Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

PORTUGALIA -MADRID 8 zile Avion 2020


Descriere

Destinatie: Portugalia

Durata: 7 nopti

Lisabona -Sintra -Cabo da Roca -Cascais -Estoril -Mafra -Obidos -Fatima -Tomar -Nazare -Batalha -Alcobaca
Coimbra -Porto -Salamanca -Madrid

Servicii incluse: - Zbor Buc.- Lisabona si Madrid -Buc., bagaj de mȃnã 10 kg inclus
- Transp. cu autocar climatizat, clasif. pentru curse internationale
- 7 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.
- Deplasari pentru vizite: Lisabona, Mafra, Fatima, Coimbra, Porto, Salamanca, Madrid
** Taxe Aeroport + transfer Aeroport-hotel-Aeroport 149 €

Servicii neincluse:
- Asiguraremedicala +storno, excursiioptionale,intrari la obiective (inclusiv pt. excursii optionale), ghizii locali
- Locuripreferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oraspentrufiecarecazareundeaceasta este solicitata (se va achita cash de catreturisti)
- Optional 30 euro /sens, BAGAJ de CALÃ 20 kg
**TaxeAeroport+ transfer Aeroport-hotel-Aerop.149€

Destinatie: Portugalia

Durata: 7 nopti

Lisabona -Sintra -Cabo da Roca -Cascais -Estoril -Mafra -Obidos -Fatima -Tomar -Nazare -Batalha -Alcobaca
Coimbra -Porto -Salamanca -Madrid

Servicii incluse: - Zbor Buc.- Lisabona si Madrid -Buc., bagaj de mȃnã 10 kg inclus
- Transp. cu autocar climatizat, clasif. pentru curse internationale
- 7 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.
- Deplasari pentru vizite: Lisabona, Mafra, Fatima, Coimbra, Porto, Salamanca, Madrid
** Taxe Aeroport + transfer Aeroport-hotel-Aeroport 149 €

Servicii neincluse:
- Asiguraremedicala +storno, excursiioptionale,intrari la obiective (inclusiv pt. excursii optionale), ghizii locali
- Locuripreferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oraspentrufiecarecazareundeaceasta este solicitata (se va achita cash de catreturisti)
- Optional 30 euro /sens, BAGAJ de CALÃ 20 kg
**TaxeAeroport+ transfer Aeroport-hotel-Aerop.149€

Itinerariu

Ziua 1. BUCURESTI -LISABONA

Intalnire cu reprezentantulagentiei la ora 13.30 in aeroportul Henri Coanda din Otopeni pt.imbarcare la zborulspreLisabona. Dupaaterizarea in capitalaPortugaliei, incepemturul panoramic cu autocarulpornind de la ParculNatiunilor, simbol al orasului modern aflat in proximitateaEstuarului Tagus. Zona a fosttransformatain sec. XX, cu ocaziaExpozitieMondiale Expo 98. Continuam cu Muzeul National al PlacilorCeramice -o bijuterie a orasului, cu o impresionantacolectieprovenind de pe teritoriulportughez, spaniol, italiansiindian (Goa), Panteonul National, aflat in Biserica Santa Egracia, PiataComertlui -construitadupacutremurul din 1755, cu arcadele sale ample, fatadelegalben pal simozaicurileincantatoare; la final admiramMănăstireaJeronimos, fărăîndoialăcelmaiprestigioslocaş de cult din Lisabona. Regele Manuel I a fostcel care a comandatconstruireasa, lucrărilefiindîncheiateîn 1502. Înprezentmănăstireaeste, alături de Turnul Belem, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Searacazare in zona Lisabona.

Ziua2. CASCAIS -ESTORIL -SINTRA -CABO DA ROCA (cca. 100 km)

