Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Canada & America - Grand Tour !


Descriere

Destinatie: SUA

Durata: 13 nopti

SERVICII INCLUSE

  • zboruri intercontinentale: Bucuresti – New York / Washington – Bucuresti;
  • transferuri si transport cu autocar / minibus licentiat pe durata vizitelor si a transferurilor;
  • cazare 13 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3*: 4 nopti New Jersey, 1 noapte zona Boston, 1 noapte zona Montreal, 1 noapte zona Quebec, 1 noapte Gananoque, 1 noapte zona Toronto, 1 noapte Niagara, 1 noapte zona Lancaster, 2 nopti Washington;
  • plimbare cu vaporasul „Maid of the Mist” la Niagara;
  • bilet de intrare la Casa si Muzeul Amish – Lancaster;
  • vizitele conform programului cu insotitor roman pe toata durata circuitului si ghizi locali pe durata vizitelor din orase;
  • asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  21.000 lei / calatorie).
  • taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale : 495 €;

 

SERVICII NEINCLUSE

  • bacsisurile obligatorii pentru soferi, ajutori de soferi, ghizi locali (se achita insotitorului de grup): 5 $/pers/zi;
  • taxa de viza SUA aprox 160 $ (se achita la BRD in lei);
  • taxa de viza Canada de tip ETA aprox 15 € pentru intrari multiple (se achita cu cardul, online);
  • intrarile la obiectivele turistice;
  • excursiile si activitatile optionale;
  • alte servicii decat cele mentionate in program.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE: 185 € / pers / pachet 5 optionale (optiunea se face doar la inscriere)

Empire State Building(bilet de intrare la etajul 86 si insotitor roman)

Statuia Libertatii si Ellis Island (bilet de vaporas si intrare la Ellis Island)

Croaziera 1000 Insule (bilet croaziera, insotitor roman)

CN Tower Toronto  (bilet de intrare si insotitor roman)

Cina bufet la Skylon Tower – Niagara

 

       Descoperiti cele mai puternice tari din America de Nord !

  •          Orase renumite:

o   New York City, ‘The Big Apple’ - metropola trepidanta, irezistibila, surprinzatoare, frapanta

o   Newport, faimos pentru resedintele familiilor importante din societatea Americana sicladirile istorice

o   Boston, capitala si cel mai mare oraș din Massachusetts, unul dintre cele mai vechi orașe din SUA

o   Montreal, cea de-a treia mare aglomeratie urbana din lume vorbitoare de limba franceza

o   Quebec, oras romantic, care a conservat cultura francofona si spiritul european

o   Ottawa, capitala Canadei, un conglomerat de culturi si natiuni diferite

o   Toronto, capitala provinciei Ontario si cel mai mare oras din Canada

o   Philadelphia, unde a fost adoptata Declaratia de Independenta si a inceput redactarea Constitutiei

o   Baltimore, locul de nastere al imnului Statelor Unite

o   Washington D.C. - centrul operativ al celei mai mari puteri din lume, resedinta presedintilor americani

o   New York City, ‘The Big Apple’ - metropola trepidanta, irezistibila, surprinzatoare, frapanta

o   Plymouth, cea mai veche colonie engleza cu locuire

  •          Minuni ale naturii de exceptie:cele1000 de insule de pe fluviul Saint Lawrence, cascada Niagara

  •          Comunitatea Amish din Lancaster

  •          Constructii emblematice: Empire State Building, One World Trade Center, Statuia Libertatii, CN Tower din Toronto, Skylon Tower de la Niagara, Casa Alba, Capitoliul  si multe altele.

