Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Japonia

Durata: 15 nopti

Plecari: 3 aprilie

Vezi detalii in format PDF

Ziua 1. BUCURESTI - TOKYO
Intalnire la ora 22:30 (02-Apr) in Aeroportul Henri Coanda și plecam spre Doha la 00:35 cu zborul QR 220; 
Ziua 2. TOKYO
Sosire in Doha la 05:20 si continuare spre Tokyo la ora 06:45 cu QR 812. Sosire in aeroportul Haneda din Tokyo la 22:40. Transfer cu autocarul la hotel. Cazare in Tokyo la hotel 3*.
Ziua 3. TOKYO 
Mic dejun. Tur de oras Tokyo pe jos si folosind mijloacele de transport in comun: se intra in ritmul locuitorilor si al orasului pentru o zi, intr-o experienta de neuitat, in stilul de viata al japonezilor de rand,  in contact direct cu  ei  in viata de zi cu zi vizitand cateva obiective turistice mai importante: Ginza, cea mai cunoscuta zona de restaurante si shopping, cu toate marile firme prezente, unde un metru patrat poate sa ajunga si la 100,000 de Euro! Koukyo Gaien, adica parcul din fata Palatului Imperial, de unde se vad cele doua poduri de la intrarea in palat, Nijubashi. Asakusa - cu templul  Senso-ji, mai este cunoscut si sub numele de Kannon-sama de localnici, unul din cele mai vechi si populare temple din Tokyo, cu Nakamise, o zona comerciala din preajma templului, plina de magazine traditionale cu prajituri, evantaie, kimonouri, ce redau atmosfera unui Tokyo de odinoara. Dejun la un restaurant local. Plecam cu vaporasul pe raul Sumida, vizitam gradinile Hamarikyu. Dupa masa mergem in Odaiba, cea mai noua zona din Tokyo, construita pe o insula artificiala unde privim apusul soarelui si Rainbow Bridge ce se reflecta in golful Tokyo. Seara ne vom plimba prin parcul Ueno si vom admira ciresii infloriti. Cazare in Tokyo la hotel 3*.
Ziua 4. TOKYO – KAWASAKI – KAMAKURA – FESTIVALUL FERTILITATII
Mic dejun. Plecam cu autocarul spre orasul Kawasaki (drum de aproximativ o ora) si participam la Festivalul fertilitatii, Kanamara Matsuri. Nu e o experienta pentru pudici, pentru ca acest festival, de altfel religios, shintoist, are in centru falusul. Atmosfera e incredibila: calugarii poarta pe umeri altare cu falusuri uriase, participantii incearca sa le atinga pentru noroc, prosperitate, armonie in cuplu si fertilitate. Se pot cumpara diverse obiecte cu forme falice, de la mici penisuri sfintite in templu, la inghetate colorate. Dupa numarul mare de participanti din fiecare an, putem spune ca, fie festivalul e foarte eficient (si cei care-l sarbatoresc obtin ce isi doresc), fie e pur si simplu foarte distractiv. Mergem apoi mai departe, la Kamakura (aproximativ o ora,iîn functie de trafic), in prima capitala a Japoniei medievale. Kamakura a fost si este inca un centru spiritual in Japonia, asa ca ne linistim dupa festival in Sanctuarul shintoist Tsurugaoka Hachimangu este foarte spectaculos si important istoric pentru acest oras. De la povesti cu shoguni mergem sa vedem o statuie de-a lui Buddha din 1252, Kamakura Daibutsu, iar mai apoi ne plimbam pe Komachi-dori spre gara Kamakura si profitam de acest timp liber pentru cumparaturi inainte de intoarcerea la Tokyo. Bagajele mari vor fi trimise de la Tokyo la Osaka, prin curier rapid (maxim un bagaj de persoana). Ne vom pregati cate un bagaj de mana pe care il vom lua cu noi, doar cu lucrurile necesare pentru o noapte/ 2 zile. Cazare Tokyo la hotel 3*.
Ziua 5. TOKYO – HAKONE – MUNTELE HUJI – KYOTO
Mic dejun. Plecare dimineata cu autocarul catre Hakone, parte din parcul national Fuji-Hakone-Izu. Localitatea este cunoscuta pentru nenumaratele izvoare de ape termale. In afara de panorama muntelui Fuji (daca vremea este buna), zona este faimoasa in Japonia pentru peisajele sale deosebite si activitatile din aer liber. Mergem intr-o plimbare cu vaporasul pe lacul Ashi (format in craterul vulcanului Hakone), dupa care, daca vulcanul este linistit, luam telecabina catre Valea Owakudani, veche de 300 de ani. Are origine vulcanica si este inca activa; vom vedea anuri sulfurosi iesind din pamant! Specialitatea locala sunt ouale fierte in aceste ape termale, negre si cu un gust usor sulfuros, despre care se spune ca va pot prelungi viata cu pana la 7 ani. Dejun la un restaurant local, dupa care plecam cu autocarul catre Shizuoka, apoi cu trenul Shinkansen catre Kyoto. Sosire Kyoto, transfer la hotel si cazare hotel 3*.
Ziua 6. KYOTO
Mic dejun. Continuam sa exploram Japonia cu partea ei traditionala, istorica la Kyoto, orasul care are 17 obiective inscrise in patrimoniul UNESCO.  Vizite la: Palatul Nijo-jo, fosta resedinta a shogunului Tokugawa Ieyasu si a urmasilor sai, patrimoniu UNESCO, Templul pavilionului de aur Kinkakuji, patrimoniu UNESCO,  actualmente templu ZEN, Ryoan-ji sau templul Dragonului Pasnic, cunoscut pentru gradina Zen cu 15 pietre. Seara mergem in cartierul Gion, unde cu noroc se pot observa Maiko, ucenicele Gheiselor. Cazare in Kyoto la hotel de 3*.
Ziua 7. KYOTO - UJI - NARA - OSAKA
Mic dejun. Astazi vom pleca intr-un circuit, cu autocarul, pana la Nara. Pe traseu vom face o oprire in Uji, unde vom face o vizita la Templul Byodoin, dupa care vom participa la ceremonia ceaiului, Uji fiind faimos in toata Japonia pentru ceaiul sau. Continuam apoi spre Nara, unde vom vizita Templul Todaiji, cea mai mare cladire de lemn din lume, cu cel mai mare Buddha de bronz din Japonia , Daibutsu (patrimoniu UNESCO). Urmeaza o plimbare in Parcul Nara, cu peste 1200 de caprioare, considerate mesagere ale zeilor Shinto . Ne intoarcem la Osaka, orasul comerciantilor si al luminilor de neon. Cazare in Osaka la hotel de 3*. 
Ziua 8. OSAKA –MIYAJIMA - HIROSHIMA
Mic dejun. Ne intalnim in holul hotelului si plecam cu trenul “Shinkansen” catre Hiroshima, (305 km in aprox. 1 h 40 m). Odata ajunsi in Hiroshima, luam un tren local si apoi ferry spre Insula Miyajima, unul dintre cele mai frumoase 3 locuri din japonia. Vom vizita Sanctuarul shintoist Itsukushima  cu  faimoasa poarta Torii, care da in timpul fluxului senzatia ca pluteste pe apa. Plecam cu ferry-ul inapoi catre Hiroshima, unde luam autobuzul local cateva statii pentru a vedea “Muzeul si Parcul Memorial al Pacii” cu “domul bombei atomice, A-Bomb Dome”, locul in care a cazut bomba atomica, actualmente loc de reculegere. Luam tramvaiul si mergem la hotel. Bagajele mari vor fi trimise de la Osaka la Beppu, prin curier rapid (maxim un bagaj de persoana). Ne vom pregati cate un bagaj de mana pe care il vom lua cu noi, doar cu lucrurile necesare pentru o noapte/ 2 zile. Cazare in Hiroshima la hotel 3*.
Ziua 9. HIROSHIMA – BEPPU
Mic dejun. Plecam de dimineata cu trenul Shinkansen catre Kyushu, insula sudica a Japoniei, apoi trenul catre Beppu. Beppu este cea mai faimoasa statiune de bai termale din Japonia, producand mai multa apa fierbinte decat oricare alta statiune din tara, cu peste 2800 de izvoare, intr-o gama inegalabila, pornind de la izvoarele termale uzuale, la baile fierbinti de namol, de nisip si de aburi.
Sosim la Beppu si pornim in circuit cu autocarul, vizitand cateva din cele opt iaduri din Beppu, izvoare fierbinti spectaculoase ce trebuie neaparat sa fie vazute si admirate: Umi Jigoku sau Iadul marin, un lac cu apa fierbinte, albastra, Oniishibozu Jikoku sau Cap Ras de Calugar, numit astfel datorita formelor bulelor de aer ce ies permanent la suprafata acestor lacuri de namol, Shiraike Jigoku, un lac de apa laptoasa fierbinte numit Lacul Alb, Chinoike Jigoku sau Lacul de sange, cel mai “fotogenic” dintre toate datorita apei sale sangerii, Tatsumaki Jigoku, gaizer fierbinte ce erupe timp de 6-10 minute la fiecare 30-40 minute.
Ne cazam si ne bucuram de ryokan, hotelul in stil japonez. Ne vom relaxa in baile termale ale hotelului si vom servi cina la restaurantul hotelului. Cazare in Beppu la hotel traditional japonez de 4*.
Ziua 10. BEPPU – FUKUOKA - BUSAN
Mic dejun. După micul dejun, pornim in jurul orei 8 catre Fukuoka (aprox. 2 ore) si  de aici cu ferry-ul catre Busan (Coreea) (aproxomativ  5 ore). Sosire in Busan, a doua metropola a Coreei de Sud dupa Seoul, scurt tur de oras care va cuprinde vizite la cartierul cultural cu case multicolore Gamcheon Culture Village, Templul Haedong Yonggung, unul dintre cele mai frumoase temple din Coreea de Sud, ce este asezat pe coasta marii, Piata de peste Jagalchi, pentru ca Busan este unul dintre cele mai mari porturi din Coreea de Sud, iar aceasta este cea mai faimoasa piata din tara. Cazare si cina in Busan la hotel 4*.
Ziua 11. BUSAN – GYEONGJU - DAEGU
Mic dejun. Plecam spre Gyeongju la 70 km distanta. Gyeongju cu o istorie de 2000 mii de ani, oras in Patrimoniu Unesco, cu o concentrare remarcabila de pagode, temple, palate din perioada infloritoare a dinastiei Silla, din sec 7-10. Se vor vizita: Templul Bulguksa, cel mai frumos si bine cunoscut templu din Coreea (sec. 6)  si Grota Seokguram, din sec 8, cu o statuie impresionanta a lui Buddha privind catre mare, inconjurat de 10 discipoli; temple artificiale din granit, ambele temple reprezinta esenta culturii coreene budiste inscrise in Patrimoniul Unesco; Observatorul Cheomseongdae, cel mai vechi observator astronomic din Asia de est, construit din 362 de blocuri din granit ce reprezinta cele 362 de zile ale anului lunar; Plecam apoi la Deagu, cel mai mare si important oras al acestei provincii. Cina la un restaurant local. Cazare Daegu la hotel de 4*.
Ziua 12. DAEGU - SEOUL
Mic dejun. Azi ne vom continua deplasarea catre Seoul. In drum vom vizita Templul Haeinsa, situat in parcul national Gayasan. Templul a fost fondat de regele Ae-Jang, din dinastia Shilla in 802 si este cunoscut pentru tezaurul sau Triptakas Koreana, constand in 81341 de placi de lemn dedicate lui Buddha, pentru a respinge armata mongola . Dejun la un restaurant local. Dupa sosire in Seoul vom vizita: poarta Namdaemun, poarta de intrare in oras si piata de noapte Namdaemun din imediata apropiere. Pentru doritori, optional, vom organiza un program la faimosul spectacol Nanta, urmat de o cina la un restaurant local. Spectacolul Nanta  consta in numere de acrobatie, magie, pantomima si participarea publicului, toate pe fundalul muzicii traditionale coreene Samul Dori. Cazare Seoul la hotel de 4*.
Ziua 13. SEOUL
Mic dejun. Ziua incepe cu turul orasului Seoul, metropola cu 10 milioane locuitori. Se vor vedea si vizita: Chong wa dae - palatul prezidential, doar in exterior; Palatul Gyeongbokgung, cel mai mare din cele cinci palate construite din ordinul lui Yi Song-gye, imparat al dinastiei Joseon in sec 14 si reconstruit in sec 19; Muzeul National Etnografic, unde se vor vedea aspecte din traditiile oamenilor simpli, dar si a nobililor, cu precadere in perioada dinastiei Joseon (1392-1910);  Templul Jogyesa, centru budismului din Coreea; Strada Insadong, plina de farmec, cu magazine de artizanat si restaurante. Cina  la un restaurant local – cu o masa specifică de gratar in stil coreean. Cazare Seoul la hotel de 4*.
Ziua 14. SEOUL – ZONA DEMILITARIZATA - DOHA
Mic dejun. Timp liber in Seoul. Excursie optionala de exceptie, in zona demilitarizata DMZ, fasie de pamant care desparte Coreea de Sud de cea de Nord, una din cele mai mari atractii pentru orice turist ajuns in Seoul.  Se va vizita observatorul Dora, de unde se poate vedea Coreea de Nord și zona demilitarizată, se va coborî în tunelul prin care s-a intenționat invazia Coreei de Sud de către nord coreeni...este o experiență tulburătoare prin care poate fi înțeleasă mai bine istoria celor două state coreene. Seara transfer la aeroport pentru zborul spre Doha. Noapte in avion.
Ziua 15. Doha – BUCURESTI
Sosim la Doha la 05:45 si plecam mai departe spre Bucuresti la ora 06:50. La ora 11:55 aterizam pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti.
 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:
1.    Spectacolul traditional cu cina Nanta: 90 €; 
2.    Zona demilitarizata DNZ (Coreea): 70 €;

