Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice SUA

Circuite turistice SUA

Statele Unite ale Americii (sau abreviat S.U.A), Statele Unite sau America  este numele unei republici constitutionale federale, constând din 50 de state și un district federal (Districtul Federal Columbia sau D.C.). Republica este situată ...

Citeste mai mult

Circuite turistice SUA


Statele Unite ale Americii (sau abreviat S.U.A), Statele Unite sau America  este numele unei republici constitutionale federale, constând din 50 de state și un district federal (Districtul Federal Columbia sau D.C.). Republica este situată aproape integral în continentul America de Nord, între Canada (la nord) și Mexic (la sud), respectiv Oceanul Atlantic (la est) și Oceanul Pacific (la vest). Statul Alaska este situat în extremitatea nord-vestică a Americii de Nord, între Canada la est și strâmtoarea Behring la vest. Statul Hawaii este un arhipelag din Oceanul Pacific, situat la circa 3.200 km sud-vest față de sud-vestul statului California. Țara posedă de asemenea câteva teritorii în Pacific, respectiv în Caraibe.

Clima este predominant temperată(ex. Temperat Oceanică pe țărmul Oceanului Atlantic, Temperat Continentală în centrul țării, subtropicală în Florida și California). În Alaska, clima este rece subpolară, în Nevada temperată și în Hawaii este tropicală umedă. Temperatura variază în iulie între 18 °C în Seattle și 28 °C în New Orleans, iar în ianuarie, între -10 °C la Minneapolis și 13 °C la Los Angeles. Cantitatea de precipitații variază de la peste 100 cm pe coasta de est și de Sud, la 50 cm în bazinul fluviului Mississippi și mai puțin de 25 cm în zonele muntoase din Vest. Precipitațiile sunt foarte abundente în apropierea coastei de Vest, în Washington și Oregon 80 cm în zonele joase și 100–150 cm în zonele muntoase.Coborând însă spre California, precipitațiile devin tot mai rare, ajungând la o cantitate medie de 25 cm în Los Angeles. 

 


Filtre

Denumire circuit


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 3 circuite

CANADA si SUA 2021 - Aventura nord-americana

Circuite turistice 2021

Itinerariu: SUA

Durata: 12 nopti

Plecari: 10 iunie 2021

Vezi detalii in format PDF

NEW YORK 2021 - Shopping de 8 Martie

Circuite turistice 2021

Itinerariu: SUA

Durata: 6 nopti

Plecari: 5 martie 2021

Vezi detalii in format PDF

SUA 2021 - Coasta de Vest

Circuite turistice 2021

Itinerariu: SUA

Durata: 12 nopti

Plecari: 25 mai 2021