Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Polonia - Marele Tur !


Descriere

Destinatie: Polonia

Durata: 11 nopti

SERVICII INCLUSE

  • zboruri Bucuresti – Varsovia si retur;
  • autocar / minibus local, licentiat pe durata traseului si a transferurilor;
  • 11 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4*: Varsovia (2 nopti), Gdansk (2 nopti), Poznan, Wroclaw, Czestochowa, Cracovia (2 nopti), Sandomierz, Lublin;
  • vizitele conform programului cu insotitor roman si ghizi locali la tururile oraselor Varsovia si Cracovia;
  • asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  21.000 lei / calatorie).
  • taxele de aeroport si securitate (se achita obligatoriu la inscriere):  180 €;

 

SERVICII NEINCLUSE

 

  • intrarile la obiectivele turistice (anumite intrari se rezerva din timp de catre agentie, cu informare in prealabil si cu acordul turistului);
  • bacsisuri obligatorii pentru soferi, ajutori de soferi si ghizi locali (se achita insotitorului de grup):5 €/pers/zi;
  • alte servicii decat cele mentionate in program.

 

      Descoperiti Polonia, a sasea tara ca suprafata si populatie din Uniunea Europeana !

 

  •          10 tururi de oras, cu autocarul si/sau pietonale: Varsovia, Gdansk, Torun,Gniezno, Poznan, Wroclaw,Cracovia, Zamosc, Lublin, Kazimierz Dolny
  •          10 obiective din Patrimoniul Mondial UNESCO:

o   centrele istorice ale oraselor Varsovia, Torun, Cracovia, Zamosc,

o   castelul Cavalerilor Teutoni de la Malbork

o   Sala Centenarului din Wroclaw

o   grupul bisericilor "Pacii" din Jawor si Svidnica

o   lagarele de concentrare naziste Auschwitz-Birkenau

o   ansamblul arhitectural si peisagistic Kalwaria Zebrzydowska, important loc de pelerinaj catolic

o   salina Wieliczka

  •          "Barlogul Lupului" (Wolf's Lair), primul cartier general de pe frontul de Est al lui Adolf Hitler
  •          statiunile Gdynia si Sopot, de pe tarmul golfului Gdansk
  •          catedrala Oliwa, renumita pentru concertele de orga care au loc aici
  •          manastirea Jasna Góra de la Czestochowa,unde se afla icoana facatoare de minuni a Fecioarei

 

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.rosau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

 

Destinatie: Polonia

Durata: 11 nopti

SERVICII INCLUSE

  • zboruri Bucuresti – Varsovia si retur;
  • autocar / minibus local, licentiat pe durata traseului si a transferurilor;
  • 11 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4*: Varsovia (2 nopti), Gdansk (2 nopti), Poznan, Wroclaw, Czestochowa, Cracovia (2 nopti), Sandomierz, Lublin;
  • vizitele conform programului cu insotitor roman si ghizi locali la tururile oraselor Varsovia si Cracovia;
  • asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  21.000 lei / calatorie).
  • taxele de aeroport si securitate (se achita obligatoriu la inscriere):  180 €;

 

SERVICII NEINCLUSE

 

  • intrarile la obiectivele turistice (anumite intrari se rezerva din timp de catre agentie, cu informare in prealabil si cu acordul turistului);
  • bacsisuri obligatorii pentru soferi, ajutori de soferi si ghizi locali (se achita insotitorului de grup):5 €/pers/zi;
  • alte servicii decat cele mentionate in program.

 

      Descoperiti Polonia, a sasea tara ca suprafata si populatie din Uniunea Europeana !

 

  •          10 tururi de oras, cu autocarul si/sau pietonale: Varsovia, Gdansk, Torun,Gniezno, Poznan, Wroclaw,Cracovia, Zamosc, Lublin, Kazimierz Dolny
  •          10 obiective din Patrimoniul Mondial UNESCO:

o   centrele istorice ale oraselor Varsovia, Torun, Cracovia, Zamosc,

o   castelul Cavalerilor Teutoni de la Malbork

o   Sala Centenarului din Wroclaw

o   grupul bisericilor "Pacii" din Jawor si Svidnica

o   lagarele de concentrare naziste Auschwitz-Birkenau

o   ansamblul arhitectural si peisagistic Kalwaria Zebrzydowska, important loc de pelerinaj catolic

o   salina Wieliczka

  •          "Barlogul Lupului" (Wolf's Lair), primul cartier general de pe frontul de Est al lui Adolf Hitler
  •          statiunile Gdynia si Sopot, de pe tarmul golfului Gdansk
  •          catedrala Oliwa, renumita pentru concertele de orga care au loc aici
  •          manastirea Jasna Góra de la Czestochowa,unde se afla icoana facatoare de minuni a Fecioarei