 

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15 – 19 persoane, tariful se majoreaza cu 255 €. 
 

ArrayArray

Destinatie: Japonia

Durata: 15 nopti

Plecari: 3 aprilie

Vezi detalii in format PDF

Ziua 1. BUCURESTI - TOKYO
Intalnire la ora 22:30 (02-Apr) in Aeroportul Henri Coanda și plecam spre Doha la 00:35 cu zborul QR 220; 
Ziua 2. TOKYO
Sosire in Doha la 05:20 si continuare spre Tokyo la ora 06:45 cu QR 812. Sosire in aeroportul Haneda din Tokyo la 22:40. Transfer cu autocarul la hotel. Cazare in Tokyo la hotel 3*.
Ziua 3. TOKYO 
Mic dejun. Tur de oras Tokyo pe jos si folosind mijloacele de transport in comun: se intra in ritmul locuitorilor si al orasului pentru o zi, intr-o experienta de neuitat, in stilul de viata al japonezilor de rand,  in contact direct cu  ei  in viata de zi cu zi vizitand cateva obiective turistice mai importante: Ginza, cea mai cunoscuta zona de restaurante si shopping, cu toate marile firme prezente, unde un metru patrat poate sa ajunga si la 100,000 de Euro! Koukyo Gaien, adica parcul din fata Palatului Imperial, de unde se vad cele doua poduri de la intrarea in palat, Nijubashi. Asakusa - cu templul  Senso-ji, mai este cunoscut si sub numele de Kannon-sama de localnici, unul din cele mai vechi si populare temple din Tokyo, cu Nakamise, o zona comerciala din preajma templului, plina de magazine traditionale cu prajituri, evantaie, kimonouri, ce redau atmosfera unui Tokyo de odinoara. Dejun la un restaurant local. Plecam cu vaporasul pe raul Sumida, vizitam gradinile Hamarikyu. Dupa masa mergem in Odaiba, cea mai noua zona din Tokyo, construita pe o insula artificiala unde privim apusul soarelui si Rainbow Bridge ce se reflecta in golful Tokyo. Seara ne vom plimba prin parcul Ueno si vom admira ciresii infloriti. Cazare in Tokyo la hotel 3*.
Ziua 4. TOKYO – KAWASAKI – KAMAKURA – FESTIVALUL FERTILITATII
Mic dejun. Plecam cu autocarul spre orasul Kawasaki (drum de aproximativ o ora) si participam la Festivalul fertilitatii, Kanamara Matsuri. Nu e o experienta pentru pudici, pentru ca acest festival, de altfel religios, shintoist, are in centru falusul. Atmosfera e incredibila: calugarii poarta pe umeri altare cu falusuri uriase, participantii incearca sa le atinga pentru noroc, prosperitate, armonie in cuplu si fertilitate. Se pot cumpara diverse obiecte cu forme falice, de la mici penisuri sfintite in templu, la inghetate colorate. Dupa numarul mare de participanti din fiecare an, putem spune ca, fie festivalul e foarte eficient (si cei care-l sarbatoresc obtin ce isi doresc), fie e pur si simplu foarte distractiv. Mergem apoi mai departe, la Kamakura (aproximativ o ora,iîn functie de trafic), in prima capitala a Japoniei medievale. Kamakura a fost si este inca un centru spiritual in Japonia, asa ca ne linistim dupa festival in Sanctuarul shintoist Tsurugaoka Hachimangu este foarte spectaculos si important istoric pentru acest oras. De la povesti cu shoguni mergem sa vedem o statuie de-a lui Buddha din 1252, Kamakura Daibutsu, iar mai apoi ne plimbam pe Komachi-dori spre gara Kamakura si profitam de acest timp liber pentru cumparaturi inainte de intoarcerea la Tokyo. Bagajele mari vor fi trimise de la Tokyo la Osaka, prin curier rapid (maxim un bagaj de persoana). Ne vom pregati cate un bagaj de mana pe care il vom lua cu noi, doar cu lucrurile necesare pentru o noapte/ 2 zile. Cazare Tokyo la hotel 3*.
Ziua 5. TOKYO – HAKONE – MUNTELE HUJI – KYOTO
Mic dejun. Plecare dimineata cu autocarul catre Hakone, parte din parcul national Fuji-Hakone-Izu. Localitatea este cunoscuta pentru nenumaratele izvoare de ape termale. In afara de panorama muntelui Fuji (daca vremea este buna), zona este faimoasa in Japonia pentru peisajele sale deosebite si activitatile din aer liber. Mergem intr-o plimbare cu vaporasul pe lacul Ashi (format in craterul vulcanului Hakone), dupa care, daca vulcanul este linistit, luam telecabina catre Valea Owakudani, veche de 300 de ani. Are origine vulcanica si este inca activa; vom vedea anuri sulfurosi iesind din pamant! Specialitatea locala sunt ouale fierte in aceste ape termale, negre si cu un gust usor sulfuros, despre care se spune ca va pot prelungi viata cu pana la 7 ani. Dejun la un restaurant local, dupa care plecam cu autocarul catre Shizuoka, apoi cu trenul Shinkansen catre Kyoto. Sosire Kyoto, transfer la hotel si cazare hotel 3*.
Ziua 6. KYOTO
Mic dejun. Continuam sa exploram Japonia cu partea ei traditionala, istorica la Kyoto, orasul care are 17 obiective inscrise in patrimoniul UNESCO.  Vizite la: Palatul Nijo-jo, fosta resedinta a shogunului Tokugawa Ieyasu si a urmasilor sai, patrimoniu UNESCO, Templul pavilionului de aur Kinkakuji, patrimoniu UNESCO,  actualmente templu ZEN, Ryoan-ji sau templul Dragonului Pasnic, cunoscut pentru gradina Zen cu 15 pietre. Seara mergem in cartierul Gion, unde cu noroc se pot observa Maiko, ucenicele Gheiselor. Cazare in Kyoto la hotel de 3*.
Ziua 7. KYOTO - UJI - NARA - OSAKA
Mic dejun. Astazi vom pleca intr-un circuit, cu autocarul, pana la Nara. Pe traseu vom face o oprire in Uji, unde vom face o vizita la Templul Byodoin, dupa care vom participa la ceremonia ceaiului, Uji fiind faimos in toata Japonia pentru ceaiul sau. Continuam apoi spre Nara, unde vom vizita Templul Todaiji, cea mai mare cladire de lemn din lume, cu cel mai mare Buddha de bronz din Japonia , Daibutsu (patrimoniu UNESCO). Urmeaza o plimbare in Parcul Nara, cu peste 1200 de caprioare, considerate mesagere ale zeilor Shinto . Ne intoarcem la Osaka, orasul comerciantilor si al luminilor de neon. Cazare in Osaka la hotel de 3*. 
Ziua 8. OSAKA –MIYAJIMA - HIROSHIMA
Mic dejun. Ne intalnim in holul hotelului si plecam cu trenul “Shinkansen” catre Hiroshima, (305 km in aprox. 1 h 40 m). Odata ajunsi in Hiroshima, luam un tren local si apoi ferry spre Insula Miyajima, unul dintre cele mai frumoase 3 locuri din japonia. Vom vizita Sanctuarul shintoist Itsukushima  cu  faimoasa poarta Torii, care da in timpul fluxului senzatia ca pluteste pe apa. Plecam cu ferry-ul inapoi catre Hiroshima, unde luam autobuzul local cateva statii pentru a vedea “Muzeul si Parcul Memorial al Pacii” cu “domul bombei atomice, A-Bomb Dome”, locul in care a cazut bomba atomica, actualmente loc de reculegere. Luam tramvaiul si mergem la hotel. Bagajele mari vor fi trimise de la Osaka la Beppu, prin curier rapid (maxim un bagaj de persoana). Ne vom pregati cate un bagaj de mana pe care il vom lua cu noi, doar cu lucrurile necesare pentru o noapte/ 2 zile. Cazare in Hiroshima la hotel 3*.
Ziua 9. HIROSHIMA – BEPPU
Mic dejun. Plecam de dimineata cu trenul Shinkansen catre Kyushu, insula sudica a Japoniei, apoi trenul catre Beppu. Beppu este cea mai faimoasa statiune de bai termale din Japonia, producand mai multa apa fierbinte decat oricare alta statiune din tara, cu peste 2800 de izvoare, intr-o gama inegalabila, pornind de la izvoarele termale uzuale, la baile fierbinti de namol, de nisip si de aburi.
Sosim la Beppu si pornim in circuit cu autocarul, vizitand cateva din cele opt iaduri din Beppu, izvoare fierbinti spectaculoase ce trebuie neaparat sa fie vazute si admirate: Umi Jigoku sau Iadul marin, un lac cu apa fierbinte, albastra, Oniishibozu Jikoku sau Cap Ras de Calugar, numit astfel datorita formelor bulelor de aer ce ies permanent la suprafata acestor lacuri de namol, Shiraike Jigoku, un lac de apa laptoasa fierbinte numit Lacul Alb, Chinoike Jigoku sau Lacul de sange, cel mai “fotogenic” dintre toate datorita apei sale sangerii, Tatsumaki Jigoku, gaizer fierbinte ce erupe timp de 6-10 minute la fiecare 30-40 minute.
Ne cazam si ne bucuram de ryokan, hotelul in stil japonez. Ne vom relaxa in baile termale ale hotelului si vom servi cina la restaurantul hotelului. Cazare in Beppu la hotel traditional japonez de 4*.
Ziua 10. BEPPU – FUKUOKA - BUSAN
Mic dejun. După micul dejun, pornim in jurul orei 8 catre Fukuoka (aprox. 2 ore) si  de aici cu ferry-ul catre Busan (Coreea) (aproxomativ  5 ore). Sosire in Busan, a doua metropola a Coreei de Sud dupa Seoul, scurt tur de oras care va cuprinde vizite la cartierul cultural cu case multicolore Gamcheon Culture Village, Templul Haedong Yonggung, unul dintre cele mai frumoase temple din Coreea de Sud, ce este asezat pe coasta marii, Piata de peste Jagalchi, pentru ca Busan este unul dintre cele mai mari porturi din Coreea de Sud, iar aceasta este cea mai faimoasa piata din tara. Cazare si cina in Busan la hotel 4*.
Ziua 11. BUSAN – GYEONGJU - DAEGU
Mic dejun. Plecam spre Gyeongju la 70 km distanta. Gyeongju cu o istorie de 2000 mii de ani, oras in Patrimoniu Unesco, cu o concentrare remarcabila de pagode, temple, palate din perioada infloritoare a dinastiei Silla, din sec 7-10. Se vor vizita: Templul Bulguksa, cel mai frumos si bine cunoscut templu din Coreea (sec. 6)  si Grota Seokguram, din sec 8, cu o statuie impresionanta a lui Buddha privind catre mare, inconjurat de 10 discipoli; temple artificiale din granit, ambele temple reprezinta esenta culturii coreene budiste inscrise in Patrimoniul Unesco; Observatorul Cheomseongdae, cel mai vechi observator astronomic din Asia de est, construit din 362 de blocuri din granit ce reprezinta cele 362 de zile ale anului lunar; Plecam apoi la Deagu, cel mai mare si important oras al acestei provincii. Cina la un restaurant local. Cazare Daegu la hotel de 4*.
Ziua 12. DAEGU - SEOUL
Mic dejun. Azi ne vom continua deplasarea catre Seoul. In drum vom vizita Templul Haeinsa, situat in parcul national Gayasan. Templul a fost fondat de regele Ae-Jang, din dinastia Shilla in 802 si este cunoscut pentru tezaurul sau Triptakas Koreana, constand in 81341 de placi de lemn dedicate lui Buddha, pentru a respinge armata mongola . Dejun la un restaurant local. Dupa sosire in Seoul vom vizita: poarta Namdaemun, poarta de intrare in oras si piata de noapte Namdaemun din imediata apropiere. Pentru doritori, optional, vom organiza un program la faimosul spectacol Nanta, urmat de o cina la un restaurant local. Spectacolul Nanta  consta in numere de acrobatie, magie, pantomima si participarea publicului, toate pe fundalul muzicii traditionale coreene Samul Dori. Cazare Seoul la hotel de 4*.
Ziua 13. SEOUL
Mic dejun. Ziua incepe cu turul orasului Seoul, metropola cu 10 milioane locuitori. Se vor vedea si vizita: Chong wa dae - palatul prezidential, doar in exterior; Palatul Gyeongbokgung, cel mai mare din cele cinci palate construite din ordinul lui Yi Song-gye, imparat al dinastiei Joseon in sec 14 si reconstruit in sec 19; Muzeul National Etnografic, unde se vor vedea aspecte din traditiile oamenilor simpli, dar si a nobililor, cu precadere in perioada dinastiei Joseon (1392-1910);  Templul Jogyesa, centru budismului din Coreea; Strada Insadong, plina de farmec, cu magazine de artizanat si restaurante. Cina  la un restaurant local – cu o masa specifică de gratar in stil coreean. Cazare Seoul la hotel de 4*.
Ziua 14. SEOUL – ZONA DEMILITARIZATA - DOHA
Mic dejun. Timp liber in Seoul. Excursie optionala de exceptie, in zona demilitarizata DMZ, fasie de pamant care desparte Coreea de Sud de cea de Nord, una din cele mai mari atractii pentru orice turist ajuns in Seoul.  Se va vizita observatorul Dora, de unde se poate vedea Coreea de Nord și zona demilitarizată, se va coborî în tunelul prin care s-a intenționat invazia Coreei de Sud de către nord coreeni...este o experiență tulburătoare prin care poate fi înțeleasă mai bine istoria celor două state coreene. Seara transfer la aeroport pentru zborul spre Doha. Noapte in avion.
Ziua 15. Doha – BUCURESTI
Sosim la Doha la 05:45 si plecam mai departe spre Bucuresti la ora 06:50. La ora 11:55 aterizam pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti.
 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:
1.    Spectacolul traditional cu cina Nanta: 90 €; 
2.    Zona demilitarizata DNZ (Coreea): 70 €;

