Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Serengeti - Uimitoarea Salbaticie Africana 7 nopti - Super Safari Tanzania

de la
3390 
* 2 adulti | perioada 23.01.2023 - 30.01.2023 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Verifica disponibilitate

Descriere

Destinatie: Serengeti National Park

Durata: 7 nopti

Plecari: 6 februarie 2023, 13 februarie 2023

Vezi detalii in format PDF

Ziua 1, Plecare din Bucuresti, sosire in Frankfurt
Plecăm din București, facem escală în Frankfurt și de acolo zburăm spre
străvechiul continent al Africii.
 Ziua 2, Aterizăm în Kilimanjaro de unde vom face transferul către hotel.
Tanzania, Serengeti
Uimitoarea Sălbăticie Africană
Arusha - Parcul National Manyara - Cheile Olduvai - Parcul Național Serengeti - Zona de Conservare Ngorongoro - Parcul
National Tarangire – Arusha
2
În timpul rămas din această zi, după întâlnirea cu ghidul care ne va pune la curent cu programul zilelor care urmează, poți profita de ocazie să explorezi orașul, să iei cina într-un restaurant local sau să te odihnești pentru că urmează câteva zile de aventuri incredibile. Cazare Mrimba Palm Lodge.
KARIBU! – BINE ATI VENIT IN SAFARI!
 Ziua 3, Deplasare catre Parcul National Manyara; dupa amiaza program safari
În această dimineață, ne îndreptăm spre sud-vest, spre Parcul Național Lacul Manyara pentru primul nostru safari. Înainte de a ajunge în rezervația naturală, avem ocazia să ne acomodăm cu exotismul locurilor, cu satele și orășelele aglomerate, piețe în care forfota este firescul vieții de zi cu zi, iar localnicii îmbrăcați în ținute tradiționale viu colorate ne întâmpină la tot pasul. După ce ajungem la cabana noastră, suntem întâmpinați cu o masă delicioasă, așa că vom lua prânzul iar apoi, profităm de timpul liber pentru a admira priveliștea încântătoare asupra savanei. În curând vom pleca în primul nostrum safari, în Parcul Național Lacul Manyara. Această rezervație este unul dintre cele mai puțin cunoscute și probabil mai subestimate rezervații naturale din Tanzania. Amplasată în valea Marelui Rift, în jurul Lacului Manyara, această rezervație are o suprafață relativ mai mică (aproximativ 300 km pătrați) față de alte destinații similare, însă varietatea florei este impresionantă și vei avea ocazia să admiri nu mai puțin de 11 micro-ecosisteme, de la savană la mlaștini și la jungle cu vegetație veșnic verde la stânci vulcanice. De îndată ce intrăm în zona parcului, ne vor captiva pâlcurile de arbori exotici, de la mahoni și salcâmi la vegetația cu arbuști și ierburi înalte, însă nu va dura mult până când vom putea zări și primele ierbivore mari, spectaculoasele girafe, impunătorii bivoli africani și suplele antilope impala. Dar, vom avea ocazia să îi vedem în plină acțiune și pe babuini sau maimuțele albastre. Cu puțin noroc, îi vom surprinde și pe faimoșii lei de aici, care sunt unici prin abilitatea lor de a se cățăra în arbori. După câteva ore în natura sălbatică, ne întoarcem în locul de campare, și ne vom bucura de un apus de soare cum doar savana africană ar putea oferi, un joc de lumini care inundă orizontul, alene, până la primele licăriri de stele pe cer. E momentul să luăm cina și ne pregătim de somn în fundalul sonor fascinant oferit de fauna sălbatică a savanei. Cazare Bouganvillea Safari Lodge. Mese : mic dejun, pranz si cina
 Ziua 4, Cheile Olduvai, unul dintre cele mai importante situri paleoantropologice din lume; Safari în Parcul Național Serengeti
