Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Kazakhstan

Durata: 12 nopti

SERVICII INCLUSE


  • zboruri internationale:Bucuresti-Almaty / Tashkent – Bucuresti;
  • 2 zboruri continentale: Bishkek-Osh / Urgench-Tashkent;
  • transferuri si transport cu autocar / minibus licentiat pe durata vizitelor si a transferurilor;
  • cazare 12 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4*:
  • 12 pranzuri in restaurante locale (zilele 2-13);
  • 1 sticla de 1L apa / pers/ zi;
  • vizitele conform programului cu ghizi locali si insotitor roman pe toata durata circuitului;
  • asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  21.000 lei / calatorie).
  • taxele de aeroport pentru zborurile internationale : 495 €;
  • taxele de aeroport pentru zborurile continentale : 175€;
  • taxa de viză şi procesare pentru Uzbekistan: 75 ;
  • taxa de viza si procesare Tajikistan: 85 €; (viza online se achita la inscriere);

 

 

SERVICIINEINCLUSE

  • taxa viza Kyrgystan: 45 $ (se achita local, viza colectiva, de grup);
  • bacsisurile obligatorii pentru soferi, ajutori de soferi, ghizi locali (se achita insotitorului de grup): 5 $/pers/zi;
  • alte servicii decat cele mentionate in program.

 

       Descoperiti un tinut al istoriei si artei !

  •          4 tari de pe anticul Drum al Matasii
  •          8 tururi de oras: Almaty, Bishkek, Osh, Khujand, Samarkand, Bukhara, Khiva, Tashkent
  •          5 obiective din Patrimoniul Mondial UNESCO

o    Kyrgystan: Drumurile mătăsii - coridorul Chang'an-Tianshan si Muntele Sfant Sulaiman Too

o    Uzbekistan: Samarkand,Shakhrisyabz, Bukhara

  •          minuni ale naturii de exceptie: Valea Medeo, lacul Issyk-Kul, Cheile Grigorevka, desertul Kyzylkum
  •          locuri cu rezonanta biblica: Muntele lui Solomon si Mormantul Proorocului Daniel
  •          incantatoare moschei, minarete si medrase, precum si fortificatii impresionanante
  •          monumente si mauzolee ale unor mari personalitati - conducatori si razboinici, poeti si clerici
  •          muzee de istorie, arheologie, arta, etnografie

     Va oferim:

  •          4 zboruri cu compania Turkish Airlines: Bucuresti - Istanbul - Almaty si Tashkent - Istanbul - Bucuresti
  •          2 zboruri cu companii locale: Bishkek - Osh si Urgench - Tashkent;
  •          12 nopti cu mic dejun in hoteluri de ÙÙÙÙ si ÙÙÙ ; 12 pranzuri la restaurante locale;
  •          spectacol de folclor traditional la Bukhara
  •          transferuri si transport cu autocar / minibus licentiat pe durata programului;

BONUS: asigurare medicala si storno!

 

Conditiile Generale de Participare:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                                

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.rosau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

 

 

Destinatie: Kazakhstan

Durata: 12 nopti

SERVICII INCLUSE


  • zboruri internationale:Bucuresti-Almaty / Tashkent – Bucuresti;
  • 2 zboruri continentale: Bishkek-Osh / Urgench-Tashkent;
  • transferuri si transport cu autocar / minibus licentiat pe durata vizitelor si a transferurilor;
  • cazare 12 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4*:
  • 12 pranzuri in restaurante locale (zilele 2-13);
  • 1 sticla de 1L apa / pers/ zi;
  • vizitele conform programului cu ghizi locali si insotitor roman pe toata durata circuitului;
  • asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  21.000 lei / calatorie).
  • taxele de aeroport pentru zborurile internationale : 495 €;
  • taxele de aeroport pentru zborurile continentale : 175€;
  • taxa de viză şi procesare pentru Uzbekistan: 75 ;
  • taxa de viza si procesare Tajikistan: 85 €; (viza online se achita la inscriere);

 

 

SERVICIINEINCLUSE

  • taxa viza Kyrgystan: 45 $ (se achita local, viza colectiva, de grup);
  • bacsisurile obligatorii pentru soferi, ajutori de soferi, ghizi locali (se achita insotitorului de grup): 5 $/pers/zi;
  • alte servicii decat cele mentionate in program.

