Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Peru

Durata: 12 nopti

Vezi detalii in format PDF

CIRCUIT PERU
Uluitoarea si misterioasa civilizatie incasa

LIMA – PARACAS – NAZCA – AREQUIPA – CANIONUL COLCA – PUNO – LACUL TITCACA – SILLUSTANI – PUNO – CUSCO – VALEA SACRA – MACHU PICCHU – CUSCO – LIMA

PRINCIPALELE ATRACTII
• Liniile misterioase de la Nazca
• Zborul condorilor uriasi, un spectacol fara egal
• Canionul Colca, cel mai adanc canion din lume
• Traversarea Anzilor la 4800 m
• Arequipa, orasul alb
• Lacul Titicaca, croaziera pe cel mai inalt lac
• Valea Sacra si vestigiile ei incase
• Cusco, centrul lumii incase
• Cetatea fabuloasa a incasilor de la Machu Pichu
• Circuitul nostru asigura o trecere treptata spre inaltimi mari

ZIUA 1 BUCURESTI – LIMA
Zbor Bucuresti – Lima.
Dupa formalitatile de trecere a frontierei si recuperarea bagajelor, transfer la hotel, cazare.
Cazare la hotel in Lima.
Mese: fara masa

ZIUA 2 LIMA situata la o altitudine de 154 m
Mic dejun la hotel.
Astazi veti incepe calatoria in lumea civilizatiei incase cu un tur de oras.
Lima, Orasul Regilor, este un oras istoric si modern, cu cladiri coloniale, dar si moderne.
Vizita incepe in Plaza de Armas, cu o veche istorie, din 1535, data de fondare a orasului. Piata este dominata de cladirea Catedralei.

Dupa masa, veti vizita unul din cele mai interesante muzee, Muzeul Larco, cu o colectie impresionanta de piese de ceramica si de aur a culturii incase. Seara, timp liber la dispozitie pentru vizitarea cartierului Miraflores si a magazinelor.
Cazare la hotel in Lima.

Mese: mic dejun

ZIUA 3 LIMA – PARACAS – NAZCA (500 km) urcare de la 5 m – la 588 m
Mic dejun la hotel. Plecare spre Paracas, un drum care dureaza aproximativ 4 ore.

Paracas este portul de plecare spre Insulele Ballestas, supranumite si Insulele Galapagos datorita speciilor de pasari si coloniilor de lei de mare, simpaticele mamifere care populeaza insulele. Veti face un tur de croziera de 2 h – 2:30 h si veti admira simbolul insulelor Ballestas, Candelabrul, o formatiune ciudata si interesanta, o avanpremiera a intalnirii cu liniile de la Nazca. Mii de cormorani cu picioare rosii, de pelicani peruvieni, mii de pinguini Humboldt vor ocupa fiecare coltisor al privelistii spectaculoase a tarmurilor dantelate de galerii calcaroase.

Imbarcare si plecare spre enigmaticele linii de la Nazca. Drumul dureaza aproximativ 4 ore. (240 km)
Seara, cazare la hotel in Nazca.

Mese: mic dejun

ZIUA 4 NAZCA – AREQUIPA (565 km/ 9 ore) urcare de la 588 m – la 2360 m
Mic dejun la hotel.

Dimineata, zborul deasupra liniilor enigmatice cunoscute ca: Pasarea Colibri, Maimuta, Balena, Cainele, Astronautul si alte desene cu forme vegetale si geometrice va fi o experienta unica si de neuitat.
Despre istoria si geneza acestor linii sunt doar presupuneri care includ teoria implicarii extraterestrilor sau mari abilitati ale populatiei antice in vizualizarea imaginilor de la o anumita inaltime. Abilitate pe care noi o exercitam numai cu avionul sau cu drona.

Dupa ametitorul zbor, veti pleca spre Arequipa, un drum lung, dar frumos, de aproximativ 9 ore. Este un drum greu, cu urcare la mare altitudine, cu o diferenta de nivel de 1800 m.
Cazare la hotel in Arequipa.

Mese: mic dejun

ZIUA 5 AREQUIPA altitudine: 2360 m
Mic dejun la hotel.

Astazi veti avea o zi de odihna si de acomodare cu altitudinea.
Este o zi inclusa cu scopul de a va odihni, acomoda cu altitudinea si a va pregati pentru urcarea pana la 4800 m , punctul cel mai inalt al acestei calatorii.

Optional: o plimbare pe jos in oras, vizitarea Manastirii Sfanta Caterina, care a stat inchisa publicului timp de 400 de ani. Pentru fotografi, recomandam punctul Mirador de Yanahuara, de unde, pe sub arcadele generoase se pot face fotografii exceptionale. In weekend, locul e plin de cupluri de tineri casatoriti in sesiune de fotografii de nunta.
Cazare la hotel in Arequipa.

Mese: mic dejun

ZIUA 6 AREQUIPA – CANIONUL COLCA (484 km /8 ore)
urcare de la 2360 m - la 4800 m apoi coborare la 3650 m
Mic dejun la hotel.

Calatoria de astazi trece prin puncte extrem de spectaculoase, cu intalniri unice cu animale peruane de intaltime: alpaca, lame, flamingo, ibisi si uriasii vulturi peruani.
Veti trece prin taramuri magice presarate cu lacuri, ghetari, vulcani ca Ampato, Sabancaya, Huallca si Misti.

Astazi veti traversa Anzii Cordilieri prin cel mai inalt punct al calatoriei, la 4800 m!
Cel mai inalt varf este Aconcagua cu 6962 m, la granita dintre Argentina si Chile.

Dupa trecerea celui mai inalt varf, drumul coboara in Canionul Chivay.
Cazare la hotel.
Seara, puteti opta pentru izvoarele termale “La Calera”, aflate aproape de hotel sau va puteti relaxa pe terasa hotelului privind panorama uluitoare a Canionului.
Cazare la hotel in Chivay.

Mese: mic dejun si pranz

ZIUA 7 COLCA CANYON – PUNO (258 km) urcare de la 3650 m - la 3827 m
Mic dejun la hotel. Drumul spre spectaculosul Canion trece prin cateva sate andine, unde timpul pare ca sta in loc, conservand aerul colonial al caselor din secole trecute. Calatorim de-a lungul Canionului pana la terasa de observatie “Mirador Cruz del Condor” de unde se poate admira una dintre cele mai elegante si mari pasari de pe Terra, Condorul peruan in zborul de deasupra vaii adanci de 1200 m.
De asemena, grupul se va opri si la Mirador de Tapay, un punct de observatie la 1200 m adancime.

Dupa intalnirea cu condorii si privelisti ce-ti taie rasuflarea, calatoria continua spre Puno. Drumul dureaza aproximativ 6 ore (274 km).
Sosire in Puno, pe malul Lacului Titicaca, cazare la hotel in Puno.

Mese: mic dejun si pranz

ZIUA 8 PUNO – LACUL TITICACA – SILLUSTANI – PUNO (72 km) altitudine: 3827 m
Mic dejun la hotel.
Astazi, calatoria continua pe cel mai inalt lac navigabil din lume, situat la o altitudine de 3810 m.
Legenda spune ca aici s-au nascut parintii fondatori ai Imperiului Incas.

Calatoria continua cu vizitarea insulelor plutititoare Los Oros, un grup de 20 de insule construite din totora, plante naturale acvatice, stuf, unde traiesc indienii Uros ale caror obiceiuri si traditii sunt total anacronice cu secolul XXI, dar sunt atat de frumoase incat mii de turisti ii viziteaza si ii admira.
Comunitatea este organizata dupa reguli sociale precise si are inclusiv o scoala.

