Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

PORTUGALIA -Andaluzia 8 zile Avion 2020


Descriere

Destinatie: Portugalia

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

Lisabona -Sintra -Cabo da Roca -Evora -Sevilla -Gibraltar -Granada -Costa del Sol -Cordoba -Toledo -El Escorial -Vale de los Caidos -Segovia -Madrid
Servicii incluse: - Zbor Buc.- Lisabona si Madrid -Buc., bagaj de mȃnã 10 kg inclus
- Transp. cu autocar climatizat, clasif. pentru curse internationale
- 7 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din seara primei zile pana in dimineata zilei a 8-a din program, in rest asistenta turistica.
- Deplasari pentru vizite la: Lisabona, Evora, Sevilla, Costa del Sol, Granada, Cordoba, Toledo, Madrid
** Taxe Aeroport + transfer Aeroport-hotel-Aeroport 149 €
Servicii neincluse:

Destinatie: Portugalia

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

Lisabona -Sintra -Cabo da Roca -Evora -Sevilla -Gibraltar -Granada -Costa del Sol -Cordoba -Toledo -El Escorial -Vale de los Caidos -Segovia -Madrid
Servicii incluse: - Zbor Buc.- Lisabona si Madrid -Buc., bagaj de mȃnã 10 kg inclus
- Transp. cu autocar climatizat, clasif. pentru curse internationale
- 7 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din seara primei zile pana in dimineata zilei a 8-a din program, in rest asistenta turistica.
- Deplasari pentru vizite la: Lisabona, Evora, Sevilla, Costa del Sol, Granada, Cordoba, Toledo, Madrid
** Taxe Aeroport + transfer Aeroport-hotel-Aeroport 149 €
Servicii neincluse:

Itinerariu

Ziua 1. BUCURESTI -LISABONA

Intalnire cu reprezentantulagentieila 05.00 in aeroportul Henri Coandadin Otopeni pt. imbarcare la zborulspreLisabona.Transfer la hoteluldinzonaLisabona.Vetidepozitabagajele in camera de bagaje de la receptie. Dupapranzvetiprelua camera in hotel.Timp liber pentruviziteindividualesi shopping in Lisabonapanaseara, candare loc intalnirea cu ghidulsigrupulsositcu autocaruldin Romania.

Ziua2. LISABONA -SINTRA -CABO DA ROCA

Mic dejun. Utilizandtransportul public, descoperimLisabona- capitalaPortugaliei, cu edificii in stil art-nouveau, pietepavate cu mozaicuri, straduteimpanzite de cafenelesi magazine simonumenteinteresante: ManastireaJeronymus, simbol al epocii de cuceririgeografice ale Portugaliei, cu mormantullui Vasco da Gama siTurnul Belem (sec. XVI). Ne deplasamapoisprePiataComertului, incadrata de frumoase arcade sidominata de statuiaecvestra a regelui Jose I sicartierulBaixa cu reteauasa de strazi de sec XVIII. Dupaamizatimp liber pentruviziteindividuale in Lisabona (recomandam Oceanarium, unuldintrecelemaimari din lume) sauexcursieoptionala(20 €) la Sintrasi Cabo da Roca. Incepemvizita in Sintra- cunoscutapentrupalatelesicastelele sale construiteincepand cu sec. VIII- Castelo dos Mouros si Palacio de Sintra, continuandpana la arhitecturaromantica de secol XIX- Palacio da Pena, datoritacarora a fostinclusa in patrimoniul UNESCO. Daca in prezent, CastelulMaurilorsi-a pastrataspectulauster, de fortareatamilitara, PalatulSintra a fostextinsmasivsidecorat in sec. XVI in timpulregelui Manuel I, prezentand un stilgotic- renascentist de tranzitie (Manuelin) si o puternicainfluentaislamica (stilul Mudejar). In schimbPalatul Pena a fostconstruit in sec. XIX dreptresedinta de vara a familiei regale portugheze, fiindsiastazifolositpentruintalniri de stat de catrePresedintesialtioficiali ai Portugaliei. Urmeaza Cabo da Roca- celmaivesticpunct al Europei, “loculunde se terminapamantulsiincepemarea”, de undeputetiobtine o diploma care saatestevizitadumneavoastraaici. Intoarcerein zonaLisabonapentrucazare.