 

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15 – 19 persoane, tariful se majoreaza cu 255 €. 
 

ArrayArray

Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.

Itinerariu

Ziua 1(11.05):BUCURESTI –MUNCHEN –SEUL

Intalnire la aeroportul Otopenila ora 10:45pentru imbarcare pe cursa Lufthansacu destinatia Seul. Decolare la ora 12:45. Sosire in Munchenla ora locala 13:55. Plecare spre Seulla ora 15:30

Ziua 2 (12.05): SEUL

Aterizare pe aeroportul Incheon din Seul la ora locala08:40 si transfer spre un restaurant local din apropierea aeroportului unde vom servi micul dejun.Seul este capitala Coreei de Sud si cel mai important centru politic si economic cu o populatie de peste 25milioane de locuitori, incluzand si zona metropolitana. Denumit intial Hanseong, orasul a fost capitala dinastiei Joseon de-a lungul a peste cinci secole, pastrandu-si statutul de capitala a Coreei de Sud inclusiv in timpul ocupatiei coloniale japoneze. Seul este un oras dinamic care isi pastreaza mandru trecutul si unde zgarie-norii de 100 de etaje se ridica deasupra templelor budhiste vechi de sutede ani. Dupa micul dejun avemprogramat un tur de oras in care vom vizita Templul Jogyesa –cel mai important centru al budhismului coreean, Palatul Gyeongbokgung –sau “Palatul binecuvantat de cer”, un palat regal construit in anul 1394 de catre regele Taejo, fondatorul si primul rege al dinastiei Joseon-contine mai multe cladiri regale traditionale, porti de piatra impunatoare si curti interioare elegante, unde vom asista si la impresionanta ceremonie de schimbare a garziisiPiata Gwanghwamun –inima via a orasului Seul. In cea de-a doua parte a turului ne vom indrepta catre “satul”Bukchon Hanok, un cartier al metropolei Seul, unde sute de case vechi din timpul dinastiei Joseon au fosttransformate in centre culturale, restaurante si ceainarii. Vom avea timp liber pentru a servi pranzul dupa care ne vom indrepta catre ultimul obiectiv al acestei zile. Cunoscut ca Turnul Namsan, N Seoul este un turn de observare situat in centrul orasului cu o inaltime de 236 m, unul dintre cele mai cunoscute simboluri care ofera imagini spectaculoase ale capitalei coreene.Transfer la hotel, check-in si cazare la Hotel Best Western Premier Kukdo 4* (sau similar)in Seul.

Ziua 3(13.05): SUWON–YONGIN (50 km)

Mic dejun. Ne vom indrepta catre orasul Suwon, situat la aproximativ30 km sud de Seul, avand o populatie de peste 1 milion de locuitori, cunoscut pentru zidurileintacte alevechii cetati, dar si pentru faptul ca aici isi are sediul departamentul de cercetare si dezvoltare al gigantuluiSamsung. Vom vizita fortareata Hwasong, patrimoniu mondial UNESCO, construita de catre regele Jeongjo, cel care si-a dorit mutarea capitalei de la Seul la Suwon si Palatul Hwasong Haenggung. Vom continua cuYongin, orasul cu cea mai spectaculoasa rata de crestere a populatiei din intreaga tara si vom vizita Muzeul satului coreeandupa care ne vom intoarce in jurul orelor 16:00 spre Seul. Timp liber pana la ora 19:00 cand vom avea programata cina la un restaurant local. Cazare la Hotel Best Western Premier Kukdo 4* (sau similar)in Seul.

Ziua 4(14.05): ZONA DEMILITARIZATA (excursie optionala)

Mic dejun. Astaziva propunem vizitazoneidemilitarizatedintre Coreea de Nord si Coreea de Sud(DMZ), stabilita in anul 1953, odata cu incheierea razboiului din Coreea. Ne vom opri mai intai la Observatorul Dora de unde vom putea privi atat spre zona demilitarizata, cat si spre Coreea de Nord. Apoi, vom calatori cu un tren de dimensiuni reduse prin cel de-al treilea tunel de infiltrare nord-coreean, construit de nord-coreeni cu intentia de a invada pe ascuns Coreea de Sud. Vom afla mai multe detalii despre conflictele sangeroase dintre cele 2 tari, in cadrul expozitiei de aici. Pranzul este inclus. Returul spre Seul se va face in jurul orelor 15:00 dupa care vom beneficia de timp liber pentru shopping sau explorarea orasului pe cont propriu. Cazare la Hotel Best Western Premier Kukdo 4* (sau similar)in Seul.

Ziua 5(15.05): SEUL –GYEONGJU–BUSAN

Mic dejun. Vom face transferul cu mijloace de transport in comun spregara din Seul pentru a ne imbarcain trenul KTX cu destinatia Gyeongju(bagajele vor fi transportate separat cu autocarul direct la Busan). Sosire dupa 2 ore in Gyeongju, pe coasta estica a Coreei de Sudsi transfer in centrul orasului pentru un tur de jumatate de zi cu ghid local. Daca Seul reprezinta metropola tumultoasa, futurista a Coreei de Sud, Gyeongju isi asteapta turistii cu un aer traditional, clasicsi poate cu unele dintre cele mai interesante vestigii de arta buddhista din Orientul Indepartat. Orasul a fost capitala RegatuluiSilla care a conduspeninsula Coreea pentru mai bine de 1000 de ani intre 57 i.Hr si 935 d.Hr, fiind la acele vremuri al patrulea cel mai mare oras din lume. Vom vizita vechiul observator Cheomseongdae ridicat in secolul al VII-lea in timpul dinastiei Silla, cel mai vechi observator astronomic din Asia continand 362 de blocuri de granitreprezentand cele 362 de zile ale anului lunar dupa care ne vom indrepta catre iazul Anapji, locul de relaxare al familei regale din timpul dinastiei Silla. Continuam cu doua edificii care fac parte din lista Patrimoniului Universal UNESCO si reprezinta doua capodopere ale artei buddhiste din Orientul Indepartat. Templul Bulguksa ne dezvaluie un complex de constructii din lemn asezate pe terase reprezentand taramul lui Buddha, in timp ce Grota Seokguram adaposteste o statuie a lui Buddha privind inspre mare. Dupa turul de oras ne vom indrepta cu autocarul catre Busan. Check-in si cazare la Hotel GNB 3+*(sau similar)in Busan.

Ziua 6(16.05): BUSAN

Mic dejun. Astazi avem programat un tur de oras de o zi in cel de-al doilea oras ca marime al Coreei de Sud. Situat de-a lungul tarmului Marii Japoniei, Busan este un oras vibrant de 3,5 milioane locuitoriunde marea si muntele se intrepatrund si creaza peisaje pitoresti, plajele cu nisip alb sunt scaldate de soare, iar bucataria bazata pe peste si fructe de mare este una dintre cartile de vizita ale acestui oras. Pe parcursul turului vom avea ocazia sa admiram cateva dintre reperele orasului: plaja Haeundae -cea mai faimoasa plaja cu nisip alb din tara, Insula Dongbaekseom („Insula cu camelii”), Piata BIFF –locul in care se desfasoara Festivalul International de Film din Busan si care de-a lungul anului reprezinta paradisul pasionatilor de mancare stradala (street-food). Vom avea ocazia sa vizitam si piata de peste Jagalchi,cea mai mare piata de peste din Coreea de Sudatraganddeopotriva localnici si turisti veniti din intreaga lume pentru a cumpara, gusta sau doar privi sutele de feluri de peste si alte vietuitoare marine care se comercializeaza aici. Seara vomservi cina la un restaurant local. Cazare la Hotel GNB 3*+(sau similar)in Busan.