Dupa amiaza, vizitam sit-ul arheologic Sillustani Chullpas, un imens camp cu monumente funerare pre -incase, in forma de cilindri, inalte de 12 m, ridicate de populatia Aymaras pentru cei mai importanti lideri, pe malul lacului Umayo.
Intoarcere la hotel, cazare in Puno.

Mese: mic dejun

ZIUA 9 PUNO – CUSCO (389 km) coborare de la 3827 m - la 3395 m
Mic dejun la hotel.
Astazi, circuitul contiuna spre Cusco, centrul lumii incase. Drumul spre Cusco traverseaza peisaje minunate montane oferite de Muntii Anzi si Altiplano, cel mai inalt platou alpin de pe Pamant dupa Platoul Tibetului. Drumul va fi presarat cu cateva opriri interesante la Complexul Arheologic Kalasaya, la Pucara (3879 m) locul de nastere al culturii Altiplano, bogat reprezentata de ceramica, Pasul Raya (4335 m) cel mai inalt punct al trecerii spre Cusco, ce face trecerea dintre Muntii Anzi si Podisul Peruan.

Masa de pranz bufet in Sicuani (3475 m).

Urmeaza vizitarea Centrului Raqchi, cunoscut ca Templul Zeului Wiracocha si vizitarea Bisericii Sfantul Petru de la Andahuaylilas (3093m) construita in 1580, denimita si Capela Sixtina a Peru-ului.
Sosire in Cusco, cazare la hotel.

Mese: mic dejun si pranz

ZIUA 10 CUSCO, centrul lumii incase altitudine 3395 m
Mic dejun la hotel.
Dimineata este libera pentru odihna si acomodare cu altitudinea din Podisul Altiplano. Acomodarea la altitudini mari se face in functie de conditia fizica, varsta si capacitatea de adaptare a fiecarui turist.
Dupa amiaza, veti face un tur de oras si imprejurimi care include Plaza de Armas (Huacapayta), Catedrala, Templul Soarelui Koricancha, locul de sacrificii, cladiri coloniale construite pe fundatiile unor vechi case incase, Qenqo- centrul de Ceremonie si Ritual unde aveau loc si sacrificiile, Tambomchay – Baile Incase, o serie de apeducte, canale, caderi de apa amenajate in terase sapate in piatra, impresionanta Cetate Sacsayhuaman-locul unde aveau loc Festivalurile Inca Inti Raymi si Warachicuy si Puca Pucara, ruinele unei fortarete militare cu ziduri groase, terase si scari construita de al noualea imparat incas, Pachacutec, aflate in afara orasului, pe drumul spre Pisac.

Festivalurile Inti Raymi erau desfasurate in cinstea Zeului Inti, cel mai venerat zeu in religia incasa, sarbatorit in ziua solstitiului de iarna, cea mai scurta zi a anului. Ceremonialul Warachicuy era dedicat baietilor la varsta de trecere spre viata de adult, ceremonial pastrat de-a lungul istoriei pana astazi.

Cazare la hotel in Cusco.

Mese: mic dejun

ZIUA 11 CUSCO – VALEA SACRA – CUSCO (150 km) altitudine 3395 m
Mic dejun la hotel.
De dimineata, grupul pleaca spre Valea Sacra a Incasilor. Veti vizita Centrul Awanacancha de fabricare a materialelor textile, apoi veti vizita piata din Pisac.
Veti lua masa de pranz, tip bufet, intr-un restaurant local.

Dupa masa, drumul continua spre Ollantaytambo, la 74 km de Cusco, localitate construita de-a lungul raului Urubamba, intre varfurile muntilor inzapeziti, unde veti vizita vestita fortareata, ultima constructie incasa inainte de cucerirea spaniola. Complexul include Templul Soarelui si Fantanile Printesei.

Ollantaytambo este un exemplu despre proiectarea urbana incasa, asezare locuita neintrerupt din secolul al XII lea, un loc contemporan turistic si de plecare in drumetii si ascensiuni.
Cazare la hotel in Cusco.

Mese: mic dejun si pranz

ZIUA 12 CUSCO – * MACHU PICCHU * – CUSCO altitudine 2400 m
Mic dejun la hotel.
Dupa o calatorie fascinanta, astazi este cea mai uluitoare zi, ziua in care veti ajunge la Machu Pichu.

De dimineata, veti fi transferati la gara Ollaylanto, de unde trecand prin peisaje maiestuoase, dupa un drum de 1:30 h, veti cobori in gara Aguas Calientes. Asezarea pare strivita de peretii muntilor.
De aici, echipati cu incaltaminte sport confortabila, palarie de soare pe cap si crema cu protective UV aplicata pe fata si maini, veti fi preluati de unul dintre autobuzele care fac legatura cu Sanctuarul Machu Pichu, una dintre cele 7 Minuni ale Lumii.

Turul dureaza 2:30 h si include Intihuatana/Ceasul Solar, Piata Incasilor, Cele 3 ferestre, Casa Garzilor, Templul Soarelui, Palatul Regal, Fantina Ritualica, Stanca Sacrificiilor etc.

Complexul a fost construit in numai 10 ani (1450-1460) si a fost abandonat dupa 80 de ani de locuire. In perioada de locuire a familiei regale, in incinta traiau 750 de persoane. In timpul sezonului ploios, in palat ramanea personalul de intretinere si cativa preoti.

Dupa vizita, veti cobori in Aguas Calientes pentru calatoria de intoarcere cu trenul.
Pana la plecarea trenului, veti avea timp de mici cumparaturi in Aguas Calientes.
Cazare in Cusco.

Mese: mic dejun

ZIUA 13 CUSCO – LIMA
Mic dejun la hotel.
Transfer la aeroport pentru zborul de intoarcere in Lima. Zborul dureaza aproximativ 1:30 h.
Imbarcare pentru zborul de intoarcere acasa.
Sfarsitul serviciilor.

ZIUA 14 PARIS – BUCURESTI
Dupa o escala de 4 ore pe aeroportul din Paris, va veti imbarca spre Bucuresti.
Aterizare pe Aeroportul Otopeni conform orar de zbor.

Pret standard: 3112 euro / persoana.
Supliment single: 414 euro / persoana

Perioada: 01-13.09.2019
Numarul minim de participanti pentru realizarea programului: 15 persoane.
Programul nu este potrivit pentru persoanele cu mobilitate redusa.

Pretul include urmatoarele servicii:
• Bilet de avion Bucuresti – Lima – Bucuresti, clasa economic
Curse internationale: bagaj la cala 23 kg, bagaj de mana 8 kg / cursa externa // incluse in pret.
• Bilet de avion Cusco – Lima, clasa economic
Curse locale: bagaj la cala 23 kg, bagaj de mana 5 kg/ pentru cursa interna // incluse in pret.
• Bilet de avion Zbor deasupra Liniilor de la Nazca – fara bagaj
• Transferuri si transporturi private conform program, cu minibus
• Ghizi locali pentru toate tururile si excursiile din program
• Insotitor roman de grup
• Excursii si vizite prevazute in program
• Cazare 12 nopti cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4*:
2 nopti in Lima
1 noapte in Nazca
2 nopti in Arequipa
1 noapte in Chivay
2 nopti in Puno
4 nopti in Cusco
• Mese de pranz: zilele (6, 7, 9, 11)

Pretul nu include:
Alte mese decat cele mentionate
Bauturile la mese
Asigurarea medicala de calatorie, obligatorie
Asigurarea storno (optionala, dar recomandata)
Cheltuielile personale
Baccisul pentru ghizi si sofer, 50 USD/pers, care se plateste la sosire pe aeroport in Lima

INFORMATII CIRCUIT

 AUTOCAR, MICROBUZ
Locurile in autocar/microbuz nu sunt prestabilite, turistii vor ocupa locurile in functie de preferinte si de locurile libere in momentul imbarcarii. Recomandam turistilor sa nu genereze discutii contradictorii pe acest subiect.
Autocarul va fi la locul de imbarcare cu 15 minute inainte de ora plecarii. Toti turistii trebuie sa respecte orele de plecare pentru a nu prejudicia desfasurarea programului.
Autocarele au aer conditionat centralizat care nu poate fi reglat individual pentru fiecare scaun.