Ziua3.LISABONA -EVORA -SEVILLA -ALGECIRAS (cca. 595 Km)

Mic dejun. Deplasarespre Evora- orasel medieval din patrimoniul UNESCO, adevaratmuzeu in aer liber, undevizitam: TemplulDianei- construit in sec. I in celmaiinaltpunct din oraș, celmai mare si bine conservattemplu roman din Peninsula Iberica, din care s-au pastrat 12 coloanecorinticesiCatedrala da Sé (sec. XII) in stilromanic, modificata ulterior in stilulgotic, exempluexcelent de catedralafortificata, unde se pastreaza o sculptura a MaiciiDomnuluiinsarcinata. UrmeazaTermeleromane (sec. II) descoperite sub cladireaPrimarieisiapeductul- care aduceaapa de la 9 km, consideratcelmaimariproiect de inginerie din Peninsula Iberica, ceatingepana la 25 m inaltime in afarazidurilororasului, iar in interiorulzidurilor, pe sub arcadeleapeductului au fostconstruite case și magazine, facandu-l sa para parteintegranta a orașului. Incheiemturul la Capelaoaselor, cu atmosferasasumbra, ce a fostconstruita din necesitate in sec. XVI, candcimitireleerausupraaglomeratesioasele au fostasezaterespectuos in ciment, (existandcca 5.000 de oase “turnate” in pereti de la tavanpana la podea), in capela care e parte a Bisericii San Francisco, construita in stilgotic, intre sec. XV, cand a inlocuitvecheabisericaromanica de sec. XIII.ParasindPortugalia, pornimspre Sevilla- capitalaAndaluzieisi al 4-lea mare oras al Spaniei. PrincipalaatractieesteCatedrala (sec. XV)- ceamai mare constructiegoticasi a 3-a biserica din lume ca marime. AdmiramapoiMinaretaGiralda (sec XII) sistrabatemBario Santa Cruz (fostulcartierevreiesc) spreReal Alcázar (sec. XIV), dezvoltat pe o vechefortificatiemaura de sec. X, care a fostresedintaregilorspaniolitimp de 700 de ani. ArhitecturaPalatuluisi a gradinilor, reflectacele2perioademajore (maurasicrestina) in care s-a construitsidezvoltat, oferind o imbinaremagnifică de arhitecturămudéjarsirenascentista. Seara, cazarein zonaAlgeciras.

Ziua4.ALGECIRAS -GIBRALTAR -COSTA DEL SOL -GRANADA (cca. 275 km)

Mic dejun. Dimineatatimp liber la hotel, sau optional (20 €) excursie la Gibraltar- coloniebritanica, cedominastramtoarea care desparte Europa de Africa si face legaturaintreMediteranasiOceanul Atlantic. Celemaihazliimomente ale excursieivor fi cele de pe Upper Rock undevomurca (contra cost) cu microbuzele locale sivomintalnicolonia de macaci, iarpentrupasionatii de shopping Gibraltaruleste un adevaratparadis al preturilor tax-free. Intoarcere la hotel in Algeciras pentrupreluareabagajelor. Pornimspre Costa del Sol- una din celemaipopularedestinatiituristice din lume, admirand Torremolinos si Marbella- ceamaiselectasiceamai mare statiune din Spania. Continuamdeplasareaspre Granada pentru a parcurgepietonaltraseulspreCatedralasiCapelaRegala (sec. XVI) o combinatie de goticsirenascentist, locul de inmormantare a regilorcatolici. Vizitareacomplexului Alhambra esteoptionala (15 €/ pers., faraPalatulNazrid, se incaseaza din agentie la inscriere). AiciadmiramvecheafortareatamilitaraAlcazaba, palatul de varaGeneralife, Palatulrenascentist al lui Carol al V-lea sigradinaparadisiacaaflataintreacestea (esteinclusbiletul de intrare). Cazare la Granada.

