Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Malaezia

Circuite turistice Malaezia

Malaezia este o țară în Asia de Sud-Est, care cuprinde două teritorii distincte: partea de sud (Peninsula Malaezia și insulele adiacente) și partea de nord cu insula Borneo. Peninsula Malayzia se învecinează la nord cu Thailanda, iar la est cu Marea Chinei de Sud. Prin intermediul Strâmtorii Malacca, Malaezia are frontiere maritime cu Indonezia și Singapore, în sud și vest. Malaysia Insulară se află în sud-vestul Mării Chinei de Sud, la sud de Brunei și la nord de Indonezia, făcând frontieră maritimă cu Filipinele. Capitala Malaeziei este Kuala Lumpur.

Citeste mai mult

Circuite turistice Malaezia


Malaezia este o țară în Asia de Sud-Est, care cuprinde două teritorii distincte: partea de sud (Peninsula Malaezia și insulele adiacente) și partea de nord cu insula Borneo. Peninsula Malayzia se învecinează la nord cu Thailanda, iar la est cu Marea Chinei de Sud. Prin intermediul Strâmtorii Malacca, Malaezia are frontiere maritime cu Indonezia și Singapore, în sud și vest. Malaysia Insulară se află în sud-vestul Mării Chinei de Sud, la sud de Brunei și la nord de Indonezia, făcând frontieră maritimă cu Filipinele. Capitala Malaeziei este Kuala Lumpur.

Turnurile Petronas

Kuala Lumpur 223

Între anii 1998-2004 au fost cele mai înalte clădiri din lume, cu o înălțime de 451 de metri. Turnul unu este ocupat de compania Petronas și companiile afiliate, iar Turnul 2 are spațiile de birouri închiriate unor companii de prestigiu, precum Huawei Technologies, Al Jazeera în limba Engleză, Bloomberg, Boeing, IBM, Khazanah Nasional Berhad, McKinsey & Co, Microsoft, Reuters, etc.

Turnurile gemene au devansat toate celelalte simboluri ale acestui extraordinar oraș. Când spui KL spui Petronas Towers, cele mai înalte turnuri gemene din lume. 88 de etaje, câte 29 de lifturi duble de mare viteză în fiecare clădire, plus câte 10 scări în fiecare. 5400 de locuri de parcare în cele 5 niveluri de parcare subterană.

Ce poți face aici? O plimbare la înălțime pe Sky bridge – Podul care conectează etajele 41 și 42 – cel mai înalt din lume de acest fel, se află la 170 de m de sol și are 56 de m.
Poți de asemenea să admiri orașul de la etajul 86, unde este puntea de observare.

Prețuri*: Adulți: 80 MYR (aproximativ 80 lei de persoană) copii 30 MYR. Biletele se mai achiziționează online ssau  la fața locului, prin prezentare dis de dimineață și așteptat vreo 2 ore la rând. Fiind limitate locurile puteți pierde o zi întreagă, dacă primiți bilete pentru ora 17:00 să spunem. Mai bine verificați online pe websiteul oficial menționat anterior.

Turnul KL Menara

HK KL 283

Un turn pentru comunicații, una dintre atracțiile turistice ale capitalei malaeziene. Înălțimea totală cu tot cu antenă: 421 m, 335 acoperișul. Deși clădirea în sine nu este atât de înaltă precum Petronas, situarea ei pe un deal o ”ridică” un pic, așa că este doar cu puțin mai joasă decât celebrele turnuri gemene. Dacă urcați în turn aveți o priveliște frumoasă din mijlocul orașului, de la 276 de m. Tot aici este și un restaurant, cu prețuri destul de piperate, printre alte atracții ale turnului.
Prețuri*: Puntea de observare: 49 MYR adult , 29 copii, puntea deschisă: numai adulți: 99 MYR.
Sunt disponibile mai multe pachete, pentru diferite activități.
* Prețuri pentru străini, malaezienii au alte prețuri. Copii: 4-11 ani

Bukit Bintang

HK KL 377

Inima orașului, cea mai aglomerată zonă, faimoasă pentru cumpărături și mâncare. Un paradis al centrelor comerciale care se succed unul după altul, intercalate de vânzători ambulanți și tarabe sărăcăcioase care vând de toate. Multe Malluri: Sungai Wang/BB Plaza , KL Plaza, Times Square, Pavillion – cu un food court uriaș, un etaj întreg, Lot 10, Starhill Gallery, Plaza Low Yat – un Mall dedicat sectorului IT, YTL Plaza, BB Park, Imbi Plaza, etc…. Tot în zonă este și faimoasa stradă Jalan Alor.