 

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.rosau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

 

Itinerariu

Ziua 1

Ziua 1. BUCURESTI - VARSOVIA Intalnire cuinsotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda (Otopeni)si imbarcare pentru zborul spre Varsovia. Dupa debarcare vom pleca in turul capitalei Poloniei, pe parcursul caruia vom vedea Monumentul lui Frederic Chopin din Parcul Laziensky, ghetoul evreiesc, Palatul Culturii si Stiintei, Teatr Wielki, sediul teatrului dramatic, operei si baletului national, Palatul Prezidential si centrul istoric, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1980. Aici vom face un tur pietonal pentru a vedea Palatul Regal, coloana Regelui Sigismund al III-lea, Catedrala Catolica (sec.14), Barbicanul, parte din fortificatiile care inconjurau candva intregul oras. Cazare Varsovia.

Ziua 2

Ziua 2: VARSOVIA - WOLF’S LAIR - MALBORK - GDANSK Mic dejun. Parasim Varsovia, indreptandu-ne spre regiunea lacurilor mazuriene, unde vizitam "Barlogul Lupului" (Wolf's Lair), primul cartier general de pe frontul de Est al lui Adolf Hitler, construit pentru inceputul Operatiei Barbarossa - invazia asupra Uniunii Sovietice din 1941. Urmatoarea vizita o vom face la Castelul Cavalerilor Teutoni de la Malbork (Marienburg), terminat in 1406, cel mai mare castel din caramida din epoca respectiva, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1997. De aici ne indreptam spre Gdansk, principalul port al Poloniei, situat pe tarmul Marii Baltice. Cazare Gdansk.

Ziua 3

Ziua 3. GDANSK – GDYNIA – SOPOT - GDANSK Mic dejun. Astazi vizitam cele trei localitati care formeaza cea de-a patra mare zona metropolitana a Poloniei. Gdansk, cu o istorie de peste 1000 de ani, este orasul in care s-a nascut sindicatul Solidaritatea, care a jucat un rol esential in inlaturarea regimului comunist. Gdanskul a avut mult de suferit in timpul celui de-al doilea razboi mondial, dar cladirile sale au fost reconstruite incepand din anii 1950 60, dintre care mentionam Bazilica inchinata fecioarei Maria, datand din sec.14, portile construite in sec.16-17, Artus Court, loc de intalnire al negustorilor, datand de la jumatatea sec.14. Gdynia a evoluat de-a lungul timpului de la stadiul de sat de pescari pana la cel de statiune balneara, port modern si centru universitar, in timp ce Sopot este statiune balneara de reputatie internationala, unde se afla cel mai lung cheu de lemn din Europa - 515,5 metri si unde se desfasoara Festivalul International de Muzica, considerat al doilea din Europa dupa festivalul Eurovision. Ultima vizita o vom face la Catedrala Oliwa, unde vom audia un concert de orga. Cazare Gdansk.

Ziua 4

Ziua 4. GDANSK - TORUN - GNIEZNO - POZNAN Dupa micul dejun plecam spre orasul lui Copernic - Toruń, oras care, spre deosebire de Gdańsk si alte orase poloneze, nu a avut mult de suferit in timpul al celui de al doilea Razboi Mondial si si-a pastrat autenticitatea. Vom vizita partea veche a orasului (inscrisa in patrimoniul mondial UNESCO in 1997), unde vom vedea cladirea in stil gotic a Primariei, monumentul lui Copernic, biserica Sfintei Maria, biserica Sfantului Duh, casa natala a lui Copernic si Catedrala in care a fost botezat renumitul astronom, precum si ruinele Castelului Cavalerilor Teutoni. Continuam spre Gniezno, fosta capitala a dinastiei Piast, oras atestat inca din sec.10, actualmente capitala ecleziastica a Poloniei. Aici vom vizita Catedrala Gotica (sec.14), in care au fost incoronati mai multi regii ai Poloniei. Parasim Gniezno, indreptandu-ne spre Poznan, unul dintre cele mai vechi si mai importante orase din Polonia. Cazare Poznan.

