Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

ITALIA si Insula Capri 10 zile Autocar 2020


Descriere

Destinatie: Italia

Durata: 8 nopti

Vezi detalii in format PDF

BONUS: GRATUIT excursiile optionale la Padova si Tivoli pentru achitarea din tara a
excursiei optionale la Napoli si a cinei festive in Skadarlia
Belgrad - Zagreb - Venetia - Verona - Pisa - Florenta - Napoli - Insula Capri (sau Pompei) - Roma - Vatican - Tivoli - Assisi - San Marino - Padova - Ljubljana
Servicii incluse: - Transp. cu autocar climatizat, clasif. pt. curse internaţionale
- 9 cazari cu mic dejun in hoteluri 3* (ca exceptie 2*).
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Vizite la Belgrad, Zagreb, Venetia, Verona, Florenta, Roma, Vatican, Assisi, San Marino, Ljubljana

Servicii neincluse:
-Asiguraremedicala + storno, excursiioptionale,intrari la obiective (inclusiv pt. excursii optionale), ghizii locali
-Locuripreferentiale autocar (primele 3 banchete)
-Taxa de oraspentrufiecarecazareundeaceasta este solicitata (se va achita cash de catreturisti la receptie)

Destinatie: Italia

Durata: 8 nopti

Vezi detalii in format PDF

BONUS: GRATUIT excursiile optionale la Padova si Tivoli pentru achitarea din tara a
excursiei optionale la Napoli si a cinei festive in Skadarlia
Belgrad - Zagreb - Venetia - Verona - Pisa - Florenta - Napoli - Insula Capri (sau Pompei) - Roma - Vatican - Tivoli - Assisi - San Marino - Padova - Ljubljana
Servicii incluse: - Transp. cu autocar climatizat, clasif. pt. curse internaţionale
- 9 cazari cu mic dejun in hoteluri 3* (ca exceptie 2*).
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Vizite la Belgrad, Zagreb, Venetia, Verona, Florenta, Roma, Vatican, Assisi, San Marino, Ljubljana

Servicii neincluse:
-Asiguraremedicala + storno, excursiioptionale,intrari la obiective (inclusiv pt. excursii optionale), ghizii locali
-Locuripreferentiale autocar (primele 3 banchete)
-Taxa de oraspentrufiecarecazareundeaceasta este solicitata (se va achita cash de catreturisti la receptie)

Itinerariu

Ziua 1. BUCURESTI -SIBIU -TIMISOARA -BELGRAD (cca. 695 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - accesdinsprestatia de MetrouEroilor) spre Sibiu- Timisoara. Searaajungem in Belgrad, CapitalaSerbiei, undeincepemvizita cu fortareataKalemegdan, pitorescamplasata pe malulDunarii. Multimea de magazine siterase de pe stradaKnezMihailov nevoroferi o “portie” de relaxare, apoi in drum sprecazare, parcurgem un tur panoramic cu autocarulspreCatedralaortodoxasiParlament.Cazare la Belgrad.

Ziua 2. BELGRAD -ZAGREB -PADOVA(cca. 785 km)

Servimmiculdejun, apoistrabatem Serbia pentru a ajunge in Croatia, la Zagreb- capitalatarii, undeadmiram din autocar: Piata Tomislav, cu statuiaprimuluirege Croat (sec. X), MuzeulMimara, avandcelemairemarcabilecolectii de arta din intreagatara, UniversitateasiTeatrul National- ceamaielegantacladire din oras, prinstilulsau neo-baroc de sfarsit de sec. XIX. Urmeazaturulpietonal: pornim din vechiulcartierKaptol de la Catedralaconstruita in stilgotic la inceputul sec. XIII, sprePiata Ban Jelacic (patriot croatpasoptist). Traseul continua spre Slovenia si Italia, pentrucazare in zona Padova.

