Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Excursie Familie - Safari Tanzania si Plaja Zanzibar 7 nopti

de la
3900 
* 2 adulti | perioada 01.02.2023 - 08.02.2023 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Verifica disponibilitate

Descriere

Destinatie: Kilimanjaro

Durata: 7 nopti

Plecari: 5 ianuarie 2023, 1 februarie 2023

Vezi detalii in format PDF

Ziua 1, Plecare din Bucuresti, escala la Doha si ne continam zborul catre
insorita Tanzania
 Ziua 2, sosire Aeroportul Kilimanjaro
Plecăm din București, spre străvechiul continent al Africii. Aterizăm pe Aeroportul
Internațional Kilimanjaro de unde vom face transferul către hotel. În timpul rămas
din această zi, după întâlnirea cu ghidul care ne va pune la curent cu programul
zilelor care urmează, poți profita de ocazie să explorezi micul oraș Karatu, să iei
cina într-un restaurant local sau să te odihnești pentru că urmează câteva zile de
aventuri incredibile. Cazare Hotel Eileen’s Tree Inn Karatu.
Experienta unica: Azi experimentam viata In timpul liber vizitam o scoala din
satul din Mto Wa Mbu. Dacă doriți să oferiți copiilor cadouri utile, cum ar fi
Excursie De Familie
Safari În Tanzania Și Plajă În Zanzibar
Karatu - Moshi - Parcul National Tarangire - Parcul National Ngorongoro - Lacul Manyara - Zanzibar
2
articole de papetărie, mingi de fotbal și jucării, acest lucru este posibil - menționați acest lucru liderului local înainte de vizita în sine.
 Ziua 3, Parcul National Tarangire ; Safari
Astăzi părăsim locul de campare de la Karatu și pornim să explorăm minunata și exotica natură a Africii din Parcul Național Tarangire unde trăiesc cele mai mari turme de pachiderme din lume. Parcul se distinge, de altfel, și prin flora unică, aici crește impunătorul arbore de baobab, silueta sa frapantă domină orizontul pajiștilor întinse. Acesta este una dintre comorile naturale ale parcului, copacii bătrâni, unele chiar au mii de ani, cu trunchiuri argintii masive și fructe asemănătoare tărtăcuței . Tarangire are cea mai mare concentrație de animale sălbatice în afara ecosistemului Serengeti și face parte dintr-un ecosistem mai mare care se extinde mai spre sud înspre stepele Masai. Sursele permanente de apă din parc fac ca Tarangire să fie gazda celor mai mari populații de elefanți din Tanzania, unde în timpul sezonului uscat pot fi văzuți peste 300 de elefanți săpând după apă în albiile de râu. Parcul găzduiește, de asemenea, timidul oryx cu urechi în franjuri și antilopa gerenuk, care nu pot fi văzute în alte rezervații. Spre seară ajungem în tabăra de campare Eileen’s Treen Inn Lodge unde ne bucurăm de ospitalitatea și generozitatea gazdelor care ne așteaptă cu o cină delicioasă.
Cazare Hotel Eileen’s Tree Inn Karatu. Mese : mic dejun, pranz si cina
 Ziua 4, Parcul Național Ngorongoro
După un mic-dejun frugal dimineața devreme, vrem să profităm de primele ore ale zilei pentru a observa viața sălbatică din Parcul Național Ngorongoro. Cu o lățime de 19 km și o suprafață de 264 km pătrați, Ngorongoro este una dintre cele mai mari formațiuni geologice formate în urma unei erupții vulcanice, craterul imens fiind acum teritoriul în care vegetația și fauna abundă într-o diversitate uimitoare.
Pereții abrupți ai craterului mărginesc o zonă vastă și plată, cu adâncimi care variază între 400 până la 610 m și oferă ocazia perfectă pentru fotografii cu natura incredibilă. Poate avem șansa să urmărim prădătorii feroce ai Africii stând la pândă în preajma turmelor de ierbivore care pasc mereu alerte, parcă simțind pericolul, sau se ascund în vegetația deasă a savanei, în preajma mlaștinilor și a pădurilor de salcâm. Mai mult ca sigur, vom avea șansa să vedem “The Big 5” cele cinci specii emblematice ale Africii: elefantul, leul, ghepardul, bivolii și rinocerul. Tot aici își au teritoriul numeroase turme de ierbivore, printre care antilope gnu, zebra, bivoli și gazelle, iar Lacul Magadi atrage stoluri imense de flamingo în apele sale bogate în alge și crustacee, în special în timpul sezonului ploios. Este o priveliște atât de impresionantă încât te vei întreba dacă ai coborât într-un paradis al vieții sălbatice. Cazare Hotel Eileen’s Treen Inn Lodge. Mese : mic dejun, pranz si cina