 

Conditiile Generale de Participare:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                                

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.rosau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

 

Destinatie: SUA

Durata: 13 nopti

SERVICII INCLUSE

  • zboruri intercontinentale: Bucuresti – New York / Washington – Bucuresti;
  • transferuri si transport cu autocar / minibus licentiat pe durata vizitelor si a transferurilor;
  • cazare 13 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3*: 4 nopti New Jersey, 1 noapte zona Boston, 1 noapte zona Montreal, 1 noapte zona Quebec, 1 noapte Gananoque, 1 noapte zona Toronto, 1 noapte Niagara, 1 noapte zona Lancaster, 2 nopti Washington;
  • plimbare cu vaporasul „Maid of the Mist” la Niagara;
  • bilet de intrare la Casa si Muzeul Amish – Lancaster;
  • vizitele conform programului cu insotitor roman pe toata durata circuitului si ghizi locali pe durata vizitelor din orase;
  • asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  21.000 lei / calatorie).
  • taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale : 495 €;

 

SERVICII NEINCLUSE

  • bacsisurile obligatorii pentru soferi, ajutori de soferi, ghizi locali (se achita insotitorului de grup): 5 $/pers/zi;
  • taxa de viza SUA aprox 160 $ (se achita la BRD in lei);
  • taxa de viza Canada de tip ETA aprox 15 € pentru intrari multiple (se achita cu cardul, online);
  • intrarile la obiectivele turistice;
  • excursiile si activitatile optionale;
  • alte servicii decat cele mentionate in program.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE: 185 € / pers / pachet 5 optionale (optiunea se face doar la inscriere)

Empire State Building(bilet de intrare la etajul 86 si insotitor roman)

Statuia Libertatii si Ellis Island (bilet de vaporas si intrare la Ellis Island)

Croaziera 1000 Insule (bilet croaziera, insotitor roman)

CN Tower Toronto  (bilet de intrare si insotitor roman)

Cina bufet la Skylon Tower – Niagara

 

       Descoperiti cele mai puternice tari din America de Nord !

  •          Orase renumite:

o   New York City, ‘The Big Apple’ - metropola trepidanta, irezistibila, surprinzatoare, frapanta

o   Newport, faimos pentru resedintele familiilor importante din societatea Americana sicladirile istorice

o   Boston, capitala si cel mai mare oraș din Massachusetts, unul dintre cele mai vechi orașe din SUA

o   Montreal, cea de-a treia mare aglomeratie urbana din lume vorbitoare de limba franceza

o   Quebec, oras romantic, care a conservat cultura francofona si spiritul european

o   Ottawa, capitala Canadei, un conglomerat de culturi si natiuni diferite

o   Toronto, capitala provinciei Ontario si cel mai mare oras din Canada

o   Philadelphia, unde a fost adoptata Declaratia de Independenta si a inceput redactarea Constitutiei

o   Baltimore, locul de nastere al imnului Statelor Unite

o   Washington D.C. - centrul operativ al celei mai mari puteri din lume, resedinta presedintilor americani

o   New York City, ‘The Big Apple’ - metropola trepidanta, irezistibila, surprinzatoare, frapanta

o   Plymouth, cea mai veche colonie engleza cu locuire

  •          Minuni ale naturii de exceptie:cele1000 de insule de pe fluviul Saint Lawrence, cascada Niagara

  •          Comunitatea Amish din Lancaster

  •          Constructii emblematice: Empire State Building, One World Trade Center, Statuia Libertatii, CN Tower din Toronto, Skylon Tower de la Niagara, Casa Alba, Capitoliul  si multe altele.

 

Conditiile Generale de Participare:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                                

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.rosau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

 

Itinerariu

Ziua 1

Ziua 1. BUCURESTI – NEW YORK Intalnire in aeroportul Henri Coanda ora 11:00 si zbor Bucuresti – New York, via Amsterdam. Zbor pe timp de zi. Sosire in New York si transfer la hotel pentru cazare New Jersey.

Ziua 2

Ziua 2. NEW YORK, NEW YORK - “THE BIG APPLE” Mic dejun. Deplasare spre New York pentru vizitarea celui mai cosmopolit si controversat oras al lumii, centru financiar international, orasul contrastelor si al simbiozei culturilor mondiale: Centrul Rockefeller, Fifth Avenue, Broadway, Soho, Greenwich Village, Chinatown, Tribeca, Wall Street, Bursa din New York, Zona Zero ( locul unde au fost Turnurile Gemene). Dupa amiaza timp liber la dispozitie pentru cumparaturi si vizite individuale. Optional, va invitam sa urcati pana la etajul 86 al cladirii Empire State, pentru o vedere spectaculoasa asupra Manhattan-ului. Transfer la hotel si cazare New Jersey.

