Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Scandinavia

Circuite turistice Scandinavia

Scandinavia este regiunea culturală și istorică a Peninsulei Scandinave, locuită de popoare de sânge germanic: Suedia, Norvegia și Danemarca. În unele contexte Scandinavia poate să mai însemne:    Suedia, Norvegia și Finlanda;    Suedia, Norvegia, Danemarca și Islanda.În Scandinavia se vorbesc limbi germanice de nord: suedeză, norvegiană și daneză, limbi care se înrudesc între ele și pot fi înțelese reciproc. Sunt înrudite și cu islandeza și feroeza, care însă nu se înțeleg reciproc.Folosirea termenului modern „Scandinavia” derivă de la...

Citeste mai mult

Circuite turistice Scandinavia


Scandinavia este regiunea culturală și istorică a Peninsulei Scandinave, locuită de popoare de sânge germanic: Suedia, Norvegia și Danemarca. În unele contexte Scandinavia poate să mai însemne:

    Suedia, Norvegia și Finlanda;
    Suedia, Norvegia, Danemarca și Islanda.

În Scandinavia se vorbesc limbi germanice de nord: suedeză, norvegiană și daneză, limbi care se înrudesc între ele și pot fi înțelese reciproc. Sunt înrudite și cu islandeza și feroeza, care însă nu se înțeleg reciproc.

Folosirea termenului modern „Scandinavia” derivă de la mișcarea politică scandinavistă, activă la mijlocul secolului al XIX-lea, care urmărea unirea Danemarcei, Suediei și Norvegiei într-un singur regat unit. Sfârșitul acestei mișcări politice a venit în 1864, atunci când Suedia-Norvegia a refuzat să-i acorde Danemarcei sprijin în războiul cu Prusia.

Chiar dacă uniunea politică nu s-a realizat niciodată, în 1873 a luat ființă Uniunea Monetară Scandinavă, având coroana drept monedă unică; aceasta a funcționat până la Primul Război Mondial.

Roros

roros

Roros este, probabil, cel mai bun loc in care sa incepi sa inveti despre minele de cupru, asa cum erau ele acum cateva secole. Cuprul se extragea de aici incepand cu secolul 17, vreme de 300 de ani, pana in 1977. Orasul are circa 2000 de case de lemn care au fost conservate in starea lor initiala, dand locului un aspect medieval autentic. Dealtfel orasul a fost fondat in anul 1646 de catre muncitorii de la o asociatie miniera care se numea Roros iar fermele au inflorit rapid in jurul exploatarii miniere.

Biserica de lemn Urnes Stave

Urnes Stave

Urnes Stavkyrkje sau Urnes Stave imbina cateva stiluri arhitectonice intr-o biserica medievala care sta in picioare de peste 900 de ani. Remarcabil la aceasta biserica este materialul din care e facuta: lemn, in loc de traditionala piatra. Localizata pe coasta de vest a Norvegiei, biserica prezinta elemente de influenta celta, vikinga si romanesca. Urnes face parte dintre cele 28 de biserici de lemn din Norvegia fiind cea mai veche: a fost ridicata in secolul 12.

Voringfossen

Voringfossen

Voringfossen e cea mai cunoscuta cascada a Norvegiei, avand o cadere, in trepte, de 180 metri, fapt ce o duce abia pe locul 83 intre cele mai inalte cascade ale tarii. Dar altceva o face atat de vizitata si anume cadrul natural de exceptie in care se afla. Localizata in Mabodelen, o vale ingusta dintre Oslo si Bergen, Voringfossen a devenit obiectiv turistic inca de acum 200 de ani. Pe varful de 1880 metri e plasat un hotel la care vizitatorii ajung dupa ce urca o scara de 1500 de trepte.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.