 CROAZIERA
In croaziera in Insula Ballestas , turistii se vor imbarca pe vas alaturi de alti turisti.

 FILMARE IN SIT-URI, MUZEE
Pentru filmare si fotografiere se platesc taxe la intrare. Valoarea taxelor difera de la un muzeu la altul. Informatia despre suma exacta o veti afla la fata locului. Plata se face la fata locului.


 MODIFICARI TRASEU CIRCUIT
Insotitorul de grup si ghidul local pot efectua modificari ale programului in functie de starea vremii, de aglomeratia din trafic etc. (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuand astfel programul in totalitate.

 OBLIGATORIU IN BAGAJ
Ochelari de soare
Incaltaminte confortabila, cu talpa adecvata terenului montan accidentat (ghete de munte)
Haine usoare din bumbac
Pulovere calduroase pentru diminetile si serile reci de la munte
Pantaloni lungi, confortabili
Hanorac impermeabil de vreme rea si rece in zona de munte
Un rucsac pentru lucruri, apa si mancare necesare pe parcursul unei zile.
Medicamente uzuale in caz de urgenta pentru: migrene, raceli, dureri de stomac, deranjamente de stomac, constipatie, infectii simple (zgarieturi, mici leziuni cauzate de incaltaminte sau/si imbracaminte etc) picaturi de ochi contra prafului si vantului etc, in cantitati rezonabile.
Spray contra tantarilor
Bomboane, dropsuri cu lamaie
Adaptor universal pentru prize (In Peru prizele sunt de tip A, cu 2 lamele si de tip C (Euro) folosite si in Romania)
O baterie externa pentru telefon pentru calatoriile lungi, de o zi.

Destinatie: Peru

Durata: 12 nopti

Vezi detalii in format PDF

CIRCUIT PERU
Uluitoarea si misterioasa civilizatie incasa

LIMA – PARACAS – NAZCA – AREQUIPA – CANIONUL COLCA – PUNO – LACUL TITCACA – SILLUSTANI – PUNO – CUSCO – VALEA SACRA – MACHU PICCHU – CUSCO – LIMA

PRINCIPALELE ATRACTII
• Liniile misterioase de la Nazca
• Zborul condorilor uriasi, un spectacol fara egal
• Canionul Colca, cel mai adanc canion din lume
• Traversarea Anzilor la 4800 m
• Arequipa, orasul alb
• Lacul Titicaca, croaziera pe cel mai inalt lac
• Valea Sacra si vestigiile ei incase
• Cusco, centrul lumii incase
• Cetatea fabuloasa a incasilor de la Machu Pichu
• Circuitul nostru asigura o trecere treptata spre inaltimi mari

ZIUA 1 BUCURESTI – LIMA
Zbor Bucuresti – Lima.
Dupa formalitatile de trecere a frontierei si recuperarea bagajelor, transfer la hotel, cazare.
Cazare la hotel in Lima.
Mese: fara masa

ZIUA 2 LIMA situata la o altitudine de 154 m
Mic dejun la hotel.
Astazi veti incepe calatoria in lumea civilizatiei incase cu un tur de oras.
Lima, Orasul Regilor, este un oras istoric si modern, cu cladiri coloniale, dar si moderne.
Vizita incepe in Plaza de Armas, cu o veche istorie, din 1535, data de fondare a orasului. Piata este dominata de cladirea Catedralei.

Dupa masa, veti vizita unul din cele mai interesante muzee, Muzeul Larco, cu o colectie impresionanta de piese de ceramica si de aur a culturii incase. Seara, timp liber la dispozitie pentru vizitarea cartierului Miraflores si a magazinelor.
Cazare la hotel in Lima.

Mese: mic dejun

ZIUA 3 LIMA – PARACAS – NAZCA (500 km) urcare de la 5 m – la 588 m
Mic dejun la hotel. Plecare spre Paracas, un drum care dureaza aproximativ 4 ore.

Paracas este portul de plecare spre Insulele Ballestas, supranumite si Insulele Galapagos datorita speciilor de pasari si coloniilor de lei de mare, simpaticele mamifere care populeaza insulele. Veti face un tur de croziera de 2 h – 2:30 h si veti admira simbolul insulelor Ballestas, Candelabrul, o formatiune ciudata si interesanta, o avanpremiera a intalnirii cu liniile de la Nazca. Mii de cormorani cu picioare rosii, de pelicani peruvieni, mii de pinguini Humboldt vor ocupa fiecare coltisor al privelistii spectaculoase a tarmurilor dantelate de galerii calcaroase.

Imbarcare si plecare spre enigmaticele linii de la Nazca. Drumul dureaza aproximativ 4 ore. (240 km)
Seara, cazare la hotel in Nazca.

Mese: mic dejun

ZIUA 4 NAZCA – AREQUIPA (565 km/ 9 ore) urcare de la 588 m – la 2360 m
Mic dejun la hotel.

Dimineata, zborul deasupra liniilor enigmatice cunoscute ca: Pasarea Colibri, Maimuta, Balena, Cainele, Astronautul si alte desene cu forme vegetale si geometrice va fi o experienta unica si de neuitat.
Despre istoria si geneza acestor linii sunt doar presupuneri care includ teoria implicarii extraterestrilor sau mari abilitati ale populatiei antice in vizualizarea imaginilor de la o anumita inaltime. Abilitate pe care noi o exercitam numai cu avionul sau cu drona.

Dupa ametitorul zbor, veti pleca spre Arequipa, un drum lung, dar frumos, de aproximativ 9 ore. Este un drum greu, cu urcare la mare altitudine, cu o diferenta de nivel de 1800 m.
Cazare la hotel in Arequipa.

Mese: mic dejun

ZIUA 5 AREQUIPA altitudine: 2360 m
Mic dejun la hotel.

Astazi veti avea o zi de odihna si de acomodare cu altitudinea.
Este o zi inclusa cu scopul de a va odihni, acomoda cu altitudinea si a va pregati pentru urcarea pana la 4800 m , punctul cel mai inalt al acestei calatorii.

Optional: o plimbare pe jos in oras, vizitarea Manastirii Sfanta Caterina, care a stat inchisa publicului timp de 400 de ani. Pentru fotografi, recomandam punctul Mirador de Yanahuara, de unde, pe sub arcadele generoase se pot face fotografii exceptionale. In weekend, locul e plin de cupluri de tineri casatoriti in sesiune de fotografii de nunta.
Cazare la hotel in Arequipa.

Mese: mic dejun

ZIUA 6 AREQUIPA – CANIONUL COLCA (484 km /8 ore)
urcare de la 2360 m - la 4800 m apoi coborare la 3650 m
Mic dejun la hotel.

Calatoria de astazi trece prin puncte extrem de spectaculoase, cu intalniri unice cu animale peruane de intaltime: alpaca, lame, flamingo, ibisi si uriasii vulturi peruani.
Veti trece prin taramuri magice presarate cu lacuri, ghetari, vulcani ca Ampato, Sabancaya, Huallca si Misti.

Astazi veti traversa Anzii Cordilieri prin cel mai inalt punct al calatoriei, la 4800 m!
Cel mai inalt varf este Aconcagua cu 6962 m, la granita dintre Argentina si Chile.