Ziua5.GRANADA -CORDOBA -TOLEDO -MADRID (cca. 545 km)

Mic dejun. Ne indreptamspre Cordoba- “Perla Andaluziei”, oras cu mariconotatiiculturalesireligioase, al caruicentruistoriccuprinde o retea de straziinguste, alei, pietesicurti cu arhitecturaspecificatimpurilormedievale. Incepem cu Mezquita-Catedral, “bijuteriaCordobei” una din celemaimari din lume (173m/ 137m), singuramoscheeramasa din timpuldominatieimaure, ceimpresioneazaprinnumeroasecoloane (cca.850) din onix, porfirsimarmura, formand un motivrepetitiv de aleice se intersecteazaasemneaunuicoridor de oglinzi, in miljoculcaruia se afla Bis. Sf. Fecioare (sec. XVI) in stilrenascentist-baroc. In apropiereadmiramPodul Roman (sec. I), Alcazar (sec.XIV) resedinta “regilorcatolici” Isabela si Ferdinand in timpulcampanieiimpotrivamaurilor din Andaluzia. Strabatemstraduteleintortocheate din Juderia (vechiulcartierevreiesc) pana la Plaza del Porto- loculunde Cervantes a scris o parte din faimoasa carte “Don Quijote de la Mancha”. Continuamspre Toledo, vecheacapitala a Spaniei, adevaratmuzeu in aer liber, cepastreazainfluentelecelor 3 civilizatii (crestina, evreiascasimaura) ce au coexistatsi au adus un plus de valoareculturii locale. Descoperim un orasfascinant care conservazidurilemedievale, Podul San Martin, BisericaRegilor (construita de “regiicatolici” Izabela I si Ferdinand II), cartierulevreiesc (datand din sec. XII), vecheaPrimarie,PalatulArhiepiscopalsiCatedrala San Ildefonso (sec. XIII)- cu adevaratmonumentala, care impresioneazaprinarhitecturasagoticasiprinaltarele sale barocesiPiataZocodover- vecheapiata araba, situatafoarteaproape de Castelul Alcazar- vecheafortareata (aziBibliotecasiMuzeulArmatei).Seara, cazarein zonaMadrid.

Ziua6.MADRID -EL ESCORIAL -VALE DE LOS CAIDOS -SEGOVIA

Mic dejun. Pornimspre Madrid, pt. un tur de oras cu autocarul: Stadionul Santiago Bernabéu al echipei de fotbal Real Madrid, Piata Colon cu monumentuldedicatluiChristoforColumb, PiatasiFantanaCibele- care poartanumelezeiteiromane a naturiisifertilitatii. Continuamspre Gran Via- celmaifrumosbulevard al Madridului, descrisadeseadrept o expozitiearhitectonica in aer liber, PiataSpania cu monumentullui Miguel de Cervantes, marelescriitorspaniol. Timp liber in Madrid, sauexcursieoptionala (39 €) la El Escorial -Vale de los caidossi Segovia. El Escorial, un complex arhitectonicsomptuos, aavuttriplafunctie: palat, manastiresi mausoleum, fiindconstruit de Filip II -unul din ceimaiputernicisiinfluentiregi ai Spaniei. Ansamblul pare o imensafortareata cu aer sever, ceadaposteste Bis. Sf. Laurentiu, Biblioteca, Sala Bataliilor, Apart. regale (surprizator de austere), Gradini, Relicvariile, Panteonul Regal aflat sub capela (cu mormintelemajoritatiiregilorspanioli) siGalerii de Arta cu lucrariapartinandscolilorspaniole, italiene, lombarde, s.a din sec. XV-XVII. La doarcativakilometridistanta, ne vaimpresionagiganticacruce de 150 m inaltime a mausoleuluicomandat de dictatorul Franco, pentruaadapostieroiirazboiului civil, indifferent de ceparte au luptat. Dupaamiaza, incheiemexcursiaoptionala in Segovia, oras al caruicentruesteinscris in Patrimoniul UNESCO, avand 3 atractiimajore: apeductul roman, inca functional desi a fostconstruit cu cca. 2000 de ani in urmafara a fi utilizatnici un mortar siavand o inaltime a arcadelor de pana la 29 de metri; Alcazarul, palatal regal mentionatinca din sec. XII, martor al uneizbuciumateistorii a regatuluiCastiliei, cu o impresionantaarhitecturaceimbinastilurileromanic, goticsi Mudejar siCatedrala, o adevaratacapodopera, ultima construita in stilgotic in Spania. Intoarcere in zona Madrid pentrucazare.

