Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Peru

Circuite turistice Peru

Peru este un stat situat pe coasta de vest a Americii de Sud, invecinat cu Ecuador si Columbia la nord, Brazilia la est, Bolivia la sud-est, Chile la sud si Oceanul Pacific la vest. Populatia tarii este multietnica si numara peste 27 milioane de locuitori cu o densitate de 22 loc./kmp. vorbitori de limb...

Citeste mai mult

Circuite turistice Peru


Peru este un stat situat pe coasta de vest a Americii de Sud, invecinat cu Ecuador si Columbia la nord, Brazilia la est, Bolivia la sud-est, Chile la sud si Oceanul Pacific la vest. Populatia tarii este multietnica si numara peste 27 milioane de locuitori cu o densitate de 22 loc./kmp. vorbitori de limba spaniola, quechua si aymara.

Capitala tarii si cel mai mare oras se afla la Lima, un oras cu aproximativ 23 milioane de locuitori.

Moneda oficiala a tarii este sol, 1 nuevo sol = 100 centi.

Peru ocupa locul trei in topul celor mai mari tari din America de Sud si este format din trei regiuni orientate spre nord-sud. In partea de vest se gaseste desertul Atacama cu dune de nisip foarte intinse. In sud  coasta este predominant stancoasa cu siruri de dealuri.

Din Anzi, care ating in interior altitudinea de 5.000 m, pornesc aproximativ 50 de rauri care strabat desertul. Cel mai inalt varf este Huascaran cu o inaltime de 6.768 m, multi dintre munti fiind vulcanici. Cele doua lanturi muntoase Cordiliera Orientala si Cordiliera Occidentala sunt despartite de un platou inalt unde se afla si Lacul Titicaca, cel mai mare lac din America de Sud cu o suprafata de 6.900 kmp.

Clima este diversificata, desertul este secetos si racoros influentat de litoralul Humboldt, cu toate ca in partea de nord vremea este uneori caldasi umeda, aici facndu-si aparitia odata la 5-6 ani El Nino.

Bazinul interior al Amazonului este cald si umed pe toata perioada anului. Aflata in apropierea coastei, capitala Lima are o temperatura medie de 23 grade Celsius in ianuarie si 16 grade in iulie cu o medie de precipitatii de 5cm/an.

Deserturile aflate langa coaste, padurile si muntii Anzi constituie un impediment in reteaua de transport a tarii, transportul aerian detinand un loc important aici cu toate ca din punct de vedere financiar este inaccesibil pentru multi dintre locuitori.

Una dintre cele mai faimoase cai ferate porneste din capitala tarii spre interior si urca 4.800 m pe o distanta de 170 km pe ruta spre Cerro de Pasco.

Reteaua de drumuri este formata din circa 7.000 km din care 20.000 km sunt amenajate.

Autostrada Pan American parcurge regiunea desertica a depresiunilor pe o distanta de 3.400 km.

Aproximativ trei sferturi din populatia tarii este urbana iar restul de un sfert se gaseste in Lima. 45% din locuitori sunt americani, 37% metisi proveniti din mixarea dintre europeni si indieni, iar 15% europeni.

Arequipa cu aproape 1 mil de locuitori este cel mai mare oras din Anzi, urmat de alte orase situate de-a lungil coastei precum Callao, Trjillo, Chiclayo, Piura si Chimbate. Cel mai mare oras amazonian este Iquitos.

Filtre

Denumire circuit


Pret


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 2 circuite

PERU 2021 - Pe urmele incasilor

Itinerariu: Peru

Durata: 9 nopti

Plecari: 5 octombrie

Vezi detalii in format PDF

de la 5596 / camera * 2 adulti | perioada 05.10.2021 - 15.10.2021 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi Detalii

AMERICA DE SUD 2021 - de la Machu Picchu la Rio de Janeiro

Itinerariu: Brazilia

Durata: 17 nopti

Plecari: 15 noiembrie

Vezi detalii in format PDF

de la 8500 / camera * 2 adulti | perioada 15.11.2021 - 03.12.2021 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi Detalii