Mic dejun. Pornimsadescoperim din frumuseteaorasuluiintr-un tur de orascombinat, pietonalsi autocar. Ne indreptamsprecentrulcapitaleiportugheze, vizitamCatedrala Se siBiserica Sf Anton apoicontinuam cu Manastirea Los Jeronimos, MonumentulDescoperirilorsiTurnul Belem. Timp liber pt. viziteindividuale (recomandam Oceanarium, unuldintrecelemaimari din lume) sauexcursieoptionalade jumatate de zi(20 €) la Sintrasi Cabo da Roca.UrmandcoastaAlanticului, trecemprinvestitelestatiunilitorale Cascais si Estoril, pentru a ajunge la resedintaregala de la Sintra- cunoscutapentrupalatelesicastelele sale construiteincepand cu sec. VIII- Castelo dos MourossiPalacio de Sintra, continuandpana la arhitecturaromantica de secol XIX- Palacio da Pena, datoritacarora a fostinclusa in patrimoniul UNESCO. Daca in prezent, CastelulMaurilorsi-a pastrataspectulauster, de fortareatamilitara, PalatulSintra a fostextinsmasivsidecorat in sec. XVI in timpulregelui Manuel I, prezentand un stilgotic- renascentist de tranzitie (Manuelin) si o puternicainfluentaislamica (stilul Mudejar). In schimbPalatul Pena a fostconstruit in sec. XIX dreptresedinta de vara a familiei regale portugheze, fiindsiastazifolositpentruintalniri de stat de catrePresedintesialtioficiali ai Portugaliei. Urmeaza Cabo da Roca- celmaivesticpunct al Europei, “loculunde se terminapamantulsiincepemarea”, de undeputetiobtine o diploma care saatestevizitadumneavoastraaici. Intoarcerein zonaLisabonapentrucazare.

Ziua3.LISABONA -MAFRA -OBIDOS-FATIMA - (cca. 215 km)

Mic dejun. PlecamspreMafra, unde se aflacelmai mare complex monastic al Portugaliei, comparat cu Escorialulspaniol, darmultmaigrandios. Continuam cu o plimbarepietonala in Obidos -celmai romantic sat medieval din Portugalia, oferit ca dar de nuntaReginei Isabel de Aragon, de catresotulsauregeleDinis. UrmandRuaDireita (stradaprincipala) vizitamcelemaiimportanteobiectiveturisticesidegustamspecialitatealocului – lichiorulservit in pahare de ciocolata. Searapornimspre Fatima pentrucazare.

Ziua4.FATIMA -TOMAR (cca. 235 km)

Mic dejun. Dedicamprimeleorevizitei in Fatima- unul din celemaiimportantelocuri de pelerinaj din lume, devenitcelebrudupacetreicopii cu varsteintre 7 si 11 ani aflati cu oile la pascut, au avut o serie de viziuni in 1917. AicivomvizitaSanctuarulFecioarei de la Fatima, Bazilica da Nossa Senhora de Rosario, siCapelaAparitiilor. Timp liber in Fatima sauexcursieoptionala (15 €) la Tomar, cunoscutpentruCastelulsi Man. “Convento de Christo”- obiectiv UNESCO, resedinta de odinioara a puternicilorCavaleriTemplieri. Orasul a existatinca din timpulromanilor sub numele de Sellium, iarduparecastigarearegiunii de la mauri, incepand de la 1159, a fostacordat ca fief MareluiMaestruGualdimPais cu scopul de a fi aparatimpotrivanecredinciosilor. Revenim la Fatima pentrucazare.

Ziua5.BATALHA -NAZARE-ALCOBAÇA -FATIMA (cca. 220 km)

Mic dejun. Timp liber in Fatima sauexcursieoptionala (25 €) catreperlele UNESCO: AlcobaçasiBatalha. Pentruinceputvizitam Man. Batalha (sec. XIV), avandnumeroaseturnulete, spirale, portaluri, stucaturis.a., specificegoticuluitarziusicomemoreaza o importantabataliepurtata in evulmediu de catreportugheziimpotrivaspaniolilor. Continuamexcursiaoptionalacu vechiul port pescarescNazare, astazi o importantastatiunelitorala, aflata pe malurileAtlanticului. Numeleasezarii vine de la bibliculNazaret, portulfiindbotezatdupa o statuie a SfinteiFecioareadusa din Tara Sfanta. Al treileapopas din periplul de astaziestereprezentat de Man. Alcobaça (sec. XII), intemeiata de primulregeportughez Alfonso Henriques, ceconservacelemaivechiconstructiigoticesi neo-gotice din Portugalia, siPanteonul Regal (sec. XVIII) o adevaratacapodoperaarhitectonica. Intr-un tur pietonal, insufletiti de povestea de dragoste a lui Pedro si Ines de Castro, vomdescoperifarmeculcocheteiasezarisivomdegustadelicioaselebauturi locale. Seara, intoarcere la acelasi hotel din Fatima pentrucazare.