Ziua7.MADRID -MUZEUL PRADO

Mic dejun. Ne deplasam cu transportul public sipietonalpentru a exploraMadridul: Palatul Regal- unul din celemaimari palate regale cu interioareremarcabile, cepastreazaimportantecolectii de pictura, mobilier, ceasuri, argintarie, s.a., CatedralaAlmudena, inchinataprotectoareispirituale a orasului, Calle Mayor- principalastrada din timpulhabsburgilor, Plaza Mayor construita in sec. XVII de regele Filip III, Puerta del Sol- km zero al orasului, construita in sec al XVI-lea de regele Carlos I, iar la cativapasisimbolulorasului: ursulmancanddintr-un copac. Timp liber in Madrid, recomandamvizitafaimosuluiMuzeu Prado. Cazarein acelasi hotel din zonaMadrid.

Ziua8. MADRID -BUCURESTI

Mic dejun. Se elibereazacamerelesi se depoziteazabagajele in camera de bagaje de la Receptiahotelului. Timp liber pentruviziteindividualesi shopping in Madrid. Seara, imbarcare in microbuzul (sau midi autocarul) de transfer catreaeroport, pentruzborulspre Romania.

Ziua 1. BUCURESTI -LISABONA

Intalnire cu reprezentantulagentieila 05.00 in aeroportul Henri Coandadin Otopeni pt. imbarcare la zborulspreLisabona.Transfer la hoteluldinzonaLisabona.Vetidepozitabagajele in camera de bagaje de la receptie. Dupapranzvetiprelua camera in hotel.Timp liber pentruviziteindividualesi shopping in Lisabonapanaseara, candare loc intalnirea cu ghidulsigrupulsositcu autocaruldin Romania.

Ziua2. LISABONA -SINTRA -CABO DA ROCA

Mic dejun. Utilizandtransportul public, descoperimLisabona- capitalaPortugaliei, cu edificii in stil art-nouveau, pietepavate cu mozaicuri, straduteimpanzite de cafenelesi magazine simonumenteinteresante: ManastireaJeronymus, simbol al epocii de cuceririgeografice ale Portugaliei, cu mormantullui Vasco da Gama siTurnul Belem (sec. XVI). Ne deplasamapoisprePiataComertului, incadrata de frumoase arcade sidominata de statuiaecvestra a regelui Jose I sicartierulBaixa cu reteauasa de strazi de sec XVIII. Dupaamizatimp liber pentruviziteindividuale in Lisabona (recomandam Oceanarium, unuldintrecelemaimari din lume) sauexcursieoptionala(20 €) la Sintrasi Cabo da Roca. Incepemvizita in Sintra- cunoscutapentrupalatelesicastelele sale construiteincepand cu sec. VIII- Castelo dos Mouros si Palacio de Sintra, continuandpana la arhitecturaromantica de secol XIX- Palacio da Pena, datoritacarora a fostinclusa in patrimoniul UNESCO. Daca in prezent, CastelulMaurilorsi-a pastrataspectulauster, de fortareatamilitara, PalatulSintra a fostextinsmasivsidecorat in sec. XVI in timpulregelui Manuel I, prezentand un stilgotic- renascentist de tranzitie (Manuelin) si o puternicainfluentaislamica (stilul Mudejar). In schimbPalatul Pena a fostconstruit in sec. XIX dreptresedinta de vara a familiei regale portugheze, fiindsiastazifolositpentruintalniri de stat de catrePresedintesialtioficiali ai Portugaliei. Urmeaza Cabo da Roca- celmaivesticpunct al Europei, “loculunde se terminapamantulsiincepemarea”, de undeputetiobtine o diploma care saatestevizitadumneavoastraaici. Intoarcerein zonaLisabonapentrucazare.

Ziua3.LISABONA -EVORA -SEVILLA -ALGECIRAS (cca. 595 Km)

