Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Oman

Circuite turistice Oman

...

Citeste mai mult

Circuite turistice Oman


Oman este o țară arabă, în sud-vestul Asiei pe coasta de sud-est a Peninsulei Arabe. Are o poziție strategică importantă la gura Golfului Persic. Se învecinează cu Emiratele Arabe Unite la nord-vest, Arabia Saudită la vest și Yemen la sud-vest și, de asemenea, are frontiere maritime cu Iran și Pakistan. Coasta este formată din Marea Arabiei la sud-est și Golful Oman în nord-est. Enclavele Madha și Musandam sunt înconjurate de Emiratele Arabe Unite la frontierele lor terestre, coasta enclavei Musandam este formată de Strâmtoarea Ormuz și Golful Oman.
Capitala a sultanatului Oman, orasul privit din departare este de un alb stralucitor punctat din loc in loc de cupolele aurite ale minaretelor si avand in spate, ca un decor, muntii Arabiei ce curg inspre Marea cu acelasi nume. Muscat mai este numit si „Perla Arabiei”, fiind un amestec de vechi si nou din punct de vedere arhitectonic. Orasul este verde (atat cat poate fi un oras din desert) iar strazile sunt bine intretinute, cu zone verzi si palmieri pe margini si iarna cu flori. Muscat pastreaza in arhitectura sa un sarm si farmec aparte, dat de multitudinea de forturi, castele, moschei si minarete ce rasar deasupra orasului. Nu trebuie ratate la o plimbare prin Muscat forturile Jalali si Mirani ce flancheaza Palatul Alam; zona de promenada de pe malul marii; vechiul bazar din zona – Muttrah si cartierele de locuinte unde se poate admira arhitectura islamica.
Construita intre 1995 si 2001 si avand o suprafata constuita de 41 hectare, moscheea este o dovada a orgoliului si intr-o oarecare masura a dorintei sultanului de a avea o „mare moschee” in Oman. Moscheea a fost construita cu ocazia aniversarii a 30 de ani de domnie a sultanului. Este singura moschee din tara ce poate fi vizitata si de cei ce nu sunt musulmani si are a doua carpeta din lume ca marime (60×70 metri). Carpeta a fost tesuta de mesteri din Iran (400 de persoane au lucrat timp de 4 ani) si contine modele traditionale din Tabriz si Isfahan. Locul de rugaciune pote primi 20,000 de credinciosi.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.