Ziua 3.VENETIA -VERONA -MONTECATINI(cca. 395 km)

Mic dejun. Timp liber la hotel sauexcursieoptionala (8 €) la Padova, la Basilica Sf. Anton, renumitcentru de pelerinaj, care pastreazamoastelesfantului. Deplasare cu autocarul in Trochetto, de unde ne imbarcam contra cost (se incaseaza la inscriere 11+14 €) in vaporasprivat, sinavigand pe canal Giudecasosim in Piata San Marco, apreciat de Napoleon dreptcelmai elegant salon al Europei.AdmiramPalatulDogilorcontinandcapodopere ale lui Tintoretto, Veronese, Titian, Tiepolo, Pisanello, Carapaccio, Bellini,apoi Basilica San Marco, renumitaprinmozaicurile sale aurite de inspiratiebizantina, siCampanilla, inalta de aproape 100 m. Timp liber pt.plimbaresprePodul Rialto sicautarea de suveniruripentruceidragi de acasa, printremultitudinea de magazine sitarabe cu artizani. Plecarespre Verona pentru un tur pietonal de oras:AreneleRomane, amfiteatru roman excelentconservat, faimospentruspectacoleleşiconcertele de opera, Casa sibalconulJulietei, Piaţadel'Erbe, PalatulsiMorminteleScaglierilor. Searacazare in Montecatini Terme.

Ziua4.PISA -FLORENTA -ROMA(cca. 95 + 315 km)

Mic dejun. Timp liber la hotel sauexcursieoptionala(15 €) la Pisa,plina de adevarate “minuni” arhitecturale: Domul(sec. XI)- celmaisemnificativ monument de artaromanica din Pisa; Turnulinclinat- emblemaorasului; Baptiseteriul- deosebitprinsculpturilesiacusticasa. La pranzsosim in “orasuluiartelor”- Florenta, locul de nastere al Renasterii, faimoasapentrunumeroasele sale atractii: Bazilica Santa Croce- “panteon national”, undesunt inmormantati 270 dintrecelemaiilustrepersonalitati ale Italiei (Michelangelo, Machiaveli, Rossini, Galileo Galilei), Domul Santa Maria del Fiore(celmai mare dom din caramidaconstruit deBruneleschi), Baptisteriulcu renumiteleporti de bronz ale luiGhilbertisiCampanilla; Piazza dellaSignoria- impresionantaprin “colectia” de statui care o decoreazasiprincladirilemonumentale: Palazzo Vecchio- cu aerulsau de castel medieval, Ponte Vecchio- celmaivechi pod pesteraul Arno, Palazzo Pitti- fostaresedinta a conducatorilorFlorentei. Searasosirepentrucazarela Roma.

Ziua5.ROMA, Cetateaeterna

Mic dejun. DedicamintreagazivizitariiRomei-“Cetatea Eterna”, undepietonalvomparcurgecentrulistoric cu: Santa Maria Maggiore, Basilica San Pietro in Vincoli, Coloseum- celmai mare amfitearu din lume, ForumurileRomane, ColumnaluiTraian-amintind de victoriiledin Dacia, Piata Venetia cu monumentul de marmura alba dedicatluiVitorio Emanuele al II-lea, CapitoliulsiPanteonul-impresionantuledificiupastrat intact de aproape 2000 de ani. Dupa o pauzanecesaraserviriiindividuale a mesei de pranz, continuamexplorareaorasului cu Piata Navona- faimoasaprincele 3 fantani ale sale, Fontana di Trevi- ceamai mare simaiimpresionantafantana din orassiPiataSpaniei- foartepopularaprintreturisti pt.TrepteleSpaniolecatreTrinitadeiMonti. Cazare in acelasi hotel de la Roma.

Ziua6.ROMA- VATICAN - TIVOLI

Mic dejun. Timp liber in Roma. Sugeramvizitaindividuala la MuzeeleVaticanului - cuimportantecolectii de arta, inclusivCapelaSixtinasiStanze di Raffaello. Castelul Sant’Angelo, Palazzo deiConservatori cu celemaibogatecolectii din Roma, incluzandsculpturi, mozaicuri, frescesipicturi, sauexcursieoptionala (10 €) la Vila d’Este din Tivoli, cucelemaifrumoasegradinirenascentiste din lume, undeapadevine element de artacreand un decor splendid cu cascade, fantanisi piscine. Cazare in acelasi hotel de la Roma.