Ziua 3

Ziua 3. NEW YORK& BROOKLYN Mic dejun. Azi vom face o vizita de jumatate de zi in Brooklyn, al doilea district al New York-ului ca suprafata si primul ca numar de locuitori. Oras de sine statator pana in 1898, cand este anexat la New York. Datorita industriei infloritoare si a pitorescului asezarii, a fost preferat de emigranti (peste 90 de grupuri etnice: evrei, irlandezi, latino-americani, polonezi, rusi, italieni, asiatici). Vom admira zona Dumbo, Wiliamsburg si Brooklyn Hights, o incursiune prin care vom experimenta noi culturi, obiceiuri si gastronomii. Timp liber pentru continuarea explorarii orasului pe cont propriu in zona Times Square. Recomandam un zbor de agrement cu elicopterul, prilej de a admira panorama extraordinara care se deschide deasupra Manhattan-ului sau puteti face cumparaturi. Transfer la acelasi hotel si cazare.

Ziua 4

Ziua 4. NEW YORK - STATUIA LIBERTATII & ELLIS ISLAND Mic dejun. Prima parte a zilei o dedicam vizitarii Central Park, infiintat la sugestia lui William Cullen Bryant in 1884, parcul are 4 km lungime si 800 m latime, nu este cel mai intins parc al orasului, dar cel mai vizitat (cca.7 milioane de persoane anual); continuam apoi cu Metropolitan Museum of Art, unul dintre cele 5 mari muzee ale lumii alaturi de Ermitaj, Luvru, British Museum si Prado. Dupa amiaza libera. Optional, puteti alege si o croaziera pentru a admiraStatuia Libertatii urmata de Ellis Island, unde vom vizita Muzeul American al Imigrarii, inaugurat in 1990, dupa laborioase lucrari de renovare. Expozitia prezinta aspecte din viata si obiceiurile celor peste 40 de nationalitati care au emigrat in America, incepand cu sec.16, documente de epoca, o mare diversitate de obiecte personale lasate de cei veniti din toata lumea. Seara transfer la acelasi hotel si cazare.

Ziua 5

Ziua 5. NEW YORK – NEWPORT – CAMBRIDGE - BOSTON Mic dejun. Continuam traseul spre Boston, Massachussetts cu un stop in Newport,“Orasul Caselor Albe de Vara”, localitate faimoasa pentru cladirile istorice (unul dintre cele mai vechi teatre si cea mai veche sinagoga din Statele Unite), dar mai ales pentru incantatoarele conace apartinand familiilor importante din societatea Americana. Vom vizita The Breakers (intrarea inclusa). Continuam apoi spre Boston cu o scurta oprire en route in Cambridge pentru a vizita Universitatea Harvard. Sosire in Boston si transfer la hotel. Cazare in zona Boston.

Ziua 6

Ziua 6. BOSTON – „NOUA ANGLIE” - MONTREAL Mic dejun. Tur panoramic, prilej de a admira Fanueil Hall, Quincy Marketplace, Harvard Yard, Cambridge Common, Boston Harbour etc. Timp liber (2 ore) pentru explorarea orasului pe cont propriu. Plecare spre Montreal, oras sofisticat, avangardist, cea de-a treia mare aglomeratie urbana din lume vorbitoare de limba franceza, dupa Paris si Kinshasa. Vom traversa statele New Hampshire si Vermont aflate in regiunea Noua Anglie cu scurte opriri en route. Sosire si cazare zona Montreal.