Astăzi ne prgătim de o călătorie susținută, dar cu mai multe opriri care ne dau ocazia să descoperim nu doar natura fascinantă a Tanzaniei din faimosul Parc Național Serengeti. Pe traseu avem parte de priveliști spectaculoase cu drumul care se intersectează cu regiunea unde se află faimosul crater Ngorongoro și zona de Conservare Ngorongoro. Înainte de a ajunge la Cheile Olduvai, trecem pe lângă câteva așezări masai, iar apoi ajungem la situl paleo-antroplogic unde, în 1959, antropologii au descoperit rămășițele unui craniu uman vechi de peste 2 milioane de ani, aproape intact, numit „Spărgătorul de nuci”. Descoperirile din acest important sit preistoric, împreună cu altele la fel de uimitoare, au contribuit la înțelegerea mai bună a evoluției speciilor de umanoizi timpurii. Cheile Olduvai și fosilele pe care le conține ne oferă o perspectivă unică asupra rolului pe care l-a jucat această parte a lumii în evoluția umană.
Ne vom bucura de un prânz la pachet în curtea muzeului amenajat aici in Cheile Olduvai, apoi vizităm muzeul interactiv în care se găsesc artefacte și fosile aranjate în ordine cronologică.
Curatorul muzeului va va delecta cu istoria acestor locuri, punând accentul pe faptul că aici își are originea întreaga specie umană. După scurta incursiune în trecutul foarte îndepărtat al omenirii, ne îndreptăm, spre poarta de intrare a Parcului Național Serengeti, Poarta Naabi. Cuvântul “Serengeti” provine din limba populației Masai și înseamnă „câmpiile nesfarsite”, ceea ce ilustrează întocmai imaginea pe care o vedem, savana este o întindere vastă cu vegetație deasă, pe alocuri ițindu-se ca niște mușuroaie uriașe formațiuni stâncoase de granit. Avem ocazia să vedem deja primele animale, iar în scurt timp ajungem în zona centrală a parcului denumită Seronera, locul în care vom campa în următoarele câteva zile. Tabăra din Serengeti ne oferă o primire călduroasă și ne inspiră un adevărat sentiment de aventură.
Dormitul la cort in mijlocul naturii o este o experienta de neuitat în Serengeti.
Cazare Serengeti Heritage Luxury Tented Camp. Mese : mic dejun, pranz si cina
 Ziua 5, Program safari in Parcul National Serengeti
Dimineața, tabăra prinde viață, pentru că ne pregătim de o zi întregă de safari în Serengeti. Parcul Național se întinde pe o suprafață de aproape 15.000 km pătrați și este cel mai vechi și, probabil, cel mai mare parc din Tanzania, renumit pentru spectacolul uimitor al migrației anuale a speciilor de erbivore. Pășunile întinse sunt teritoriul vital al bivolilor, antilopelor gnu, impala, girafelor și elefanților, rincerilor și, evident, al vânătorilor feroce precum gheparzii, tigrii, panterele și leii . Vom călători prin diferite habitate, de la zone de savană mai aridă până la campii cu ierburi înalte și bălți de apă sau bazine mlăștinoase. Pasionații de viața sălbatică și de fotografii pot fi siguri că această zi le va oferi cadrele perfecte, iar binoclul și camerele foto trebuie să fie mereu la îndemână și pregătite pentru acțiune! Pe la amiază facem o scurtă pauză pentru a lua prânzul, la pachet, însă ora și locul nu sunt stabilite de dinainte, doarece depindem de mișcările faunei sălbatice din ziua respectivă.
Spre apus de soare, ne vom întoarce în tabăra noastră de campare și ne pregătim de un foc de tabără, vom savura cina împreună și ne răcorim cu o bere locală.
Cerul înstelat, fundalul sonor oferit de fauna sălbatică, vastitatea câmpiilor din jurul nostru generează emoții unice pe care nu ai cum să le simți nicăieri în altundeva.
Cazare Serengeti Heritage Luxury Tented Camp. Mese : mic dejun, pranz si cina
 Ziua 6, Parcul National Serengeti – Safari – cazare Zona de Conservare Ngorongoro
Periplul în Parcul Serengeti se termină în această zi, așa că ne trezim dimineața devreme ca să profităm de o ultimă întâlnire cu animalele sălbatice și freamătul vieții din această rezervație. Ieșim din parc prin poarta Naabi și ne îndreptăm spre un alt teritoriu de conservare naturală, Zona Protejată Ngorongoro. Pe drum ne vom întâlni cu așezări rurale, localnici și membrii ai triburilor masai care își mână turmele de capre și vite spre pășunile din jurul satelor.
Vom avea ocazia sa vizita un sat tipic Masai, unde vom avea șansa să ne integram in activitățile lor zilnice, inclusiv să invatam despre cultura lor.
