Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Kyrgyzstan

Circuite turistice Kyrgyzstan

Kyrgyzstan, în mod oficial Republica Kârgâzstan, este un stat suveran în Asia Centrală (Kyrgyzstan: Kırgız Respublikasi), cunoscut și sub denumirea de Kirghizia (Kyrgyzstan: Kırgız Respublikası; Kârgâzstanul este o țară fără ieșire la mare, cu teren montan.Este mărginit de Kazahstanul spre nord, Uzbekistanul spre vest și sud-vest, Tadjikistan spre sud-vest și China către est.Capitala și cel mai mare oraș este Bishkek.Istoria înregistrată de Kârgâzstan este de peste 2000 de ani, cuprinzând o varietate de culturi și imperii.Deși izolat geografic de terenul său foarte muntoasă, ca...

Citeste mai mult

Circuite turistice Kyrgyzstan


Stat fara iesire la mare din Asia Centrala, Kyrkyzstanul (sau Karkazstan / Кыргызстан) a facut parte din Uniunea Sovietica pana in anul 1991 cand si-a declarat independenta. Avand circa 90 % din teritoriu la peste 1.500 m altitudine, supranumit si "Elvetia Asiei Centrale" Kyrkyzstanul se mandreste cu superbe peisaje montane si un trecut istoric de peste 2000 de ani. Printre atractiile Kyrkyzstanul se numara Parcul National Ala-Archa. Infiintat in anul 1976, parcul include valea raului Ala Archa cu spectaculoasele sale chei si zona montana inconjuratoare avand o suprafata de circa 200 km². La Cholpon-Ata pe tarmul Lacului Issyk-Kul se intinde pe o suprafata de 42 ha asa numita "Gradina de piatra"; aici se gasesc diverse structuri estimate a fi create intre secolele II - XIV: urme ale unor ziduri, roci de diferite marimi si forme cu urme vizibile de prelucare sumara, petroglife cu inscrisuri si desene, cercuri de piatra, necropole. Un alt obiectiv important este Muntele Sulayman. Cunoscut si ca Stanca Sulayman (Taht-I-Suleiman, Tronul lui Suleyman), muntele se ridica impozant in tinutul din Valea Fergana in chiar centrul orasului Osh si este un vechi loc de pelerinaj musulman. Considerat drept reper pe Drumul Matasii, Muntele Sulayman este pomenit in scrierile sale de Ptolemeu ca Turnul de piatra.
Parcul National Ala-Archa este un punct turistic popular situat la 52 km de Bishkek, cu peisaje montane pitoresti, cu paduri pe creste si piscuri inzapezite. Parcul se intinde pe aproximativ 200 de km², iar altitudinea variaza de la aproximativ 1.500 m la intrarea in parc la un maxim de 4.895 m. In Kyrgyzstan, archa, arbustul care da numele parcului, este de fapt un ienupar care in traditia poporului are un loc parte, fumul rezultat de la arderea lemnului este folosit pentru a alunga spiritele rele. Cu toate acestea, nu ar trebui sa fie plantat in apropierea caselor, deoarece se crede ca, treptat, atrage si consuma energia de la fiintele umane care traiesc in apropierea lui.
Bishkek - capitala si cel mai mare oras din Kyrgyzstan este situat la altitudinea de 800 m pe o latura a muntilor Tian Shan si la sud de o zona de stepa care se continua pana in Kazakhstan. Candva loc de popas pe Drumul Matasii, orasul a fost fortificat in 1825 si apoi distrus in urma atacurilor Rusiei tariste in 1862. Rusii au refacut orasul numindu-l Pishpek si apoi instaland o garnizoana. In 1925 orasul devine resedinta a noului teritoriu sovietic, iar in 1926 primeste numele de Frunze (conducator militar originar din Moldova si care fusese colaborator al lui Lenin). In 1936 Regiunea Autonoma Kirghiza devine Republica Sovietica Socialista Kirghistan, iar Frunze (Bishkek) capitala acesteia. Kyrgyzstan isi declara independenta la data de 31 august 1991 care la data de 25 decembrie 1991 ii este recunoscuta. In Bishkek monumente de arhitectura tipic sovietica se remarca alaturi de atractii moderne si ale culturii traditionale, si impreuna cu nenumarate parcuri si bulevarde, fac din acest oras pitoresc un oras cu potential turistic remarcabil.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.