Ziua 7

Ziua 7. MONTREAL – QUEBEC Mic dejun.Vom vizita Montreal-ul istoric, cu Basilica Notre Dame, Downtown si Montreal-ul modern, cu cladiri zgarie nori, Cartierul Latin, Le Plateau, cu strazi rezidentiale si numeroase artere comerciale. Plecare spre Quebec, oras romantic, care a conservat cultura francofona si spiritul european, unul din cele mai indragite orase de pe continentul nord-american. Cina inclusa la restaurantul „Cabane a sucre”. Transfer la hotel si cazare zona Quebec.

Ziua 8

Ziua 8. QUEBEC – OTTAWA – GANANOQUE Mic dejun. Vom vizita Château Frontenac, Place d’Armes, Cap Diamant, Place Royale, pitorestile stradutele inguste cu case de piatra de pe malul raului St. Laurence. Continuam traseul spre Ottawa, capitala Canadei, situata pe malul Canalului Rideau. Oras bilingv (engleza si franceza ), un conglomerat de culturi si natiuni diferite, Ottawa cunoaste in prezent cea mai rapida dezvoltare urbana de pe continentul nord-american. Vom admira Parliament Hill, Curtea Suprema din Canada - un exemplu desavarsit al arhitecturii art-deco. Transfer in Gananoque pentru cazare.

Ziua 9

Ziua 9. GANANOQUE – CELE 1000 DE INSULE – TORONTO Mic dejun. Timp liber sau optional, croaziera pe fluviul Saint Lawrence (Laurent) pentru a admira cele 1000 insule. Legendele irochezilor spun ca doua spirite puternice, unul bun si celalalt rau, s-au luptat pentru controlul asupra marelui fluviu, iar in timpul luptei niste bolovani imensi ar fi fost aruncati in fluviu, multi cazand in stramtorile care conduceau spre Lacul Ontario. Odata cu triumful spiritului bun, asupra pamantului a cazut binecuvantarea ce a inviat padurile bogate de mesteceni galbeni, artari argintii si otetarii inaripati de deasupra blocurilor de granit imprastiate in fluviu. Astazi, acestia poarta numele de Cele 1000 de Insule. Ne indreptam apoi spre Toronto, metropola cosmopolita, cu cea mai densa populatie din Canada, capitala statului Ontario. Sosire si tur de oras pe parcursul caruia vom admira Toronto Harbour, CN Tower (exterior – intrarea se achita suplimentar), Hockey Hall of Fame, Casa Loca etc. Cazare zona Toronto.

Ziua 10

Ziua 10. TORONTO – CASCADA NIAGARA Mic dejun. Plecare spre Cascada Niagara, cu oprire in Niagara-on-the-Lake, fosta capitala a Canadei Superioare si unul dintre cele mai bine pastrate orase din America de Nord. Dupa ce ne delectam cu spectacolul grandios al cascadelor traversam frontiera in SUA, unde vom face o plimbare cu vaporasul ‘Maid of the Mist’ pana la baza cataractelor, pentru o vedere panoramica de exceptie. Optional, cina in faimosul restaurant rotitor Skylon Tower. Cazare Niagara (Canada).

Ziua 11

Ziua 11. CASCADA NIAGARA – LANCASTER Mic dejun. Plecam spre Lancaster. Sosire si vizita comunitatii Amish, o grupare religioasa crestina cu doctrina anabaptista, caracterizata mai ales prin felul de trai simplu si traditional si rezistenta pe care o opune in fata adoptarii obiceiurilor si utilitatilor moderne. In lume exista aproximativ 300.000 de persoane apartinand acestei grupari, cea mai mare parte traind in 22 localitati din SUA si Ontario, Canada. Cina o vom servi intr-un restaurant al comunitatii. Cazare in zona Lancaster.