Comunitatea Maasai este printre puținele comunități (triburi) rămase în Tanzania care își practică cultura dezvoltării umane timpurii. Sunt adevarati războinici, deoarece cei mai mulți dintre ei trec de craterul Ngorongoro cu vitele lor, fără să se teamă de animalele sălbatice pe care le are podeaua craterului, inclusiv de leii periculoși. Odată ce v-ați incarcat spirituale din această experiență culturală autentică, puteți merge la Centrul de meșteșuguri Maasai și să cumpărați artefacte realizate de oamenii pe care i-ați întâlnit.
Spre seară ajungem la locul de cazare din preajma rezervației Ngorongoro.
Cazare Ngorongoro Wild Palm Lodge. Mese : mic dejun, pranz si cina
 Ziua 7, Safari – Parcul Național Ngorongoro
După un mic-dejun devreme, plecăm pentru un tur al zonei. Cu o lățime de 19 km și o suprafață de 264 km pătrați, Ngorongoro este una dintre cele mai mari formațiuni geologice formate în urma unei erupții vulcanice, craterul imens fiind acum teritoriul în care vegetația și fauna abundă într-o diversitate uimitoare. Pereții abrupți ai craterului mărginesc o zonă vastă și plată, cu adâncimi care variază între 400 până la 610 m și oferă ocazia perfectă pentru fotografii cu natura incredibilă. Poate avem șansa să urmărim prădătorii feroce ai Africii stând la pândă în preajma turmelor de ierbivore care pasc mereu alerte, parcă simțind pericolul, sau se ascund în vegetația deasă a savanei, în preajma mlaștinilor și a pădurilor de salcâm. Mai mult ca sigur, vom avea șansa să vedem “The Big 5” cele cinci specii emblematice ale Africii: elefantul, leul, ghepardul, bivolii și rinocerul. Tot aici își au teritoriul numeroase turme de ierbivore, printre care antilope gnu, zebra, bivoli și și gazelle, iar Lacul Magadi atrage stoluri imense de flamingo în apele sale bogate în alge și crustacee, în special în timpul sezonului ploios. Este o priveliște atât de impresionantă încât te vei întreba dacă ai coborât într-un paradis al vieții sălbatice.
Cazare Bouganvillea Safari Lodge. Mese : mic dejun, pranz si cina
 Ziua 8, Parcul National Tarangire ; Safari
Astăzi continuăm să explorăm minunata și exotica natură a Africii, de data aceasta în Parcul Național Tarangire unde trăiesc cele mai mari turme de pachiderme din lume. Parcul se distinge, de altfel, și prin flora unică, aici crește impunătorul arbore de baobab, silueta sa frapantă domină orizontul pajiștilor întinse. Acesta este una dintre comorile naturale ale parcului, copacii bătrâni, unele chiar au mii de ani, cu trunchiuri argintii masive și fructe asemănătoare tărtăcuței . Tarangire are cea mai mare concentrație de animale sălbatice în afara ecosistemului Serengeti și face parte dintr-un ecosistem mai mare care se extinde mai spre sud înspre stepele Masai. Sursele permanente de apă din parc fac ca Tarangire să fie gazda celor mai mari populații de elefanți din Tanzania, unde în timpul sezonului uscat pot fi văzuți peste 300 de elefanți săpând după apă în albiile de râu. Parcul găzduiește, de asemenea, timidul oryx cu urechi în franjuri și antilopa gerenuk, care nu pot fi văzute în alte rezervații.
Inainte de a ne întoarce la cazare, vizitam un orfelinat din satul din Mto Wa Mbu. Dacă doriți să oferiți copiilor cadouri utile, cum ar fi articole de papetărie, mingi de fotbal și jucării, acest lucru este posibil - menționați acest lucru liderului local înainte de vizita în sine.
Cazare Mrimba Palm Lodge. Mese : mic dejun, pranz si cina
 Ziua 9, Tarangire – Arusha - Aeroportul din Kilimanjaro
Dupa micul dejun ne îndreptăm spre Aeroportul Internațional Kilimanjaro. Aici se termină aventura fantastică de care am avut parte în aceste 8 zile. Ne îmbarcăm pentru zborul nostru spre București cu o colecție de experiențe și emoții fantastice de care ne vom aminti o viață întreagă.


