Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Oman

Circuite turistice Oman

Citeste mai mult

Circuite turistice Oman


Oman este constituit sub forma de Sultanat( monarhie absoluta)si este impartit in 59 de provincii. Tara are o populatie de 2.8 milioane de locuitori iar capitala se afla la Muskat. Limba vorbita este araba pe langa care se mai vorbeste si persa si urdu.Venitul brut pe cap de locuitor este de 7672 $ iar moneda nationala este Rialul omani divizat in 1000 baizas.

Sultanatul are  ca granite naturale in nord-est Golful Oman,in est si in sud Marea Arabica iar in vest Marele Desert Arabic ( Rub'al-Khali ).Pe coasta nord -estica a tarii se afla o fasie de pamant de circa 15 Km lungime care este roditoare.Tot in aceasta regiune se afla si
muntii Omanului cu inaltimi de pana la 3000 m care se intind pe o suprafata de 600 Km de la nord la sud-est.
Clima este 
arida - desertica, vara ajungand pana la temperaturi de 50 grade celsius. Clima subtripicala se intalneste in munti iar in partea de sud si de vest a tarii dese ploi munsonice.

Populatia este alcatuita din omanezi in proportie de 74% dupa care urmeaza pakistanezii cu 21%. In anul 1970 sau pus bazele unui modern sisten al educational si social care a dat roade pana in prezent. Religia tarii este islamismul. Peste 70% din venitul tarii provine din exploatarea petrolului care insa se presupune ca in 30 de ani va fi epuizat,de aceea tara investeste mari sume de bani in modernizarea si divesificarea  celorlalte industii.
pentru
 turisti interesant de vizitat in acesta tara ar fi numeroasele forturi care se intalnesc peste tot in tara. Deasemenea un lucru rar ar fi broastele testoase de apa sarata care isi depun  oualea pe plajele de aici.

Filtre

Au fost gasite 0 circuite

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.