Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Kenya

Circuite turistice Kenya

Kenya este o tara situata in partea de est a Africii, avand capitala la Nairobi. Se invecineaza cu Etioptia la nord, Somalia la est, Tanzania la sud, Uganda la vest si Sudanul de Sud la nord-vest, iar in sud-est este marginita de Oceanul Indian.Numele tarii provine de la muntele vulcanic Kenya, care are o inaltime de 5199 m. Varful sau, acoperit cu zapada si gheturi, este situat aproape exact pe ecuator.

Citeste mai mult

Circuite turistice Kenya


Kenya este o tara situata in partea de est a Africii, avand capitala la Nairobi. Se invecineaza cu Etioptia la nord, Somalia la est, Tanzania la sud, Uganda la vest si Sudanul de Sud la nord-vest, iar in sud-est este marginita de Oceanul Indian.

Numele tarii provine de la muntele vulcanic Kenya, care are o inaltime de 5199 m. Varful sau, acoperit cu zapada si gheturi, este situat aproape exact pe ecuator.

Regiunile nordice sunt dominate de vaste savane semidesertice, acoperite cu tufisuri de maracini, care devin covoare de flori aproape imediat dupa caderea ploilor sporadice.

In triunghiul format de Kenya, Tanzania si Uganda, Kenya detine o mica portiune din Lacul Victoria.

Valea Marelui Rift este una dintre cele mai impresionante regiuni tectonice din lume. Ea porneste din sus, spre nord, din Mozambic, trece prin estul Africii, de-a curmezisul Riftului Iordanian, ajungand pana in Turcia. Un sir de lacuri (Magdi, Naivasha, Naikuru, Baringo, Turkana) urmeaza linia faliei. Lacul Turkana, din nord, este cel mai mare lac care nu seaca din Valea Marelui Rift, avand o suprafata de 6405 km². Unele lacuri arata ca niste nori de culoare roz atunci cand pasarile flamingo vin acolo pentru a se hrani si inmulti.

De-a lungul liniei de coasta, recifele de corali protejeaza cu nisip fin de valurile tumultoase ale oceanului.

In Kenya au fost descoperite aproximativ 10000 de plante native. In plus, in perioada coloniala au fost introduse multe plante ornamentale.

In zonele inalte, cu precipitatii abundente, se mai gasesc urme ale vechilor paduri tropicale si savanelor umede

Fauna Kenyei se numara printre cele mai diversificate din Africa. Aici traiesc peste 400 specii de mamifere si peste 1000 de specii de pasari. Savana acoperita cu ierburi, este populata de feline si de mari turme de antilope, gazele, girafe, bivoli, zebre, elefanti, rinoceri albi, rinoceri negri si babuini. Locurile mlastinoase, lacurile si raurile constituie habitatul ideal pentru hipopotami si crocodili. In anumite perioade, pe apele lacului Nakuru se aduna milioane de pasari flamingo.

Kenya este intr-adevar un tinut fantastic, parca rupt de realitate, unde veti intalni o lume total diferita, pe care trebuie sa o luati ca atare. Si mai presus de toate, Kenya este un loc pentru safari. O zecime din teritoriul sau consta in parcuri nationale si rezervatiii: peste 50 de parcuri si rezervatii acopera teritoriul de la desert la paduri montane si exista chiar si sase parcuri marine in Oceanul Indian.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.