Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Latvia

Circuite turistice Latvia

Letonia este o țară din Europa de Nord . Capitala este Riga . Este una dintre statele baltice , împreună cu Estonia în nord și Lituania în sud. Vecinii Letoniei la est sunt țările Rusia și Belarus . Letonia este împărțită în patru părți numite Kurzeme , Vidzeme , Zemgale și Latgale ....

Citeste mai mult

Circuite turistice Latvia


Dacă nu aveți deja o conexiune cu Letonia, este posibil să nu fi trecut prin minte ca o destinație potențială pentru următoarea călătorie.

Dar această națiune baltică are mai mult decât câteva surprize ascunse în mijlocul pădurilor bogate de pini și orașelor și orașelor bogate în arhitectură. Iată zece motive pentru a adăuga Letonia la lista de dorințe de călătorie.

Vechiul Rīga

Și-a pierdut zidurile și nu este la fel de drăguț ca și alții din întreaga Europă, dar orașul vechi din capitala Letoniei, Rīga, are încă o gamă impresionantă de clădiri istorice, biserici supradimensionate și benzi pietruite. Cele mai bune dintre acestea sunt numeroasele pătrate însorite pline de grădini de bere și cafenele de stradă, care, în vara de vară, cu zgomotul cosmopolit al localnicilor și turiștilor. În timpul iernii, vechea Rīga își face cea mai bună impresie despre o scenă de pe un card de Crăciun - care se potrivește cu locul în care a fost ridicat primul copac de Crăciun.

Arhitectura nou-nouveau

Pentru fanii acestui stil teatral de arhitectură și design, pur și simplu nu există o destinație mai bună decât Riga. Arhitecții orașului s-au îndepărtat complet de această tendință atunci când au zdrobit Europa în jurul secolului al XX-lea și, în ciuda devastării din timpul războiului, au rămas peste 750 de clădiri art nouveau. Gaze în timp ce vă plimba pe străzi și veți vedea o mulțime de fațadele decorate cu motive de natură învârtită, zeițe goarse și fiare mitologice tipice stilului. Dacă doriți să vă scufundați mai mult, vizitați apartamentul din perioada care servește ca muzeu Riga Art Nouveau. Pentru mobilier și țesături art nouveau, accesați Muzeul de Artă Decorată și Design.

Plaje frumoase

Primii cronometre la Marea Baltică sunt adesea surprinși de cât de frumoase sunt plajele. Acordat, nu are destul de climat pentru a se potrivi, dar în înălțimea de vară, nisipurile de aur nesfârșite sunt un loc minunat pentru a lăsa copiii pierde cu o găleată și lopata. Jūrmala, la numai 20 km de capitala, este cel mai swankiest oraș de plajă din Letonia, plin de case mari de vacanță din lemn și hoteluri de spa mari. Pentru o atmosferă mai relaxată, încercați Ventspils în nord-est.

Mesajele sovietice

Dacă sunteți fascinați de bunul, răul și urâtul URSS, toți aceștia pot fi găsiți în această fostă republică sovietică - deși balanțele sunt îndreptate puternic spre ultimele două. "Binele" este reprezentat de clădirile lor de dragoste - ele sau ură - cum ar fi zgârie-norul Academiei de Științe din Riga (poreclit tortul de nuntă al lui Stalin) și clădirea modernistă care găzduiește Muzeul Ocupării Letoniei. În interior, muzeul rezumă în mod succint aspectul "rău" al vieții sovietice, cum ar fi deportările, gulagiile și purjările. În ceea ce privește "urâtul" - nu trebuie să vă deplasați prea departe de zonele turistice bine spălate pentru a găsi o mulțime de clădiri gri, utilitare, care repre- zintă cuvântul "fostul sovietic".

Palatul Rundāle

Dacă clădirile goale erau un semn distinctiv al comunismului, cu siguranță o ostentație excesivă era echivalentul Imperiului Rus. Remarcabilul Palat Rundāle, construit pentru Ducele de Courland în secolul al XVIII-lea, este cel mai mare de acest fel din Baltică, cu grădini formale modelate pe cele de la Versailles și 138 de camere în cochilia lui barocă. În interior, camerele de stat sunt amenajate cu fresce, tencuieli turnate și tapițerie aurie.

