Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Moldova

Circuite turistice Moldova

Republica Moldova este o tara cu suprafata de 33.700 kmp. fara iesire la mare situata în Estul Europei între România la vest si Ucraina la est. Granita cu România urmeaza râurile Prut si Dunarea.Este un vechi teritoriu românesc, ocupat de Rusia pentru prima data în perioada 1812-1918 si reocupat între 1940-1991 (când a devenit o republica sovietica). Odata cu dezmembrarea Uniunii Sovietice, Republica Moldova a devenit un stat independent. R...

Citeste mai mult

Circuite turistice Moldova


Republica Moldova este o tara cu suprafata de 33.700 kmp. fara iesire la mare situata în Estul Europei între România la vest si Ucraina la est. Granita cu România urmeaza râurile Prut si Dunarea.

Este un vechi teritoriu românesc, ocupat de Rusia pentru prima data în perioada 1812-1918 si reocupat între 1940-1991 (când a devenit o republica sovietica). Odata cu dezmembrarea Uniunii Sovietice, Republica Moldova a devenit un stat independent. 
Republica Moldova contine si un teritoriu de dincolo de Nistru, denumit Transnistria, locuit în majoritate de rusi, care a fost adaugat Republicii Sovietice Moldova în schimbul sudului Basarabiei.

Republica Moldova este împartita în 9 judete, un municipiu si doua unitati teritoriale.
Granita vestica a Moldovei este formata din râul Prut, care se varsa în Dunare înainte de a face contact cu marea Neagra. În nord-est, Nistrul este cel mai important râu, parcurgând tara de la nord la sud. 
Tara nu are iesire la mare, desi este foarte apropriata de Marea Neagra.  Partea nordica este deluroasa, cele mai înalte culmi nu depasesc 430 m.
Prinicpalele orase ale tarii sunt capitala Chisinau, în centrul tarii, Tiraspol (în Transnistria) si Bender.

Populatia tarii este de 4.460.000 loc.(religie ortodoxa) majoritatea moldovenilor, în jur de about 65%, sunt de descendenta româna, vorbind româna, desi, din motive politice, limba este numita moldoveneasca prin Constitutie. 
Municipiul Chisinau, centru politic, administrativ, economic, stiintific si cultural al Republicii Moldova, e situat pe 47°2' latitudine nordica si 28°50' longitudine de est de la meridianul Greenwich, la o margine a pantei de sud-est a Podisului Central al Moldovei, in zona de silvostepa.Filtre

Denumire circuit


Pret


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 2 circuite

Odessa & Chisinau (4 zile)

Itinerariu: Moldova

Durata: 3 nopti

Plecari: 30 septembrie

de la 398 / camera * 2 adulti | perioada 30.09.2021 - 03.10.2021 | transport cu autocarul | plecare din Bacau,Romania
Vezi Detalii