Safari in Parcul National Manyara - Cheile Olduvai - Parcul Național Serengeti - Zona de Conservare Ngorongoro - Parcul National Tarangire
Servicii incluse:
• Transport avion București – Kilimanjaro – București
• Taxe de aeroport
• Transferuri aeroport Kilimanjaro – Hotel Arusha – aeroport Kilimanjaro
• 7 nopţi cazare la hoteluri de 4* şi 3*, confrom clasificării din Tanzania
• 6 x Pensiune Completa ( 3 mese pe zi – conform programului) in safari
• Transport cu Jeep safari Land Cruiser 4x4
• Ghid insotitor Roman
• Ghid local safari vorbitor de limba Engleza
• Taxele de intrare in parcurile nationale mentionate in program
• Apa imbuteliata pe timpul circuitului
• Termos cafea/ceai in Safari
• Binoclu (1/masina)
Servicii neincluse:
• Excursiile opţionale
• Alte taxe şi cheltuieli personale
• Alte mese decât cele menţionate
• Băuturile la mese
• Alte obiective turistice decât cele menţionate în program
• Bacşişuri pentru şoferi şi ghizi
• Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)

Destinatie: Serengeti National Park

Durata: 7 nopti

Plecari: 6 februarie 2023, 13 februarie 2023

Vezi detalii in format PDF

Ziua 1, Plecare din Bucuresti, sosire in Frankfurt
Plecăm din București, facem escală în Frankfurt și de acolo zburăm spre
străvechiul continent al Africii.
 Ziua 2, Aterizăm în Kilimanjaro de unde vom face transferul către hotel.
Tanzania, Serengeti
Uimitoarea Sălbăticie Africană
Arusha - Parcul National Manyara - Cheile Olduvai - Parcul Național Serengeti - Zona de Conservare Ngorongoro - Parcul
National Tarangire – Arusha
2
În timpul rămas din această zi, după întâlnirea cu ghidul care ne va pune la curent cu programul zilelor care urmează, poți profita de ocazie să explorezi orașul, să iei cina într-un restaurant local sau să te odihnești pentru că urmează câteva zile de aventuri incredibile. Cazare Mrimba Palm Lodge.
KARIBU! – BINE ATI VENIT IN SAFARI!
 Ziua 3, Deplasare catre Parcul National Manyara; dupa amiaza program safari
În această dimineață, ne îndreptăm spre sud-vest, spre Parcul Național Lacul Manyara pentru primul nostru safari. Înainte de a ajunge în rezervația naturală, avem ocazia să ne acomodăm cu exotismul locurilor, cu satele și orășelele aglomerate, piețe în care forfota este firescul vieții de zi cu zi, iar localnicii îmbrăcați în ținute tradiționale viu colorate ne întâmpină la tot pasul. După ce ajungem la cabana noastră, suntem întâmpinați cu o masă delicioasă, așa că vom lua prânzul iar apoi, profităm de timpul liber pentru a admira priveliștea încântătoare asupra savanei. În curând vom pleca în primul nostrum safari, în Parcul Național Lacul Manyara. Această rezervație este unul dintre cele mai puțin cunoscute și probabil mai subestimate rezervații naturale din Tanzania. Amplasată în valea Marelui Rift, în jurul Lacului Manyara, această rezervație are o suprafață relativ mai mică (aproximativ 300 km pătrați) față de alte destinații similare, însă varietatea florei este impresionantă și vei avea ocazia să admiri nu mai puțin de 11 micro-ecosisteme, de la savană la mlaștini și la jungle cu vegetație veșnic verde la stânci vulcanice. De îndată ce intrăm în zona parcului, ne vor captiva pâlcurile de arbori exotici, de la mahoni și salcâmi la vegetația cu arbuști și ierburi înalte, însă nu va dura mult până când vom putea zări și primele