Castele antice

Atunci când călugării războinici germani au intrat în zona baltică la începutul secolului al XIII-lea, introducând localnicii la bucuriile creștinismului, cu capătul sălbatic al săbiilor lor, nu puteau fi siguri de o primire călduroasă. Fortificațiile puternice au reprezentat o măsură de precauție necesară, iar pe tot teritoriul țării au apărut castele, multe dintre ele fiind încă în picioare astăzi. Vizitatorii Castelului Cēsis sunt eliberați cu un lanternă alimentată cu lumânări pentru a explora locurile mai întunecate ale zidurilor ruinate. În schimb, Castelul Ordinului Livonian din Ventspils a fost restaurat și transformat într-un excelent muzeu interactiv.

Pădurile de poveste

Dacă doriți să vă apropiați de inima letonă, faceți o plimbare prin pădure. Pădurile acoperă aproximativ 45% din țară și adăpostesc o gamă variată de crittere, incluzând o populație semnificativă de râs, castori și păsări de pradă. Cele mai bune locuri pentru a rătăci pe trasee de copaci sunt în Parcul Național Ķemeri, o întindere mare de pădure și mlaștină lângă Jūrmala și Parcul Național Gauja, la nord-est de Rīga. De la Sigulda, poarta de acces spre Gauja, potecile cu frunziș conduc între ruinele a trei castele și de-a lungul râului Gauja.

Orașele pitorești

Rīga tind să fure o mare parte din lumina reflectoarelor, dar călătorii mai interesați ar trebui să ia în considerare căutarea unor centre someroase din Letonia. Favoritele noastre includ Cēsis destul de mic, ascuns în limitele împădurite ale Parcului Național Gauja, și centrat pe o biserică mare, un castel ruinat și un lac ornamental. Cu mult mai departe spre vest, Kuldīga se mândrește cu cea mai largă cascadă din Europa (249m) - dar la o înălțime de doar doi metri, este mai scenică decât este dramatică. Cele mai bune priveliști sunt de la vechile castele din Kuldīga, care au fost transformate într-un parc cu frunze și grădină de sculptură.

Centrul de artă Daugavpils Mark Rothko

S-ar putea să-l cunoașteți ca fiind unul dintre cei mai celebri artiști ai Americii și unul dintre cei mai importanți exponenți ai expresionismului abstract, dar Mark Rothko (1903-1970) sa născut în Daugavpils, în sud-estul Letoniei.În 2013, orașul său natal ia recunoscut pe cel mai faimos fiu al său cu deschiderea Centrului de Artă Mark Rothko (rothkocenter.com). Dedicat artei, culturii și educației, centrul este situat în clădirea arsenalului unei cetăți istorice construite în Rusia. Familia Rothko a cedat o serie de lucrări originale care se învecinează alături de o colecție tot mai mare de artă contemporană letonă.

Experiențe Kooky

De la jocurile de spionaj din fostele forțe de coastă sovietice până la scene de groază care au avut loc în subsoluri întunecate, Letonia are o gamă specială de atracții bazate pe experiență. Dacă ești mâncată pentru pedeapsă în stil sovietic, raportați la vechiul gaol militar al lui Liepāja, închisoarea Karosta, pentru câteva ore de abuz de către ofițerii KGB costumați. Pentru o experiență mai intensă, puteți chiar să țineți noaptea într-o celulă și să vă familiarizați cu facilitățile de toaletă îngrozitoare.

Filtre

Denumire circuit


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 1 circuite

TARILE BALTICE 2021 - plecare din Bucuresti

Itinerariu: Latvia

Durata: 7 nopti

Plecari: 7 august

Vezi detalii in format PDF

de la 1570 / camera * 2 adulti | perioada 07.08.2021 - 14.08.2021 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi Detalii