Ziua 5

Ziua 5.POZNAN - WROCLAW Mic dejun. Turul orasului Poznan ne poarta din Piata Veche (Stary Rynek), dominata de impozanta cladire a Primariei, la Castelul Regal (inceput in 1249 de Przemysl I, Mare Duce al Poloniei) si apoi la cel Imperial (construit in 1910 pentru Imparatul Germaniei Wilhelm al II-lea), in piata Adam Mickiewicz si la Monumentul Victimelor Protestului din iunie 1956. Incheiem vizita la Poznan cu Bazilica Sf.Petru si Pavel, cea mai veche catedrala din Polonia, in care sunt inmormantati mai multi suverani ai Poloniei, incepand cu Mieszko I (992). De aici ne indreptam spre Wroclaw, cel mai important oras din Silezia si capitala voevodatului Silezia Inferioara, centru universitar de prestigiu, Universitatea sa mandrindu-se cu 9 castigatori ai premiului Nobel. Orasul este.strabatut de raul Odra (Oder) si afluentii sai, care formeaza 12 insule si sunt traversate de peste 100 de poduri. Incepem vizita la Wroclaw cu Sala Centenarului, construita in perioada 1911-13, inclusa in patrimonial UNESCO in 2006, ca exemplu unic de arhitectura expresionista. Continuam cu Catedrala Sf.Ioan Botezatorul si orasul vechi, cu impresionanta Primarie Veche datand din sec.13 si Primaria Noua, construita in sec.19 si cu frumoase cladiri in stil baroc si clasicist, atent restaurate dupa distrugerile provocate de razboi. Cazare in Wroclaw.

Ziua 6

Ziua 6. WROCLAW- JAWOR - SWIDNICA -CZESTOCHOWA Mic dejun. In aceasta dimineata vizitam Bisericile Pacii din Jawor si Swidnica (UNESCO 2001), cele mai mari constructii religioase cu structura de lemn din Europa. Sunt numite Biserici ale Pacii deoarece au fost construite dupa incheierea Tratalului de Pace de la Westphalia (1648), tratat care a pus capat razboiului de treizeci de ani si a acordat luteranilor din Silezia dreptul de a construi biserici din lemn si lut, fara turle, situate in afara oraselor. In cursul dupa-amiezii ajungem la Czestochowa, unde vizitam Manastirea Jasna Góra (Dealul Luminos), cel mai sfant loc din Polonia si unul dintre cele maiimportantelocuri de pelerinaj catolic din lume. Aici se gaseste icoanafacatoare de minuni a Fecioarei de la Czestochowacare, conform traditiei, a fost pictată de Sfantul Evanghelist Luca si descoperita in Tara Sfanta de Sf. Elena, mama împaratului Constantin. Cazare Czestochowa.

Ziua 7

Ziua 7.CZESTOCHOWA - AUSCHWITZ - CRACOVIA Mic dejun. Astazi vom vizita doua obiective incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO, cu impact emotional total diferit.Incepem cuimpresionantul muzeu-memorial (UNESCO 1979) din cel mai mare lagar nazist de concentrare si exterminare - Auschwitz-Birkenau, unde au fost exterminati un milion si jumatate de oameni, majoritatea evrei. In continuare vizitam sanctuarul Kalwaria Zebrzydowska(UNESCO 1999), complex arhitectural si peisagistic in stil manierist inceput in sec.17, format dintr o manastire franciscana si mai multe biserici, capele si cruci amplasate pe pantele dealului Zar. Kalwaria Zebrzydowskaeste al doilea loc important de pelerinajcatolic din Polonia (dupa manastirea Jasna Gora) si a fost vizitat de milioane de pelerini, printre care s-a numarat si Papa Ioan Paul al II-lea. In cursul dupa-amiezii ajungem la Cracovia, cel de-al doilea oras al Poloniei, fosta capitala, important centru economic, cultural si artistic.Cazare Cracovia.