Experienta unica: Vom avea ocazia sa vizita un sat tipic Masai, unde vom avea șansa să ne integram in activitățile lor zilnice, inclusiv să invatam despre cultura lor. Comunitatea Maasai este printre puținele comunități (triburi) rămase în Tanzania care își practică cultura dezvoltării umane timpurii. Sunt adevarati războinici, deoarece cei mai mulți dintre ei trec de craterul Ngorongoro cu vitele lor, fără să se teamă de animalele sălbatice pe care le are podeaua craterului, inclusiv de leii periculoși. Odată ce v-ați incarcat spirituale din această experiență culturală autentică, puteți merge la Centrul de meșteșuguri Maasai și să cumpărați artefacte realizate de oamenii pe care i-ați întâlnit.
Spre seară, ajungem în Karatu la Hotel , locul de campare și ne pregătim de somn după cina delicioasă servită de gazdele noastre.
 Ziua 5, Deplasare către Parcul Național Manyara; zi de safari
Deplasare catre Parcul Național Lacul Manyara pentru o nouă zi de safari. Pe traseu avem ocazia să ne ne bucurăm de exotismul locurilor, să privim localnicii din satele africane idilice sau din orășelele aglomerate, piețele în care forfota este firescul vieții de zi cu zi, iar localnicii îmbrăcați în ținute tradiționale viu colorate ne întâmpină la tot pasul. Pe drum ne vom întâlni cu așezări rurale, localnici și membrii ai triburilor masai care își mână turmele de capre și vite spre pășunile din jurul satelor.
În curând vom pleca din nou în safari, în Parcul Național Lacul Manyara. Această rezervație este unul dintre cele mai puțin cunoscute și probabil mai subestimate rezervații naturale din Tanzania. Amplasată în valea Marelui Rift, în jurul Lacului Manyara, această rezervație are o suprafață relativ mai mică (aproximativ 300 km pătrați) față de alte destinații similare, însă varietatea florei este impresionantă și vei avea ocazia să admiri nu mai puțin de 11 micro-ecosisteme, de la savană la mlaștini și la jungle cu vegetație veșnic verde la stânci vulcanice. De îndată ce intrăm în zona parcului, ne vor captiva pâlcurile de arbori exotici, de la mahoni și salcâmi la vegetația cu arbuști și ierburi înalte, însă nu va dura mult până când vom putea zări și primele ierbivore mari, spectaculoasele girafe, impunătorii bivoli africani și suplele antilope impala. Dar, vom avea ocazia să îi vedem în plină acțiune și pe babuini sau maimuțele albastre. Cu puțin noroc, îi vom zări și pe faimoșii lei ai parcului, unici prin abilitatea lor de a se cățăra în arbori. După câteva ore în natura sălbatică, ne întoarcem în locul de campare de la Eileen’s Tree Inn Lodge și ne vom bucura de un apus de soare ca în filmul legendar “Departe de Africa”, urmărind un joc de lumini care inundă orizontul, alene, până la primele licăriri de stele pe cer. E momentul să luăm cina și ne pregătim de somn în fundalul sonor fascinant oferit de fauna sălbatică a savanei. Cazare Hotel Eileen’s Treen Inn Lodge. Mese : mic dejun, pranz si cina
 Ziua 6, Lacul Manyara - Arusha – Zanzibar
Dimineața e momentul să ne luăm rămas bun de la savana sălbatică și ne pregătim de transferul spre Arusha de unde zburăm spre Zanzibar.