Ziua 7(17.05): BUSAN–OSAKA

Mic dejun. In prima partea a zilei avem programat un tur de oras in care vom admiraTemplul Haedong Yongungsa –construit pe malul marii, cu privelisti incredibile asupra acesteia, intrarea in acest templu este pazita de 12 statui cu corp de om si cap de animal reprezentand cele 12 semne zodiacale, dar si satul cultural Gamcheon –oaza plina de culoare, una dintre principalele atractii ale orasului Busan, un cartier al artistilor cu multe magazine in care vom putea gasi produse originale create de acestia, dar si galerii de arta si picturi stradale. In cea de-a doua partea a zilei vom fi transferati la aeroportul international din Busan pentru imbarcare pe zborul spre Osaka. Sosire in Osaka si transfer la hotel. Check in si cazare la Hotel Elsereine Osaka 4* (sau similar).

Ziua 8(18.05): OSAKA

Mic dejun.Transfer in centrul celuide-al treilea oras ca marime din Japoniapentru intalnirea cu ghidul local. Vom incepe cu vizitarea celui mai mare castel construit in Japonia, Osaka Castle, a carui constructie a inceput in anul 1593 si care se incadreaza foarte binevizualin peisajul urban moderndominat de cladiri din sticla si otel.Continuam cu admirarea unei frumoase panorame din cladirea Umeda Sky, o realizare uimitoare a arhitecturii nipone moderne.Vizita noastra va cuprinde sicel mai mare acvariu din lume –Kaiyukan -unde putem admira sute de specii marine, de la meduze la delfini, pinguini sau chiar balene. Cina o vom servi la un restaurant local dupa care ne vom plimba timp de aproximativ 10 min pana la hotel.Cazare la Hotel Elsereine Osaka 4*(sau similar).

Ziua 9(19.05): OSAKA –NARA–KYOTO (75km)

Dupa micul dejun, ne vom indrepta catre Nara, cea mai veche capitala japoneza ce dateaza din secolul al VIII-lea. Aici vom vizita templul Todaiji, patrimoniu UNESCO, cel mai mare templu budist din intreaga tarasicare adaposteste cea mai mare statuie din bronz a lui Buddha.Vom petrece putin timp liber in parcul Nara sau parcul caprioarelor. Dupa amiaza, ajungemin Kyotosi vom vizitacastelul Nijo –un fost palat rezidential construit pentru shogunul Tokugawa Ieyasusi Templul Kinkaku-ji (Pavilionul de Aur) –un templu invelit in frunze de aur, ce se oglindeste spectaculos in iazul din fata sa. Check in si cazare la Hotel New Hankyu 3*(sau similar)in Kyoto.

Ziua 10(20.05): KYOTO

Mic dejun. Astazi vom continua explorarea frumosului oras Kyoto,individual sau cu insotitorul de grup. Va propunem o excursie optionala de o zi (cu autocarul si ghid local vorbitor de limba engleza) ce va incepe cu zona de est a orasului, cartierul cu cei mai multi ciresi, trecand pe Aleea Filosofiei, pe langa case vechi si temple linistite: Templul de Argint, Altarul Heian, parcul Okazaki. Continuam cu „o gura de aer proaspat” in peisajul natural de vis al cartierului vestic Arashiyama, unde vom combina istoria si religia templelor cu aerul mistic al padurilor de bambus si cu vioiciunea maimutelor japoneze. La final ne vom odihni privirile la fereastra trenuletului romantic al vaii Sagano (biletele de tren se rezerva in momentul achitarii excursiei optionale si se confirma in limita disponibilitatii. La ora 17:30 revenim la hotel. Pret informativ: 130EURO/ persoana, minim 20 platitori (rezervare si plata in agentie, datorita disponibilitatilor limitate la fata locului). Laora 18:00 va invitam la o cina traditionala la care va participa si dansa o Maiko –„fata dansatoare” (nume dat ucenicelor gheise).Cazare la Hotel New Hankyu 3*(sau similar)in Kyoto.

Ziua 11(21.05): KYOTO –MUNTELE FUJI (360 km)

Mic dejun. Inainte de a parasi Kyoto vom vizitaTemplul Kiyomizu-dera –dedicat zeitatii budiste cu 11 fete Kannondupa care vom avea ocazia sa exploram Gion-ul –cartierul vechi de distractii si gheise.Transfer la gara din Kyoto de unde, la ora 14:00, plecam cu trenul de mare viteza spre Mishima. Vom fi asteptati in gara din Mishimade catre ghidul localsi transferati cu autocarul catre Gotemba, oraselul situat la poalele muntelui Fuji. Important:Vom lua cu noi doar bagajele de mana deoarece bagajele mari vor fi trimise cu un serviciu special de curierat direct la Tokyo. Cazare la Hotel Clad Gotemba 4*(sau similar). Cina la restaurantul hotelului.

Ziua 12 (22.05): MUNTELE FUJI –HAKONE –TOKYO (115 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre muntele sfant al japonezilor, Fuji. Vom lua telecabina de la Togendai la Owakudani (Valea Marelui Clocot). In doar 10 minute, vom trece peste o vale cu stanci ascutite, cratere, vulcani noroiosi, cu jeturi de aburi iesind din crevase. Pe varf, la Owakudani, vom admira o cariera de extractie a sulfului si vom putea manca faimoasele oua negre. Ouale sunt normale, dar sunt fierte in apa termala si, din acest motiv, au coaja neagra. Nu ar trebui sa ratam acest deliciu, traditia spune ca ne vorprelungi viata cu 7 ani! Daca vremea permite, vom admira o spectaculoasa priveliste cu Fuji-san. Continuam apoi drumul spre Tokyo, unde vom ajunge in jurul orei 18:00. Cazare la hotel ShinagawaPrince 3+* (sau similar). Seara, plimbare pietonala cu insotitorul de grup in zona Palatului Imperial.

Ziua 13 (23.05): TOKYO

Mic dejun. Astazi ne vom bucura de un tur panoramic al capitalei nipone (8 ore). Printre principalele obiective admirate se numara Templul Senso-ji cu a sa pagoda cu cinci niveluri in curtea careia se afla un cazan urias din bronz plin cu tamaie aprinsa, zona Palatului Imperial situat intr-un peisaj elegant cu iazuri si pini, altarul Meiji-Jingu, cel mai mare loc sfant din Tokyo care-l comemoreaza pe Imparatul Meiji, bulevardul Ginza –comparabil cu 5th Av. din New York. Vom admira apoi una dintre cele mai spectaculoase privelisti din Observatorul Metropolitan. De asemenea, vom face o croaziera de aproximativ o ora pe raul Sumida, prin districtul Asakusa, cel mai plin de culoare si de obiceiuri traditionaleunde vom vizita si Templul Asakusa Kannon dedicat zeitei milosteniei.Dupa tur, vom reveni la hotel pentru o scurta pauza. La ora 19:00 transfer la un restaurant local pentru a servi o cina traditionalaTempura. Transfer si cazare la hotelShinagawa Prince3+*(sau similar)

Ziua 14 (24.05): TOKYO –KAMAKURA–YOKOHAMA (optional)

Mic dejun. Optional, va propunem o vizita in prima capitala sogunala a Japoniei, Kamakura, ale carei temple si gradini isi etaleaza frumusetea intre ocean si munte. Vom vizita 3 dintre ele, iar la intoarcere facem o scurta oprire la Yokohama, “Portul Viitorului”, pentru o panorama unica din -pe vremuri -cel mai inalt observator al Japoniei (si cel mai rapid lift). Seara, revenim la hotel pentru cazare. Pret informativ: 125 EURO/ persoana, minim 20 participanti(ghid vorbitor de limba engleza, transport cuautocarul; rezervare si plata in agentie, datorita disponibilitatilor limitate la fata locului).Cazare la hotel ShinagawaPrince 3+*(sau similar).

Ziua 15 (25.05): TOKYO –NIKKO –TOKYO (130 km)

Micdejun. Astazi vom face o excursie de o zi la Nikkounde vom vizita templul Toshogu, aici gasindu-se mormantul shogunului Tokugawa Ieyasu (personaj foarte important in istoria Japoniei, cunoscut noua mai ales sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavel). Pe drum, ne vom opri pe malul lacului Chuzenji-ko pentru a admira spectaculosul peisaj cu cascade si vom urca cu liftul deasupra cascadei Kegon (97m). Seara, revenim in Tokyo. Cazare la hotelShinagawa Prince3+*(sau similar).

Ziua 16 (26.05): TOKYO

Micdejun. Ultima zi in Tokyo va fi libera pentru a admira orasul pe cont propriu sau impreuna cu insotitorul de grup. Putem face o plimbare in gradina Chinzan-so, considerata unul dintre cele mai frumoase locuri din Tokyo, o incantare si pentru amatorii de istorie; putem explora Golden Gai, centrul istoric al orasului care pastreaza constuctii vechi de secole, o zona plina de artisti si muzicieni; pasionatii de electronice pot petrece timp in Piata Akihabara, cel mai potrivit loc pentru a descoperi noutatile din domeniu. Cazare la hotelShinagawa Prince3+*(sau similar).

Ziua 17 (27.05, miercuri): TOKYO–MUNCHEN –BUCURESTI

Micdejun. Check out si transfer la aeroportulHanedadin Tokyopentru imbarcare pe zborul Lufthansa cu destinatia Munchen. Aterizare la Munchenlaora locala17:15. Decolare spre Bucuresti la 21:45si aterizare la ora locala 00:45(noaptea 27/28.05).

Ziua 1(11.05):BUCURESTI –MUNCHEN –SEUL

Intalnire la aeroportul Otopenila ora 10:45pentru imbarcare pe cursa Lufthansacu destinatia Seul. Decolare la ora 12:45. Sosire in Munchenla ora locala 13:55. Plecare spre Seulla ora 15:30

Ziua 2 (12.05): SEUL

Aterizare pe aeroportul Incheon din Seul la ora locala08:40 si transfer spre un restaurant local din apropierea aeroportului unde vom servi micul dejun.Seul este capitala Coreei de Sud si cel mai important centru politic si economic cu o populatie de peste 25milioane de locuitori, incluzand si zona metropolitana. Denumit intial Hanseong, orasul a fost capitala dinastiei Joseon de-a lungul a peste cinci secole, pastrandu-si statutul de capitala a Coreei de Sud inclusiv in timpul ocupatiei coloniale japoneze. Seul este un oras dinamic care isi pastreaza mandru trecutul si unde zgarie-norii de 100 de etaje se ridica deasupra templelor budhiste vechi de sutede ani. Dupa micul dejun avemprogramat un tur de oras in care vom vizita Templul Jogyesa –cel mai important centru al budhismului coreean, Palatul Gyeongbokgung –sau “Palatul binecuvantat de cer”, un palat regal construit in anul 1394 de catre regele Taejo, fondatorul si primul rege al dinastiei Joseon-contine mai multe cladiri regale traditionale, porti de piatra impunatoare si curti interioare elegante, unde vom asista si la impresionanta ceremonie de schimbare a garziisiPiata Gwanghwamun –inima via a orasului Seul. In cea de-a doua parte a turului ne vom indrepta catre “satul”Bukchon Hanok, un cartier al metropolei Seul, unde sute de case vechi din timpul dinastiei Joseon au fosttransformate in centre culturale, restaurante si ceainarii. Vom avea timp liber pentru a servi pranzul dupa care ne vom indrepta catre ultimul obiectiv al acestei zile. Cunoscut ca Turnul Namsan, N Seoul este un turn de observare situat in centrul orasului cu o inaltime de 236 m, unul dintre cele mai cunoscute simboluri care ofera imagini spectaculoase ale capitalei coreene.Transfer la hotel, check-in si cazare la Hotel Best Western Premier Kukdo 4* (sau similar)in Seul.

Ziua 3(13.05): SUWON–YONGIN (50 km)

Mic dejun. Ne vom indrepta catre orasul Suwon, situat la aproximativ30 km sud de Seul, avand o populatie de peste 1 milion de locuitori, cunoscut pentru zidurileintacte alevechii cetati, dar si pentru faptul ca aici isi are sediul departamentul de cercetare si dezvoltare al gigantuluiSamsung. Vom vizita fortareata Hwasong, patrimoniu mondial UNESCO, construita de catre regele Jeongjo, cel care si-a dorit mutarea capitalei de la Seul la Suwon si Palatul Hwasong Haenggung. Vom continua cuYongin, orasul cu cea mai spectaculoasa rata de crestere a populatiei din intreaga tara si vom vizita Muzeul satului coreeandupa care ne vom intoarce in jurul orelor 16:00 spre Seul. Timp liber pana la ora 19:00 cand vom avea programata cina la un restaurant local. Cazare la Hotel Best Western Premier Kukdo 4* (sau similar)in Seul.