Ziua 8

Ziua 8. CRACOVIA Mic dejun. Dimineata vizitam orasul, incepand cu Castelul Wawel, resedinta regala inca din sec.11, reconstruit la inceputul sec.16 in stilul Renasterii. Continuam cu centrul istoric al Cracoviei (inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO in 1978), unde vom vedea Sukiennice (hala postavarilor), un adevarat centru comercial din sec.15 si Bazilica Adormirea Maicii Domnului, datand din sec.14, in care puteti admira superbele vitralii si splendidul altar la care artistul german Veit Stoss a lucrat 12 ani; continuam cu poarta Sf.Florian si turnul de paza Barbakan (Barbican), unul dintre puținele vestigii rămase din rețeaua complexă de fortificații și bariere defensive care au înconjurat cândva orașul. Dupa-amiaza timp liber pentru vizite individuale si cumparaturi. Cazare Cracovia.

Ziua 9

Ziua 9. CRACOVIA - WIELICZKA- TARNOW - SANDOMIERZ Mic dejun. Plecam spre salina de la Wieliczka (UNESCO 1978), care poate fi vizitata numai sub indrumarea unui ghid specializat ce ne va insoti pe traseul turistic de 3 km, care incepe cu coborarea a 350 de trepte, pana la adancimea de 135 m si parcurge coridoare intortochate si trece prin 20 de incaperi, dintre care cea mai spectaculoasa este capela Sfintei Kinga. De asemenea vom avea ocazia sa vedem unelte si masini utilizate la exploatarea sarii si sa ascultam muzica lui Chopin pe malul unuia dintre lacurile din mina. Urmatoarea vizita o vom face la Tarnów,un oraș vechi foarte bine conservat, cu una dintre cele mai frumoase piețe din sudul Poloniei, unde pot fi vazute clădiri, biserici și muzee remarcabile. Ne indreptam catre Sandomierz unde vom vizita castelul renascentist ridicat in sec.16 pe locul unui conac medieval fortificat. Datorita arhitecturii sale acest minunat castel este numit si "Micul Wawel". Cazare in zona Sandomierz.

Ziua 10

Ziua 10. SANDOMIERZ - ZAMOSC - LUBLIN Dupa micul dejun plecam spre Zamosc, un exemplu perfect de oraș renascentist din secolul al 16-lea.Deoarece și-a păstrat structura și fortificațiile originale și un mare număr de clădiri care combină tradițiile arhitecturale italiene și central europene, Zamosc a fost inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO in anul 1992. Dupa vizita la Zamosc ne indreptam catre Lublin, cel mai mare oras din estul Poloniei, centru strategic pe vechiul drum comercial dintre Vilnius si Cracovia. Aici vom vizita castelul, al carui turn, construit la inceputul sec.13, este cea mai veche cladire din oras. In sec.14, cand au fost refacute fortificatiile castelului a fost construita si capela regala, dedicata Sfintei Treimi, faimoasa pentru frescele in stil ortodox, realizate la inceputul sec.15. De la castel intram in orasul vechi prin poarta Grodzka si ne plimbam pe strazile inguste, admirand cladiri istorice foarte bine conservate, dar si teatre, magazine si galerii de arta. Cazare Lublin

Ziua 11

Ziua 11. LUBLIN - KOZLOWKA - KAZIMIERZ - VARSOVIA Mic dejun. Dupa vizita la Muzeul Satului din Lublin, unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din Polonia, care prezintă diversitatea culturală a provinciei, obiceiurile, ritualurile, traditiile si activitatea de zi cu zi din trecut, vom vizita PalatulZamoyski din Kozlowka. Ridicat în jurul anului 1742 pentru familia Bieliński, palatul a fost deținut de familia Zamoyski încă din 1799. Continuam traseul catre Kazimier Dolny, orașelsituat pe malul drept al râului Vistula,care în trecut a fost unul dintre cele mai importante orașe ale provinciei, unde se pot vizita ruinele castelului romanic (sec.13-14). Din secolul al XIX-lea orasul a devenit destinație de vacanță și centru de artă. Mulți pictori se retrag aici pentru a-și picta și vinde creatiile, expuse innumeroasele galerii de arta care ofera spre vânzare sculpturi, vitralii, artă populară și artă plastică. Cazare Varsovia.