Dupa trecerea celui mai inalt varf, drumul coboara in Canionul Chivay.
Cazare la hotel.
Seara, puteti opta pentru izvoarele termale “La Calera”, aflate aproape de hotel sau va puteti relaxa pe terasa hotelului privind panorama uluitoare a Canionului.
Cazare la hotel in Chivay.

Mese: mic dejun si pranz

ZIUA 7 COLCA CANYON – PUNO (258 km) urcare de la 3650 m - la 3827 m
Mic dejun la hotel. Drumul spre spectaculosul Canion trece prin cateva sate andine, unde timpul pare ca sta in loc, conservand aerul colonial al caselor din secole trecute. Calatorim de-a lungul Canionului pana la terasa de observatie “Mirador Cruz del Condor” de unde se poate admira una dintre cele mai elegante si mari pasari de pe Terra, Condorul peruan in zborul de deasupra vaii adanci de 1200 m.
De asemena, grupul se va opri si la Mirador de Tapay, un punct de observatie la 1200 m adancime.

Dupa intalnirea cu condorii si privelisti ce-ti taie rasuflarea, calatoria continua spre Puno. Drumul dureaza aproximativ 6 ore (274 km).
Sosire in Puno, pe malul Lacului Titicaca, cazare la hotel in Puno.

Mese: mic dejun si pranz

ZIUA 8 PUNO – LACUL TITICACA – SILLUSTANI – PUNO (72 km) altitudine: 3827 m
Mic dejun la hotel.
Astazi, calatoria continua pe cel mai inalt lac navigabil din lume, situat la o altitudine de 3810 m.
Legenda spune ca aici s-au nascut parintii fondatori ai Imperiului Incas.

Calatoria continua cu vizitarea insulelor plutititoare Los Oros, un grup de 20 de insule construite din totora, plante naturale acvatice, stuf, unde traiesc indienii Uros ale caror obiceiuri si traditii sunt total anacronice cu secolul XXI, dar sunt atat de frumoase incat mii de turisti ii viziteaza si ii admira.
Comunitatea este organizata dupa reguli sociale precise si are inclusiv o scoala.

Dupa amiaza, vizitam sit-ul arheologic Sillustani Chullpas, un imens camp cu monumente funerare pre -incase, in forma de cilindri, inalte de 12 m, ridicate de populatia Aymaras pentru cei mai importanti lideri, pe malul lacului Umayo.
Intoarcere la hotel, cazare in Puno.

Mese: mic dejun

ZIUA 9 PUNO – CUSCO (389 km) coborare de la 3827 m - la 3395 m
Mic dejun la hotel.
Astazi, circuitul contiuna spre Cusco, centrul lumii incase. Drumul spre Cusco traverseaza peisaje minunate montane oferite de Muntii Anzi si Altiplano, cel mai inalt platou alpin de pe Pamant dupa Platoul Tibetului. Drumul va fi presarat cu cateva opriri interesante la Complexul Arheologic Kalasaya, la Pucara (3879 m) locul de nastere al culturii Altiplano, bogat reprezentata de ceramica, Pasul Raya (4335 m) cel mai inalt punct al trecerii spre Cusco, ce face trecerea dintre Muntii Anzi si Podisul Peruan.

Masa de pranz bufet in Sicuani (3475 m).

Urmeaza vizitarea Centrului Raqchi, cunoscut ca Templul Zeului Wiracocha si vizitarea Bisericii Sfantul Petru de la Andahuaylilas (3093m) construita in 1580, denimita si Capela Sixtina a Peru-ului.
Sosire in Cusco, cazare la hotel.

Mese: mic dejun si pranz

ZIUA 10 CUSCO, centrul lumii incase altitudine 3395 m
Mic dejun la hotel.
Dimineata este libera pentru odihna si acomodare cu altitudinea din Podisul Altiplano. Acomodarea la altitudini mari se face in functie de conditia fizica, varsta si capacitatea de adaptare a fiecarui turist.
Dupa amiaza, veti face un tur de oras si imprejurimi care include Plaza de Armas (Huacapayta), Catedrala, Templul Soarelui Koricancha, locul de sacrificii, cladiri coloniale construite pe fundatiile unor vechi case incase, Qenqo- centrul de Ceremonie si Ritual unde aveau loc si sacrificiile, Tambomchay – Baile Incase, o serie de apeducte, canale, caderi de apa amenajate in terase sapate in piatra, impresionanta Cetate Sacsayhuaman-locul unde aveau loc Festivalurile Inca Inti Raymi si Warachicuy si Puca Pucara, ruinele unei fortarete militare cu ziduri groase, terase si scari construita de al noualea imparat incas, Pachacutec, aflate in afara orasului, pe drumul spre Pisac.

Festivalurile Inti Raymi erau desfasurate in cinstea Zeului Inti, cel mai venerat zeu in religia incasa, sarbatorit in ziua solstitiului de iarna, cea mai scurta zi a anului. Ceremonialul Warachicuy era dedicat baietilor la varsta de trecere spre viata de adult, ceremonial pastrat de-a lungul istoriei pana astazi.

Cazare la hotel in Cusco.

Mese: mic dejun

ZIUA 11 CUSCO – VALEA SACRA – CUSCO (150 km) altitudine 3395 m
Mic dejun la hotel.
De dimineata, grupul pleaca spre Valea Sacra a Incasilor. Veti vizita Centrul Awanacancha de fabricare a materialelor textile, apoi veti vizita piata din Pisac.
Veti lua masa de pranz, tip bufet, intr-un restaurant local.

Dupa masa, drumul continua spre Ollantaytambo, la 74 km de Cusco, localitate construita de-a lungul raului Urubamba, intre varfurile muntilor inzapeziti, unde veti vizita vestita fortareata, ultima constructie incasa inainte de cucerirea spaniola. Complexul include Templul Soarelui si Fantanile Printesei.

Ollantaytambo este un exemplu despre proiectarea urbana incasa, asezare locuita neintrerupt din secolul al XII lea, un loc contemporan turistic si de plecare in drumetii si ascensiuni.
Cazare la hotel in Cusco.

Mese: mic dejun si pranz

ZIUA 12 CUSCO – * MACHU PICCHU * – CUSCO altitudine 2400 m
Mic dejun la hotel.
Dupa o calatorie fascinanta, astazi este cea mai uluitoare zi, ziua in care veti ajunge la Machu Pichu.

De dimineata, veti fi transferati la gara Ollaylanto, de unde trecand prin peisaje maiestuoase, dupa un drum de 1:30 h, veti cobori in gara Aguas Calientes. Asezarea pare strivita de peretii muntilor.
De aici, echipati cu incaltaminte sport confortabila, palarie de soare pe cap si crema cu protective UV aplicata pe fata si maini, veti fi preluati de unul dintre autobuzele care fac legatura cu Sanctuarul Machu Pichu, una dintre cele 7 Minuni ale Lumii.

Turul dureaza 2:30 h si include Intihuatana/Ceasul Solar, Piata Incasilor, Cele 3 ferestre, Casa Garzilor, Templul Soarelui, Palatul Regal, Fantina Ritualica, Stanca Sacrificiilor etc.

Complexul a fost construit in numai 10 ani (1450-1460) si a fost abandonat dupa 80 de ani de locuire. In perioada de locuire a familiei regale, in incinta traiau 750 de persoane. In timpul sezonului ploios, in palat ramanea personalul de intretinere si cativa preoti.

Dupa vizita, veti cobori in Aguas Calientes pentru calatoria de intoarcere cu trenul.
Pana la plecarea trenului, veti avea timp de mici cumparaturi in Aguas Calientes.
Cazare in Cusco.

