentru a face fotografii demne de revistele de călătorii.