ierbivore mari, spectaculoasele girafe, impunătorii bivoli africani și suplele antilope impala. Dar, vom avea ocazia să îi vedem în plină acțiune și pe babuini sau maimuțele albastre. Cu puțin noroc, îi vom surprinde și pe faimoșii lei de aici, care sunt unici prin abilitatea lor de a se cățăra în arbori. După câteva ore în natura sălbatică, ne întoarcem în locul de campare, și ne vom bucura de un apus de soare cum doar savana africană ar putea oferi, un joc de lumini care inundă orizontul, alene, până la primele licăriri de stele pe cer. E momentul să luăm cina și ne pregătim de somn în fundalul sonor fascinant oferit de fauna sălbatică a savanei. Cazare Bouganvillea Safari Lodge. Mese : mic dejun, pranz si cina
 Ziua 4, Cheile Olduvai, unul dintre cele mai importante situri paleoantropologice din lume; Safari în Parcul Național Serengeti
Astăzi ne prgătim de o călătorie susținută, dar cu mai multe opriri care ne dau ocazia să descoperim nu doar natura fascinantă a Tanzaniei din faimosul Parc Național Serengeti. Pe traseu avem parte de priveliști spectaculoase cu drumul care se intersectează cu regiunea unde se află faimosul crater Ngorongoro și zona de Conservare Ngorongoro. Înainte de a ajunge la Cheile Olduvai, trecem pe lângă câteva așezări masai, iar apoi ajungem la situl paleo-antroplogic unde, în 1959, antropologii au descoperit rămășițele unui craniu uman vechi de peste 2 milioane de ani, aproape intact, numit „Spărgătorul de nuci”. Descoperirile din acest important sit preistoric, împreună cu altele la fel de uimitoare, au contribuit la înțelegerea mai bună a evoluției speciilor de umanoizi timpurii. Cheile Olduvai și fosilele pe care le conține ne oferă o perspectivă unică asupra rolului pe care l-a jucat această parte a lumii în evoluția umană.
Ne vom bucura de un prânz la pachet în curtea muzeului amenajat aici in Cheile Olduvai, apoi vizităm muzeul interactiv în care se găsesc artefacte și fosile aranjate în ordine cronologică.
Curatorul muzeului va va delecta cu istoria acestor locuri, punând accentul pe faptul că aici își are originea întreaga specie umană. După scurta incursiune în trecutul foarte îndepărtat al omenirii, ne îndreptăm, spre poarta de intrare a Parcului Național Serengeti, Poarta Naabi. Cuvântul “Serengeti” provine din limba populației Masai și înseamnă „câmpiile nesfarsite”, ceea ce ilustrează întocmai imaginea pe care o vedem, savana este o întindere vastă cu vegetație deasă, pe alocuri ițindu-se ca niște mușuroaie uriașe formațiuni stâncoase de granit. Avem ocazia să vedem deja primele animale, iar în scurt timp ajungem în zona centrală a parcului denumită Seronera, locul în care vom campa în următoarele câteva zile. Tabăra din Serengeti ne oferă o primire călduroasă și ne inspiră un adevărat sentiment de aventură.
Dormitul la cort in mijlocul naturii o este o experienta de neuitat în Serengeti.
Cazare Serengeti Heritage Luxury Tented Camp. Mese : mic dejun, pranz si cina
 Ziua 5, Program safari in Parcul National Serengeti