Mese: mic dejun

ZIUA 13 CUSCO – LIMA
Mic dejun la hotel.
Transfer la aeroport pentru zborul de intoarcere in Lima. Zborul dureaza aproximativ 1:30 h.
Imbarcare pentru zborul de intoarcere acasa.
Sfarsitul serviciilor.

ZIUA 14 PARIS – BUCURESTI
Dupa o escala de 4 ore pe aeroportul din Paris, va veti imbarca spre Bucuresti.
Aterizare pe Aeroportul Otopeni conform orar de zbor.

Pret standard: 3112 euro / persoana.
Supliment single: 414 euro / persoana

Perioada: 01-13.09.2019
Numarul minim de participanti pentru realizarea programului: 15 persoane.
Programul nu este potrivit pentru persoanele cu mobilitate redusa.

Pretul include urmatoarele servicii:
• Bilet de avion Bucuresti – Lima – Bucuresti, clasa economic
Curse internationale: bagaj la cala 23 kg, bagaj de mana 8 kg / cursa externa // incluse in pret.
• Bilet de avion Cusco – Lima, clasa economic
Curse locale: bagaj la cala 23 kg, bagaj de mana 5 kg/ pentru cursa interna // incluse in pret.
• Bilet de avion Zbor deasupra Liniilor de la Nazca – fara bagaj
• Transferuri si transporturi private conform program, cu minibus
• Ghizi locali pentru toate tururile si excursiile din program
• Insotitor roman de grup
• Excursii si vizite prevazute in program
• Cazare 12 nopti cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4*:
2 nopti in Lima
1 noapte in Nazca
2 nopti in Arequipa
1 noapte in Chivay
2 nopti in Puno
4 nopti in Cusco
• Mese de pranz: zilele (6, 7, 9, 11)

Pretul nu include:
Alte mese decat cele mentionate
Bauturile la mese
Asigurarea medicala de calatorie, obligatorie
Asigurarea storno (optionala, dar recomandata)
Cheltuielile personale
Baccisul pentru ghizi si sofer, 50 USD/pers, care se plateste la sosire pe aeroport in Lima

INFORMATII CIRCUIT

 AUTOCAR, MICROBUZ
Locurile in autocar/microbuz nu sunt prestabilite, turistii vor ocupa locurile in functie de preferinte si de locurile libere in momentul imbarcarii. Recomandam turistilor sa nu genereze discutii contradictorii pe acest subiect.
Autocarul va fi la locul de imbarcare cu 15 minute inainte de ora plecarii. Toti turistii trebuie sa respecte orele de plecare pentru a nu prejudicia desfasurarea programului.
Autocarele au aer conditionat centralizat care nu poate fi reglat individual pentru fiecare scaun.

 CROAZIERA
In croaziera in Insula Ballestas , turistii se vor imbarca pe vas alaturi de alti turisti.

 FILMARE IN SIT-URI, MUZEE
Pentru filmare si fotografiere se platesc taxe la intrare. Valoarea taxelor difera de la un muzeu la altul. Informatia despre suma exacta o veti afla la fata locului. Plata se face la fata locului.


 MODIFICARI TRASEU CIRCUIT
Insotitorul de grup si ghidul local pot efectua modificari ale programului in functie de starea vremii, de aglomeratia din trafic etc. (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuand astfel programul in totalitate.

 OBLIGATORIU IN BAGAJ
Ochelari de soare
Incaltaminte confortabila, cu talpa adecvata terenului montan accidentat (ghete de munte)
Haine usoare din bumbac
Pulovere calduroase pentru diminetile si serile reci de la munte
Pantaloni lungi, confortabili
Hanorac impermeabil de vreme rea si rece in zona de munte
Un rucsac pentru lucruri, apa si mancare necesare pe parcursul unei zile.
Medicamente uzuale in caz de urgenta pentru: migrene, raceli, dureri de stomac, deranjamente de stomac, constipatie, infectii simple (zgarieturi, mici leziuni cauzate de incaltaminte sau/si imbracaminte etc) picaturi de ochi contra prafului si vantului etc, in cantitati rezonabile.
Spray contra tantarilor
Bomboane, dropsuri cu lamaie
Adaptor universal pentru prize (In Peru prizele sunt de tip A, cu 2 lamele si de tip C (Euro) folosite si in Romania)
O baterie externa pentru telefon pentru calatoriile lungi, de o zi.

Itinerariu

Ziua 1

ZIUA 1 BUCURESTI – LIMA
Zbor Bucuresti – Lima.
Dupa formalitatile de trecere a frontierei si recuperarea bagajelor, transfer la hotel, cazare.
Cazare la hotel in Lima.
Mese: fara masa

Ziua 2

ZIUA 2 LIMA situata la o altitudine de 154 m
Mic dejun la hotel.

Astazi veti incepe calatoria in lumea civilizatiei incase cu un tur de oras.
Lima, Orasul Regilor, este un oras istoric si modern, cu cladiri coloniale, dar si moderne.

Vizita incepe in Plaza de Armas, cu o veche istorie, din 1535, data de fondare a orasului. Piata este dominata de cladirea Catedralei.

Veti lua masa de pranz intr-un restaurant local.

Dupa masa, veti vizita unul din cele mai interesante muzee, Muzeul Larco, cu o colectie impresionanta de piese de ceramica si de aur a culturii incase. Seara, timp liber la dispozitie pentru vizitarea cartierului Miraflores si a magazinelor.

Cazare la hotel in Lima.

Mese: mic dejun si pranz

Ziua 3

ZIUA 3 LIMA – PARACAS – NAZCA (500 km)    urcare de la 5 m – la 588 m
Mic dejun la hotel. Plecare spre Paracas, un drum care dureaza aproximativ 4 ore.

Masa de pranz intr-un restaurant local.

Paracas este portul de plecare spre Insulele Ballestas, supranumite si Insulele Galapagos datorita speciilor de pasari si coloniilor de lei de mare, simpaticele mamifere care populeaza insulele. Veti face un tur de croziera de 2 h – 2:30 h si veti admira simbolul insulelor Ballestas, Candelabrul, o formatiune ciudata si interesanta, o avanpremiera a intalnirii cu liniile de la Nazca. Mii de cormorani cu picioare rosii, de pelicani peruvieni, mii de pinguini Humboldt vor ocupa fiecare coltisor al privelistii spectaculoase a tarmurilor dantelate de galerii calcaroase.

Imbarcare si plecare spre enigmaticele linii de la Nazca. Drumul dureaza aproximativ 4 ore. (240 km) Seara, cazare la hotel in Nazca.

Mese: mic dejun si pranz

Ziua 4

ZIUA 4 NAZCA – AREQUIPA (565 km/ 9 ore)    urcare de la 588 m – la 2360 m
Mic dejun la hotel.

Dimineata, zborul deasupra liniilor enigmatice cunoscute ca: Pasarea Colibri, Maimuta, Balena, Cainele, Astronautul si alte desene cu forme vegetale si geometrice va fi o experienta unica si de neuitat.

Despre istoria si geneza acestor linii sunt doar presupuneri care includ teoria implicarii extraterestrilor sau mari abilitati ale populatiei antice in vizualizarea imaginilor de la o anumita inaltime. Abilitate pe care noi o exercitam numai cu avionul sau cu drona.

Dupa ametitorul zbor, veti pleca spre Arequipa, un drum lung, dar frumos, de aproximativ 9 ore. Este un drum greu, cu urcare la mare altitudine, cu o diferenta de nivel de 1800 m. Cazare la hotel in Arequipa.


Mese: mic dejun

Ziua 5

ZIUA 5 AREQUIPA    altitudine: 2360 m
Mic dejun la hotel.

Astazi veti avea o zi de odihna si de acomodare cu altitudinea.