Aici suntem întâmpinați la aeroport pentru transferul la hotelul în care avem rezervarea pentru cazare. După check-in și acomodarea în camera de hotel, putem profita de restul zilei pentru explorarea capitalei Zanzibarului, Stone Town. În partea istorică a orașului, vei fi întâmpinat de un melanj unic de elemente ale culturii arabe, persane, indiene și europene, care i-a garantat înscrierea în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2000. În aer plutește un mix de arome dintre care se disting diverse condimente, cafea și alte miresme exotice. Orașul a înflorit în perioada negoțului cu sclavi, sfârșitul acestuia și un ciclon devastator aducând și apusul gloriei Zanzibarului. Totuși, acest loc are o importanță istorică și artistică deosebită pentru Africa de Est. Arhitectura sa datează, în mare, din secolul al XIX-lea și reflectă diversele influențe care stau la baza culturii Swahili. Sunt multe alte atracții care merită să fie pe lista ta de vizite în periplul urban printre care amintim piața plină de forfotă unde localnicii vând și cumpără orice, într-o atmosferă veselă, iar timpul pare să se oprească în loc. Aici vei gusta cele mai proaspete fructe coapte leneș la soare, aici vei vedea și tarabele cu pește, unde se organizează mici licitații savuroase între localnici. Muzeul Palatului, vechiul fort Al Ajaib și faimoasa casă unde a copilărit Freddie Mercury sunt obiective emblematice din oraș. Daca dorești doar relaxare și odihnă, te poți merge pe o plajă apropiată și să te bucuri de sore, valuri și nisip. Cazare Hotel Filao Beach by Sansi Zanzibar. Mese: Mic dejun, cina
 Ziua 7-8, Plajă și relaxare
În ultimele două zile ale vacanței din Zanzibar, ne dăm timp să ne bucurăm de liniștea și culoarea locală a acestei destinații de vis. Ai timp liber, după bunul plac, așa că tu decizi cum dorești să-l umpli. Poate ai chef de o zi de explorări culinare, să iei un prânz perfect la restaurantul The Rock din Zanzibar. Restaurantul se află pe o bucată de stâncă, pe malul oceanului, lângă Michamvi Pingwe. Sau te poți aventura într-o plimbare cu barca, în larg spre recifele de corali și să faci scufundări. Apele limpezi adăpostesc sute de specii de pești colorați, corali spectaculoși, broaște țestoase și alte vietăți marine exotice. Iar dacă plajele întinse cu nisip alb te îndeamnă la relaxare și scăldat în valurile Oceanului Indian, poți petrece toată ziua pe una dintre plajele din zonă, poți face snorkeling, în apele de aici fiind recifuri de corali de o frumusețe copleșitoare. Oceanul Indian ne răcorește și ne relaxează cu aroma sa proaspătă, marină, iar peisajul se va întipări în retină pentru amintiri de neuitat. Cazare Hotel Filao Beach by Sansi Zanzibar. Mese: Mic dejun, cina 
 Ziua 9
Ne aflăm la finalul acestei aventuri. Este momentul să ne luăm rămas bun de la prietenii noștri, de la gazdele primitoare și de la atmosfera unică a Zanzibarului. Urmează transferul la aeroport și îmbarcarea pe zborul spre București.
Karatu - Moshi Safari in Parcul National Tarangire - Parcul National Ngorongoro - Lacul Manyara Plaja in Zanzibar
Servicii incluse:
• Transport avion București – Kilimanjaro – București
• Taxe de aeroport
• Transferuri conform programului
• 7 nopţi cazare la hoteluri de 4* şi 3*, confrom clasificării din Tanzania
• 4 x Pensiune Completa ( 3 mese pe zi – conform programului) in safari
• 2 x Demipensiune
• Transport cu Jeep safari 4x4
• Ghid insotitor Roman
• Ghid local safari vorbitor de limba Engleza
• Taxele de intrare in parcurile nationale mentionate in program
• Apa imbuteliata pe timpul circuitului
• Termos cafea/ceai in Safari
• Binoclu (1/masina)
Servicii neincluse:
• Excursiile opţionale
• Alte taxe şi cheltuieli personale
• Alte mese decât cele menţionate
• Băuturile la mese
• Alte obiective turistice decât cele menţionate în program
• Bacşişuri pentru şoferi şi ghizi
• Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)