Jalan Alor:

HK KL 321

Stradă foarte faimoasă pentru mâncare, o explozie de culoare, nu este alta la fel în oraș, poate doar în China Town, dar nu atât de multă efervescență culinară într-un singur loc.
Multe restaurante cu preparate din fructe de mare, carne, mâncare chinezească, indiană, malaeziană, grătar, fructe, de toate. De la lăsatul serii până târziu în noapte este locul unde trebuie să vii pentru a te simți cu adevărat în vacanță și a experimenta unele dintre cele mai bune – și ieftine – preparate culinare care se pot încerca în Malaezia.

Mica Indie

Little India Melakka 083

Mă așteptam la mai mult din descrierile citite, sunt doar câteva străzi cu magazine, restaurante și marketuri indiene, dar nu am regăsit și atmosfera la care mă așteptam, sau poate mă așteptam la prea mult. Probabil în puțin timp nu o să mai fie nici atât, zona se modernizează rapid și la nici doi pași deja pândește viitorul, fiind foarte aproape de stația Sentral.

Este totuși un punct de vizitat dacă vă doriți să cumpărați tot ce înseamnă produse indiene alimentare și nealimentare, sau să serviți masa într-un restaurant indian tipic.

Piața Centrală/Pasar Seni

Kuala Lumpur 002

Piața Centrală, una dintre cele mai faimoase zone din Kuala Lumpur. Se mai numește Pasar Seni. Construită în 1928 piața a fost renovată în 1980, în prezent în interior fiind o multitudine de magazine cu de toate, de la eșarfe, la măști, suveniruri, haine la mici restaurante. Deși se vând lucrurile ca autentice nu prea sunt, majoritatea sunt din cele ”autentice artizanale” care se vând cu tona. Prețurile totuși sunt decente.

Afară este plin de tarabe cu de toate. Spre deosebire de Cartierul Chinezesc din vecinătate, odată cu lăsarea întunericului aici micile buticuri și tarabe se închid. Zona este situată central, foarte bine conectată la sistemul de transport în comun și abundă de hosteluri și pensiuni, fiind un loc favorit pentru foarte mulți backpackeri. De aici până la Bukit Bintang, Jalan Alor se ajunge în 20 – 30 de minute pe jos, am făcut drumul de mai multe ori și de fiecare dată am văzut ceva interesant.

Cartierul Chinezesc

HK KL 459

Cine nu a auzit de faimoasa stradă Petaling din China Town KL. Foarte aglomerată noaptea, ziua un pic mai amorțită, dar ca orice loc de acest fel cum se lasă seara este un alt univers, unul fantastic. Mâncare extrem de bună, sunt câteva restaurante unde am servit preparate după rețete vechi și faimoase, care nu se prepară peste tot (am mai solicitat și nu am primit în alte părți).

Deși este lăudat mult negociatul oricum ca turiști veți plăti un preț astronomic în comparație cu valoarea de piață, asta știu sigur că am văzut aceleași lucruri în Hong Kong mult mai ieftine (mă refer la ținutele și suvenirurile chinezești) iar HK nu este tocmai cel mai ieftin loc – în Bangkok erau și mai ieftine și în China continentală de unde ajung la tonă peste tot cu mult mai ieftine. Clar este și chiria, etc… Tot ce doriți în materie de falsuri: Vuitoane, etc se găsește aici. Am văzut că este o explozie de genți Michael Kors foarte bine realizate.

Fructele și mâncarea nu sunt false. În zonă mai sunt și câteva temple frumoase și mai ales Pasar Seni, Piața Centrală, la nici 5 minute de mers pe jos. Am scris despre acest obiectiv mai multe aici.

Sky Bar – Traders

Kuala Lumpur 214

Acest bar, situat la etajul 33 din Hotelul Traders, oferă o panoramă de neuitat asupra orașului Kuala Lumpur și a turnurilor Petronas. Unde mai pui că în loc de biletul de intrare în turnuri poți petrece în unul dintre cele mai exclusiviste baruri din oraș. Este un loc unde vin turiști, expați și localnici avuți.

Ținuta este obligatorie, nu de gală, dar nu papuci și bermude. Este un bar discotecă plăcut, care în weekenduri este plin ochi, iar în timpul săptămânii doar plin. Cu toate că este un loc luxos atitudinea chelnerilor și a personalului este foarte binevoitoare, deloc înțepată.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.