Este o zi inclusa cu scopul de a va odihni, acomoda cu altitudinea si a va pregati pentru urcarea pana la 4800 m , punctul cel mai inalt al acestei calatorii.

Optional: o plimbare pe jos in oras, vizitarea Manastirii Sfanta Caterina, care a stat inchisa publicului timp de 400 de ani. Pentru fotografi, recomandam punctul Mirador de Yanahuara, de unde, pe sub arcadele generoase se pot face fotografii exceptionale. In weekend, locul e plin de cupluri de tineri casatoriti in sesiune de fotografii de nunta. Cazare la hotel in Arequipa.

Mese: mic dejun si pranz

Ziua 6

ZIUA 6 AREQUIPA – CANIONUL COLCA (484 km /8 ore) urcare de la 2360 m - la 4800 m apoi coborare la 3650 m
Mic dejun la hotel.

Calatoria de astazi trece prin puncte extrem de spectaculoase, cu intalniri unice cu animale peruane de intaltime:
alpaca, lame, flamingo, ibisi si uriasii vulturi peruani.
Veti trece prin taramuri magice presarate cu lacuri, ghetari, vulcani ca Ampato, Sabancaya, Huallca si Misti.


Astazi veti traversa Anzii Cordilieri prin cel mai inalt punct al calatoriei, la 4800 m!
Cel mai inalt varf este Aconcagua cu 6962 m, la granita dintre Argentina si Chile.


Dupa trecerea celui mai inalt varf, drumul coboara in Canionul Chivay.
Cazare la hotel.
Seara, puteti opta pentru izvoarele termale “La Calera”, aflate aproape de hotel sau va puteti relaxa pe terasa
hotelului privind panorama uluitoare a Canionului.
Cazare la hotel in Chivay.

Mese: mic dejun si pranz

Ziua 7

ZIUA 7 COLCA CANYON – PUNO  (258 km)    urcare de la 3650 m - la 3827 m

Mic dejun la hotel. Drumul spre spectaculosul Canion trece prin cateva sate andine, unde timpul pare ca sta in loc, conservand aerul colonial al caselor din secole trecute. Calatorim de-a lungul Canionului pana la terasa de observatie “Mirador Cruz del Condor” de unde se poate admira una dintre cele mai elegante si mari pasari de pe Terra, Condorul peruan in zborul de deasupra vaii adanci de 1200 m.

De asemena, grupul se va opri si la Mirador de Tapay, un punct de observatie la 1200 m adancime.

Dupa intalnirea cu condorii si privelisti ce-ti taie rasuflarea, calatoria continua spre Puno. Drumul dureaza aproximativ 6 ore (274 km).

Sosire in Puno, pe malul Lacului Titicaca, cazare la hotel in Puno.

Mese: mic dejun

Ziua 8

ZIUA 8 PUNO – LACUL TITICACA – SILLUSTANI – PUNO (72 km)    altitudine: 3827 m
Mic dejun la hotel.

Astazi, calatoria continua pe cel mai inalt lac navigabil din lume, situat la o altitudine de 3810 m.
Legenda spune ca aici s-au nascut parintii fondatori ai Imperiului Incas.

Calatoria continua cu vizitarea insulelor plutititoare Los Oros, un grup de 20 de insule construite din totora, plante naturale acvatice, stuf, unde traiesc indienii Uros ale caror obiceiuri si traditii sunt total anacronice cu secolul XXI, dar sunt atat de frumoase incat mii de turisti ii viziteaza si ii admira. Comunitatea este organizata dupa reguli sociale precise si are inclusiv o scoala.

Dupa amiaza, vizitam sit-ul arheologic Sillustani Chullpas, un imens camp cu monumente funerare pre -incase, in forma de cilindri, inalte de 12 m, ridicate de populatia Aymaras pentru cei mai importanti lideri, pe malul lacului Umayo.

Intoarcere la hotel, cazare in Puno.

Mese: mic dejun

Ziua 9

ZIUA 9 PUNO – CUSCO (389 km)    coborare de la 3827 m - la 3395 m
Mic dejun la hotel.

Astazi, circuitul contiuna spre Cusco, centrul lumii incase. Drumul spre Cusco traverseaza peisaje minunate montane oferite de Muntii Anzi si Altiplano, cel mai inalt platou alpin de pe Pamant dupa Platoul Tibetului. Drumul va fi presarat cu cateva opriri interesante la Complexul Arheologic Kalasaya, la Pucara (3879 m) locul de nastere al culturii Altiplano, bogat reprezentata de ceramica, Pasul Raya (4335 m) cel mai inalt punct al trecerii spre Cusco, ce face trecerea dintre Muntii Anzi si Podisul Peruan.

Masa de pranz bufet in Sicuani (3475 m).

Urmeaza vizitarea Centrului Raqchi, cunoscut ca Templul Zeului Wiracocha si vizitarea Bisericii Sfantul Petru de la
Andahuaylilas (3093m) construita in 1580, denimita si Capela Sixtina a Peru-ului.

Sosire in Cusco, cazare la hotel.

Mese: mic dejun si pranz

Ziua 10

ZIUA 10 CUSCO, centrul lumii incase    altitudine 3395 m
Mic dejun la hotel.

Dimineata este libera pentru odihna si acomodare cu altitudinea din Podisul Altiplano. Acomodarea la altitudini mari se face in functie de conditia fizica, varsta si capacitatea de adaptare a fiecarui turist.

Dupa amiaza, veti face un tur de oras si imprejurimi care include Plaza de Armas (Huacapayta), Catedrala, Templul Soarelui Koricancha, locul de sacrificii, cladiri coloniale construite pe fundatiile unor vechi case incase, Qenqo-centrul de Ceremonie si Ritual unde aveau loc si sacrificiile, Tambomchay – Baile Incase, o serie de apeducte, canale, caderi de apa amenajate in terase sapate in piatra, impresionanta Cetate Sacsayhuaman-locul unde aveau loc Festivalurile Inca Inti Raymi si Warachicuy si Puca Pucara, ruinele unei fortarete militare cu ziduri groase, terase si scari construita de al noualea imparat incas, Pachacutec, aflate in afara orasului, pe drumul spre Pisac.

Festivalurile Inti Raymi erau desfasurate in cinstea Zeului Inti, cel mai venerat zeu in religia incasa, sarbatorit in ziua solstitiului de iarna, cea mai scurta zi a anului. Ceremonialul Warachicuy era dedicat baietilor la varsta de trecere spre viata de adult, ceremonial pastrat de-a lungul istoriei pana astazi.

Cazare la hotel in Cusco.

Mese: mic dejun

Ziua 11

ZIUA 11 CUSCO – VALEA SACRA – CUSCO (150 km)    altitudine 3395 m
Mic dejun la hotel.

De dimineata, grupul pleaca spre Valea Sacra a Incasilor. Veti vizita Centrul Awanacancha de fabricare a materialelor textile, apoi veti vizita piata din Pisac.
Veti lua masa de pranz, tip bufet, intr-un restaurant local.

Dupa masa, drumul continua spre Ollantaytambo, la 74 km de Cusco, localitate construita de-a lungul raului Urubamba, intre varfurile muntilor inzapeziti, unde veti vizita vestita fortareata, ultima constructie incasa inainte de cucerirea spaniola. Complexul include Templul Soarelui si Fantanile Printesei.

Ollantaytambo este un exemplu despre proiectarea urbana incasa, asezare locuita neintrerupt din secolul al XII lea, un loc contemporan turistic si de plecare in drumetii si ascensiuni. Cazare la hotel in Cusco.


Mese: mic dejun si pranz

Ziua 12

ZIUA 12 CUSCO – * MACHU PICCHU * – CUSCO    altitudine 2400 m
Mic dejun la hotel.