Ziua 12

Ziua 12. LANCASTER – PHILADELPHIA - BALTIMORE - WASHINGTON D.C. Mic dejun. Continuam traseul spre Philadelphia, leaganul natiunii americane. Incepem cu un tur in centrul istoric unde vom vizita Independence Hall, locul unde a fost adoptata Declaratia de Independenta (1776) si a inceput redactarea Constitutiei Statelor Unite. De asemenea vom avea ocazia sa vedem Clopotul Libertatii, vechea Primarie, Carpenters’ Hall, Market Street, Betsy Ross House, Elfreth Alley (cea mai veche strada din Philadelphia, cu case din sec.XVIII), Christ Church, Benjamin Franklin court. Plecare spre Baltimore, locul de nastere al imnului Statelor Unite. Se viziteaza portul interior (Inner Harbour), principala atractie turistica a orasului, unde se gasesc Acvariul, Muzeul de Stiinta si sunt ancorate vase istorice (U.S.S. Constellation, Chesapeake, U.S.C.G.C. Taney, submarinul U.S.S. Torsk). Plecare spre Washington, sosire si cazare.

Ziua 13

Ziua 13. WASHINGTON D.C. Mic dejun. Ziua de astazi este consacrata cunoasterii Washington D.C., capitala Statelor Unite ale Amercii, un oras al monumentelor si memorialelor cu o istorie vie, unde vom vizita Cimitirul National Arlington (Fort strategic in timpul Razboiului Civil), Memorialul Lincoln, Pennsylvania Avenue, Casa Alba (exterior), Mall-ul Smithsonian, Memorialul Washington, Capitoliul – casa legislaturii nationale din America si simbol al orasului (exterior), Senatul, F.B.I. Building (exterior). Cazare Washington.

Ziua 14

Ziua 14. WASHINGTON D.C. – BUCURESTI Mic dejun. Timp liber dimineata. Dupa amiaza, transfer la aeroport pentru zborul transatlantic cu destinatia Amsterdam.

Ziua 15

Ziua 15. BUCURESTI Sosire in Amsterdam si zbor in conexiune spre tara. Sosire Bucuresti ora 13:15.

Ziua 1

Ziua 1. BUCURESTI – NEW YORK Intalnire in aeroportul Henri Coanda ora 11:00 si zbor Bucuresti – New York, via Amsterdam. Zbor pe timp de zi. Sosire in New York si transfer la hotel pentru cazare New Jersey.

Ziua 2

Ziua 2. NEW YORK, NEW YORK - “THE BIG APPLE” Mic dejun. Deplasare spre New York pentru vizitarea celui mai cosmopolit si controversat oras al lumii, centru financiar international, orasul contrastelor si al simbiozei culturilor mondiale: Centrul Rockefeller, Fifth Avenue, Broadway, Soho, Greenwich Village, Chinatown, Tribeca, Wall Street, Bursa din New York, Zona Zero ( locul unde au fost Turnurile Gemene). Dupa amiaza timp liber la dispozitie pentru cumparaturi si vizite individuale. Optional, va invitam sa urcati pana la etajul 86 al cladirii Empire State, pentru o vedere spectaculoasa asupra Manhattan-ului. Transfer la hotel si cazare New Jersey.

Ziua 3

Ziua 3. NEW YORK& BROOKLYN Mic dejun. Azi vom face o vizita de jumatate de zi in Brooklyn, al doilea district al New York-ului ca suprafata si primul ca numar de locuitori. Oras de sine statator pana in 1898, cand este anexat la New York. Datorita industriei infloritoare si a pitorescului asezarii, a fost preferat de emigranti (peste 90 de grupuri etnice: evrei, irlandezi, latino-americani, polonezi, rusi, italieni, asiatici). Vom admira zona Dumbo, Wiliamsburg si Brooklyn Hights, o incursiune prin care vom experimenta noi culturi, obiceiuri si gastronomii. Timp liber pentru continuarea explorarii orasului pe cont propriu in zona Times Square. Recomandam un zbor de agrement cu elicopterul, prilej de a admira panorama extraordinara care se deschide deasupra Manhattan-ului sau puteti face cumparaturi. Transfer la acelasi hotel si cazare.