 

       Descoperiti un tinut al istoriei si artei !

  •          4 tari de pe anticul Drum al Matasii
  •          8 tururi de oras: Almaty, Bishkek, Osh, Khujand, Samarkand, Bukhara, Khiva, Tashkent
  •          5 obiective din Patrimoniul Mondial UNESCO

o    Kyrgystan: Drumurile mătăsii - coridorul Chang'an-Tianshan si Muntele Sfant Sulaiman Too

o    Uzbekistan: Samarkand,Shakhrisyabz, Bukhara

  •          minuni ale naturii de exceptie: Valea Medeo, lacul Issyk-Kul, Cheile Grigorevka, desertul Kyzylkum
  •          locuri cu rezonanta biblica: Muntele lui Solomon si Mormantul Proorocului Daniel
  •          incantatoare moschei, minarete si medrase, precum si fortificatii impresionanante
  •          monumente si mauzolee ale unor mari personalitati - conducatori si razboinici, poeti si clerici
  •          muzee de istorie, arheologie, arta, etnografie

     Va oferim:

  •          4 zboruri cu compania Turkish Airlines: Bucuresti - Istanbul - Almaty si Tashkent - Istanbul - Bucuresti
  •          2 zboruri cu companii locale: Bishkek - Osh si Urgench - Tashkent;
  •          12 nopti cu mic dejun in hoteluri de ÙÙÙÙ si ÙÙÙ ; 12 pranzuri la restaurante locale;
  •          spectacol de folclor traditional la Bukhara
  •          transferuri si transport cu autocar / minibus licentiat pe durata programului;

BONUS: asigurare medicala si storno!

 

Conditiile Generale de Participare:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                                

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.rosau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

 

 

Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI – ALMATY Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda (Otopeni), formalitati de imbarcare si zbor spre Istanbul. Dupa escala la Istanbul zbor de noapte cu destinatia Almaty, capitala Kazakhstanului.

Ziua 2

ALMATY Sosire Almaty ora 05:25. Dupa formalitatile valmale, transfer si turul orasului – vom vizita Parcul Panfilov, Catedrala Zenkov, Muzeul National de instrumente muzicale, Piata Republicii si Bazarul Verde. De pe Dealul Kok-Tobe vom avea ocazia sa admiram panorama orasului, iar apoi vom vizita Valea Medeo, unde se afla un mare patinoar, care a gazduit importante competitii de patinaj viteza, protejat de viituri de un impozant baraj construit in trepte. Cazare Almaty.

Ziua 3

ALMATY – BISHKEK Mic dejun. Parasim capitala Kazakhstanului, indreptandu-ne spre Bishkek, capitala Kyrgyzstanului, pe noua autostrada care leaga cele doua orase. Ajunsi la destinatie vom vizita Parcul Stejarilor, Piata Ala-Too, principala piata a orasului, dominata de statuia din bronz a eroului epic national Manas si de catargul de 45 m pe care flutura drapelul National, vom vedea sediul Filarmonicii si Monumentul Victoriei, ambele construite in stil sovietic. Cazare Bishkek.

Ziua 4

BISHKEK – GRIGOREVKA GORGE – CHOLPON ATA –ISSYK-KUL Mic dejun. Plecam spre lacul Issyk-Kul, al doilea lac salin din lume (dupa Marea Caspica), situat la 1607 m altitudine, in muntii Ala-Too. Dintre numeroasele atractii din zona vizitam renumitele Chei Grigorevka, pe valea raului Chon Aksu, muzeul in aer liber de la Cholpon-Ata, unde putem vedea petroglife datand din perioada 800 i.Hr - 1200 d.Hr si Muzeul Regional, cu exponate din diverse domenii: fauna si flora, istorie si arheologie, etnografie etc. Transfer la hotel si cazare in zona laculuiIssyk-Kul.