Ziua 12

Ziua 12. VARSOVIA - BUCURESTI Mic dejun. Transfer la aeroport si imbarcare pentru zborul de intoarcere in tara.

Ziua 1

Ziua 1. BUCURESTI - VARSOVIA Intalnire cuinsotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda (Otopeni)si imbarcare pentru zborul spre Varsovia. Dupa debarcare vom pleca in turul capitalei Poloniei, pe parcursul caruia vom vedea Monumentul lui Frederic Chopin din Parcul Laziensky, ghetoul evreiesc, Palatul Culturii si Stiintei, Teatr Wielki, sediul teatrului dramatic, operei si baletului national, Palatul Prezidential si centrul istoric, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1980. Aici vom face un tur pietonal pentru a vedea Palatul Regal, coloana Regelui Sigismund al III-lea, Catedrala Catolica (sec.14), Barbicanul, parte din fortificatiile care inconjurau candva intregul oras. Cazare Varsovia.

Ziua 2

Ziua 2: VARSOVIA - WOLF’S LAIR - MALBORK - GDANSK Mic dejun. Parasim Varsovia, indreptandu-ne spre regiunea lacurilor mazuriene, unde vizitam "Barlogul Lupului" (Wolf's Lair), primul cartier general de pe frontul de Est al lui Adolf Hitler, construit pentru inceputul Operatiei Barbarossa - invazia asupra Uniunii Sovietice din 1941. Urmatoarea vizita o vom face la Castelul Cavalerilor Teutoni de la Malbork (Marienburg), terminat in 1406, cel mai mare castel din caramida din epoca respectiva, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1997. De aici ne indreptam spre Gdansk, principalul port al Poloniei, situat pe tarmul Marii Baltice. Cazare Gdansk.

Ziua 3

Ziua 3. GDANSK – GDYNIA – SOPOT - GDANSK Mic dejun. Astazi vizitam cele trei localitati care formeaza cea de-a patra mare zona metropolitana a Poloniei. Gdansk, cu o istorie de peste 1000 de ani, este orasul in care s-a nascut sindicatul Solidaritatea, care a jucat un rol esential in inlaturarea regimului comunist. Gdanskul a avut mult de suferit in timpul celui de-al doilea razboi mondial, dar cladirile sale au fost reconstruite incepand din anii 1950 60, dintre care mentionam Bazilica inchinata fecioarei Maria, datand din sec.14, portile construite in sec.16-17, Artus Court, loc de intalnire al negustorilor, datand de la jumatatea sec.14. Gdynia a evoluat de-a lungul timpului de la stadiul de sat de pescari pana la cel de statiune balneara, port modern si centru universitar, in timp ce Sopot este statiune balneara de reputatie internationala, unde se afla cel mai lung cheu de lemn din Europa - 515,5 metri si unde se desfasoara Festivalul International de Muzica, considerat al doilea din Europa dupa festivalul Eurovision. Ultima vizita o vom face la Catedrala Oliwa, unde vom audia un concert de orga. Cazare Gdansk.

Ziua 4

Ziua 4. GDANSK - TORUN - GNIEZNO - POZNAN Dupa micul dejun plecam spre orasul lui Copernic - Toruń, oras care, spre deosebire de Gdańsk si alte orase poloneze, nu a avut mult de suferit in timpul al celui de al doilea Razboi Mondial si si-a pastrat autenticitatea. Vom vizita partea veche a orasului (inscrisa in patrimoniul mondial UNESCO in 1997), unde vom vedea cladirea in stil gotic a Primariei, monumentul lui Copernic, biserica Sfintei Maria, biserica Sfantului Duh, casa natala a lui Copernic si Catedrala in care a fost botezat renumitul astronom, precum si ruinele Castelului Cavalerilor Teutoni. Continuam spre Gniezno, fosta capitala a dinastiei Piast, oras atestat inca din sec.10, actualmente capitala ecleziastica a Poloniei. Aici vom vizita Catedrala Gotica (sec.14), in care au fost incoronati mai multi regii ai Poloniei. Parasim Gniezno, indreptandu-ne spre Poznan, unul dintre cele mai vechi si mai importante orase din Polonia. Cazare Poznan.

