Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Regatul Unit

Circuite turistice Regatul Unit

Anglia, este cea mai mare si mai populata tara din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Denumirea acesteia provine de la Tara Anglilor, referindu-se la angli, un trib germanic din vest, care s-a asezat in insula in secolul V. Acestia proveneau din Peninsula Iutlanda, Germania si Danemarca de azi. Numele Angliei in limba cornica este Pow Sows, in traducere Tara Saxonilor....

Citeste mai mult

Circuite turistice Regatul Unit


Anglia, este cea mai mare si mai populata tara din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Denumirea acesteia provine de la Tara Anglilor, referindu-se la angli, un trib germanic din vest, care s-a asezat in insula in secolul V. Acestia proveneau din Peninsula Iutlanda, Germania si Danemarca de azi. Numele Angliei in limba cornica este Pow Sows, in traducere Tara Saxonilor.

Capitala Angliei, Londra reprezinta o imbinare intre modern si traditional, turnurile inalte de otel strecurandu-se printre vechile case georgiene si victoriene. Cele mai frumoase locuri din Londra se afla in Orasului Vechi, Turnul Londrei si Catedrala St. Paul, fiind numai cateva.

Londra Mare acoperă o suprafață de 1579 km². Londra este port pe Tamisa, râu navigabil. Râul a avut o influență majoră în dezvoltarea orașului. Orașul a fost fondat pe malul de nord, iar până în secolul al XVIII-lea nu a existat decât un singur pod, Podul Londrei, ceea ce a făcut ca orașul să se dezvolte foarte mult la nord de râu. Câmpia Tamisei a fost un teren propice pentru expansiunea orașului, cele câteva coline (ex. Parliament Hill, Primrose Hill) nu au fost piedici semnificative.

În secolele trecute Tamisa era mult mai largă și mai puțin adâncă. Pe întinderea orașului însă a fost canalizată și îndiguită, și mulți dintre afluenții săi au fost complet canalizați și curg acum subteran. Fluxul și refluxul se fac simțite pe Tamisa. Este unul din motivele pentru care Londra este expusă inundațiilor. Pentru a proteja orașul, în anii 1970 s-a construit la Woolwich, în aval, un sistem de ecluze numit Thames Barrier.

Clima Londrei este temperată, cu veri calde dar rareori toride, și ierni blânde. Vara, temperatura depășește rareori 33 °C (recordul absolut fiind 37,9 °C, înregistrat în 2003). Iarna, căderile de zăpadă sunt rare, iar stratul de zăpadă nu depășește în general 2 cm. În ciuda reputației de oraș "ploios", Londra primește anual circa 600 mm de precipitații, adică mai puțin decât, de exemplu, Roma sau Sydney. Datorită întinderii zonei construite, Londra este adeseori un microclimat, unde temperaturile sunt cu circa 5 °C mai ridicate decât în exterior, deoarece clădirile și betonul rețin mai bine căldura.

a

Filtre

Denumire circuit


Destinatie


Au fost gasite 10 circuite

CANADA si SUA 2018 - Aventura nord-americana

Itinerariu: Toronto

Durata: 12 nopti

Plecari: 22 iunie, 13 iulie

Anglia si Scotia 2018 - Incursiune in istorie

Itinerariu: Londra

Durata: 9 nopti

Plecari: 28 august

Anglia, Irlanda, Tara Galilor, Scotia 2018 - Circuit de colectie

Itinerariu: Londra

Durata: 13 nopti

Plecari: 23 august

LONDRA 2018 - Cea mai vizitata capitala a Europei

Itinerariu: Londra

Durata: 5 nopti

Plecari: 28 mai, 23 iulie, 20 august, 3 septembrie

Anglia-Irlanda-Tara Galilor 2018 - Reteta britanica

Itinerariu: Dublin

Durata: 11 nopti

Plecari: 31 iulie

SCOTIA 2018 - Whisky, legende si castele

Itinerariu: Glasgow

Durata: 4 nopti

Plecari: 17 iunie, 22 iulie

Sejur Londra - Visul unei nopti de vara *

Itinerariu: Londra

Durata: 5 nopti

Plecari: 5 august, 19 august, 9 septembrie

Circuit Anglia-Scotia-Irlanda 12 zile, avion (2018)

Itinerariu: Londra

Durata: 11 nopti

Plecari: 6 iulie, 10 august

LONDRA -HAGA, AMSTERDAM 7 zile Avion 2018

Itinerariu: Londra

Durata: 6 nopti

Plecari: 26 iunie, 10 august

LONDRA, Windsor, Stratford, Oxford 5 zile Avion 2018

Itinerariu: Londra

Durata: 4 nopti

Plecari: 26 iunie, 10 august