Dupa o calatorie fascinanta, astazi este cea mai uluitoare zi, ziua in care veti ajunge la Machu Pichu.

De dimineata, veti fi transferati la gara Ollaylanto, de unde trecand prin peisaje maiestuoase, dupa un drum de 1:30 h, veti cobori in gara Aguas Calientes. Asezarea pare strivita de peretii muntilor.

De aici, echipati cu incaltaminte sport confortabila, palarie de soare pe cap si crema cu protective UV aplicata pe fata si maini, veti fi preluati de unul dintre autobuzele care fac legatura cu Sanctuarul Machu Pichu, una dintre cele

7 Minuni ale Lumii.

Turul dureaza 2:30 h si include Intihuatana/Ceasul Solar, Piata Incasilor, Cele 3 ferestre, Casa Garzilor, Templul Soarelui, Palatul Regal, Fantina Ritualica, Stanca Sacrificiilor etc.

Complexul a fost construit in numai 10 ani (1450-1460) si a fost abandonat dupa 80 de ani de locuire. In perioada de locuire a familiei regale, in incinta traiau 750 de persoane. In timpul sezonului ploios, in palat ramanea personalul de intretinere si cativa preoti.


Dupa vizita, veti cobori in Aguas Calientes pentru calatoria de intoarcere cu trenul.

Pana la plecarea trenului, veti avea timp de mici cumparaturi in Aguas Calientes.
Cazare in Cusco.

Mese: mic dejun

Ziua 13

ZIUA 13 CUSCO – LIMA
Mic dejun la hotel.
Transfer la aeroport pentru zborul de intoarcere in Lima. Zborul dureaza aproximativ 1:30 h.

Imbarcare pentru zborul de intoarcere acasa.
Sfarsitul serviciilor.

Ziua 14

ZIUA 14 PARIS – BUCURESTI
Dupa o escala de 4 ore pe aeroportul din Paris, va veti imbarca spre Bucuresti.
Aterizare pe Aeroportul Otopeni conform orar de zbor.


Perioada: 01-13.09.2019
Numarul minim de participanti pentru realizarea programului: 15 persoane.
Programul nu este potrivit pentru persoanele cu mobilitate redusa.


Ziua 1

ZIUA 1 BUCURESTI – LIMA
Zbor Bucuresti – Lima.
Dupa formalitatile de trecere a frontierei si recuperarea bagajelor, transfer la hotel, cazare.
Cazare la hotel in Lima.
Mese: fara masa

Ziua 2

ZIUA 2 LIMA situata la o altitudine de 154 m
Mic dejun la hotel.

Astazi veti incepe calatoria in lumea civilizatiei incase cu un tur de oras.
Lima, Orasul Regilor, este un oras istoric si modern, cu cladiri coloniale, dar si moderne.

Vizita incepe in Plaza de Armas, cu o veche istorie, din 1535, data de fondare a orasului. Piata este dominata de cladirea Catedralei.

Veti lua masa de pranz intr-un restaurant local.

Dupa masa, veti vizita unul din cele mai interesante muzee, Muzeul Larco, cu o colectie impresionanta de piese de ceramica si de aur a culturii incase. Seara, timp liber la dispozitie pentru vizitarea cartierului Miraflores si a magazinelor.

Cazare la hotel in Lima.

Mese: mic dejun si pranz

Ziua 3

ZIUA 3 LIMA – PARACAS – NAZCA (500 km)    urcare de la 5 m – la 588 m
Mic dejun la hotel. Plecare spre Paracas, un drum care dureaza aproximativ 4 ore.

Masa de pranz intr-un restaurant local.

Paracas este portul de plecare spre Insulele Ballestas, supranumite si Insulele Galapagos datorita speciilor de pasari si coloniilor de lei de mare, simpaticele mamifere care populeaza insulele. Veti face un tur de croziera de 2 h – 2:30 h si veti admira simbolul insulelor Ballestas, Candelabrul, o formatiune ciudata si interesanta, o avanpremiera a intalnirii cu liniile de la Nazca. Mii de cormorani cu picioare rosii, de pelicani peruvieni, mii de pinguini Humboldt vor ocupa fiecare coltisor al privelistii spectaculoase a tarmurilor dantelate de galerii calcaroase.

Imbarcare si plecare spre enigmaticele linii de la Nazca. Drumul dureaza aproximativ 4 ore. (240 km) Seara, cazare la hotel in Nazca.

Mese: mic dejun si pranz

Ziua 4

ZIUA 4 NAZCA – AREQUIPA (565 km/ 9 ore)    urcare de la 588 m – la 2360 m
Mic dejun la hotel.

Dimineata, zborul deasupra liniilor enigmatice cunoscute ca: Pasarea Colibri, Maimuta, Balena, Cainele, Astronautul si alte desene cu forme vegetale si geometrice va fi o experienta unica si de neuitat.

Despre istoria si geneza acestor linii sunt doar presupuneri care includ teoria implicarii extraterestrilor sau mari abilitati ale populatiei antice in vizualizarea imaginilor de la o anumita inaltime. Abilitate pe care noi o exercitam numai cu avionul sau cu drona.

Dupa ametitorul zbor, veti pleca spre Arequipa, un drum lung, dar frumos, de aproximativ 9 ore. Este un drum greu, cu urcare la mare altitudine, cu o diferenta de nivel de 1800 m. Cazare la hotel in Arequipa.


Mese: mic dejun

Ziua 5

ZIUA 5 AREQUIPA    altitudine: 2360 m
Mic dejun la hotel.

Astazi veti avea o zi de odihna si de acomodare cu altitudinea.

Este o zi inclusa cu scopul de a va odihni, acomoda cu altitudinea si a va pregati pentru urcarea pana la 4800 m , punctul cel mai inalt al acestei calatorii.

Optional: o plimbare pe jos in oras, vizitarea Manastirii Sfanta Caterina, care a stat inchisa publicului timp de 400 de ani. Pentru fotografi, recomandam punctul Mirador de Yanahuara, de unde, pe sub arcadele generoase se pot face fotografii exceptionale. In weekend, locul e plin de cupluri de tineri casatoriti in sesiune de fotografii de nunta. Cazare la hotel in Arequipa.

Mese: mic dejun si pranz

Ziua 6

ZIUA 6 AREQUIPA – CANIONUL COLCA (484 km /8 ore) urcare de la 2360 m - la 4800 m apoi coborare la 3650 m
Mic dejun la hotel.

Calatoria de astazi trece prin puncte extrem de spectaculoase, cu intalniri unice cu animale peruane de intaltime:
alpaca, lame, flamingo, ibisi si uriasii vulturi peruani.
Veti trece prin taramuri magice presarate cu lacuri, ghetari, vulcani ca Ampato, Sabancaya, Huallca si Misti.


Astazi veti traversa Anzii Cordilieri prin cel mai inalt punct al calatoriei, la 4800 m!
Cel mai inalt varf este Aconcagua cu 6962 m, la granita dintre Argentina si Chile.


Dupa trecerea celui mai inalt varf, drumul coboara in Canionul Chivay.
Cazare la hotel.
Seara, puteti opta pentru izvoarele termale “La Calera”, aflate aproape de hotel sau va puteti relaxa pe terasa
hotelului privind panorama uluitoare a Canionului.
Cazare la hotel in Chivay.

Mese: mic dejun si pranz

Ziua 7

ZIUA 7 COLCA CANYON – PUNO  (258 km)    urcare de la 3650 m - la 3827 m

Mic dejun la hotel. Drumul spre spectaculosul Canion trece prin cateva sate andine, unde timpul pare ca sta in loc, conservand aerul colonial al caselor din secole trecute. Calatorim de-a lungul Canionului pana la terasa de observatie “Mirador Cruz del Condor” de unde se poate admira una dintre cele mai elegante si mari pasari de pe Terra, Condorul peruan in zborul de deasupra vaii adanci de 1200 m.

