Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice South Korea

Circuite turistice South Korea

Coreea de Sud Insula Reunion este unul intre putinele teritorii in care primii locuitori au fost europenii. La descoperirea acesteia de catre navigatorii europeni in drum spre India, insula era complet nelocuita. Data descoperirii este considerata ca fiind anul 1507, dar se pare ca navigatorii arabi aveau cunostinta despre existenta acesteia. Potrivit constitutiei din 4 noiembrie 1958, Reunion este parte a Republicii Franceze ca departament de peste mari (DOM); totodata, insula constituie si o regiune ultraperiferica a Uniunii Europene.Insula de origine vulcanica, Reunion impreuna cu insul...

Citeste mai mult

Circuite turistice South Korea


Coreea de Sud (Republica Coreea) stat suveran din Asia de Est, ocupa partea sudica a Peninsulei Coreene, avand capitala la Seul - oras considerat a doua metropola din lume ca marime. Teritoriul actual al Coreei a cunoscut forme de organizare statala din vechi timpuri, primul stat atestat documentar fiind Regatul Goryeo in anul 918. Coreea de Sud s-a separat de Coreea de Nord in 1948, divizare materializata in 1953 la sfarsitul unui sangeros razboi. Pozitionarea geostrategica a trezit interesul altor state asiatice conducand la multe invazii chinezesti ori japoneze, insa niciuna nu a reusit sa-i ingroape identitatea nationala.
Totul in Coreea se centreaza pe Seul, unul dintre cele mai mari orase din lume, ce se intinde peste colinele din preajma Raului Han. Averea dobandita de Seul, gratie dezvoltarii economice fenomenale din anii ’70, a adus cu ea o diversitate care ar fi fost de neimaginat chiar si cu un deceniu in urma.
Desi acest adevarat Megalopolis este unul dintre cele mai mari hub-uri tehnologice ale lumii, el este, de asemenea, si o Mecca istorica si culturala, fiind capitala tinutului de mai bine de 600 de ani. Seul este un adevarat oras cu doua fete, cu zgarie-nori ce se profileaza pe linia orizontului si palate regale inscrise in Patrimoniului Mondial UNESCO.
Coreea de Sud ofera mai mult decat sa satisfaca pofta unei societati de consum. Facand abstractie de panorama urbana vizitatorul  se poate bucura de o bogatie uimitoare de peisaje naturale si atractii culturale. Explorati parcurile nationale Hallasan si Seoraksan, vizitati temple buddhiste din Gyeongju, relaxati-va pe plajele din Busan sau din Insula Jeju, alunecati cu schiurile pe pantele inzapezite ale muntelui Gangwon-do, admirati campiile verzi acoperite de orezarii, sau participati la Festivalul anual al noroiului din Daecheon si veti intelege atunci de ce Coreea de Sud este pe nedrept exclusa din coroana atractilor turistice ale Asiei. Si nu in ultimul rand, Coreea nu ar fi Coreea fara mancarurile sale remarcabile, la fel de variate ca si tara insasi.
Capitala Coreei de Sud, Seul (Seoul) este situat in partea de nord a statului, pe Raul Han. Oras cu statut de capitala de mai bine de 600 de ani, intemeiat in anul 18 i.e.n., Seul este cel mai populat oras si contine patru mari obiective din Coreea incluse in Lista Patrimoniului Universal UNESCO: Palatul Changdeokgung, Fortareata Hwaseong, Templul Jongmyo si situl Mormintelor Regale ale Dinastiei Joseon. Alte atractii ale orasului sunt: N Seoul Tower, Tapgol Park, Muzeul National, Muzeul de Arta Contemporana, Muzeul Etnografic, Teatrul National, Seoul Olympic Park; in Seul exista circa 100 de muzee si galerii, incluzand 3 de rang national si 9 muzee municipale. Raul Han imparte orasul in doua zone: de nord si de sud; zona a avut un rol important in istoria Coreei fiind disputata in trecut de cele trei regate coreene si pentru faptul ca Raul Han era folosit ca ruta comerciala spre China. Seul nu este doar centru economic, industrial ci si un puternic centru cultural si educational, aici gasindu-se peste 17 universitati. Orasul Seul se numara printre orasele ce beneficiaza de o mare suprafata de spatii verzi, numarul parcurilor din oras trecand de 35.
Castelul si Fortareata Hwaseong sunt doua constructii impresionante ce dateaza din era Dinastiei Joseon, avand rol de aparare a orasului Suwon si au fost ridicate la sfarsitul secolului al XVIII-lea dupa planurile unui arhitect militar al vremii - Yakyong. Imparatul Jeongjo atunci cand a mutat mormantul tatalui sau la Suwon a construit acest impresionant edificiu ce este o sinteza a tot ce era mai performant la acea perioada in intreaga lume. Zidurile edificiului au o lungime de peste 5 km, iar intregul sistem de constructii include bastioane, turnuri, porti, buncare si alte elemente cu destinatie militara dar si de locuit. Monumentul este inclus in Patrimoniul UNESCO din 1997. Cetatea Hwaseong a devenit element de referinta pentru o lunga perioada pentru arhitectura urbana si militara din Coreea.
Situat in partea estica a Insulei Jeju, Craterul Seongsan Ilchulbong a aparut din apa marii in urma unei eruptii vulcanice cu peste 5.000 de ani in urma. Vazut de la distanta craterul cu inaltimea de 182 metri se aseamana cu o cetate; pe coronamentul ce are un diametru de 600 metri, se afla 99 de pietre ascutite ce pot fi asemuite unei uriase coroane. Zona craterului este parte a unui ecosistem ce include peste 200 de specii de flora rare si circa 300 specii de alge marine.
Grota Seokguram este o grota artificiala construita din granit alb care cuprinde o anticamera, un coridor si o sala principala. Aici se afla o statuie monumentala a lui Buddha Sakyamuni privind catre mare, inconjurata de reprezentari de deva, bodhisattva, gardieni divini si de cei 10 discipoli, sculptate in relief pe pereti din jur. Aceste statui sunt considerate a fi o capodopera a artei budiste in Asia de Est. Seokguram si Templul Bulguksa surprind esenta culturii coreene budiste, fiind primele monumente din Coreea inscrise in patrimoniul UNESCO. Grota se gaseste la 750 metri altitudine pe muntele Tohamsan, grota este orientata catre mare si construita in asa fel incat rasaritul soarelui este vizibil din zona tronului lui Budhha.

Filtre

Denumire circuit


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 1 circuite

COREEA DE SUD 2021 - Simfonia culorilor de toamna

Itinerariu: South Korea

Durata: 9 nopti

Plecari: 29 septembrie, 11 octombrie

Vezi detalii in format PDF