Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Luxembourg

Luxemburg este o țară fără ieșire la mare, din vestul Europei. Se învecinează cu Belgia la vest și la nord, cu Germania la est, și cu Franța la sud. Capitala, Luxemburg, este, împreună cu Bruxelles și Strasbourg, una dintre cele trei capitale oficiale ale Uniunii Europene și sediul Curții Europene de Justiție⁠, cea mai înaltă instanță judecătorească din UE.

Citeste mai mult

Circuite turistice Luxembourg

Cea mai veche portiune a acestei cladiri, renovata in urma cu putin timp, a fost construita in 1572 (noua sa aripa estica a fost construita in 1741 si renovata in anii `90 ai sec. XIX). Langa palat se gaseste Camera Deputatilor.

În prezent în Luxemburg există peste 76 de castele şi palate, însă Palatul Ducelui de Luxemburg (Palais Grand-Ducal) este considerat a fi cel mai important, întrucât aici trăieşte familia conducătoare a Marelui Ducat de Luxemburg.

Clădirea în care se află în prezent Palatul a fost construită între anii 1572 şi 1574 şi a găzduit de-a lungul timpului Primăria, Prefectura şi mai apoi Guvernul, iar din anul 1890 a fost transformat în Palat.

An de an, de la sfârşitul lunii iulie până la începutul lunii septembrie, Palatul îşi deschide porţile pentru a primi vizitatori din întreaga lume. Îndrumaţi de ghizi specializaţi, turiştii vizitează Palatul şi află informaţii despre istoria acestuia, dar şi despre dinastiile conducătoare ale ţării, istorie care începe în jurul anului 1890.
Cazematele luxemburgheze reprezinta niste vestigii foarte bine conservate ale trecutului istoric al orasului. Plimbandu-te de-a lungul celor 23 de kilometri ai cazematelor, iti poti cu usurinta imagina o frantura din viata indepartata a Evului Mediu timpuriu.

In timpuri indepartate, cu putin inainte de anul 1000, pe culmile stancoase ale Bock-ului, a fost construit de catre un conte pe nume Siegfroi un castel fortificat. Acest castel este de atunci considerat actul de nastere, leaganul statului luxemburghez.

Statul a fost de-a lungul timpului supus diferitelor dominatii, trecand rand pe rand prin mainile burgunzilor, spaniolilor, francezilor, austriecilor si germanilor. Toti acesti cuceritori au incercat sa-si intareasca pozitia in stat si au continuat fortificarea orasului, pornind de la vechiul castel al lui Siegfroi, pana cand Luxemburgul a ajuns sa fie considerat Gibraltarul Nordului. Cazematele puteau adaposti la vremea aceea cateva mii de soldati cu echipament de lupta si cai, dar si ateliere, bucatarii, brutarii, si altele. Un adevarat oras construit in inima muntelui.

La un moment dat, s-a dorit distrugerea cazematelor, si intr-adevar partea de suprafata a fost demolata. Pentru a distruge insa partile subterane, era necesara si raderea de pe suprafata pamantului a unei bune parti din oras. De aceea s-a renuntat la aceasta idee, multumindu-se doar sa astupe unele intrari, fapt pentru care astazi pot fi vizitati doar aproximativ 17 din cei 23 de kilometri.

Cazematele sunt impartite in doua sectiuni care sunt deschise publicului larg : Bock si Petrusse.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.