Ziua6.FATIMA -COIMBRA -PORTO (cca. 235 km)

Mic dejun. Pornimspre Coimbra- fostacapitala a Portugaliei, undevizitamUniversitatea (sec.XIII), una dintrecelemaivechi din Europa, Catedrala (sec. XII) ceamaivechecatedrala a Portugalieisisingura care pastreaza intact stilulromanic original, Palatul Sub-Ripas, PiataRepublicii, Universitatea, BibliotecaJoanina, NouaCatedralasicartierulBaixa, unde ne bucura de atmosferatipicportugheza. Continuamdeplasareasprenordultarii, pentruvizitaorasului Porto, al 2-lea mare oras al tarii, situat in Delta rauluiDuoro, undeadmiram: Ribeira- faimoasapiata din centrulistoric (monument UNESCO), impunatoareaCatedrala (sec. XII), Biserica Sao Francisco, Jardim de Moro siPodul D. Luis (emblemaorasului). Optional (25 euro) croazierasidegustari de vinuri. Cazare la Porto.

Ziua7.PORTO -SALAMANCA -MADRID (cca. 235 km)

Mic dejun. AstaziparasimPortugalia, iarprimulpopasilvom face intr-un superborasespaniol -Salamanca, undevizitam una din primeleuniversitati din lume, infiintata in anul 1134 sicentrulistoric, inclus in patrimoniul UNESCO.VomadmiraMuzeulOrasului, CladireaPrimariei, CatedralaVeche, ridicataincepand cu anul 1140siCatedralaNoua. Aceasta a fostproiectata de arhitectii Anton de Egassi Alonso Rodrigues, constructiaprelungindu-se pe o perioada de peste 200 de ani, intre1513-1733.Incheiem cu Casa Las Conchas-ridicata la ordinullui Don Rodrigo Maldonado da Talavera, Cavaler al Ordinului Sf. Iacob, Manastirea San EstebansiTurnulClavero. Pornimspre Madrid, pentru ovizitapanoramica a capitaleiSpaniei-Torres si Plaza Colon, Palacio de Justicia, Biblioteca Nacional, Plaza de Cibeles, Puerta del Sol, Plaza Mayor, Plaza Independencia, celebrulBulevard Gran Via, Plaza de Espana. Cazarein zona Madrid.

Ziua8. MADRID -BUCURESTI

Mic dejun. Se elibereazacamerele, apoivizitamPalatul Regal, resedintaoficiala a regilorSpaniei, unuldintrecelemaifrumoase palate din Europa, darsiunuldintrecelemaimari, cu peste 3400 de incaperi. Langapalat se aflaCatedralaAlmudena -sfintita in 1993 de Papa Ioan al II lea, cu dimensiuniimpresionante, 104 metrilungimesi 76 latime, Domul central are un diametru de 20 de metri. In Catedrala s-a oficiat in 2004 cununiareligioasa a regelui Felipe al VI-lea cu Letizia Ortiz Rocasolano. Continuamturulpietonal cu Teatrul regal, Manastireacalugarilordesculti, Puerta del Sol siajungem pe ceamaiimportantaarteracomerciala -Grand Via, unde ne bucuram de timp liber si ne delectam cu o sesiune de cumparaturi. Seara transfer catreaeroport, pentruzborulcatreBucuresti.

Ziua 1. BUCURESTI -LISABONA

Intalnire cu reprezentantulagentiei la ora 13.30 in aeroportul Henri Coanda din Otopeni pt.imbarcare la zborulspreLisabona. Dupaaterizarea in capitalaPortugaliei, incepemturul panoramic cu autocarulpornind de la ParculNatiunilor, simbol al orasului modern aflat in proximitateaEstuarului Tagus. Zona a fosttransformatain sec. XX, cu ocaziaExpozitieMondiale Expo 98. Continuam cu Muzeul National al PlacilorCeramice -o bijuterie a orasului, cu o impresionantacolectieprovenind de pe teritoriulportughez, spaniol, italiansiindian (Goa), Panteonul National, aflat in Biserica Santa Egracia, PiataComertlui -construitadupacutremurul din 1755, cu arcadele sale ample, fatadelegalben pal simozaicurileincantatoare; la final admiramMănăstireaJeronimos, fărăîndoialăcelmaiprestigioslocaş de cult din Lisabona. Regele Manuel I a fostcel care a comandatconstruireasa, lucrărilefiindîncheiateîn 1502. Înprezentmănăstireaeste, alături de Turnul Belem, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Searacazare in zona Lisabona.

