Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Revelion Panama – Sub soarele tropical 2024

Descriere

Destinatie: Panama

Durata: 8 nopti

Vezi detalii in format PDF

Panama City - Rio Chagres - Soberania Park - Insula Taboga
Servicii incluse:
Bilet de avion Bucuresti –Panama -
Bucureşti (orarul de zbor se poate
modifica);
Taxele de aeroport;
Transport cu autocar/ microbuz cu
climatizare, la dispoziţie conform
programului;
8 nopţi de cazare 4* cu mic dejun la
4 pranzuri incluse;
Transferurile, tururile şi excursiile
menţionate în program;
Taxele de intrare la obiectivele
turistice menţionate în program;
Asigurare medicală Travel
Ghizi locali;
Conducător de grup român.
Servicii neincluse:
Bacşişurile pentru ghizi locali şi
şoferi (se achită la faţa locului);
Alte servicii decât cele menţionate în
program;
Taxe foto + video locale (se achită
opţional la faţa locului).

Destinatie: Panama

Durata: 8 nopti

Vezi detalii in format PDF

Panama City - Rio Chagres - Soberania Park - Insula Taboga
Servicii incluse:
Bilet de avion Bucuresti –Panama -
Bucureşti (orarul de zbor se poate
modifica);
Taxele de aeroport;
Transport cu autocar/ microbuz cu
climatizare, la dispoziţie conform
programului;
8 nopţi de cazare 4* cu mic dejun la
4 pranzuri incluse;
Transferurile, tururile şi excursiile
menţionate în program;
Taxele de intrare la obiectivele
turistice menţionate în program;
Asigurare medicală Travel
Ghizi locali;
Conducător de grup român.
Servicii neincluse:
Bacşişurile pentru ghizi locali şi
şoferi (se achită la faţa locului);
Alte servicii decât cele menţionate în
program;
Taxe foto + video locale (se achită
opţional la faţa locului).

Itinerariu

Ziua 1

 Ziua 1, (29 decembrie): București - Panama City Plecăm din București cu destinația Panama City. După ce ajungem în fermecătorul oraș, mergem la hotel.

Ziua 2

 Ziua 2, (30 decembrie): Panama City După mic-dejun, începem explorarea celui mai mare oraș din America Centrală, Panama City. Mergem să admirăm faimosul Canal Panama chiar la Moraflores Locks, un centru dedicat vizitatorilor aflat în cel mai înalt punct al canalului. Vom vedea spectacolul diferitelor vapoare care trec prin ecluză, cât și cele mai noi sectoare ale canalului, extins considerabil în 2016. Pentru o experiență completă, vom viziona un film prin intermediul căruia vom face cunoștintă cu Mr. Canales, un simpatic personaj care ne va spune istoria canalului de la origini până în prezent. De aici, mergem în cartierul colonial Casco Viejo, un loc plin de magie, parte a patrimoniului UNESCO. Cel mai mic, dar cel mai plin de viață cartier al orașului, are doar patru străzi, însă te așteaptă cu arhitectură remarcabilă, de la cea colonială la neoclasică și art nouveau. Vom admira bisericile din zonă și Piața Bolivar, apoi vom merge pe Paseo, faleza dintre Plaza de Francia și Union Club, pe sub o boltă plină de flori roz. De-a lungul falezei, femeile Kuna vând molas tradiționale brodate, o explozie de culoare care se asortează perfect cu marea  Ziua 2, (30 decembrie): Panama City După mic-dejun, începem explorarea celui mai mare oraș din America Centrală, Panama City. Mergem să admirăm faimosul Canal Panama chiar la Moraflores Locks, un centru dedicat vizitatorilor aflat în cel mai înalt punct al canalului. Vom vedea spectacolul diferitelor vapoare care trec prin ecluză, cât și cele mai noi sectoare ale canalului, extins considerabil în 2016. Pentru o experiență completă, vom viziona un film prin intermediul căruia vom face cunoștintă cu Mr. Canales, un simpatic personaj care ne va spune istoria canalului de la origini până în prezent. De aici, mergem în cartierul colonial Casco Viejo, un loc plin de magie, parte a patrimoniului UNESCO. Cel mai mic, dar cel mai plin de viață cartier al orașului, are doar patru străzi, însă te așteaptă cu arhitectură remarcabilă, de la cea colonială la neoclasică și art nouveau. Vom admira bisericile din zonă și Piața Bolivar, apoi vom merge pe Paseo, faleza dintre Plaza de Francia și Union Club, pe sub o boltă plină de flori roz. De-a lungul falezei, femeile Kuna vând molas tradiționale brodate, o explozie de culoare care se asortează perfect cu marea