Destinatie: Kilimanjaro

Durata: 7 nopti

Plecari: 5 ianuarie 2023, 1 februarie 2023

Vezi detalii in format PDF

Ziua 1, Plecare din Bucuresti, escala la Doha si ne continam zborul catre
insorita Tanzania
 Ziua 2, sosire Aeroportul Kilimanjaro
Plecăm din București, spre străvechiul continent al Africii. Aterizăm pe Aeroportul
Internațional Kilimanjaro de unde vom face transferul către hotel. În timpul rămas
din această zi, după întâlnirea cu ghidul care ne va pune la curent cu programul
zilelor care urmează, poți profita de ocazie să explorezi micul oraș Karatu, să iei
cina într-un restaurant local sau să te odihnești pentru că urmează câteva zile de
aventuri incredibile. Cazare Hotel Eileen’s Tree Inn Karatu.
Experienta unica: Azi experimentam viata In timpul liber vizitam o scoala din
satul din Mto Wa Mbu. Dacă doriți să oferiți copiilor cadouri utile, cum ar fi
Excursie De Familie
Safari În Tanzania Și Plajă În Zanzibar
Karatu - Moshi - Parcul National Tarangire - Parcul National Ngorongoro - Lacul Manyara - Zanzibar
2
articole de papetărie, mingi de fotbal și jucării, acest lucru este posibil - menționați acest lucru liderului local înainte de vizita în sine.
 Ziua 3, Parcul National Tarangire ; Safari
Astăzi părăsim locul de campare de la Karatu și pornim să explorăm minunata și exotica natură a Africii din Parcul Național Tarangire unde trăiesc cele mai mari turme de pachiderme din lume. Parcul se distinge, de altfel, și prin flora unică, aici crește impunătorul arbore de baobab, silueta sa frapantă domină orizontul pajiștilor întinse. Acesta este una dintre comorile naturale ale parcului, copacii bătrâni, unele chiar au mii de ani, cu trunchiuri argintii masive și fructe asemănătoare tărtăcuței . Tarangire are cea mai mare concentrație de animale sălbatice în afara ecosistemului Serengeti și face parte dintr-un ecosistem mai mare care se extinde mai spre sud înspre stepele Masai. Sursele permanente de apă din parc fac ca Tarangire să fie gazda celor mai mari populații de elefanți din Tanzania, unde în timpul sezonului uscat pot fi văzuți peste 300 de elefanți săpând după apă în albiile de râu. Parcul găzduiește, de asemenea, timidul oryx cu urechi în franjuri și antilopa gerenuk, care nu pot fi văzute în alte rezervații. Spre seară ajungem în tabăra de campare Eileen’s Treen Inn Lodge unde ne bucurăm de ospitalitatea și generozitatea gazdelor care ne așteaptă cu o cină delicioasă.
Cazare Hotel Eileen’s Tree Inn Karatu. Mese : mic dejun, pranz si cina
 Ziua 4, Parcul Național Ngorongoro
După un mic-dejun frugal dimineața devreme, vrem să profităm de primele ore ale zilei pentru a observa viața sălbatică din Parcul Național Ngorongoro. Cu o lățime de 19 km și o suprafață de 264 km pătrați, Ngorongoro este una dintre cele mai mari formațiuni geologice formate în urma unei erupții vulcanice, craterul imens fiind acum teritoriul în care vegetația și fauna abundă într-o diversitate uimitoare.
Pereții abrupți ai craterului mărginesc o zonă vastă și plată, cu adâncimi care variază între 400 până la 610 m și oferă ocazia perfectă pentru fotografii cu natura incredibilă. Poate avem șansa să urmărim prădătorii feroce ai Africii stând la pândă în preajma turmelor de ierbivore care pasc mereu alerte, parcă simțind pericolul, sau se ascund în vegetația deasă a savanei, în preajma mlaștinilor și a pădurilor de salcâm. Mai mult ca sigur, vom avea șansa să vedem “The Big 5” cele cinci specii emblematice ale Africii: elefantul, leul, ghepardul, bivolii și rinocerul. Tot aici își au teritoriul numeroase turme de ierbivore, printre care antilope gnu, zebra, bivoli și gazelle, iar Lacul Magadi atrage stoluri imense de flamingo în apele sale bogate în alge și crustacee, în special în timpul sezonului ploios. Este o priveliște atât de impresionantă încât te vei întreba dacă ai coborât într-un paradis al vieții sălbatice. Cazare Hotel Eileen’s Treen Inn Lodge. Mese : mic dejun, pranz si cina