Ziua 5

Ziua 5.POZNAN - WROCLAW Mic dejun. Turul orasului Poznan ne poarta din Piata Veche (Stary Rynek), dominata de impozanta cladire a Primariei, la Castelul Regal (inceput in 1249 de Przemysl I, Mare Duce al Poloniei) si apoi la cel Imperial (construit in 1910 pentru Imparatul Germaniei Wilhelm al II-lea), in piata Adam Mickiewicz si la Monumentul Victimelor Protestului din iunie 1956. Incheiem vizita la Poznan cu Bazilica Sf.Petru si Pavel, cea mai veche catedrala din Polonia, in care sunt inmormantati mai multi suverani ai Poloniei, incepand cu Mieszko I (992). De aici ne indreptam spre Wroclaw, cel mai important oras din Silezia si capitala voevodatului Silezia Inferioara, centru universitar de prestigiu, Universitatea sa mandrindu-se cu 9 castigatori ai premiului Nobel. Orasul este.strabatut de raul Odra (Oder) si afluentii sai, care formeaza 12 insule si sunt traversate de peste 100 de poduri. Incepem vizita la Wroclaw cu Sala Centenarului, construita in perioada 1911-13, inclusa in patrimonial UNESCO in 2006, ca exemplu unic de arhitectura expresionista. Continuam cu Catedrala Sf.Ioan Botezatorul si orasul vechi, cu impresionanta Primarie Veche datand din sec.13 si Primaria Noua, construita in sec.19 si cu frumoase cladiri in stil baroc si clasicist, atent restaurate dupa distrugerile provocate de razboi. Cazare in Wroclaw.

Ziua 6

Ziua 6. WROCLAW- JAWOR - SWIDNICA -CZESTOCHOWA Mic dejun. In aceasta dimineata vizitam Bisericile Pacii din Jawor si Swidnica (UNESCO 2001), cele mai mari constructii religioase cu structura de lemn din Europa. Sunt numite Biserici ale Pacii deoarece au fost construite dupa incheierea Tratalului de Pace de la Westphalia (1648), tratat care a pus capat razboiului de treizeci de ani si a acordat luteranilor din Silezia dreptul de a construi biserici din lemn si lut, fara turle, situate in afara oraselor. In cursul dupa-amiezii ajungem la Czestochowa, unde vizitam Manastirea Jasna Góra (Dealul Luminos), cel mai sfant loc din Polonia si unul dintre cele maiimportantelocuri de pelerinaj catolic din lume. Aici se gaseste icoanafacatoare de minuni a Fecioarei de la Czestochowacare, conform traditiei, a fost pictată de Sfantul Evanghelist Luca si descoperita in Tara Sfanta de Sf. Elena, mama împaratului Constantin. Cazare Czestochowa.

Ziua 7

Ziua 7.CZESTOCHOWA - AUSCHWITZ - CRACOVIA Mic dejun. Astazi vom vizita doua obiective incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO, cu impact emotional total diferit.Incepem cuimpresionantul muzeu-memorial (UNESCO 1979) din cel mai mare lagar nazist de concentrare si exterminare - Auschwitz-Birkenau, unde au fost exterminati un milion si jumatate de oameni, majoritatea evrei. In continuare vizitam sanctuarul Kalwaria Zebrzydowska(UNESCO 1999), complex arhitectural si peisagistic in stil manierist inceput in sec.17, format dintr o manastire franciscana si mai multe biserici, capele si cruci amplasate pe pantele dealului Zar. Kalwaria Zebrzydowskaeste al doilea loc important de pelerinajcatolic din Polonia (dupa manastirea Jasna Gora) si a fost vizitat de milioane de pelerini, printre care s-a numarat si Papa Ioan Paul al II-lea. In cursul dupa-amiezii ajungem la Cracovia, cel de-al doilea oras al Poloniei, fosta capitala, important centru economic, cultural si artistic.Cazare Cracovia.