Ziua 5

ISSYK-KUL –BISHKEK Mic dejun. Plecare spre Bishkek, cu oprire la Turnul Burana, minaret ridicat in sec.11, unul dintre primile construite in Asia Centrala, in vechiul oras Balasagyn. Initial avea 45 m inaltime, dar un cutremur din sec.15 a distrus jumatatea sa superioara. CazareBishkek.

Ziua 6

BISHKEK – OSH - KHUJAND Mic dejun la pachet. Transfer matinal la aeroport pentru zborul spre Osh, oras care, conform legendei a fost fondat de regele Solomon in urma cu 3000 de ani, fiind considerat cel mai vechi oras de pe Drumul Matasii (coridorul Chang'an-Tianshan, inclus in patrimoniul mondial UNESCO in 2014). La sosire vom face un scurt tur de oras pe parcursul caruia vom merge la Muntele Sacru Sulaiman-Too (al lui Solomon), inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO in 2009, vom vizita Muzeul de Istorie si Arheologie si bazarul, care functioneaza din vremea cand Osh era un important centru comercial pe Marele Drum al Matasii. Parasim Osh, indreptandu-ne spre Tajikistan. Dupa formalitatile de trecere a frontierei ne continuam drumul spre Khujand, unul dintre cele mai vechi orase din Asia Centrala si cel de-al doilea ca importanta din Tajikistan. Cazare Khujand.

Ziua 7

KHUJAND - SAMARKAND (Uzbekistan) Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un tur al orasului Khujand: vizitam Muzeul Istoric Sughd, Fortareata Timur-Malik, Moscheeasi Medrasa Shaikh Muslihiddin, Bazarul Payshanba.Parasim Khujand, indreptandu-ne spre frontiera cu Uzbekistanul. Dupa formalitatile de trecere a frontierei ne continuam drumul spre Samarkand, oras situat pe vechiul Drum al Matasii si faimos pentru monumentele sale. Cazare Samarkand.

Ziua 8

SAMARKAND Mic dejun. Dimineata vom cunoaste cele mai importante locuri si monumente din Samarkand (UNESCO 2001): spectaculoasa piata Registan, inconjurata pe trei laturi de medrase decorate cu majolica (Ulukbek, Sherdar si Tillya-Kori), ruinele Moscheii Bibi-Khanum, Bazarul Siyob, necropola Shakhi-Zinda, Mausoleul Gur-Emir, unde sunt inmormantati Timur Lenk si membri ai familiei sale. Dupa-amiaza vizitam Mormantul Proorocului Daniel, venerat de adepti ai tuturor celor trei religii monoteiste (evrei, crestini, musulmani) si Muzeul Afrasiab de langa situl arheologic unde se gasesc vestigiile orasului cu acest nume, locuit incepand din sec.7-6 i.Hr si distrus de mongoli in sec.13. CazareSamarkand.

Ziua 9

SAMARKAND – SHAKHRISYABZ – BUKHARA Mic dejun. Plecare spre situl UNESCO Shakhrisyabz, situat la 80 km sud de Samarkand, unde vom vedea Mauzoleul lui Jakhongir (fiul cel mare al lui Timur Lenk) din Complexul Memorial Dor-us-Saodat, vestigiile Palatului Ak-Saray, ansamblul Dor-ut Tilavat, unde se afla mormantul lui Shamsiddin Kulal, fondatorul Sufismului, Moscheea Kok-Gumbaz. Ne continuam drumul spre Bukhara, un alt oras de deosebita importanta istorica aflat pe Drumul Matasii. Cazare Bukhara.