Ziua 4(14.05): ZONA DEMILITARIZATA (excursie optionala)

Mic dejun. Astaziva propunem vizitazoneidemilitarizatedintre Coreea de Nord si Coreea de Sud(DMZ), stabilita in anul 1953, odata cu incheierea razboiului din Coreea. Ne vom opri mai intai la Observatorul Dora de unde vom putea privi atat spre zona demilitarizata, cat si spre Coreea de Nord. Apoi, vom calatori cu un tren de dimensiuni reduse prin cel de-al treilea tunel de infiltrare nord-coreean, construit de nord-coreeni cu intentia de a invada pe ascuns Coreea de Sud. Vom afla mai multe detalii despre conflictele sangeroase dintre cele 2 tari, in cadrul expozitiei de aici. Pranzul este inclus. Returul spre Seul se va face in jurul orelor 15:00 dupa care vom beneficia de timp liber pentru shopping sau explorarea orasului pe cont propriu. Cazare la Hotel Best Western Premier Kukdo 4* (sau similar)in Seul.

Ziua 5(15.05): SEUL –GYEONGJU–BUSAN

Mic dejun. Vom face transferul cu mijloace de transport in comun spregara din Seul pentru a ne imbarcain trenul KTX cu destinatia Gyeongju(bagajele vor fi transportate separat cu autocarul direct la Busan). Sosire dupa 2 ore in Gyeongju, pe coasta estica a Coreei de Sudsi transfer in centrul orasului pentru un tur de jumatate de zi cu ghid local. Daca Seul reprezinta metropola tumultoasa, futurista a Coreei de Sud, Gyeongju isi asteapta turistii cu un aer traditional, clasicsi poate cu unele dintre cele mai interesante vestigii de arta buddhista din Orientul Indepartat. Orasul a fost capitala RegatuluiSilla care a conduspeninsula Coreea pentru mai bine de 1000 de ani intre 57 i.Hr si 935 d.Hr, fiind la acele vremuri al patrulea cel mai mare oras din lume. Vom vizita vechiul observator Cheomseongdae ridicat in secolul al VII-lea in timpul dinastiei Silla, cel mai vechi observator astronomic din Asia continand 362 de blocuri de granitreprezentand cele 362 de zile ale anului lunar dupa care ne vom indrepta catre iazul Anapji, locul de relaxare al familei regale din timpul dinastiei Silla. Continuam cu doua edificii care fac parte din lista Patrimoniului Universal UNESCO si reprezinta doua capodopere ale artei buddhiste din Orientul Indepartat. Templul Bulguksa ne dezvaluie un complex de constructii din lemn asezate pe terase reprezentand taramul lui Buddha, in timp ce Grota Seokguram adaposteste o statuie a lui Buddha privind inspre mare. Dupa turul de oras ne vom indrepta cu autocarul catre Busan. Check-in si cazare la Hotel GNB 3+*(sau similar)in Busan.

Ziua 6(16.05): BUSAN

Mic dejun. Astazi avem programat un tur de oras de o zi in cel de-al doilea oras ca marime al Coreei de Sud. Situat de-a lungul tarmului Marii Japoniei, Busan este un oras vibrant de 3,5 milioane locuitoriunde marea si muntele se intrepatrund si creaza peisaje pitoresti, plajele cu nisip alb sunt scaldate de soare, iar bucataria bazata pe peste si fructe de mare este una dintre cartile de vizita ale acestui oras. Pe parcursul turului vom avea ocazia sa admiram cateva dintre reperele orasului: plaja Haeundae -cea mai faimoasa plaja cu nisip alb din tara, Insula Dongbaekseom („Insula cu camelii”), Piata BIFF –locul in care se desfasoara Festivalul International de Film din Busan si care de-a lungul anului reprezinta paradisul pasionatilor de mancare stradala (street-food). Vom avea ocazia sa vizitam si piata de peste Jagalchi,cea mai mare piata de peste din Coreea de Sudatraganddeopotriva localnici si turisti veniti din intreaga lume pentru a cumpara, gusta sau doar privi sutele de feluri de peste si alte vietuitoare marine care se comercializeaza aici. Seara vomservi cina la un restaurant local. Cazare la Hotel GNB 3*+(sau similar)in Busan.

Ziua 7(17.05): BUSAN–OSAKA

Mic dejun. In prima partea a zilei avem programat un tur de oras in care vom admiraTemplul Haedong Yongungsa –construit pe malul marii, cu privelisti incredibile asupra acesteia, intrarea in acest templu este pazita de 12 statui cu corp de om si cap de animal reprezentand cele 12 semne zodiacale, dar si satul cultural Gamcheon –oaza plina de culoare, una dintre principalele atractii ale orasului Busan, un cartier al artistilor cu multe magazine in care vom putea gasi produse originale create de acestia, dar si galerii de arta si picturi stradale. In cea de-a doua partea a zilei vom fi transferati la aeroportul international din Busan pentru imbarcare pe zborul spre Osaka. Sosire in Osaka si transfer la hotel. Check in si cazare la Hotel Elsereine Osaka 4* (sau similar).

Ziua 8(18.05): OSAKA

Mic dejun.Transfer in centrul celuide-al treilea oras ca marime din Japoniapentru intalnirea cu ghidul local. Vom incepe cu vizitarea celui mai mare castel construit in Japonia, Osaka Castle, a carui constructie a inceput in anul 1593 si care se incadreaza foarte binevizualin peisajul urban moderndominat de cladiri din sticla si otel.Continuam cu admirarea unei frumoase panorame din cladirea Umeda Sky, o realizare uimitoare a arhitecturii nipone moderne.Vizita noastra va cuprinde sicel mai mare acvariu din lume –Kaiyukan -unde putem admira sute de specii marine, de la meduze la delfini, pinguini sau chiar balene. Cina o vom servi la un restaurant local dupa care ne vom plimba timp de aproximativ 10 min pana la hotel.Cazare la Hotel Elsereine Osaka 4*(sau similar).

Ziua 9(19.05): OSAKA –NARA–KYOTO (75km)

Dupa micul dejun, ne vom indrepta catre Nara, cea mai veche capitala japoneza ce dateaza din secolul al VIII-lea. Aici vom vizita templul Todaiji, patrimoniu UNESCO, cel mai mare templu budist din intreaga tarasicare adaposteste cea mai mare statuie din bronz a lui Buddha.Vom petrece putin timp liber in parcul Nara sau parcul caprioarelor. Dupa amiaza, ajungemin Kyotosi vom vizitacastelul Nijo –un fost palat rezidential construit pentru shogunul Tokugawa Ieyasusi Templul Kinkaku-ji (Pavilionul de Aur) –un templu invelit in frunze de aur, ce se oglindeste spectaculos in iazul din fata sa. Check in si cazare la Hotel New Hankyu 3*(sau similar)in Kyoto.

Ziua 10(20.05): KYOTO

Mic dejun. Astazi vom continua explorarea frumosului oras Kyoto,individual sau cu insotitorul de grup. Va propunem o excursie optionala de o zi (cu autocarul si ghid local vorbitor de limba engleza) ce va incepe cu zona de est a orasului, cartierul cu cei mai multi ciresi, trecand pe Aleea Filosofiei, pe langa case vechi si temple linistite: Templul de Argint, Altarul Heian, parcul Okazaki. Continuam cu „o gura de aer proaspat” in peisajul natural de vis al cartierului vestic Arashiyama, unde vom combina istoria si religia templelor cu aerul mistic al padurilor de bambus si cu vioiciunea maimutelor japoneze. La final ne vom odihni privirile la fereastra trenuletului romantic al vaii Sagano (biletele de tren se rezerva in momentul achitarii excursiei optionale si se confirma in limita disponibilitatii. La ora 17:30 revenim la hotel. Pret informativ: 130EURO/ persoana, minim 20 platitori (rezervare si plata in agentie, datorita disponibilitatilor limitate la fata locului). Laora 18:00 va invitam la o cina traditionala la care va participa si dansa o Maiko –„fata dansatoare” (nume dat ucenicelor gheise).Cazare la Hotel New Hankyu 3*(sau similar)in Kyoto.

Ziua 11(21.05): KYOTO –MUNTELE FUJI (360 km)

Mic dejun. Inainte de a parasi Kyoto vom vizitaTemplul Kiyomizu-dera –dedicat zeitatii budiste cu 11 fete Kannondupa care vom avea ocazia sa exploram Gion-ul –cartierul vechi de distractii si gheise.Transfer la gara din Kyoto de unde, la ora 14:00, plecam cu trenul de mare viteza spre Mishima. Vom fi asteptati in gara din Mishimade catre ghidul localsi transferati cu autocarul catre Gotemba, oraselul situat la poalele muntelui Fuji. Important:Vom lua cu noi doar bagajele de mana deoarece bagajele mari vor fi trimise cu un serviciu special de curierat direct la Tokyo. Cazare la Hotel Clad Gotemba 4*(sau similar). Cina la restaurantul hotelului.

Ziua 12 (22.05): MUNTELE FUJI –HAKONE –TOKYO (115 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre muntele sfant al japonezilor, Fuji. Vom lua telecabina de la Togendai la Owakudani (Valea Marelui Clocot). In doar 10 minute, vom trece peste o vale cu stanci ascutite, cratere, vulcani noroiosi, cu jeturi de aburi iesind din crevase. Pe varf, la Owakudani, vom admira o cariera de extractie a sulfului si vom putea manca faimoasele oua negre. Ouale sunt normale, dar sunt fierte in apa termala si, din acest motiv, au coaja neagra. Nu ar trebui sa ratam acest deliciu, traditia spune ca ne vorprelungi viata cu 7 ani! Daca vremea permite, vom admira o spectaculoasa priveliste cu Fuji-san. Continuam apoi drumul spre Tokyo, unde vom ajunge in jurul orei 18:00. Cazare la hotel ShinagawaPrince 3+* (sau similar). Seara, plimbare pietonala cu insotitorul de grup in zona Palatului Imperial.

Ziua 13 (23.05): TOKYO

Mic dejun. Astazi ne vom bucura de un tur panoramic al capitalei nipone (8 ore). Printre principalele obiective admirate se numara Templul Senso-ji cu a sa pagoda cu cinci niveluri in curtea careia se afla un cazan urias din bronz plin cu tamaie aprinsa, zona Palatului Imperial situat intr-un peisaj elegant cu iazuri si pini, altarul Meiji-Jingu, cel mai mare loc sfant din Tokyo care-l comemoreaza pe Imparatul Meiji, bulevardul Ginza –comparabil cu 5th Av. din New York. Vom admira apoi una dintre cele mai spectaculoase privelisti din Observatorul Metropolitan. De asemenea, vom face o croaziera de aproximativ o ora pe raul Sumida, prin districtul Asakusa, cel mai plin de culoare si de obiceiuri traditionaleunde vom vizita si Templul Asakusa Kannon dedicat zeitei milosteniei.Dupa tur, vom reveni la hotel pentru o scurta pauza. La ora 19:00 transfer la un restaurant local pentru a servi o cina traditionalaTempura. Transfer si cazare la hotelShinagawa Prince3+*(sau similar)

Ziua 14 (24.05): TOKYO –KAMAKURA–YOKOHAMA (optional)

Mic dejun. Optional, va propunem o vizita in prima capitala sogunala a Japoniei, Kamakura, ale carei temple si gradini isi etaleaza frumusetea intre ocean si munte. Vom vizita 3 dintre ele, iar la intoarcere facem o scurta oprire la Yokohama, “Portul Viitorului”, pentru o panorama unica din -pe vremuri -cel mai inalt observator al Japoniei (si cel mai rapid lift). Seara, revenim la hotel pentru cazare. Pret informativ: 125 EURO/ persoana, minim 20 participanti(ghid vorbitor de limba engleza, transport cuautocarul; rezervare si plata in agentie, datorita disponibilitatilor limitate la fata locului).Cazare la hotel ShinagawaPrince 3+*(sau similar).