Ziua2. CASCAIS -ESTORIL -SINTRA -CABO DA ROCA (cca. 100 km)

Mic dejun. Pornimsadescoperim din frumuseteaorasuluiintr-un tur de orascombinat, pietonalsi autocar. Ne indreptamsprecentrulcapitaleiportugheze, vizitamCatedrala Se siBiserica Sf Anton apoicontinuam cu Manastirea Los Jeronimos, MonumentulDescoperirilorsiTurnul Belem. Timp liber pt. viziteindividuale (recomandam Oceanarium, unuldintrecelemaimari din lume) sauexcursieoptionalade jumatate de zi(20 €) la Sintrasi Cabo da Roca.UrmandcoastaAlanticului, trecemprinvestitelestatiunilitorale Cascais si Estoril, pentru a ajunge la resedintaregala de la Sintra- cunoscutapentrupalatelesicastelele sale construiteincepand cu sec. VIII- Castelo dos MourossiPalacio de Sintra, continuandpana la arhitecturaromantica de secol XIX- Palacio da Pena, datoritacarora a fostinclusa in patrimoniul UNESCO. Daca in prezent, CastelulMaurilorsi-a pastrataspectulauster, de fortareatamilitara, PalatulSintra a fostextinsmasivsidecorat in sec. XVI in timpulregelui Manuel I, prezentand un stilgotic- renascentist de tranzitie (Manuelin) si o puternicainfluentaislamica (stilul Mudejar). In schimbPalatul Pena a fostconstruit in sec. XIX dreptresedinta de vara a familiei regale portugheze, fiindsiastazifolositpentruintalniri de stat de catrePresedintesialtioficiali ai Portugaliei. Urmeaza Cabo da Roca- celmaivesticpunct al Europei, “loculunde se terminapamantulsiincepemarea”, de undeputetiobtine o diploma care saatestevizitadumneavoastraaici. Intoarcerein zonaLisabonapentrucazare.

Ziua3.LISABONA -MAFRA -OBIDOS-FATIMA - (cca. 215 km)

Mic dejun. PlecamspreMafra, unde se aflacelmai mare complex monastic al Portugaliei, comparat cu Escorialulspaniol, darmultmaigrandios. Continuam cu o plimbarepietonala in Obidos -celmai romantic sat medieval din Portugalia, oferit ca dar de nuntaReginei Isabel de Aragon, de catresotulsauregeleDinis. UrmandRuaDireita (stradaprincipala) vizitamcelemaiimportanteobiectiveturisticesidegustamspecialitatealocului – lichiorulservit in pahare de ciocolata. Searapornimspre Fatima pentrucazare.

Ziua4.FATIMA -TOMAR (cca. 235 km)

Mic dejun. Dedicamprimeleorevizitei in Fatima- unul din celemaiimportantelocuri de pelerinaj din lume, devenitcelebrudupacetreicopii cu varsteintre 7 si 11 ani aflati cu oile la pascut, au avut o serie de viziuni in 1917. AicivomvizitaSanctuarulFecioarei de la Fatima, Bazilica da Nossa Senhora de Rosario, siCapelaAparitiilor. Timp liber in Fatima sauexcursieoptionala (15 €) la Tomar, cunoscutpentruCastelulsi Man. “Convento de Christo”- obiectiv UNESCO, resedinta de odinioara a puternicilorCavaleriTemplieri. Orasul a existatinca din timpulromanilor sub numele de Sellium, iarduparecastigarearegiunii de la mauri, incepand de la 1159, a fostacordat ca fief MareluiMaestruGualdimPais cu scopul de a fi aparatimpotrivanecredinciosilor. Revenim la Fatima pentrucazare.