Dimineața, tabăra prinde viață, pentru că ne pregătim de o zi întregă de safari în Serengeti. Parcul Național se întinde pe o suprafață de aproape 15.000 km pătrați și este cel mai vechi și, probabil, cel mai mare parc din Tanzania, renumit pentru spectacolul uimitor al migrației anuale a speciilor de erbivore. Pășunile întinse sunt teritoriul vital al bivolilor, antilopelor gnu, impala, girafelor și elefanților, rincerilor și, evident, al vânătorilor feroce precum gheparzii, tigrii, panterele și leii . Vom călători prin diferite habitate, de la zone de savană mai aridă până la campii cu ierburi înalte și bălți de apă sau bazine mlăștinoase. Pasionații de viața sălbatică și de fotografii pot fi siguri că această zi le va oferi cadrele perfecte, iar binoclul și camerele foto trebuie să fie mereu la îndemână și pregătite pentru acțiune! Pe la amiază facem o scurtă pauză pentru a lua prânzul, la pachet, însă ora și locul nu sunt stabilite de dinainte, doarece depindem de mișcările faunei sălbatice din ziua respectivă.
Spre apus de soare, ne vom întoarce în tabăra noastră de campare și ne pregătim de un foc de tabără, vom savura cina împreună și ne răcorim cu o bere locală.
Cerul înstelat, fundalul sonor oferit de fauna sălbatică, vastitatea câmpiilor din jurul nostru generează emoții unice pe care nu ai cum să le simți nicăieri în altundeva.
Cazare Serengeti Heritage Luxury Tented Camp. Mese : mic dejun, pranz si cina
 Ziua 6, Parcul National Serengeti – Safari – cazare Zona de Conservare Ngorongoro
Periplul în Parcul Serengeti se termină în această zi, așa că ne trezim dimineața devreme ca să profităm de o ultimă întâlnire cu animalele sălbatice și freamătul vieții din această rezervație. Ieșim din parc prin poarta Naabi și ne îndreptăm spre un alt teritoriu de conservare naturală, Zona Protejată Ngorongoro. Pe drum ne vom întâlni cu așezări rurale, localnici și membrii ai triburilor masai care își mână turmele de capre și vite spre pășunile din jurul satelor.
Vom avea ocazia sa vizita un sat tipic Masai, unde vom avea șansa să ne integram in activitățile lor zilnice, inclusiv să invatam despre cultura lor.
Comunitatea Maasai este printre puținele comunități (triburi) rămase în Tanzania care își practică cultura dezvoltării umane timpurii. Sunt adevarati războinici, deoarece cei mai mulți dintre ei trec de craterul Ngorongoro cu vitele lor, fără să se teamă de animalele sălbatice pe care le are podeaua craterului, inclusiv de leii periculoși. Odată ce v-ați incarcat spirituale din această experiență culturală autentică, puteți merge la Centrul de meșteșuguri Maasai și să cumpărați artefacte realizate de oamenii pe care i-ați întâlnit.
Spre seară ajungem la locul de cazare din preajma rezervației Ngorongoro.
Cazare Ngorongoro Wild Palm Lodge. Mese : mic dejun, pranz si cina
 Ziua 7, Safari – Parcul Național Ngorongoro
După un mic-dejun devreme, plecăm pentru un tur al zonei. Cu o lățime de 19 km și o suprafață de 264 km pătrați, Ngorongoro este una dintre cele mai mari formațiuni geologice formate în urma unei erupții vulcanice, craterul imens fiind acum teritoriul în care vegetația și fauna abundă într-o diversitate uimitoare. Pereții abrupți ai craterului mărginesc o zonă vastă și plată, cu adâncimi care variază între 400 până la 610 m și oferă ocazia perfectă pentru fotografii cu natura incredibilă. Poate avem șansa să urmărim prădătorii feroce ai Africii stând la pândă în preajma turmelor de ierbivore care pasc mereu alerte, parcă simțind pericolul, sau se ascund în vegetația deasă a savanei, în preajma mlaștinilor și a pădurilor de salcâm. Mai mult ca sigur, vom avea șansa să vedem “The Big 5” cele cinci specii emblematice ale Africii: elefantul, leul, ghepardul, bivolii și rinocerul. Tot aici își au teritoriul numeroase turme de ierbivore, printre care antilope gnu, zebra, bivoli și și gazelle, iar Lacul Magadi atrage stoluri imense de flamingo în apele sale bogate în alge și crustacee, în special în timpul sezonului ploios. Este o priveliște atât de impresionantă încât te vei întreba dacă ai coborât într-un paradis al vieții sălbatice.