Mic dejun. Deplasarespre Evora- orasel medieval din patrimoniul UNESCO, adevaratmuzeu in aer liber, undevizitam: TemplulDianei- construit in sec. I in celmaiinaltpunct din oraș, celmai mare si bine conservattemplu roman din Peninsula Iberica, din care s-au pastrat 12 coloanecorinticesiCatedrala da Sé (sec. XII) in stilromanic, modificata ulterior in stilulgotic, exempluexcelent de catedralafortificata, unde se pastreaza o sculptura a MaiciiDomnuluiinsarcinata. UrmeazaTermeleromane (sec. II) descoperite sub cladireaPrimarieisiapeductul- care aduceaapa de la 9 km, consideratcelmaimariproiect de inginerie din Peninsula Iberica, ceatingepana la 25 m inaltime in afarazidurilororasului, iar in interiorulzidurilor, pe sub arcadeleapeductului au fostconstruite case și magazine, facandu-l sa para parteintegranta a orașului. Incheiemturul la Capelaoaselor, cu atmosferasasumbra, ce a fostconstruita din necesitate in sec. XVI, candcimitireleerausupraaglomeratesioasele au fostasezaterespectuos in ciment, (existandcca 5.000 de oase “turnate” in pereti de la tavanpana la podea), in capela care e parte a Bisericii San Francisco, construita in stilgotic, intre sec. XV, cand a inlocuitvecheabisericaromanica de sec. XIII.ParasindPortugalia, pornimspre Sevilla- capitalaAndaluzieisi al 4-lea mare oras al Spaniei. PrincipalaatractieesteCatedrala (sec. XV)- ceamai mare constructiegoticasi a 3-a biserica din lume ca marime. AdmiramapoiMinaretaGiralda (sec XII) sistrabatemBario Santa Cruz (fostulcartierevreiesc) spreReal Alcázar (sec. XIV), dezvoltat pe o vechefortificatiemaura de sec. X, care a fostresedintaregilorspaniolitimp de 700 de ani. ArhitecturaPalatuluisi a gradinilor, reflectacele2perioademajore (maurasicrestina) in care s-a construitsidezvoltat, oferind o imbinaremagnifică de arhitecturămudéjarsirenascentista. Seara, cazarein zonaAlgeciras.

Ziua4.ALGECIRAS -GIBRALTAR -COSTA DEL SOL -GRANADA (cca. 275 km)

Mic dejun. Dimineatatimp liber la hotel, sau optional (20 €) excursie la Gibraltar- coloniebritanica, cedominastramtoarea care desparte Europa de Africa si face legaturaintreMediteranasiOceanul Atlantic. Celemaihazliimomente ale excursieivor fi cele de pe Upper Rock undevomurca (contra cost) cu microbuzele locale sivomintalnicolonia de macaci, iarpentrupasionatii de shopping Gibraltaruleste un adevaratparadis al preturilor tax-free. Intoarcere la hotel in Algeciras pentrupreluareabagajelor. Pornimspre Costa del Sol- una din celemaipopularedestinatiituristice din lume, admirand Torremolinos si Marbella- ceamaiselectasiceamai mare statiune din Spania. Continuamdeplasareaspre Granada pentru a parcurgepietonaltraseulspreCatedralasiCapelaRegala (sec. XVI) o combinatie de goticsirenascentist, locul de inmormantare a regilorcatolici. Vizitareacomplexului Alhambra esteoptionala (15 €/ pers., faraPalatulNazrid, se incaseaza din agentie la inscriere). AiciadmiramvecheafortareatamilitaraAlcazaba, palatul de varaGeneralife, Palatulrenascentist al lui Carol al V-lea sigradinaparadisiacaaflataintreacestea (esteinclusbiletul de intrare). Cazare la Granada.

Ziua5.GRANADA -CORDOBA -TOLEDO -MADRID (cca. 545 km)

Mic dejun. Ne indreptamspre Cordoba- “Perla Andaluziei”, oras cu mariconotatiiculturalesireligioase, al caruicentruistoriccuprinde o retea de straziinguste, alei, pietesicurti cu arhitecturaspecificatimpurilormedievale. Incepem cu Mezquita-Catedral, “bijuteriaCordobei” una din celemaimari din lume (173m/ 137m), singuramoscheeramasa din timpuldominatieimaure, ceimpresioneazaprinnumeroasecoloane (cca.850) din onix, porfirsimarmura, formand un motivrepetitiv de aleice se intersecteazaasemneaunuicoridor de oglinzi, in miljoculcaruia se afla Bis. Sf. Fecioare (sec. XVI) in stilrenascentist-baroc. In apropiereadmiramPodul Roman (sec. I), Alcazar (sec.XIV) resedinta “regilorcatolici” Isabela si Ferdinand in timpulcampanieiimpotrivamaurilor din Andaluzia. Strabatemstraduteleintortocheate din Juderia (vechiulcartierevreiesc) pana la Plaza del Porto- loculunde Cervantes a scris o parte din faimoasa carte “Don Quijote de la Mancha”. Continuamspre Toledo, vecheacapitala a Spaniei, adevaratmuzeu in aer liber, cepastreazainfluentelecelor 3 civilizatii (crestina, evreiascasimaura) ce au coexistatsi au adus un plus de valoareculturii locale. Descoperim un orasfascinant care conservazidurilemedievale, Podul San Martin, BisericaRegilor (construita de “regiicatolici” Izabela I si Ferdinand II), cartierulevreiesc (datand din sec. XII), vecheaPrimarie,PalatulArhiepiscopalsiCatedrala San Ildefonso (sec. XIII)- cu adevaratmonumentala, care impresioneazaprinarhitecturasagoticasiprinaltarele sale barocesiPiataZocodover- vecheapiata araba, situatafoarteaproape de Castelul Alcazar- vecheafortareata (aziBibliotecasiMuzeulArmatei).Seara, cazarein zonaMadrid.