Ziua5.BATALHA -NAZARE-ALCOBAÇA -FATIMA (cca. 220 km)

Mic dejun. Timp liber in Fatima sauexcursieoptionala (25 €) catreperlele UNESCO: AlcobaçasiBatalha. Pentruinceputvizitam Man. Batalha (sec. XIV), avandnumeroaseturnulete, spirale, portaluri, stucaturis.a., specificegoticuluitarziusicomemoreaza o importantabataliepurtata in evulmediu de catreportugheziimpotrivaspaniolilor. Continuamexcursiaoptionalacu vechiul port pescarescNazare, astazi o importantastatiunelitorala, aflata pe malurileAtlanticului. Numeleasezarii vine de la bibliculNazaret, portulfiindbotezatdupa o statuie a SfinteiFecioareadusa din Tara Sfanta. Al treileapopas din periplul de astaziestereprezentat de Man. Alcobaça (sec. XII), intemeiata de primulregeportughez Alfonso Henriques, ceconservacelemaivechiconstructiigoticesi neo-gotice din Portugalia, siPanteonul Regal (sec. XVIII) o adevaratacapodoperaarhitectonica. Intr-un tur pietonal, insufletiti de povestea de dragoste a lui Pedro si Ines de Castro, vomdescoperifarmeculcocheteiasezarisivomdegustadelicioaselebauturi locale. Seara, intoarcere la acelasi hotel din Fatima pentrucazare.

Ziua6.FATIMA -COIMBRA -PORTO (cca. 235 km)

Mic dejun. Pornimspre Coimbra- fostacapitala a Portugaliei, undevizitamUniversitatea (sec.XIII), una dintrecelemaivechi din Europa, Catedrala (sec. XII) ceamaivechecatedrala a Portugalieisisingura care pastreaza intact stilulromanic original, Palatul Sub-Ripas, PiataRepublicii, Universitatea, BibliotecaJoanina, NouaCatedralasicartierulBaixa, unde ne bucura de atmosferatipicportugheza. Continuamdeplasareasprenordultarii, pentruvizitaorasului Porto, al 2-lea mare oras al tarii, situat in Delta rauluiDuoro, undeadmiram: Ribeira- faimoasapiata din centrulistoric (monument UNESCO), impunatoareaCatedrala (sec. XII), Biserica Sao Francisco, Jardim de Moro siPodul D. Luis (emblemaorasului). Optional (25 euro) croazierasidegustari de vinuri. Cazare la Porto.

Ziua7.PORTO -SALAMANCA -MADRID (cca. 235 km)

Mic dejun. AstaziparasimPortugalia, iarprimulpopasilvom face intr-un superborasespaniol -Salamanca, undevizitam una din primeleuniversitati din lume, infiintata in anul 1134 sicentrulistoric, inclus in patrimoniul UNESCO.VomadmiraMuzeulOrasului, CladireaPrimariei, CatedralaVeche, ridicataincepand cu anul 1140siCatedralaNoua. Aceasta a fostproiectata de arhitectii Anton de Egassi Alonso Rodrigues, constructiaprelungindu-se pe o perioada de peste 200 de ani, intre1513-1733.Incheiem cu Casa Las Conchas-ridicata la ordinullui Don Rodrigo Maldonado da Talavera, Cavaler al Ordinului Sf. Iacob, Manastirea San EstebansiTurnulClavero. Pornimspre Madrid, pentru ovizitapanoramica a capitaleiSpaniei-Torres si Plaza Colon, Palacio de Justicia, Biblioteca Nacional, Plaza de Cibeles, Puerta del Sol, Plaza Mayor, Plaza Independencia, celebrulBulevard Gran Via, Plaza de Espana. Cazarein zona Madrid.

Ziua8. MADRID -BUCURESTI

Mic dejun. Se elibereazacamerele, apoivizitamPalatul Regal, resedintaoficiala a regilorSpaniei, unuldintrecelemaifrumoase palate din Europa, darsiunuldintrecelemaimari, cu peste 3400 de incaperi. Langapalat se aflaCatedralaAlmudena -sfintita in 1993 de Papa Ioan al II lea, cu dimensiuniimpresionante, 104 metrilungimesi 76 latime, Domul central are un diametru de 20 de metri. In Catedrala s-a oficiat in 2004 cununiareligioasa a regelui Felipe al VI-lea cu Letizia Ortiz Rocasolano. Continuamturulpietonal cu Teatrul regal, Manastireacalugarilordesculti, Puerta del Sol siajungem pe ceamaiimportantaarteracomerciala -Grand Via, unde ne bucuram de timp liber si ne delectam cu o sesiune de cumparaturi. Seara transfer catreaeroport, pentruzborulcatreBucuresti.