Ziua 10

BUKHARA Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata descoperirii frumusetilor acestui oras-muzeu, cu minunatele sale moschei, medrase si mauzolee, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1993. Pe parcursul turului de oras vom vedea ansamblul Lyabi-Khauz, Moscheea Magoki-Attori, medrasa Chor-Minor, domurile comerciale, Moscheea si Minaretul Kalyan, Fortareata Ark, fosta resedinta a emirilor din Bukhara si multe altele. Seara vom asista la un spectacol de folclor traditional. CazareBukhara.

Ziua 11

BUKHARA -KHIVA Mic dejun. In prima parte a zilei exploram imprejurimile orasului Bukhara, vizitand necropola Chor-Bakr, Mausoleul Bakhouddin Naqshbandi si Sitorai Mokhi-Khosa, resedinta de vara a ultimului emir. Parasim Bukharasi ne indreptam spre Khiva, strabatand desertulKyzylkum (NisipulRosu), pevechiul Drum al Matasii. Petraseuvom face opriripentru a admiraprivelistileoferite de raulAmudarya si de intinderilenesfarsite ale desertului. Cazare Khiva.

Ziua 12

KHIVA– URGENCH – TASHKENT Mic dejun. Tur pietonal al partii vechi a orasului – Itchan-Kala (UNESCO 1990), unde vom admira cele mai importante dintre cele 50 de monumente istorice si 250 case vechi: medrasele Mukhammad Aminkhan si Mukhammad Rahimkhan, minaretul Kalta-Minor, fortareataKunya-Ark, moscheea Juma, Palatul Tash-Khovli, mauzoleul lui PakhlavanMakhmud, poet si razboinic care a trait in sec.14,minaretul Islam-Khoja, considerat simbolul orasului. Dupa amiaza timp liber pentru continuarea vizitelor pe cont propriu pana la plecarea spre aeroportul din Urgench pentru zborul de seara cu destinatia Tashkent. Transfer la hotel si cazare Tashkent.

Ziua 13

TASHKENT Mic dejun. Dimineata vom face un tur al capitalei Uzbekistanului, cel mai mare oras din Asia Centrala. In Orasul Vechi vom admira complexul Khast-Imam, centrul religios al orasului, unde se pastreaza faimosul Coran al Califului Uthman. Vizitam Medrasa Barak-Khan, moscheea Tillya Sheykh, mauzoleul Sfantului Abu Bakr Kaffal Shashi si InstitutulIslamic Imam al-Bukhari. In continuareexplorambazarulChoru, Piata Amir Timur, care poartanumelefondatoruluiunui mare imperiu medieval, PiataIndependentei si incheiemturul cu o vizita la Muzeul de Arte Aplicate. Dupa-amiaza timp liber pentru relaxare si vizite individuale. Cazare Tashkent pana la miezul noptii.

Ziua 14

TASHKENT - BUCURESTI Transferla aeroport pentru zborul spre tara, cu escala la Istanbul. Sosire pe aeroportul Otopeni la 08:30.

Ziua 1

BUCURESTI – ALMATY Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda (Otopeni), formalitati de imbarcare si zbor spre Istanbul. Dupa escala la Istanbul zbor de noapte cu destinatia Almaty, capitala Kazakhstanului.

Ziua 2

ALMATY Sosire Almaty ora 05:25. Dupa formalitatile valmale, transfer si turul orasului – vom vizita Parcul Panfilov, Catedrala Zenkov, Muzeul National de instrumente muzicale, Piata Republicii si Bazarul Verde. De pe Dealul Kok-Tobe vom avea ocazia sa admiram panorama orasului, iar apoi vom vizita Valea Medeo, unde se afla un mare patinoar, care a gazduit importante competitii de patinaj viteza, protejat de viituri de un impozant baraj construit in trepte. Cazare Almaty.