Experienta unica: Vom avea ocazia sa vizita un sat tipic Masai, unde vom avea șansa să ne integram in activitățile lor zilnice, inclusiv să invatam despre cultura lor. Comunitatea Maasai este printre puținele comunități (triburi) rămase în Tanzania care își practică cultura dezvoltării umane timpurii. Sunt adevarati războinici, deoarece cei mai mulți dintre ei trec de craterul Ngorongoro cu vitele lor, fără să se teamă de animalele sălbatice pe care le are podeaua craterului, inclusiv de leii periculoși. Odată ce v-ați incarcat spirituale din această experiență culturală autentică, puteți merge la Centrul de meșteșuguri Maasai și să cumpărați artefacte realizate de oamenii pe care i-ați întâlnit.
Spre seară, ajungem în Karatu la Hotel , locul de campare și ne pregătim de somn după cina delicioasă servită de gazdele noastre.
 Ziua 5, Deplasare către Parcul Național Manyara; zi de safari
Deplasare catre Parcul Național Lacul Manyara pentru o nouă zi de safari. Pe traseu avem ocazia să ne ne bucurăm de exotismul locurilor, să privim localnicii din satele africane idilice sau din orășelele aglomerate, piețele în care forfota este firescul vieții de zi cu zi, iar localnicii îmbrăcați în ținute tradiționale viu colorate ne întâmpină la tot pasul. Pe drum ne vom întâlni cu așezări rurale, localnici și membrii ai triburilor masai care își mână turmele de capre și vite spre pășunile din jurul satelor.
În curând vom pleca din nou în safari, în Parcul Național Lacul Manyara. Această rezervație este unul dintre cele mai puțin cunoscute și probabil mai subestimate rezervații naturale din Tanzania. Amplasată în valea Marelui Rift, în jurul Lacului Manyara, această rezervație are o suprafață relativ mai mică (aproximativ 300 km pătrați) față de alte destinații similare, însă varietatea florei este impresionantă și vei avea ocazia să admiri nu mai puțin de 11 micro-ecosisteme, de la savană la mlaștini și la jungle cu vegetație veșnic verde la stânci vulcanice. De îndată ce intrăm în zona parcului, ne vor captiva pâlcurile de arbori exotici, de la mahoni și salcâmi la vegetația cu arbuști și ierburi înalte, însă nu va dura mult până când vom putea zări și primele ierbivore mari, spectaculoasele girafe, impunătorii bivoli africani și suplele antilope impala. Dar, vom avea ocazia să îi vedem în plină acțiune și pe babuini sau maimuțele albastre. Cu puțin noroc, îi vom zări și pe faimoșii lei ai parcului, unici prin abilitatea lor de a se cățăra în arbori. După câteva ore în natura sălbatică, ne întoarcem în locul de campare de la Eileen’s Tree Inn Lodge și ne vom bucura de un apus de soare ca în filmul legendar “Departe de Africa”, urmărind un joc de lumini care inundă orizontul, alene, până la primele licăriri de stele pe cer. E momentul să luăm cina și ne pregătim de somn în fundalul sonor fascinant oferit de fauna sălbatică a savanei. Cazare Hotel Eileen’s Treen Inn Lodge. Mese : mic dejun, pranz si cina
 Ziua 6, Lacul Manyara - Arusha – Zanzibar
Dimineața e momentul să ne luăm rămas bun de la savana sălbatică și ne pregătim de transferul spre Arusha de unde zburăm spre Zanzibar.
