Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Slovakia

Circuite turistice Slovakia

Slovacia este o tara situata în Europa Centrala împartita în 8 regiuni si are ca vecini : în Nord se afla Polonia ; în Nord-Vest se afla Republica Ceha ; în Vest se afla Austria, iar în Sud Ungaria. Slovacia este un stat de marime mijlocie si nu are iesire la...

Citeste mai mult

Circuite turistice Slovakia


Slovacia este o tara situata în Europa Centrala împartita în 8 regiuni si are ca vecini : în Nord se afla Polonia ; în Nord-Vest se afla Republica Ceha ; în Vest se afla Austria, iar în Sud Ungaria. Slovacia este un stat de marime mijlocie si nu are iesire la mare.
Desi în Slovacia forma de relief predominanta este muntele, iar întinderea redusa, populatia depaseste 5.300.000 de locuitori. Din punct de vedere al originalitati populatia este alcatuita din: peste 85% de slovaci, la care se adauga o pondere mai însemnata de peste 10% de maghiari.  

Cele mai înalte vârfuri din partea nordica a Carpatilor se afla în Tatra:   punctul  cel  mai  înalt este Vârful Gerlachovka 2.663 metri altitudine; relieful carstic este prezent în pestera Krasnohorska, unde se afla cea mai mare stalagmita de pe Terra. În sud se întinde câmpia fertila a celui mai mare fluviu ce strabate Slovacia - Dunarea.
Clima este temperat-continentala si umeda cu ierni reci si veri racoroase, iar în zona de câmpie cu veri calde. Ploile sunt frecvente primavara si vara, în zonele de ses medi este de peste 500mm, iar în zonele montane din nord de peste 2.000 mm. Iarna precipitatiile sunt sub forma de zapada. Cantitatea medie a precipitatiilor este de 750 mm pe an. 
În Bratislava temperatura medie a lunii ianuarie este de -7 C iar cea a lunii iulie de  19 C.

În Slovacia reteaua hidrografica nu este asa bogata ca în restul tarilor din Europa Centrala.
Principalele râuri sunt Nitra si Hron care sunt afluenti ai Dunarii, fluviu care limiteaza Slovacia la sud.
Capitala de pe malul Dunarii - Bratislava (vechiul Presburg), cel mai mare oras al tarii cu o populatie de 430.000 locuitori. este port fluvial si centru industrial.     
Alte orase importante sunt : Kosice 238.000 locuitori ; Zilina 85.000 locuitori ; Presov 90.000 locuitori; si Nitra 92.000 locuitori. 

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.