Ziua 3

 Ziua 3, (31 ianuarie): Panama City - Rio Chagres Începem ziua cu un mic-dejun proaspăt și mergem apoi să explorăm un tărâm minunat. Rio Chagres este singurul râu din lume care se varsă în două oceane și secole la rând pe cursul său s-au transportat cantități impresionate de metale prețioase, bijuterii și alte obiecte lucrate manual. Pentru că este cea mai rapidă și cea mai ușoară modalitate de a descoperi Gamboa, ne vom urca în canoe și vom văsli spre inima pădurii tropicale. Vegetația exotică ascunde o faună impresionantă, așa că ține aparatul de fotografiat la îndemână. Cu puțin noroc, vom vedea maimuțe, crocodili, tucani, jaguari sau oceloți

Ziua 4

 Ziua 4, (01 ianuarie): Panama City - Soberania Park Ne trezim devreme și astăzi, savurăm mic-dejunul și pornim spre Soberania Park. Prima oprire va fi la Rainforest Discovery Center, aflat într-o clădire realizată 70% din materiale reciclate rezultate în urma demolării clădirilor vechi din zona canalului. Aici poți urca într-un turn înalt de 30m pentru a te bucura de o priveliște minunată cu jungla. Continuăm explorarea naturii desăvârșite din Parcul Soberania de-a lungul Pipeline Road, o rută legendară în rândul celor pasionați de observarea păsărilor. Mai mult, pe lângă numeroasele specii de păsări, poți observa maimuțe capucin, leneși, furnicari, șopârle, șerpi sau amfibieni. Vom mânca de prânz într-un restaurant de pe malul Lacului Gatun, savurând preparate autentice creole, apoi vom naviga aproape de Insula Mono, faimoasă grație multitudinii de specii de maimuțe care locuiesc aici. Vom parcurge și Canalul Panama, unde, cu puțin noroc, vom fi foarte aproape de vapoare uriașe.

Ziua 5

 Ziua 5, (02 ianuarie): Panama City - Insula Taboga Astăzi vom avea o zi relaxantă și liniștită și ne vom bucura de minunatele plaje din Panama. După mic-dejun, luăm feribotul și ne îndreptăm spre un mic paradis. O insulă tropicală cu doar o stradă și trafic inexistent, Taboga este destinația perfectă pentru o zi de evadare din agitația capitalei, la doar 20 km distanță de țărm. Supranumită Insula Florilor, este plină de flori parfumate aproape tot anul și aici a fost ridicată a doua biserică din emisfera sudică. De-a lungul secolelor, insula i-a sedus iremediabil atât pe conchistadorii spanioli, cât și pe artiștii din întreaga lume, cum ar fi pictorul francez Paul Gauguin. Nu rămâne decât să găsim un loc cât mai confortabil pe plaja exotică și să ne relaxăm total până la ora prânzului, când vom merge la un restaurant cu vedere spre mare. Îți poți face apoi siesta la umbră sau poți să mai explorezi insula până seara, când revenim la hotel, în Panama City.

Ziua 6

 Ziua 6, (03 ianuarie): Panama City După mic-dejun, avem libertatea de a explora Panama City și împrejurimile după bunul plac. Dacă nu alegi să mergi la plajă și să te relaxezi cât e ziua de lungă, sfatul nostru este să te trezești devreme și să te duci la Mercado de Mariscos, piața de pește din Panama City. Fie că vrei să cumperi pește și fructe de mare proaspete, abia aduse cu barca de pescari, sau să savurezi o masă copioasă, Mercado de Mariscos este locul potrivit. Așază-te la una dintre mesele primitoare și încearcă ceviche, un preparat delicios din fructe de mare și pește marinat în suc de citrice, foarte popular în țările din America Latină. Poți bea și o cerveza sau mai multe și poți explora apoi tarabele din piață, pline de culoare. Cu siguranță vizita în piața de pește este una dintre cele mai autentice experiențe pe care le poți trăi în Panama City

Ziua 7

 Ziua 7, (04 ianuarie): Panama City Și astăzi fiecare poate explora orașul după cum dorește sau se poate relaxa pe plajă. Dacă ai energie, te sfătuim să mergi până la Cerro Ancon. Dealul plin de vegetație este vizibil din orice punct al orașului și oferă oportunitatea unei drumeții speciale. Autoturismele nu au voie în zonă, așa că te poți bucura pe îndelete de panorama încântătoare cu orașul și de flora și fauna bogate. Când ți se face foame, te sfătuim să mergi în cartierul El Crangrejo, la El Trapiche, unul dintre cele mai populare restaurante din Panama City. Comandă meniul de prânz, care conține o supă, un fel principal, cafea și desert, toate acestea la prețul de sub 10$. Mai mult, restaurantul se află foarte aproape de faimoasa statuie a lui Albert Einstein sculptată de Carlos Arboleda, așa că după masă poți merge să o admiri și să o fotografiezi.

