Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Mongolia circuite

Circuite turistice Mongolia circuite

Mongolia este o țară din Asia Centrală, republică parlamentară, care se învecinează la nord cu Rusia, la sud și est cu Republica Populară Chineză . A fost centrul Imperiului Mongol în secolul 13, dar a fost condusă de dinastia manciuriană Qing, din secolul 18 si până la formarea, cu asistență sovietică, a unui guvern independent (în 1921). Ca urmare a prăbușirii Uniunii Sovietice, Mongolia a adoptat o formă de guvernare democratică. A optsprezecea țară din lume ca suprafața, Mongolia are foarte puțin teren arabil: predomină stepa, alături de munți (în nord si vest) si Deșertul Gobi în sudul ță...

Citeste mai mult

Circuite turistice Mongolia circuite


 Mongolia este un tărîm îndepărtat şi puţin vizitat, însă are multe de oferit în ceea ce priveşte peisajul, animalele sălbatice şi locurile pline de istorie şi cultură. În afara oraşelor mari, mongolii continuă stilul de viaţă tradiţional păstoresc (malchin) şi mulţi dintre ei sînt nomazi. Avînd una dintre cele mai mici din lume densităţi a populației, Mongolia dispune de zone vaste de sălbăticie, deşert, lacuri şi munţi, ideale pentru vizitatorii aventuroşi.

 

1. Deşertul Gobi, cu numeroase animale native (cămile sălbatice, leoparzi albi, cai Przewalski şi urşi Gobi) sau chiar oase şi ouă de dinozaur fosilizate.

 

2. Capitala Ulaanbaatar, cu Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Arte Frumoase Zanabazar, Muzeul Naţional de Istorie Mongolă şi Muzeul Militar.

 

3. Biblioteca Publică de Stat ”Ulaanbaatar”,  cu o colecţie unică de manuscrise sanscrite din sec. XI.

 

4. Terelj, la 85km de capitală. Aici se află Munţii Gorki, Turtle Rock şi Rîul Terelj.

 

5. Khangai – o regiune muntoasă cu peste 20 de izvoare minerale, renumite pentru proprietăţile vindecătoare.

 

6. Khujirt, cu ruinele oraşului Kharakhorum, măreaţa capitală a imperiului mongol din sec. XIII.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.