Ziua 3

ALMATY – BISHKEK Mic dejun. Parasim capitala Kazakhstanului, indreptandu-ne spre Bishkek, capitala Kyrgyzstanului, pe noua autostrada care leaga cele doua orase. Ajunsi la destinatie vom vizita Parcul Stejarilor, Piata Ala-Too, principala piata a orasului, dominata de statuia din bronz a eroului epic national Manas si de catargul de 45 m pe care flutura drapelul National, vom vedea sediul Filarmonicii si Monumentul Victoriei, ambele construite in stil sovietic. Cazare Bishkek.

Ziua 4

BISHKEK – GRIGOREVKA GORGE – CHOLPON ATA –ISSYK-KUL Mic dejun. Plecam spre lacul Issyk-Kul, al doilea lac salin din lume (dupa Marea Caspica), situat la 1607 m altitudine, in muntii Ala-Too. Dintre numeroasele atractii din zona vizitam renumitele Chei Grigorevka, pe valea raului Chon Aksu, muzeul in aer liber de la Cholpon-Ata, unde putem vedea petroglife datand din perioada 800 i.Hr - 1200 d.Hr si Muzeul Regional, cu exponate din diverse domenii: fauna si flora, istorie si arheologie, etnografie etc. Transfer la hotel si cazare in zona laculuiIssyk-Kul.

Ziua 5

ISSYK-KUL –BISHKEK Mic dejun. Plecare spre Bishkek, cu oprire la Turnul Burana, minaret ridicat in sec.11, unul dintre primile construite in Asia Centrala, in vechiul oras Balasagyn. Initial avea 45 m inaltime, dar un cutremur din sec.15 a distrus jumatatea sa superioara. CazareBishkek.

Ziua 6

BISHKEK – OSH - KHUJAND Mic dejun la pachet. Transfer matinal la aeroport pentru zborul spre Osh, oras care, conform legendei a fost fondat de regele Solomon in urma cu 3000 de ani, fiind considerat cel mai vechi oras de pe Drumul Matasii (coridorul Chang'an-Tianshan, inclus in patrimoniul mondial UNESCO in 2014). La sosire vom face un scurt tur de oras pe parcursul caruia vom merge la Muntele Sacru Sulaiman-Too (al lui Solomon), inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO in 2009, vom vizita Muzeul de Istorie si Arheologie si bazarul, care functioneaza din vremea cand Osh era un important centru comercial pe Marele Drum al Matasii. Parasim Osh, indreptandu-ne spre Tajikistan. Dupa formalitatile de trecere a frontierei ne continuam drumul spre Khujand, unul dintre cele mai vechi orase din Asia Centrala si cel de-al doilea ca importanta din Tajikistan. Cazare Khujand.

Ziua 7

KHUJAND - SAMARKAND (Uzbekistan) Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un tur al orasului Khujand: vizitam Muzeul Istoric Sughd, Fortareata Timur-Malik, Moscheeasi Medrasa Shaikh Muslihiddin, Bazarul Payshanba.Parasim Khujand, indreptandu-ne spre frontiera cu Uzbekistanul. Dupa formalitatile de trecere a frontierei ne continuam drumul spre Samarkand, oras situat pe vechiul Drum al Matasii si faimos pentru monumentele sale. Cazare Samarkand.

Ziua 8

SAMARKAND Mic dejun. Dimineata vom cunoaste cele mai importante locuri si monumente din Samarkand (UNESCO 2001): spectaculoasa piata Registan, inconjurata pe trei laturi de medrase decorate cu majolica (Ulukbek, Sherdar si Tillya-Kori), ruinele Moscheii Bibi-Khanum, Bazarul Siyob, necropola Shakhi-Zinda, Mausoleul Gur-Emir, unde sunt inmormantati Timur Lenk si membri ai familiei sale. Dupa-amiaza vizitam Mormantul Proorocului Daniel, venerat de adepti ai tuturor celor trei religii monoteiste (evrei, crestini, musulmani) si Muzeul Afrasiab de langa situl arheologic unde se gasesc vestigiile orasului cu acest nume, locuit incepand din sec.7-6 i.Hr si distrus de mongoli in sec.13. CazareSamarkand.