Ziua 15 (25.05): TOKYO –NIKKO –TOKYO (130 km)

Micdejun. Astazi vom face o excursie de o zi la Nikkounde vom vizita templul Toshogu, aici gasindu-se mormantul shogunului Tokugawa Ieyasu (personaj foarte important in istoria Japoniei, cunoscut noua mai ales sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavel). Pe drum, ne vom opri pe malul lacului Chuzenji-ko pentru a admira spectaculosul peisaj cu cascade si vom urca cu liftul deasupra cascadei Kegon (97m). Seara, revenim in Tokyo. Cazare la hotelShinagawa Prince3+*(sau similar).

Ziua 16 (26.05): TOKYO

Micdejun. Ultima zi in Tokyo va fi libera pentru a admira orasul pe cont propriu sau impreuna cu insotitorul de grup. Putem face o plimbare in gradina Chinzan-so, considerata unul dintre cele mai frumoase locuri din Tokyo, o incantare si pentru amatorii de istorie; putem explora Golden Gai, centrul istoric al orasului care pastreaza constuctii vechi de secole, o zona plina de artisti si muzicieni; pasionatii de electronice pot petrece timp in Piata Akihabara, cel mai potrivit loc pentru a descoperi noutatile din domeniu. Cazare la hotelShinagawa Prince3+*(sau similar).

Ziua 17 (27.05, miercuri): TOKYO–MUNCHEN –BUCURESTI

Micdejun. Check out si transfer la aeroportulHanedadin Tokyopentru imbarcare pe zborul Lufthansa cu destinatia Munchen. Aterizare la Munchenlaora locala17:15. Decolare spre Bucuresti la 21:45si aterizare la ora locala 00:45(noaptea 27/28.05).

Ziua 1(11.05):BUCURESTI –MUNCHEN –SEUL

Intalnire la aeroportul Otopenila ora 10:45pentru imbarcare pe cursa Lufthansacu destinatia Seul. Decolare la ora 12:45. Sosire in Munchenla ora locala 13:55. Plecare spre Seulla ora 15:30

Ziua 2 (12.05): SEUL

Aterizare pe aeroportul Incheon din Seul la ora locala08:40 si transfer spre un restaurant local din apropierea aeroportului unde vom servi micul dejun.Seul este capitala Coreei de Sud si cel mai important centru politic si economic cu o populatie de peste 25milioane de locuitori, incluzand si zona metropolitana. Denumit intial Hanseong, orasul a fost capitala dinastiei Joseon de-a lungul a peste cinci secole, pastrandu-si statutul de capitala a Coreei de Sud inclusiv in timpul ocupatiei coloniale japoneze. Seul este un oras dinamic care isi pastreaza mandru trecutul si unde zgarie-norii de 100 de etaje se ridica deasupra templelor budhiste vechi de sutede ani. Dupa micul dejun avemprogramat un tur de oras in care vom vizita Templul Jogyesa –cel mai important centru al budhismului coreean, Palatul Gyeongbokgung –sau “Palatul binecuvantat de cer”, un palat regal construit in anul 1394 de catre regele Taejo, fondatorul si primul rege al dinastiei Joseon-contine mai multe cladiri regale traditionale, porti de piatra impunatoare si curti interioare elegante, unde vom asista si la impresionanta ceremonie de schimbare a garziisiPiata Gwanghwamun –inima via a orasului Seul. In cea de-a doua parte a turului ne vom indrepta catre “satul”Bukchon Hanok, un cartier al metropolei Seul, unde sute de case vechi din timpul dinastiei Joseon au fosttransformate in centre culturale, restaurante si ceainarii. Vom avea timp liber pentru a servi pranzul dupa care ne vom indrepta catre ultimul obiectiv al acestei zile. Cunoscut ca Turnul Namsan, N Seoul este un turn de observare situat in centrul orasului cu o inaltime de 236 m, unul dintre cele mai cunoscute simboluri care ofera imagini spectaculoase ale capitalei coreene.Transfer la hotel, check-in si cazare la Hotel Best Western Premier Kukdo 4* (sau similar)in Seul.

Ziua 3(13.05): SUWON–YONGIN (50 km)

Mic dejun. Ne vom indrepta catre orasul Suwon, situat la aproximativ30 km sud de Seul, avand o populatie de peste 1 milion de locuitori, cunoscut pentru zidurileintacte alevechii cetati, dar si pentru faptul ca aici isi are sediul departamentul de cercetare si dezvoltare al gigantuluiSamsung. Vom vizita fortareata Hwasong, patrimoniu mondial UNESCO, construita de catre regele Jeongjo, cel care si-a dorit mutarea capitalei de la Seul la Suwon si Palatul Hwasong Haenggung. Vom continua cuYongin, orasul cu cea mai spectaculoasa rata de crestere a populatiei din intreaga tara si vom vizita Muzeul satului coreeandupa care ne vom intoarce in jurul orelor 16:00 spre Seul. Timp liber pana la ora 19:00 cand vom avea programata cina la un restaurant local. Cazare la Hotel Best Western Premier Kukdo 4* (sau similar)in Seul.

Ziua 4(14.05): ZONA DEMILITARIZATA (excursie optionala)

Mic dejun. Astaziva propunem vizitazoneidemilitarizatedintre Coreea de Nord si Coreea de Sud(DMZ), stabilita in anul 1953, odata cu incheierea razboiului din Coreea. Ne vom opri mai intai la Observatorul Dora de unde vom putea privi atat spre zona demilitarizata, cat si spre Coreea de Nord. Apoi, vom calatori cu un tren de dimensiuni reduse prin cel de-al treilea tunel de infiltrare nord-coreean, construit de nord-coreeni cu intentia de a invada pe ascuns Coreea de Sud. Vom afla mai multe detalii despre conflictele sangeroase dintre cele 2 tari, in cadrul expozitiei de aici. Pranzul este inclus. Returul spre Seul se va face in jurul orelor 15:00 dupa care vom beneficia de timp liber pentru shopping sau explorarea orasului pe cont propriu. Cazare la Hotel Best Western Premier Kukdo 4* (sau similar)in Seul.

Ziua 5(15.05): SEUL –GYEONGJU–BUSAN

Mic dejun. Vom face transferul cu mijloace de transport in comun spregara din Seul pentru a ne imbarcain trenul KTX cu destinatia Gyeongju(bagajele vor fi transportate separat cu autocarul direct la Busan). Sosire dupa 2 ore in Gyeongju, pe coasta estica a Coreei de Sudsi transfer in centrul orasului pentru un tur de jumatate de zi cu ghid local. Daca Seul reprezinta metropola tumultoasa, futurista a Coreei de Sud, Gyeongju isi asteapta turistii cu un aer traditional, clasicsi poate cu unele dintre cele mai interesante vestigii de arta buddhista din Orientul Indepartat. Orasul a fost capitala RegatuluiSilla care a conduspeninsula Coreea pentru mai bine de 1000 de ani intre 57 i.Hr si 935 d.Hr, fiind la acele vremuri al patrulea cel mai mare oras din lume. Vom vizita vechiul observator Cheomseongdae ridicat in secolul al VII-lea in timpul dinastiei Silla, cel mai vechi observator astronomic din Asia continand 362 de blocuri de granitreprezentand cele 362 de zile ale anului lunar dupa care ne vom indrepta catre iazul Anapji, locul de relaxare al familei regale din timpul dinastiei Silla. Continuam cu doua edificii care fac parte din lista Patrimoniului Universal UNESCO si reprezinta doua capodopere ale artei buddhiste din Orientul Indepartat. Templul Bulguksa ne dezvaluie un complex de constructii din lemn asezate pe terase reprezentand taramul lui Buddha, in timp ce Grota Seokguram adaposteste o statuie a lui Buddha privind inspre mare. Dupa turul de oras ne vom indrepta cu autocarul catre Busan. Check-in si cazare la Hotel GNB 3+*(sau similar)in Busan.

Ziua 6(16.05): BUSAN

Mic dejun. Astazi avem programat un tur de oras de o zi in cel de-al doilea oras ca marime al Coreei de Sud. Situat de-a lungul tarmului Marii Japoniei, Busan este un oras vibrant de 3,5 milioane locuitoriunde marea si muntele se intrepatrund si creaza peisaje pitoresti, plajele cu nisip alb sunt scaldate de soare, iar bucataria bazata pe peste si fructe de mare este una dintre cartile de vizita ale acestui oras. Pe parcursul turului vom avea ocazia sa admiram cateva dintre reperele orasului: plaja Haeundae -cea mai faimoasa plaja cu nisip alb din tara, Insula Dongbaekseom („Insula cu camelii”), Piata BIFF –locul in care se desfasoara Festivalul International de Film din Busan si care de-a lungul anului reprezinta paradisul pasionatilor de mancare stradala (street-food). Vom avea ocazia sa vizitam si piata de peste Jagalchi,cea mai mare piata de peste din Coreea de Sudatraganddeopotriva localnici si turisti veniti din intreaga lume pentru a cumpara, gusta sau doar privi sutele de feluri de peste si alte vietuitoare marine care se comercializeaza aici. Seara vomservi cina la un restaurant local. Cazare la Hotel GNB 3*+(sau similar)in Busan.

Ziua 7(17.05): BUSAN–OSAKA

Mic dejun. In prima partea a zilei avem programat un tur de oras in care vom admiraTemplul Haedong Yongungsa –construit pe malul marii, cu privelisti incredibile asupra acesteia, intrarea in acest templu este pazita de 12 statui cu corp de om si cap de animal reprezentand cele 12 semne zodiacale, dar si satul cultural Gamcheon –oaza plina de culoare, una dintre principalele atractii ale orasului Busan, un cartier al artistilor cu multe magazine in care vom putea gasi produse originale create de acestia, dar si galerii de arta si picturi stradale. In cea de-a doua partea a zilei vom fi transferati la aeroportul international din Busan pentru imbarcare pe zborul spre Osaka. Sosire in Osaka si transfer la hotel. Check in si cazare la Hotel Elsereine Osaka 4* (sau similar).

Ziua 8(18.05): OSAKA

Mic dejun.Transfer in centrul celuide-al treilea oras ca marime din Japoniapentru intalnirea cu ghidul local. Vom incepe cu vizitarea celui mai mare castel construit in Japonia, Osaka Castle, a carui constructie a inceput in anul 1593 si care se incadreaza foarte binevizualin peisajul urban moderndominat de cladiri din sticla si otel.Continuam cu admirarea unei frumoase panorame din cladirea Umeda Sky, o realizare uimitoare a arhitecturii nipone moderne.Vizita noastra va cuprinde sicel mai mare acvariu din lume –Kaiyukan -unde putem admira sute de specii marine, de la meduze la delfini, pinguini sau chiar balene. Cina o vom servi la un restaurant local dupa care ne vom plimba timp de aproximativ 10 min pana la hotel.Cazare la Hotel Elsereine Osaka 4*(sau similar).

Ziua 9(19.05): OSAKA –NARA–KYOTO (75km)

Dupa micul dejun, ne vom indrepta catre Nara, cea mai veche capitala japoneza ce dateaza din secolul al VIII-lea. Aici vom vizita templul Todaiji, patrimoniu UNESCO, cel mai mare templu budist din intreaga tarasicare adaposteste cea mai mare statuie din bronz a lui Buddha.Vom petrece putin timp liber in parcul Nara sau parcul caprioarelor. Dupa amiaza, ajungemin Kyotosi vom vizitacastelul Nijo –un fost palat rezidential construit pentru shogunul Tokugawa Ieyasusi Templul Kinkaku-ji (Pavilionul de Aur) –un templu invelit in frunze de aur, ce se oglindeste spectaculos in iazul din fata sa. Check in si cazare la Hotel New Hankyu 3*(sau similar)in Kyoto.