Ziua 4

Ziua 4. NEW YORK - STATUIA LIBERTATII & ELLIS ISLAND Mic dejun. Prima parte a zilei o dedicam vizitarii Central Park, infiintat la sugestia lui William Cullen Bryant in 1884, parcul are 4 km lungime si 800 m latime, nu este cel mai intins parc al orasului, dar cel mai vizitat (cca.7 milioane de persoane anual); continuam apoi cu Metropolitan Museum of Art, unul dintre cele 5 mari muzee ale lumii alaturi de Ermitaj, Luvru, British Museum si Prado. Dupa amiaza libera. Optional, puteti alege si o croaziera pentru a admiraStatuia Libertatii urmata de Ellis Island, unde vom vizita Muzeul American al Imigrarii, inaugurat in 1990, dupa laborioase lucrari de renovare. Expozitia prezinta aspecte din viata si obiceiurile celor peste 40 de nationalitati care au emigrat in America, incepand cu sec.16, documente de epoca, o mare diversitate de obiecte personale lasate de cei veniti din toata lumea. Seara transfer la acelasi hotel si cazare.

Ziua 5

Ziua 5. NEW YORK – NEWPORT – CAMBRIDGE - BOSTON Mic dejun. Continuam traseul spre Boston, Massachussetts cu un stop in Newport,“Orasul Caselor Albe de Vara”, localitate faimoasa pentru cladirile istorice (unul dintre cele mai vechi teatre si cea mai veche sinagoga din Statele Unite), dar mai ales pentru incantatoarele conace apartinand familiilor importante din societatea Americana. Vom vizita The Breakers (intrarea inclusa). Continuam apoi spre Boston cu o scurta oprire en route in Cambridge pentru a vizita Universitatea Harvard. Sosire in Boston si transfer la hotel. Cazare in zona Boston.

Ziua 6

Ziua 6. BOSTON – „NOUA ANGLIE” - MONTREAL Mic dejun. Tur panoramic, prilej de a admira Fanueil Hall, Quincy Marketplace, Harvard Yard, Cambridge Common, Boston Harbour etc. Timp liber (2 ore) pentru explorarea orasului pe cont propriu. Plecare spre Montreal, oras sofisticat, avangardist, cea de-a treia mare aglomeratie urbana din lume vorbitoare de limba franceza, dupa Paris si Kinshasa. Vom traversa statele New Hampshire si Vermont aflate in regiunea Noua Anglie cu scurte opriri en route. Sosire si cazare zona Montreal.

Ziua 7

Ziua 7. MONTREAL – QUEBEC Mic dejun.Vom vizita Montreal-ul istoric, cu Basilica Notre Dame, Downtown si Montreal-ul modern, cu cladiri zgarie nori, Cartierul Latin, Le Plateau, cu strazi rezidentiale si numeroase artere comerciale. Plecare spre Quebec, oras romantic, care a conservat cultura francofona si spiritul european, unul din cele mai indragite orase de pe continentul nord-american. Cina inclusa la restaurantul „Cabane a sucre”. Transfer la hotel si cazare zona Quebec.

Ziua 8

Ziua 8. QUEBEC – OTTAWA – GANANOQUE Mic dejun. Vom vizita Château Frontenac, Place d’Armes, Cap Diamant, Place Royale, pitorestile stradutele inguste cu case de piatra de pe malul raului St. Laurence. Continuam traseul spre Ottawa, capitala Canadei, situata pe malul Canalului Rideau. Oras bilingv (engleza si franceza ), un conglomerat de culturi si natiuni diferite, Ottawa cunoaste in prezent cea mai rapida dezvoltare urbana de pe continentul nord-american. Vom admira Parliament Hill, Curtea Suprema din Canada - un exemplu desavarsit al arhitecturii art-deco. Transfer in Gananoque pentru cazare.