Ziua 8

Ziua 8. CRACOVIA Mic dejun. Dimineata vizitam orasul, incepand cu Castelul Wawel, resedinta regala inca din sec.11, reconstruit la inceputul sec.16 in stilul Renasterii. Continuam cu centrul istoric al Cracoviei (inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO in 1978), unde vom vedea Sukiennice (hala postavarilor), un adevarat centru comercial din sec.15 si Bazilica Adormirea Maicii Domnului, datand din sec.14, in care puteti admira superbele vitralii si splendidul altar la care artistul german Veit Stoss a lucrat 12 ani; continuam cu poarta Sf.Florian si turnul de paza Barbakan (Barbican), unul dintre puținele vestigii rămase din rețeaua complexă de fortificații și bariere defensive care au înconjurat cândva orașul. Dupa-amiaza timp liber pentru vizite individuale si cumparaturi. Cazare Cracovia.

Ziua 9

Ziua 9. CRACOVIA - WIELICZKA- TARNOW - SANDOMIERZ Mic dejun. Plecam spre salina de la Wieliczka (UNESCO 1978), care poate fi vizitata numai sub indrumarea unui ghid specializat ce ne va insoti pe traseul turistic de 3 km, care incepe cu coborarea a 350 de trepte, pana la adancimea de 135 m si parcurge coridoare intortochate si trece prin 20 de incaperi, dintre care cea mai spectaculoasa este capela Sfintei Kinga. De asemenea vom avea ocazia sa vedem unelte si masini utilizate la exploatarea sarii si sa ascultam muzica lui Chopin pe malul unuia dintre lacurile din mina. Urmatoarea vizita o vom face la Tarnów,un oraș vechi foarte bine conservat, cu una dintre cele mai frumoase piețe din sudul Poloniei, unde pot fi vazute clădiri, biserici și muzee remarcabile. Ne indreptam catre Sandomierz unde vom vizita castelul renascentist ridicat in sec.16 pe locul unui conac medieval fortificat. Datorita arhitecturii sale acest minunat castel este numit si "Micul Wawel". Cazare in zona Sandomierz.

Ziua 10

Ziua 10. SANDOMIERZ - ZAMOSC - LUBLIN Dupa micul dejun plecam spre Zamosc, un exemplu perfect de oraș renascentist din secolul al 16-lea.Deoarece și-a păstrat structura și fortificațiile originale și un mare număr de clădiri care combină tradițiile arhitecturale italiene și central europene, Zamosc a fost inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO in anul 1992. Dupa vizita la Zamosc ne indreptam catre Lublin, cel mai mare oras din estul Poloniei, centru strategic pe vechiul drum comercial dintre Vilnius si Cracovia. Aici vom vizita castelul, al carui turn, construit la inceputul sec.13, este cea mai veche cladire din oras. In sec.14, cand au fost refacute fortificatiile castelului a fost construita si capela regala, dedicata Sfintei Treimi, faimoasa pentru frescele in stil ortodox, realizate la inceputul sec.15. De la castel intram in orasul vechi prin poarta Grodzka si ne plimbam pe strazile inguste, admirand cladiri istorice foarte bine conservate, dar si teatre, magazine si galerii de arta. Cazare Lublin

Ziua 11

Ziua 11. LUBLIN - KOZLOWKA - KAZIMIERZ - VARSOVIA Mic dejun. Dupa vizita la Muzeul Satului din Lublin, unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din Polonia, care prezintă diversitatea culturală a provinciei, obiceiurile, ritualurile, traditiile si activitatea de zi cu zi din trecut, vom vizita PalatulZamoyski din Kozlowka. Ridicat în jurul anului 1742 pentru familia Bieliński, palatul a fost deținut de familia Zamoyski încă din 1799. Continuam traseul catre Kazimier Dolny, orașelsituat pe malul drept al râului Vistula,care în trecut a fost unul dintre cele mai importante orașe ale provinciei, unde se pot vizita ruinele castelului romanic (sec.13-14). Din secolul al XIX-lea orasul a devenit destinație de vacanță și centru de artă. Mulți pictori se retrag aici pentru a-și picta și vinde creatiile, expuse innumeroasele galerii de arta care ofera spre vânzare sculpturi, vitralii, artă populară și artă plastică. Cazare Varsovia.

Ziua 12

Ziua 12. VARSOVIA - BUCURESTI Mic dejun. Transfer la aeroport si imbarcare pentru zborul de intoarcere in tara.