Aici suntem întâmpinați la aeroport pentru transferul la hotelul în care avem rezervarea pentru cazare. După check-in și acomodarea în camera de hotel, putem profita de restul zilei pentru explorarea capitalei Zanzibarului, Stone Town. În partea istorică a orașului, vei fi întâmpinat de un melanj unic de elemente ale culturii arabe, persane, indiene și europene, care i-a garantat înscrierea în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2000. În aer plutește un mix de arome dintre care se disting diverse condimente, cafea și alte miresme exotice. Orașul a înflorit în perioada negoțului cu sclavi, sfârșitul acestuia și un ciclon devastator aducând și apusul gloriei Zanzibarului. Totuși, acest loc are o importanță istorică și artistică deosebită pentru Africa de Est. Arhitectura sa datează, în mare, din secolul al XIX-lea și reflectă diversele influențe care stau la baza culturii Swahili. Sunt multe alte atracții care merită să fie pe lista ta de vizite în periplul urban printre care amintim piața plină de forfotă unde localnicii vând și cumpără orice, într-o atmosferă veselă, iar timpul pare să se oprească în loc. Aici vei gusta cele mai proaspete fructe coapte leneș la soare, aici vei vedea și tarabele cu pește, unde se organizează mici licitații savuroase între localnici. Muzeul Palatului, vechiul fort Al Ajaib și faimoasa casă unde a copilărit Freddie Mercury sunt obiective emblematice din oraș. Daca dorești doar relaxare și odihnă, te poți merge pe o plajă apropiată și să te bucuri de sore, valuri și nisip. Cazare Hotel Filao Beach by Sansi Zanzibar. Mese: Mic dejun, cina
 Ziua 7-8, Plajă și relaxare
În ultimele două zile ale vacanței din Zanzibar, ne dăm timp să ne bucurăm de liniștea și culoarea locală a acestei destinații de vis. Ai timp liber, după bunul plac, așa că tu decizi cum dorești să-l umpli. Poate ai chef de o zi de explorări culinare, să iei un prânz perfect la restaurantul The Rock din Zanzibar. Restaurantul se află pe o bucată de stâncă, pe malul oceanului, lângă Michamvi Pingwe. Sau te poți aventura într-o plimbare cu barca, în larg spre recifele de corali și să faci scufundări. Apele limpezi adăpostesc sute de specii de pești colorați, corali spectaculoși, broaște țestoase și alte vietăți marine exotice. Iar dacă plajele întinse cu nisip alb te îndeamnă la relaxare și scăldat în valurile Oceanului Indian, poți petrece toată ziua pe una dintre plajele din zonă, poți face snorkeling, în apele de aici fiind recifuri de corali de o frumusețe copleșitoare. Oceanul Indian ne răcorește și ne relaxează cu aroma sa proaspătă, marină, iar peisajul se va întipări în retină pentru amintiri de neuitat. Cazare Hotel Filao Beach by Sansi Zanzibar. Mese: Mic dejun, cina 
 Ziua 9
Ne aflăm la finalul acestei aventuri. Este momentul să ne luăm rămas bun de la prietenii noștri, de la gazdele primitoare și de la atmosfera unică a Zanzibarului. Urmează transferul la aeroport și îmbarcarea pe zborul spre București.
Karatu - Moshi Safari in Parcul National Tarangire - Parcul National Ngorongoro - Lacul Manyara Plaja in Zanzibar
Servicii incluse:
• Transport avion București – Kilimanjaro – București
• Taxe de aeroport
• Transferuri conform programului
• 7 nopţi cazare la hoteluri de 4* şi 3*, confrom clasificării din Tanzania
• 4 x Pensiune Completa ( 3 mese pe zi – conform programului) in safari
• 2 x Demipensiune
• Transport cu Jeep safari 4x4
• Ghid insotitor Roman
• Ghid local safari vorbitor de limba Engleza
• Taxele de intrare in parcurile nationale mentionate in program
• Apa imbuteliata pe timpul circuitului
• Termos cafea/ceai in Safari
• Binoclu (1/masina)
Servicii neincluse:
• Excursiile opţionale
• Alte taxe şi cheltuieli personale
• Alte mese decât cele menţionate
• Băuturile la mese
• Alte obiective turistice decât cele menţionate în program
• Bacşişuri pentru şoferi şi ghizi
• Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)

Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.