De asemena, grupul se va opri si la Mirador de Tapay, un punct de observatie la 1200 m adancime.

Dupa intalnirea cu condorii si privelisti ce-ti taie rasuflarea, calatoria continua spre Puno. Drumul dureaza aproximativ 6 ore (274 km).

Sosire in Puno, pe malul Lacului Titicaca, cazare la hotel in Puno.

Mese: mic dejun

Ziua 8

ZIUA 8 PUNO – LACUL TITICACA – SILLUSTANI – PUNO (72 km)    altitudine: 3827 m
Mic dejun la hotel.

Astazi, calatoria continua pe cel mai inalt lac navigabil din lume, situat la o altitudine de 3810 m.
Legenda spune ca aici s-au nascut parintii fondatori ai Imperiului Incas.

Calatoria continua cu vizitarea insulelor plutititoare Los Oros, un grup de 20 de insule construite din totora, plante naturale acvatice, stuf, unde traiesc indienii Uros ale caror obiceiuri si traditii sunt total anacronice cu secolul XXI, dar sunt atat de frumoase incat mii de turisti ii viziteaza si ii admira. Comunitatea este organizata dupa reguli sociale precise si are inclusiv o scoala.

Dupa amiaza, vizitam sit-ul arheologic Sillustani Chullpas, un imens camp cu monumente funerare pre -incase, in forma de cilindri, inalte de 12 m, ridicate de populatia Aymaras pentru cei mai importanti lideri, pe malul lacului Umayo.

Intoarcere la hotel, cazare in Puno.

Mese: mic dejun

Ziua 9

ZIUA 9 PUNO – CUSCO (389 km)    coborare de la 3827 m - la 3395 m
Mic dejun la hotel.

Astazi, circuitul contiuna spre Cusco, centrul lumii incase. Drumul spre Cusco traverseaza peisaje minunate montane oferite de Muntii Anzi si Altiplano, cel mai inalt platou alpin de pe Pamant dupa Platoul Tibetului. Drumul va fi presarat cu cateva opriri interesante la Complexul Arheologic Kalasaya, la Pucara (3879 m) locul de nastere al culturii Altiplano, bogat reprezentata de ceramica, Pasul Raya (4335 m) cel mai inalt punct al trecerii spre Cusco, ce face trecerea dintre Muntii Anzi si Podisul Peruan.

Masa de pranz bufet in Sicuani (3475 m).

Urmeaza vizitarea Centrului Raqchi, cunoscut ca Templul Zeului Wiracocha si vizitarea Bisericii Sfantul Petru de la
Andahuaylilas (3093m) construita in 1580, denimita si Capela Sixtina a Peru-ului.

Sosire in Cusco, cazare la hotel.

Mese: mic dejun si pranz

Ziua 10

ZIUA 10 CUSCO, centrul lumii incase    altitudine 3395 m
Mic dejun la hotel.

Dimineata este libera pentru odihna si acomodare cu altitudinea din Podisul Altiplano. Acomodarea la altitudini mari se face in functie de conditia fizica, varsta si capacitatea de adaptare a fiecarui turist.

Dupa amiaza, veti face un tur de oras si imprejurimi care include Plaza de Armas (Huacapayta), Catedrala, Templul Soarelui Koricancha, locul de sacrificii, cladiri coloniale construite pe fundatiile unor vechi case incase, Qenqo-centrul de Ceremonie si Ritual unde aveau loc si sacrificiile, Tambomchay – Baile Incase, o serie de apeducte, canale, caderi de apa amenajate in terase sapate in piatra, impresionanta Cetate Sacsayhuaman-locul unde aveau loc Festivalurile Inca Inti Raymi si Warachicuy si Puca Pucara, ruinele unei fortarete militare cu ziduri groase, terase si scari construita de al noualea imparat incas, Pachacutec, aflate in afara orasului, pe drumul spre Pisac.

Festivalurile Inti Raymi erau desfasurate in cinstea Zeului Inti, cel mai venerat zeu in religia incasa, sarbatorit in ziua solstitiului de iarna, cea mai scurta zi a anului. Ceremonialul Warachicuy era dedicat baietilor la varsta de trecere spre viata de adult, ceremonial pastrat de-a lungul istoriei pana astazi.

Cazare la hotel in Cusco.

Mese: mic dejun

Ziua 11

ZIUA 11 CUSCO – VALEA SACRA – CUSCO (150 km)    altitudine 3395 m
Mic dejun la hotel.

De dimineata, grupul pleaca spre Valea Sacra a Incasilor. Veti vizita Centrul Awanacancha de fabricare a materialelor textile, apoi veti vizita piata din Pisac.
Veti lua masa de pranz, tip bufet, intr-un restaurant local.

Dupa masa, drumul continua spre Ollantaytambo, la 74 km de Cusco, localitate construita de-a lungul raului Urubamba, intre varfurile muntilor inzapeziti, unde veti vizita vestita fortareata, ultima constructie incasa inainte de cucerirea spaniola. Complexul include Templul Soarelui si Fantanile Printesei.

Ollantaytambo este un exemplu despre proiectarea urbana incasa, asezare locuita neintrerupt din secolul al XII lea, un loc contemporan turistic si de plecare in drumetii si ascensiuni. Cazare la hotel in Cusco.


Mese: mic dejun si pranz

Ziua 12

ZIUA 12 CUSCO – * MACHU PICCHU * – CUSCO    altitudine 2400 m
Mic dejun la hotel.

Dupa o calatorie fascinanta, astazi este cea mai uluitoare zi, ziua in care veti ajunge la Machu Pichu.

De dimineata, veti fi transferati la gara Ollaylanto, de unde trecand prin peisaje maiestuoase, dupa un drum de 1:30 h, veti cobori in gara Aguas Calientes. Asezarea pare strivita de peretii muntilor.

De aici, echipati cu incaltaminte sport confortabila, palarie de soare pe cap si crema cu protective UV aplicata pe fata si maini, veti fi preluati de unul dintre autobuzele care fac legatura cu Sanctuarul Machu Pichu, una dintre cele

7 Minuni ale Lumii.

Turul dureaza 2:30 h si include Intihuatana/Ceasul Solar, Piata Incasilor, Cele 3 ferestre, Casa Garzilor, Templul Soarelui, Palatul Regal, Fantina Ritualica, Stanca Sacrificiilor etc.

Complexul a fost construit in numai 10 ani (1450-1460) si a fost abandonat dupa 80 de ani de locuire. In perioada de locuire a familiei regale, in incinta traiau 750 de persoane. In timpul sezonului ploios, in palat ramanea personalul de intretinere si cativa preoti.


Dupa vizita, veti cobori in Aguas Calientes pentru calatoria de intoarcere cu trenul.

Pana la plecarea trenului, veti avea timp de mici cumparaturi in Aguas Calientes.
Cazare in Cusco.

Mese: mic dejun

Ziua 13

ZIUA 13 CUSCO – LIMA
Mic dejun la hotel.
Transfer la aeroport pentru zborul de intoarcere in Lima. Zborul dureaza aproximativ 1:30 h.

Imbarcare pentru zborul de intoarcere acasa.
Sfarsitul serviciilor.

Ziua 14

ZIUA 14 PARIS – BUCURESTI
Dupa o escala de 4 ore pe aeroportul din Paris, va veti imbarca spre Bucuresti.
Aterizare pe Aeroportul Otopeni conform orar de zbor.


Perioada: 01-13.09.2019
Numarul minim de participanti pentru realizarea programului: 15 persoane.
Programul nu este potrivit pentru persoanele cu mobilitate redusa.