Ziua6.MADRID -EL ESCORIAL -VALE DE LOS CAIDOS -SEGOVIA

Mic dejun. Pornimspre Madrid, pt. un tur de oras cu autocarul: Stadionul Santiago Bernabéu al echipei de fotbal Real Madrid, Piata Colon cu monumentuldedicatluiChristoforColumb, PiatasiFantanaCibele- care poartanumelezeiteiromane a naturiisifertilitatii. Continuamspre Gran Via- celmaifrumosbulevard al Madridului, descrisadeseadrept o expozitiearhitectonica in aer liber, PiataSpania cu monumentullui Miguel de Cervantes, marelescriitorspaniol. Timp liber in Madrid, sauexcursieoptionala (39 €) la El Escorial -Vale de los caidossi Segovia. El Escorial, un complex arhitectonicsomptuos, aavuttriplafunctie: palat, manastiresi mausoleum, fiindconstruit de Filip II -unul din ceimaiputernicisiinfluentiregi ai Spaniei. Ansamblul pare o imensafortareata cu aer sever, ceadaposteste Bis. Sf. Laurentiu, Biblioteca, Sala Bataliilor, Apart. regale (surprizator de austere), Gradini, Relicvariile, Panteonul Regal aflat sub capela (cu mormintelemajoritatiiregilorspanioli) siGalerii de Arta cu lucrariapartinandscolilorspaniole, italiene, lombarde, s.a din sec. XV-XVII. La doarcativakilometridistanta, ne vaimpresionagiganticacruce de 150 m inaltime a mausoleuluicomandat de dictatorul Franco, pentruaadapostieroiirazboiului civil, indifferent de ceparte au luptat. Dupaamiaza, incheiemexcursiaoptionala in Segovia, oras al caruicentruesteinscris in Patrimoniul UNESCO, avand 3 atractiimajore: apeductul roman, inca functional desi a fostconstruit cu cca. 2000 de ani in urmafara a fi utilizatnici un mortar siavand o inaltime a arcadelor de pana la 29 de metri; Alcazarul, palatal regal mentionatinca din sec. XII, martor al uneizbuciumateistorii a regatuluiCastiliei, cu o impresionantaarhitecturaceimbinastilurileromanic, goticsi Mudejar siCatedrala, o adevaratacapodopera, ultima construita in stilgotic in Spania. Intoarcere in zona Madrid pentrucazare.

Ziua7.MADRID -MUZEUL PRADO

Mic dejun. Ne deplasam cu transportul public sipietonalpentru a exploraMadridul: Palatul Regal- unul din celemaimari palate regale cu interioareremarcabile, cepastreazaimportantecolectii de pictura, mobilier, ceasuri, argintarie, s.a., CatedralaAlmudena, inchinataprotectoareispirituale a orasului, Calle Mayor- principalastrada din timpulhabsburgilor, Plaza Mayor construita in sec. XVII de regele Filip III, Puerta del Sol- km zero al orasului, construita in sec al XVI-lea de regele Carlos I, iar la cativapasisimbolulorasului: ursulmancanddintr-un copac. Timp liber in Madrid, recomandamvizitafaimosuluiMuzeu Prado. Cazarein acelasi hotel din zonaMadrid.

Ziua8. MADRID -BUCURESTI

Mic dejun. Se elibereazacamerelesi se depoziteazabagajele in camera de bagaje de la Receptiahotelului. Timp liber pentruviziteindividualesi shopping in Madrid. Seara, imbarcare in microbuzul (sau midi autocarul) de transfer catreaeroport, pentruzborulspre Romania.