Ziua 8

 Ziua 8, (05 ianuarie): Panama City Astăzi este ultima zi pe care o petrecem în frumoasa Panama, așa că aveți timp liber pe care să îl folosiți după bunul plac, fie că este vorba de cumpărături sau relaxare la plajă. Având în vedere că Panama City este singura metropolă din lume care are o junglă în centrul său, puteți merge în Metropolitan Natural Park pentru o incursiune în fabulosul ecosistem tropical. Un alt obiectiv care merită vizitat este Biomuseo, cel mai renumit muzeu din Panama. Cele opt galerii din interior sunt dedicate biodiversității de pe planetă și în exterior te așteaptă o grădină luxuriantă, foarte relaxantă și liniștită.

Ziua 9

 Ziua 9, (06 ianuarie): Panama City După mic-dejun, avem timp de relaxare iar apoi ne facem și plecăm la aeroport. Adios, Panama, până data viitoare!

Ziua 1

 Ziua 1, (29 decembrie): București - Panama City Plecăm din București cu destinația Panama City. După ce ajungem în fermecătorul oraș, mergem la hotel.

Ziua 2

 Ziua 2, (30 decembrie): Panama City După mic-dejun, începem explorarea celui mai mare oraș din America Centrală, Panama City. Mergem să admirăm faimosul Canal Panama chiar la Moraflores Locks, un centru dedicat vizitatorilor aflat în cel mai înalt punct al canalului. Vom vedea spectacolul diferitelor vapoare care trec prin ecluză, cât și cele mai noi sectoare ale canalului, extins considerabil în 2016. Pentru o experiență completă, vom viziona un film prin intermediul căruia vom face cunoștintă cu Mr. Canales, un simpatic personaj care ne va spune istoria canalului de la origini până în prezent. De aici, mergem în cartierul colonial Casco Viejo, un loc plin de magie, parte a patrimoniului UNESCO. Cel mai mic, dar cel mai plin de viață cartier al orașului, are doar patru străzi, însă te așteaptă cu arhitectură remarcabilă, de la cea colonială la neoclasică și art nouveau. Vom admira bisericile din zonă și Piața Bolivar, apoi vom merge pe Paseo, faleza dintre Plaza de Francia și Union Club, pe sub o boltă plină de flori roz. De-a lungul falezei, femeile Kuna vând molas tradiționale brodate, o explozie de culoare care se asortează perfect cu marea  Ziua 2, (30 decembrie): Panama City După mic-dejun, începem explorarea celui mai mare oraș din America Centrală, Panama City. Mergem să admirăm faimosul Canal Panama chiar la Moraflores Locks, un centru dedicat vizitatorilor aflat în cel mai înalt punct al canalului. Vom vedea spectacolul diferitelor vapoare care trec prin ecluză, cât și cele mai noi sectoare ale canalului, extins considerabil în 2016. Pentru o experiență completă, vom viziona un film prin intermediul căruia vom face cunoștintă cu Mr. Canales, un simpatic personaj care ne va spune istoria canalului de la origini până în prezent. De aici, mergem în cartierul colonial Casco Viejo, un loc plin de magie, parte a patrimoniului UNESCO. Cel mai mic, dar cel mai plin de viață cartier al orașului, are doar patru străzi, însă te așteaptă cu arhitectură remarcabilă, de la cea colonială la neoclasică și art nouveau. Vom admira bisericile din zonă și Piața Bolivar, apoi vom merge pe Paseo, faleza dintre Plaza de Francia și Union Club, pe sub o boltă plină de flori roz. De-a lungul falezei, femeile Kuna vând molas tradiționale brodate, o explozie de culoare care se asortează perfect cu marea

Ziua 3

 Ziua 3, (31 ianuarie): Panama City - Rio Chagres Începem ziua cu un mic-dejun proaspăt și mergem apoi să explorăm un tărâm minunat. Rio Chagres este singurul râu din lume care se varsă în două oceane și secole la rând pe cursul său s-au transportat cantități impresionate de metale prețioase, bijuterii și alte obiecte lucrate manual. Pentru că este cea mai rapidă și cea mai ușoară modalitate de a descoperi Gamboa, ne vom urca în canoe și vom văsli spre inima pădurii tropicale. Vegetația exotică ascunde o faună impresionantă, așa că ține aparatul de fotografiat la îndemână. Cu puțin noroc, vom vedea maimuțe, crocodili, tucani, jaguari sau oceloți