Ziua 9

SAMARKAND – SHAKHRISYABZ – BUKHARA Mic dejun. Plecare spre situl UNESCO Shakhrisyabz, situat la 80 km sud de Samarkand, unde vom vedea Mauzoleul lui Jakhongir (fiul cel mare al lui Timur Lenk) din Complexul Memorial Dor-us-Saodat, vestigiile Palatului Ak-Saray, ansamblul Dor-ut Tilavat, unde se afla mormantul lui Shamsiddin Kulal, fondatorul Sufismului, Moscheea Kok-Gumbaz. Ne continuam drumul spre Bukhara, un alt oras de deosebita importanta istorica aflat pe Drumul Matasii. Cazare Bukhara.

Ziua 10

BUKHARA Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata descoperirii frumusetilor acestui oras-muzeu, cu minunatele sale moschei, medrase si mauzolee, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1993. Pe parcursul turului de oras vom vedea ansamblul Lyabi-Khauz, Moscheea Magoki-Attori, medrasa Chor-Minor, domurile comerciale, Moscheea si Minaretul Kalyan, Fortareata Ark, fosta resedinta a emirilor din Bukhara si multe altele. Seara vom asista la un spectacol de folclor traditional. CazareBukhara.

Ziua 11

BUKHARA -KHIVA Mic dejun. In prima parte a zilei exploram imprejurimile orasului Bukhara, vizitand necropola Chor-Bakr, Mausoleul Bakhouddin Naqshbandi si Sitorai Mokhi-Khosa, resedinta de vara a ultimului emir. Parasim Bukharasi ne indreptam spre Khiva, strabatand desertulKyzylkum (NisipulRosu), pevechiul Drum al Matasii. Petraseuvom face opriripentru a admiraprivelistileoferite de raulAmudarya si de intinderilenesfarsite ale desertului. Cazare Khiva.

Ziua 12

KHIVA– URGENCH – TASHKENT Mic dejun. Tur pietonal al partii vechi a orasului – Itchan-Kala (UNESCO 1990), unde vom admira cele mai importante dintre cele 50 de monumente istorice si 250 case vechi: medrasele Mukhammad Aminkhan si Mukhammad Rahimkhan, minaretul Kalta-Minor, fortareataKunya-Ark, moscheea Juma, Palatul Tash-Khovli, mauzoleul lui PakhlavanMakhmud, poet si razboinic care a trait in sec.14,minaretul Islam-Khoja, considerat simbolul orasului. Dupa amiaza timp liber pentru continuarea vizitelor pe cont propriu pana la plecarea spre aeroportul din Urgench pentru zborul de seara cu destinatia Tashkent. Transfer la hotel si cazare Tashkent.

Ziua 13

TASHKENT Mic dejun. Dimineata vom face un tur al capitalei Uzbekistanului, cel mai mare oras din Asia Centrala. In Orasul Vechi vom admira complexul Khast-Imam, centrul religios al orasului, unde se pastreaza faimosul Coran al Califului Uthman. Vizitam Medrasa Barak-Khan, moscheea Tillya Sheykh, mauzoleul Sfantului Abu Bakr Kaffal Shashi si InstitutulIslamic Imam al-Bukhari. In continuareexplorambazarulChoru, Piata Amir Timur, care poartanumelefondatoruluiunui mare imperiu medieval, PiataIndependentei si incheiemturul cu o vizita la Muzeul de Arte Aplicate. Dupa-amiaza timp liber pentru relaxare si vizite individuale. Cazare Tashkent pana la miezul noptii.

Ziua 14

TASHKENT - BUCURESTI Transferla aeroport pentru zborul spre tara, cu escala la Istanbul. Sosire pe aeroportul Otopeni la 08:30.