Ziua 10(20.05): KYOTO

Mic dejun. Astazi vom continua explorarea frumosului oras Kyoto,individual sau cu insotitorul de grup. Va propunem o excursie optionala de o zi (cu autocarul si ghid local vorbitor de limba engleza) ce va incepe cu zona de est a orasului, cartierul cu cei mai multi ciresi, trecand pe Aleea Filosofiei, pe langa case vechi si temple linistite: Templul de Argint, Altarul Heian, parcul Okazaki. Continuam cu „o gura de aer proaspat” in peisajul natural de vis al cartierului vestic Arashiyama, unde vom combina istoria si religia templelor cu aerul mistic al padurilor de bambus si cu vioiciunea maimutelor japoneze. La final ne vom odihni privirile la fereastra trenuletului romantic al vaii Sagano (biletele de tren se rezerva in momentul achitarii excursiei optionale si se confirma in limita disponibilitatii. La ora 17:30 revenim la hotel. Pret informativ: 130EURO/ persoana, minim 20 platitori (rezervare si plata in agentie, datorita disponibilitatilor limitate la fata locului). Laora 18:00 va invitam la o cina traditionala la care va participa si dansa o Maiko –„fata dansatoare” (nume dat ucenicelor gheise).Cazare la Hotel New Hankyu 3*(sau similar)in Kyoto.

Ziua 11(21.05): KYOTO –MUNTELE FUJI (360 km)

Mic dejun. Inainte de a parasi Kyoto vom vizitaTemplul Kiyomizu-dera –dedicat zeitatii budiste cu 11 fete Kannondupa care vom avea ocazia sa exploram Gion-ul –cartierul vechi de distractii si gheise.Transfer la gara din Kyoto de unde, la ora 14:00, plecam cu trenul de mare viteza spre Mishima. Vom fi asteptati in gara din Mishimade catre ghidul localsi transferati cu autocarul catre Gotemba, oraselul situat la poalele muntelui Fuji. Important:Vom lua cu noi doar bagajele de mana deoarece bagajele mari vor fi trimise cu un serviciu special de curierat direct la Tokyo. Cazare la Hotel Clad Gotemba 4*(sau similar). Cina la restaurantul hotelului.

Ziua 12 (22.05): MUNTELE FUJI –HAKONE –TOKYO (115 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre muntele sfant al japonezilor, Fuji. Vom lua telecabina de la Togendai la Owakudani (Valea Marelui Clocot). In doar 10 minute, vom trece peste o vale cu stanci ascutite, cratere, vulcani noroiosi, cu jeturi de aburi iesind din crevase. Pe varf, la Owakudani, vom admira o cariera de extractie a sulfului si vom putea manca faimoasele oua negre. Ouale sunt normale, dar sunt fierte in apa termala si, din acest motiv, au coaja neagra. Nu ar trebui sa ratam acest deliciu, traditia spune ca ne vorprelungi viata cu 7 ani! Daca vremea permite, vom admira o spectaculoasa priveliste cu Fuji-san. Continuam apoi drumul spre Tokyo, unde vom ajunge in jurul orei 18:00. Cazare la hotel ShinagawaPrince 3+* (sau similar). Seara, plimbare pietonala cu insotitorul de grup in zona Palatului Imperial.

Ziua 13 (23.05): TOKYO

Mic dejun. Astazi ne vom bucura de un tur panoramic al capitalei nipone (8 ore). Printre principalele obiective admirate se numara Templul Senso-ji cu a sa pagoda cu cinci niveluri in curtea careia se afla un cazan urias din bronz plin cu tamaie aprinsa, zona Palatului Imperial situat intr-un peisaj elegant cu iazuri si pini, altarul Meiji-Jingu, cel mai mare loc sfant din Tokyo care-l comemoreaza pe Imparatul Meiji, bulevardul Ginza –comparabil cu 5th Av. din New York. Vom admira apoi una dintre cele mai spectaculoase privelisti din Observatorul Metropolitan. De asemenea, vom face o croaziera de aproximativ o ora pe raul Sumida, prin districtul Asakusa, cel mai plin de culoare si de obiceiuri traditionaleunde vom vizita si Templul Asakusa Kannon dedicat zeitei milosteniei.Dupa tur, vom reveni la hotel pentru o scurta pauza. La ora 19:00 transfer la un restaurant local pentru a servi o cina traditionalaTempura. Transfer si cazare la hotelShinagawa Prince3+*(sau similar)

Ziua 14 (24.05): TOKYO –KAMAKURA–YOKOHAMA (optional)

Mic dejun. Optional, va propunem o vizita in prima capitala sogunala a Japoniei, Kamakura, ale carei temple si gradini isi etaleaza frumusetea intre ocean si munte. Vom vizita 3 dintre ele, iar la intoarcere facem o scurta oprire la Yokohama, “Portul Viitorului”, pentru o panorama unica din -pe vremuri -cel mai inalt observator al Japoniei (si cel mai rapid lift). Seara, revenim la hotel pentru cazare. Pret informativ: 125 EURO/ persoana, minim 20 participanti(ghid vorbitor de limba engleza, transport cuautocarul; rezervare si plata in agentie, datorita disponibilitatilor limitate la fata locului).Cazare la hotel ShinagawaPrince 3+*(sau similar).

Ziua 15 (25.05): TOKYO –NIKKO –TOKYO (130 km)

Micdejun. Astazi vom face o excursie de o zi la Nikkounde vom vizita templul Toshogu, aici gasindu-se mormantul shogunului Tokugawa Ieyasu (personaj foarte important in istoria Japoniei, cunoscut noua mai ales sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavel). Pe drum, ne vom opri pe malul lacului Chuzenji-ko pentru a admira spectaculosul peisaj cu cascade si vom urca cu liftul deasupra cascadei Kegon (97m). Seara, revenim in Tokyo. Cazare la hotelShinagawa Prince3+*(sau similar).

Ziua 16 (26.05): TOKYO

Micdejun. Ultima zi in Tokyo va fi libera pentru a admira orasul pe cont propriu sau impreuna cu insotitorul de grup. Putem face o plimbare in gradina Chinzan-so, considerata unul dintre cele mai frumoase locuri din Tokyo, o incantare si pentru amatorii de istorie; putem explora Golden Gai, centrul istoric al orasului care pastreaza constuctii vechi de secole, o zona plina de artisti si muzicieni; pasionatii de electronice pot petrece timp in Piata Akihabara, cel mai potrivit loc pentru a descoperi noutatile din domeniu. Cazare la hotelShinagawa Prince3+*(sau similar).

Ziua 17 (27.05, miercuri): TOKYO–MUNCHEN –BUCURESTI

Micdejun. Check out si transfer la aeroportulHanedadin Tokyopentru imbarcare pe zborul Lufthansa cu destinatia Munchen. Aterizare la Munchenlaora locala17:15. Decolare spre Bucuresti la 21:45si aterizare la ora locala 00:45(noaptea 27/28.05).

Ziua 1(11.05):BUCURESTI –MUNCHEN –SEUL

Intalnire la aeroportul Otopenila ora 10:45pentru imbarcare pe cursa Lufthansacu destinatia Seul. Decolare la ora 12:45. Sosire in Munchenla ora locala 13:55. Plecare spre Seulla ora 15:30

Ziua 2 (12.05): SEUL

Aterizare pe aeroportul Incheon din Seul la ora locala08:40 si transfer spre un restaurant local din apropierea aeroportului unde vom servi micul dejun.Seul este capitala Coreei de Sud si cel mai important centru politic si economic cu o populatie de peste 25milioane de locuitori, incluzand si zona metropolitana. Denumit intial Hanseong, orasul a fost capitala dinastiei Joseon de-a lungul a peste cinci secole, pastrandu-si statutul de capitala a Coreei de Sud inclusiv in timpul ocupatiei coloniale japoneze. Seul este un oras dinamic care isi pastreaza mandru trecutul si unde zgarie-norii de 100 de etaje se ridica deasupra templelor budhiste vechi de sutede ani. Dupa micul dejun avemprogramat un tur de oras in care vom vizita Templul Jogyesa –cel mai important centru al budhismului coreean, Palatul Gyeongbokgung –sau “Palatul binecuvantat de cer”, un palat regal construit in anul 1394 de catre regele Taejo, fondatorul si primul rege al dinastiei Joseon-contine mai multe cladiri regale traditionale, porti de piatra impunatoare si curti interioare elegante, unde vom asista si la impresionanta ceremonie de schimbare a garziisiPiata Gwanghwamun –inima via a orasului Seul. In cea de-a doua parte a turului ne vom indrepta catre “satul”Bukchon Hanok, un cartier al metropolei Seul, unde sute de case vechi din timpul dinastiei Joseon au fosttransformate in centre culturale, restaurante si ceainarii. Vom avea timp liber pentru a servi pranzul dupa care ne vom indrepta catre ultimul obiectiv al acestei zile. Cunoscut ca Turnul Namsan, N Seoul este un turn de observare situat in centrul orasului cu o inaltime de 236 m, unul dintre cele mai cunoscute simboluri care ofera imagini spectaculoase ale capitalei coreene.Transfer la hotel, check-in si cazare la Hotel Best Western Premier Kukdo 4* (sau similar)in Seul.

Ziua 3(13.05): SUWON–YONGIN (50 km)

Mic dejun. Ne vom indrepta catre orasul Suwon, situat la aproximativ30 km sud de Seul, avand o populatie de peste 1 milion de locuitori, cunoscut pentru zidurileintacte alevechii cetati, dar si pentru faptul ca aici isi are sediul departamentul de cercetare si dezvoltare al gigantuluiSamsung. Vom vizita fortareata Hwasong, patrimoniu mondial UNESCO, construita de catre regele Jeongjo, cel care si-a dorit mutarea capitalei de la Seul la Suwon si Palatul Hwasong Haenggung. Vom continua cuYongin, orasul cu cea mai spectaculoasa rata de crestere a populatiei din intreaga tara si vom vizita Muzeul satului coreeandupa care ne vom intoarce in jurul orelor 16:00 spre Seul. Timp liber pana la ora 19:00 cand vom avea programata cina la un restaurant local. Cazare la Hotel Best Western Premier Kukdo 4* (sau similar)in Seul.

Ziua 4(14.05): ZONA DEMILITARIZATA (excursie optionala)

Mic dejun. Astaziva propunem vizitazoneidemilitarizatedintre Coreea de Nord si Coreea de Sud(DMZ), stabilita in anul 1953, odata cu incheierea razboiului din Coreea. Ne vom opri mai intai la Observatorul Dora de unde vom putea privi atat spre zona demilitarizata, cat si spre Coreea de Nord. Apoi, vom calatori cu un tren de dimensiuni reduse prin cel de-al treilea tunel de infiltrare nord-coreean, construit de nord-coreeni cu intentia de a invada pe ascuns Coreea de Sud. Vom afla mai multe detalii despre conflictele sangeroase dintre cele 2 tari, in cadrul expozitiei de aici. Pranzul este inclus. Returul spre Seul se va face in jurul orelor 15:00 dupa care vom beneficia de timp liber pentru shopping sau explorarea orasului pe cont propriu. Cazare la Hotel Best Western Premier Kukdo 4* (sau similar)in Seul.