Ziua 4

 Ziua 4, (01 ianuarie): Panama City - Soberania Park Ne trezim devreme și astăzi, savurăm mic-dejunul și pornim spre Soberania Park. Prima oprire va fi la Rainforest Discovery Center, aflat într-o clădire realizată 70% din materiale reciclate rezultate în urma demolării clădirilor vechi din zona canalului. Aici poți urca într-un turn înalt de 30m pentru a te bucura de o priveliște minunată cu jungla. Continuăm explorarea naturii desăvârșite din Parcul Soberania de-a lungul Pipeline Road, o rută legendară în rândul celor pasionați de observarea păsărilor. Mai mult, pe lângă numeroasele specii de păsări, poți observa maimuțe capucin, leneși, furnicari, șopârle, șerpi sau amfibieni. Vom mânca de prânz într-un restaurant de pe malul Lacului Gatun, savurând preparate autentice creole, apoi vom naviga aproape de Insula Mono, faimoasă grație multitudinii de specii de maimuțe care locuiesc aici. Vom parcurge și Canalul Panama, unde, cu puțin noroc, vom fi foarte aproape de vapoare uriașe.

Ziua 5

 Ziua 5, (02 ianuarie): Panama City - Insula Taboga Astăzi vom avea o zi relaxantă și liniștită și ne vom bucura de minunatele plaje din Panama. După mic-dejun, luăm feribotul și ne îndreptăm spre un mic paradis. O insulă tropicală cu doar o stradă și trafic inexistent, Taboga este destinația perfectă pentru o zi de evadare din agitația capitalei, la doar 20 km distanță de țărm. Supranumită Insula Florilor, este plină de flori parfumate aproape tot anul și aici a fost ridicată a doua biserică din emisfera sudică. De-a lungul secolelor, insula i-a sedus iremediabil atât pe conchistadorii spanioli, cât și pe artiștii din întreaga lume, cum ar fi pictorul francez Paul Gauguin. Nu rămâne decât să găsim un loc cât mai confortabil pe plaja exotică și să ne relaxăm total până la ora prânzului, când vom merge la un restaurant cu vedere spre mare. Îți poți face apoi siesta la umbră sau poți să mai explorezi insula până seara, când revenim la hotel, în Panama City.

Ziua 6

 Ziua 6, (03 ianuarie): Panama City După mic-dejun, avem libertatea de a explora Panama City și împrejurimile după bunul plac. Dacă nu alegi să mergi la plajă și să te relaxezi cât e ziua de lungă, sfatul nostru este să te trezești devreme și să te duci la Mercado de Mariscos, piața de pește din Panama City. Fie că vrei să cumperi pește și fructe de mare proaspete, abia aduse cu barca de pescari, sau să savurezi o masă copioasă, Mercado de Mariscos este locul potrivit. Așază-te la una dintre mesele primitoare și încearcă ceviche, un preparat delicios din fructe de mare și pește marinat în suc de citrice, foarte popular în țările din America Latină. Poți bea și o cerveza sau mai multe și poți explora apoi tarabele din piață, pline de culoare. Cu siguranță vizita în piața de pește este una dintre cele mai autentice experiențe pe care le poți trăi în Panama City

Ziua 7

 Ziua 7, (04 ianuarie): Panama City Și astăzi fiecare poate explora orașul după cum dorește sau se poate relaxa pe plajă. Dacă ai energie, te sfătuim să mergi până la Cerro Ancon. Dealul plin de vegetație este vizibil din orice punct al orașului și oferă oportunitatea unei drumeții speciale. Autoturismele nu au voie în zonă, așa că te poți bucura pe îndelete de panorama încântătoare cu orașul și de flora și fauna bogate. Când ți se face foame, te sfătuim să mergi în cartierul El Crangrejo, la El Trapiche, unul dintre cele mai populare restaurante din Panama City. Comandă meniul de prânz, care conține o supă, un fel principal, cafea și desert, toate acestea la prețul de sub 10$. Mai mult, restaurantul se află foarte aproape de faimoasa statuie a lui Albert Einstein sculptată de Carlos Arboleda, așa că după masă poți merge să o admiri și să o fotografiezi.

Ziua 8

 Ziua 8, (05 ianuarie): Panama City Astăzi este ultima zi pe care o petrecem în frumoasa Panama, așa că aveți timp liber pe care să îl folosiți după bunul plac, fie că este vorba de cumpărături sau relaxare la plajă. Având în vedere că Panama City este singura metropolă din lume care are o junglă în centrul său, puteți merge în Metropolitan Natural Park pentru o incursiune în fabulosul ecosistem tropical. Un alt obiectiv care merită vizitat este Biomuseo, cel mai renumit muzeu din Panama. Cele opt galerii din interior sunt dedicate biodiversității de pe planetă și în exterior te așteaptă o grădină luxuriantă, foarte relaxantă și liniștită.

Ziua 9

 Ziua 9, (06 ianuarie): Panama City După mic-dejun, avem timp de relaxare iar apoi ne facem și plecăm la aeroport. Adios, Panama, până data viitoare!