Cazare Bouganvillea Safari Lodge. Mese : mic dejun, pranz si cina
 Ziua 8, Parcul National Tarangire ; Safari
Astăzi continuăm să explorăm minunata și exotica natură a Africii, de data aceasta în Parcul Național Tarangire unde trăiesc cele mai mari turme de pachiderme din lume. Parcul se distinge, de altfel, și prin flora unică, aici crește impunătorul arbore de baobab, silueta sa frapantă domină orizontul pajiștilor întinse. Acesta este una dintre comorile naturale ale parcului, copacii bătrâni, unele chiar au mii de ani, cu trunchiuri argintii masive și fructe asemănătoare tărtăcuței . Tarangire are cea mai mare concentrație de animale sălbatice în afara ecosistemului Serengeti și face parte dintr-un ecosistem mai mare care se extinde mai spre sud înspre stepele Masai. Sursele permanente de apă din parc fac ca Tarangire să fie gazda celor mai mari populații de elefanți din Tanzania, unde în timpul sezonului uscat pot fi văzuți peste 300 de elefanți săpând după apă în albiile de râu. Parcul găzduiește, de asemenea, timidul oryx cu urechi în franjuri și antilopa gerenuk, care nu pot fi văzute în alte rezervații.
Inainte de a ne întoarce la cazare, vizitam un orfelinat din satul din Mto Wa Mbu. Dacă doriți să oferiți copiilor cadouri utile, cum ar fi articole de papetărie, mingi de fotbal și jucării, acest lucru este posibil - menționați acest lucru liderului local înainte de vizita în sine.
Cazare Mrimba Palm Lodge. Mese : mic dejun, pranz si cina
 Ziua 9, Tarangire – Arusha - Aeroportul din Kilimanjaro
Dupa micul dejun ne îndreptăm spre Aeroportul Internațional Kilimanjaro. Aici se termină aventura fantastică de care am avut parte în aceste 8 zile. Ne îmbarcăm pentru zborul nostru spre București cu o colecție de experiențe și emoții fantastice de care ne vom aminti o viață întreagă.


Safari in Parcul National Manyara - Cheile Olduvai - Parcul Național Serengeti - Zona de Conservare Ngorongoro - Parcul National Tarangire
Servicii incluse:
• Transport avion București – Kilimanjaro – București
• Taxe de aeroport
• Transferuri aeroport Kilimanjaro – Hotel Arusha – aeroport Kilimanjaro
• 7 nopţi cazare la hoteluri de 4* şi 3*, confrom clasificării din Tanzania
• 6 x Pensiune Completa ( 3 mese pe zi – conform programului) in safari
• Transport cu Jeep safari Land Cruiser 4x4
• Ghid insotitor Roman
• Ghid local safari vorbitor de limba Engleza
• Taxele de intrare in parcurile nationale mentionate in program
• Apa imbuteliata pe timpul circuitului
• Termos cafea/ceai in Safari
• Binoclu (1/masina)
Servicii neincluse:
• Excursiile opţionale
• Alte taxe şi cheltuieli personale
• Alte mese decât cele menţionate
• Băuturile la mese
• Alte obiective turistice decât cele menţionate în program
• Bacşişuri pentru şoferi şi ghizi
• Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)

Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.