Ziua 9

Ziua 9. GANANOQUE – CELE 1000 DE INSULE – TORONTO Mic dejun. Timp liber sau optional, croaziera pe fluviul Saint Lawrence (Laurent) pentru a admira cele 1000 insule. Legendele irochezilor spun ca doua spirite puternice, unul bun si celalalt rau, s-au luptat pentru controlul asupra marelui fluviu, iar in timpul luptei niste bolovani imensi ar fi fost aruncati in fluviu, multi cazand in stramtorile care conduceau spre Lacul Ontario. Odata cu triumful spiritului bun, asupra pamantului a cazut binecuvantarea ce a inviat padurile bogate de mesteceni galbeni, artari argintii si otetarii inaripati de deasupra blocurilor de granit imprastiate in fluviu. Astazi, acestia poarta numele de Cele 1000 de Insule. Ne indreptam apoi spre Toronto, metropola cosmopolita, cu cea mai densa populatie din Canada, capitala statului Ontario. Sosire si tur de oras pe parcursul caruia vom admira Toronto Harbour, CN Tower (exterior – intrarea se achita suplimentar), Hockey Hall of Fame, Casa Loca etc. Cazare zona Toronto.

Ziua 10

Ziua 10. TORONTO – CASCADA NIAGARA Mic dejun. Plecare spre Cascada Niagara, cu oprire in Niagara-on-the-Lake, fosta capitala a Canadei Superioare si unul dintre cele mai bine pastrate orase din America de Nord. Dupa ce ne delectam cu spectacolul grandios al cascadelor traversam frontiera in SUA, unde vom face o plimbare cu vaporasul ‘Maid of the Mist’ pana la baza cataractelor, pentru o vedere panoramica de exceptie. Optional, cina in faimosul restaurant rotitor Skylon Tower. Cazare Niagara (Canada).

Ziua 11

Ziua 11. CASCADA NIAGARA – LANCASTER Mic dejun. Plecam spre Lancaster. Sosire si vizita comunitatii Amish, o grupare religioasa crestina cu doctrina anabaptista, caracterizata mai ales prin felul de trai simplu si traditional si rezistenta pe care o opune in fata adoptarii obiceiurilor si utilitatilor moderne. In lume exista aproximativ 300.000 de persoane apartinand acestei grupari, cea mai mare parte traind in 22 localitati din SUA si Ontario, Canada. Cina o vom servi intr-un restaurant al comunitatii. Cazare in zona Lancaster.

Ziua 12

Ziua 12. LANCASTER – PHILADELPHIA - BALTIMORE - WASHINGTON D.C. Mic dejun. Continuam traseul spre Philadelphia, leaganul natiunii americane. Incepem cu un tur in centrul istoric unde vom vizita Independence Hall, locul unde a fost adoptata Declaratia de Independenta (1776) si a inceput redactarea Constitutiei Statelor Unite. De asemenea vom avea ocazia sa vedem Clopotul Libertatii, vechea Primarie, Carpenters’ Hall, Market Street, Betsy Ross House, Elfreth Alley (cea mai veche strada din Philadelphia, cu case din sec.XVIII), Christ Church, Benjamin Franklin court. Plecare spre Baltimore, locul de nastere al imnului Statelor Unite. Se viziteaza portul interior (Inner Harbour), principala atractie turistica a orasului, unde se gasesc Acvariul, Muzeul de Stiinta si sunt ancorate vase istorice (U.S.S. Constellation, Chesapeake, U.S.C.G.C. Taney, submarinul U.S.S. Torsk). Plecare spre Washington, sosire si cazare.

Ziua 13

Ziua 13. WASHINGTON D.C. Mic dejun. Ziua de astazi este consacrata cunoasterii Washington D.C., capitala Statelor Unite ale Amercii, un oras al monumentelor si memorialelor cu o istorie vie, unde vom vizita Cimitirul National Arlington (Fort strategic in timpul Razboiului Civil), Memorialul Lincoln, Pennsylvania Avenue, Casa Alba (exterior), Mall-ul Smithsonian, Memorialul Washington, Capitoliul – casa legislaturii nationale din America si simbol al orasului (exterior), Senatul, F.B.I. Building (exterior). Cazare Washington.

Ziua 14

Ziua 14. WASHINGTON D.C. – BUCURESTI Mic dejun. Timp liber dimineata. Dupa amiaza, transfer la aeroport pentru zborul transatlantic cu destinatia Amsterdam.

Ziua 15

Ziua 15. BUCURESTI Sosire in Amsterdam si zbor in conexiune spre tara. Sosire Bucuresti ora 13:15.