Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Mexic

Circuite turistice Mexic

Mexic este cea mai nordica tara din America Latina, marginita la nord de Statele Unite ale Americii si la sud de Belize si Guatemala. Statele Unite Mexicane sunt alcatuite din 31 de state (estados) si un district federal, fiecare dintre ele avand constitutia si legislativul propriu. În districtul federal se afla capitala Mexicului...

Citeste mai mult

Circuite turistice Mexic


Mexic este cea mai nordica tara din America Latina, marginita la nord de Statele Unite ale Americii si la sud de Belize si Guatemala.

Statele Unite Mexicane sunt alcatuite din 31 de state (estados) si un district federal, fiecare dintre ele avand constitutia si legislativul propriu. În districtul federal se afla capitala Mexicului, Ciudad de Mexico, cel mai mare oras, cu peste 19 milioane de locuitori. Alte orase cu peste un milion de locuitori sunt Guadalajara, Monterrey, Toluca, Puebla, Tijuana, Ciudad Juárez, León şi Torreón.

 

Limba oficiala: spaniola.

Moneda oficiala: peso; 1 EUR echivalent cu aproximativ 18 MXN; se recomanda folosirea USD (in hoteluri se pot plati max 300 USD cash) si cardurilor de credit la plati si bancomate.

 

Turismul - principalele atractii turistice:

 

Mexicul este renumit pentru plajele sale fantastice si pentru ruinele si piramidele mayase si aztece. Cu o cultura mai veche de 3000 de ani, aceasta tara are mult mai multe de oferit, fiind si motivul pentru care este a zecea destinatie in lista preferintelor turistilor din intreaga lume, atunci cand vine vorba despre petrecerea vacantei. Se spune ca aici au trait cel putin 12 civilizatii diferite pre-columbiene, care au cunoscut marirea si apoi decaderea, de la care arheologii descopera in fiecare an noi si noi situri istorice.

Cele mai bune locatii in care poti invata despre istoria acestei tari sunt Muzeul de Antropologie si Muzeul de istorie, aflate in capitala Ciudad de Mexico.

 

Dintre marturiile civilizatiei mayase enumeram:

Complexele de la Palenque, una dintre minunile Mexicului, un oras antic aflat langa raul Usumacinta, in statul mexican Chiapas, din Peninsula Yucatan, cu o pozitie superba in jungla; contine unele dintre cele mai frumoase dovezi de arhitectura, sculpturi si basoreliefuri pe care le-a creat aceasta civilizatie.

Copan, oras situat la granita cu Guatemala, sit arheologic al civilizatiei.

Uxmal, situat in regiunea Puuc, din Peninsula Yucatan, desemnat patrimoniu UNESCO, cunoscut pentru Piramida Magicianului.

Piramida Kukulkan, de asemenea cunoscuta ca El Castillo sau Templul lui Kukulkan, se afla in centrul sitului arheologic Chichen Itza din Yucatan; piramida este un templu in onoarea zeului sarpe cu pene, de origine toltec; acesta este unul dintre cele mai cunoscute monumente mexicane precolumbiene, care a fost construit in secolul al XII-lea d.Hr.

Tulum, o localitate situata in Peninsula Yucatan, renumita pentru ruinele maya, dar si pentru ca este presarata cu magazine de suveniruri, restaurante si mici baruri, cu plaje frumoase și izolate, unde se gasesc de inchiriat cabanas (casute din tulpini de copac), locuri de intalnire pentru comunitati hippie ori practicanti entuziasti ai Cultului Soarelui; nu departe de Tulum se afla si pesteri subterane inundate (cenote), care atrag multi scufundatori.

Filtre

Denumire circuit


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 2 circuite

MEXIC 2021 - Istorie si cultura

Circuite turistice 2021

Itinerariu: Mexic

Durata: 12 nopti

Plecari: 3 februarie 2021

Vezi detalii in format PDF

MEXIC 2021 - Paste si 1 Mai

Circuite turistice 2021

Itinerariu: Mexic

Durata: 12 nopti

Plecari: 29 aprilie 2021

Vezi detalii in format PDF