Ziua 5(15.05): SEUL –GYEONGJU–BUSAN

Mic dejun. Vom face transferul cu mijloace de transport in comun spregara din Seul pentru a ne imbarcain trenul KTX cu destinatia Gyeongju(bagajele vor fi transportate separat cu autocarul direct la Busan). Sosire dupa 2 ore in Gyeongju, pe coasta estica a Coreei de Sudsi transfer in centrul orasului pentru un tur de jumatate de zi cu ghid local. Daca Seul reprezinta metropola tumultoasa, futurista a Coreei de Sud, Gyeongju isi asteapta turistii cu un aer traditional, clasicsi poate cu unele dintre cele mai interesante vestigii de arta buddhista din Orientul Indepartat. Orasul a fost capitala RegatuluiSilla care a conduspeninsula Coreea pentru mai bine de 1000 de ani intre 57 i.Hr si 935 d.Hr, fiind la acele vremuri al patrulea cel mai mare oras din lume. Vom vizita vechiul observator Cheomseongdae ridicat in secolul al VII-lea in timpul dinastiei Silla, cel mai vechi observator astronomic din Asia continand 362 de blocuri de granitreprezentand cele 362 de zile ale anului lunar dupa care ne vom indrepta catre iazul Anapji, locul de relaxare al familei regale din timpul dinastiei Silla. Continuam cu doua edificii care fac parte din lista Patrimoniului Universal UNESCO si reprezinta doua capodopere ale artei buddhiste din Orientul Indepartat. Templul Bulguksa ne dezvaluie un complex de constructii din lemn asezate pe terase reprezentand taramul lui Buddha, in timp ce Grota Seokguram adaposteste o statuie a lui Buddha privind inspre mare. Dupa turul de oras ne vom indrepta cu autocarul catre Busan. Check-in si cazare la Hotel GNB 3+*(sau similar)in Busan.

Ziua 6(16.05): BUSAN

Mic dejun. Astazi avem programat un tur de oras de o zi in cel de-al doilea oras ca marime al Coreei de Sud. Situat de-a lungul tarmului Marii Japoniei, Busan este un oras vibrant de 3,5 milioane locuitoriunde marea si muntele se intrepatrund si creaza peisaje pitoresti, plajele cu nisip alb sunt scaldate de soare, iar bucataria bazata pe peste si fructe de mare este una dintre cartile de vizita ale acestui oras. Pe parcursul turului vom avea ocazia sa admiram cateva dintre reperele orasului: plaja Haeundae -cea mai faimoasa plaja cu nisip alb din tara, Insula Dongbaekseom („Insula cu camelii”), Piata BIFF –locul in care se desfasoara Festivalul International de Film din Busan si care de-a lungul anului reprezinta paradisul pasionatilor de mancare stradala (street-food). Vom avea ocazia sa vizitam si piata de peste Jagalchi,cea mai mare piata de peste din Coreea de Sudatraganddeopotriva localnici si turisti veniti din intreaga lume pentru a cumpara, gusta sau doar privi sutele de feluri de peste si alte vietuitoare marine care se comercializeaza aici. Seara vomservi cina la un restaurant local. Cazare la Hotel GNB 3*+(sau similar)in Busan.

Ziua 7(17.05): BUSAN–OSAKA

Mic dejun. In prima partea a zilei avem programat un tur de oras in care vom admiraTemplul Haedong Yongungsa –construit pe malul marii, cu privelisti incredibile asupra acesteia, intrarea in acest templu este pazita de 12 statui cu corp de om si cap de animal reprezentand cele 12 semne zodiacale, dar si satul cultural Gamcheon –oaza plina de culoare, una dintre principalele atractii ale orasului Busan, un cartier al artistilor cu multe magazine in care vom putea gasi produse originale create de acestia, dar si galerii de arta si picturi stradale. In cea de-a doua partea a zilei vom fi transferati la aeroportul international din Busan pentru imbarcare pe zborul spre Osaka. Sosire in Osaka si transfer la hotel. Check in si cazare la Hotel Elsereine Osaka 4* (sau similar).

Ziua 8(18.05): OSAKA

Mic dejun.Transfer in centrul celuide-al treilea oras ca marime din Japoniapentru intalnirea cu ghidul local. Vom incepe cu vizitarea celui mai mare castel construit in Japonia, Osaka Castle, a carui constructie a inceput in anul 1593 si care se incadreaza foarte binevizualin peisajul urban moderndominat de cladiri din sticla si otel.Continuam cu admirarea unei frumoase panorame din cladirea Umeda Sky, o realizare uimitoare a arhitecturii nipone moderne.Vizita noastra va cuprinde sicel mai mare acvariu din lume –Kaiyukan -unde putem admira sute de specii marine, de la meduze la delfini, pinguini sau chiar balene. Cina o vom servi la un restaurant local dupa care ne vom plimba timp de aproximativ 10 min pana la hotel.Cazare la Hotel Elsereine Osaka 4*(sau similar).

Ziua 9(19.05): OSAKA –NARA–KYOTO (75km)

Dupa micul dejun, ne vom indrepta catre Nara, cea mai veche capitala japoneza ce dateaza din secolul al VIII-lea. Aici vom vizita templul Todaiji, patrimoniu UNESCO, cel mai mare templu budist din intreaga tarasicare adaposteste cea mai mare statuie din bronz a lui Buddha.Vom petrece putin timp liber in parcul Nara sau parcul caprioarelor. Dupa amiaza, ajungemin Kyotosi vom vizitacastelul Nijo –un fost palat rezidential construit pentru shogunul Tokugawa Ieyasusi Templul Kinkaku-ji (Pavilionul de Aur) –un templu invelit in frunze de aur, ce se oglindeste spectaculos in iazul din fata sa. Check in si cazare la Hotel New Hankyu 3*(sau similar)in Kyoto.

Ziua 10(20.05): KYOTO

Mic dejun. Astazi vom continua explorarea frumosului oras Kyoto,individual sau cu insotitorul de grup. Va propunem o excursie optionala de o zi (cu autocarul si ghid local vorbitor de limba engleza) ce va incepe cu zona de est a orasului, cartierul cu cei mai multi ciresi, trecand pe Aleea Filosofiei, pe langa case vechi si temple linistite: Templul de Argint, Altarul Heian, parcul Okazaki. Continuam cu „o gura de aer proaspat” in peisajul natural de vis al cartierului vestic Arashiyama, unde vom combina istoria si religia templelor cu aerul mistic al padurilor de bambus si cu vioiciunea maimutelor japoneze. La final ne vom odihni privirile la fereastra trenuletului romantic al vaii Sagano (biletele de tren se rezerva in momentul achitarii excursiei optionale si se confirma in limita disponibilitatii. La ora 17:30 revenim la hotel. Pret informativ: 130EURO/ persoana, minim 20 platitori (rezervare si plata in agentie, datorita disponibilitatilor limitate la fata locului). Laora 18:00 va invitam la o cina traditionala la care va participa si dansa o Maiko –„fata dansatoare” (nume dat ucenicelor gheise).Cazare la Hotel New Hankyu 3*(sau similar)in Kyoto.

Ziua 11(21.05): KYOTO –MUNTELE FUJI (360 km)

Mic dejun. Inainte de a parasi Kyoto vom vizitaTemplul Kiyomizu-dera –dedicat zeitatii budiste cu 11 fete Kannondupa care vom avea ocazia sa exploram Gion-ul –cartierul vechi de distractii si gheise.Transfer la gara din Kyoto de unde, la ora 14:00, plecam cu trenul de mare viteza spre Mishima. Vom fi asteptati in gara din Mishimade catre ghidul localsi transferati cu autocarul catre Gotemba, oraselul situat la poalele muntelui Fuji. Important:Vom lua cu noi doar bagajele de mana deoarece bagajele mari vor fi trimise cu un serviciu special de curierat direct la Tokyo. Cazare la Hotel Clad Gotemba 4*(sau similar). Cina la restaurantul hotelului.

Ziua 12 (22.05): MUNTELE FUJI –HAKONE –TOKYO (115 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre muntele sfant al japonezilor, Fuji. Vom lua telecabina de la Togendai la Owakudani (Valea Marelui Clocot). In doar 10 minute, vom trece peste o vale cu stanci ascutite, cratere, vulcani noroiosi, cu jeturi de aburi iesind din crevase. Pe varf, la Owakudani, vom admira o cariera de extractie a sulfului si vom putea manca faimoasele oua negre. Ouale sunt normale, dar sunt fierte in apa termala si, din acest motiv, au coaja neagra. Nu ar trebui sa ratam acest deliciu, traditia spune ca ne vorprelungi viata cu 7 ani! Daca vremea permite, vom admira o spectaculoasa priveliste cu Fuji-san. Continuam apoi drumul spre Tokyo, unde vom ajunge in jurul orei 18:00. Cazare la hotel ShinagawaPrince 3+* (sau similar). Seara, plimbare pietonala cu insotitorul de grup in zona Palatului Imperial.

Ziua 13 (23.05): TOKYO

Mic dejun. Astazi ne vom bucura de un tur panoramic al capitalei nipone (8 ore). Printre principalele obiective admirate se numara Templul Senso-ji cu a sa pagoda cu cinci niveluri in curtea careia se afla un cazan urias din bronz plin cu tamaie aprinsa, zona Palatului Imperial situat intr-un peisaj elegant cu iazuri si pini, altarul Meiji-Jingu, cel mai mare loc sfant din Tokyo care-l comemoreaza pe Imparatul Meiji, bulevardul Ginza –comparabil cu 5th Av. din New York. Vom admira apoi una dintre cele mai spectaculoase privelisti din Observatorul Metropolitan. De asemenea, vom face o croaziera de aproximativ o ora pe raul Sumida, prin districtul Asakusa, cel mai plin de culoare si de obiceiuri traditionaleunde vom vizita si Templul Asakusa Kannon dedicat zeitei milosteniei.Dupa tur, vom reveni la hotel pentru o scurta pauza. La ora 19:00 transfer la un restaurant local pentru a servi o cina traditionalaTempura. Transfer si cazare la hotelShinagawa Prince3+*(sau similar)

Ziua 14 (24.05): TOKYO –KAMAKURA–YOKOHAMA (optional)

Mic dejun. Optional, va propunem o vizita in prima capitala sogunala a Japoniei, Kamakura, ale carei temple si gradini isi etaleaza frumusetea intre ocean si munte. Vom vizita 3 dintre ele, iar la intoarcere facem o scurta oprire la Yokohama, “Portul Viitorului”, pentru o panorama unica din -pe vremuri -cel mai inalt observator al Japoniei (si cel mai rapid lift). Seara, revenim la hotel pentru cazare. Pret informativ: 125 EURO/ persoana, minim 20 participanti(ghid vorbitor de limba engleza, transport cuautocarul; rezervare si plata in agentie, datorita disponibilitatilor limitate la fata locului).Cazare la hotel ShinagawaPrince 3+*(sau similar).

Ziua 15 (25.05): TOKYO –NIKKO –TOKYO (130 km)

Micdejun. Astazi vom face o excursie de o zi la Nikkounde vom vizita templul Toshogu, aici gasindu-se mormantul shogunului Tokugawa Ieyasu (personaj foarte important in istoria Japoniei, cunoscut noua mai ales sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavel). Pe drum, ne vom opri pe malul lacului Chuzenji-ko pentru a admira spectaculosul peisaj cu cascade si vom urca cu liftul deasupra cascadei Kegon (97m). Seara, revenim in Tokyo. Cazare la hotelShinagawa Prince3+*(sau similar).

Ziua 16 (26.05): TOKYO

Micdejun. Ultima zi in Tokyo va fi libera pentru a admira orasul pe cont propriu sau impreuna cu insotitorul de grup. Putem face o plimbare in gradina Chinzan-so, considerata unul dintre cele mai frumoase locuri din Tokyo, o incantare si pentru amatorii de istorie; putem explora Golden Gai, centrul istoric al orasului care pastreaza constuctii vechi de secole, o zona plina de artisti si muzicieni; pasionatii de electronice pot petrece timp in Piata Akihabara, cel mai potrivit loc pentru a descoperi noutatile din domeniu. Cazare la hotelShinagawa Prince3+*(sau similar).

Ziua 17 (27.05, miercuri): TOKYO–MUNCHEN –BUCURESTI

Micdejun. Check out si transfer la aeroportulHanedadin Tokyopentru imbarcare pe zborul Lufthansa cu destinatia Munchen. Aterizare la Munchenlaora locala17:15. Decolare spre Bucuresti la 21:45si aterizare la ora locala 00:45(noaptea 27/28.05).