Ziua7.NAPOLI - Insula CAPRI -POMPEI -ROMA(cca. 445 km)

Micdejun. Zi libera pentruvizitaindividualasau shopping in Roma. Optional (25 €), excursiespre Napoli- “orasulcontrastelor”, undeparcurgem un tur in centrulistoric: Castel Nuovo- fostaresedintaregala, Teatrul San Carlo, PiataPlebiscitului, delimitata deBiserica St. Francisc de Paola- “Panteonul din Napoli” siPalatul Regal- fostaresedinta cu apartamanetele regale sisalileconsiliului perfect conservate.Ne imbarcamapoi contra-costpentru Insula Capri (58 €/pers. Vaporetto dus- intors + funicular din port in Piata Umberto I + ghid). De aicivomparcurgeintr-o placutaplimbaretraseulspreCertosa di San Giacomo sispre Giardini di Augusto. Pentruturistii care au maivizitat Capri, recomandamvizitaindividualala Villa San Michele din Anacapri, sautelescaunulspre Monte Solaro, undeveti fi rasplatiti de o priveliste de vis catrestancileFaraglioni. Pentruturistii care nu opteazapentrucroaziera in Insula Capri, deplasare la Pompei (fara a fi insotiti de ghid), undepietonalvorstrbateindividual o parteaorasului antic exceptional conservat, a caruiistorie a fostcurmatabrusc (inanul 79 d.Hr.) de eruptiileVezuviului. Seara, intoarcerepentrucazare la Roma.

Ziua8.ASSISI- SAN MARINO - PADOVA (cca. 565 km)

Mic dejun. Parasim Roma si ne indreptamspre Assisi, locul de nastere al protectorului spiritual al ItalieisifondatorulOrdinului Franciscan, Sf. Francisc de Assisi. Vizitam Basilica Sf. Francisc cu moasteleacestuiasifrescelerealizate de Giotto sialtimaripictoriitalieni, care au pus aicibazeleunuistil naturalist, ce s-a indepartat de rigorilearteibizantine, culminand cu gloriaRenasterii. Pt.turistii care au maivizitat Assisi, sugeram o vizitaindividuala (neinsotiti de ghid) catre Piazza del Comune, construita pe ruinelevechiului For Roman, unde sunt conservateinclusivparti ale apeductului roman sicatre Basilica Santa Chiara (fondatoare a OrdinuluiClariselor), contruita in sec XIII, in stilromanic, pe loculunde a fost initial inmormantat Sf. Francisc. Continuam cu vizita in San Marino, ceamaivecherepublica din lume, situata in varful Mt.Titanounde un tur pietonal pe straduteleinguste ne vapermitesa ne familiarizam cu aerul medieval al acesteifortarete. IntramprinPoarta San Francesco spre Piazza dellaLiberta cu Palazzo Publico (sediulinstitutiilor administrative ale Republicii), apoi ne bucuram de timp liber pt. shopping, in acestparadistaxfree. Turistii care au maivizitatorasul (si au conditiefizicaadecvata), pot incerca o vizitaindividuala (neinsotiti de ghid) catrestatiasuperioara a telecabinei, de undevoravea o privelisteasupraintregii zone pe zeci de km. De aici se poateurcaspre Basilica di San Marino cu moastele Sf. Marinus intemeitorulRepublicii, Torre Guaita (sec. XI) -unuldintrecele 3 turnuri care strajuiescorasul, PasulVrajitoarelor-un drum spectaculosde sec. XIV ce duce spreTorre Cesta,aflat la ceamaiinaltaaltitudine, folositpana in sec. XVII ca punct de observatie. Intoarcere la autocar pentrudeplasarespre Padova. Cazare in zona Padova.

Ziua 9.PADOVA- LJUBLJANA -BELGRAD (cca. 780 km)

Mic dejun. PlecarespreLjubljana pentru a parcurgeturulcapitaleiSloveniei: PiataCongresului, BisericaFranciscana, PodulTriplu, Primaria, Catedrala, PodulDragonului. Deplasarea continua spreBelgrad, undesearavainvitamsadescoperitipitoresculcartierSkardalija (supranumit Montmartre-ul belgradean ). Zona s-a dezvoltatincepand din sec. XIX, datoritanumerosilorartisticesi-au stabilitaiciatelierele de creatiesi au transformat-o intr-o atractieboema. Pe straduteleinguste, cu micigaleriicochete, expozitii in aer liber simuzicieniambulanti se aflauneledintrecelemaicunoscuterestaurante locale, prilejpentru a degusta din deliciilebucatarieisarbestiintr-un program optional (25 euro).Cazare la Belgrad.

Ziua 10BELGRAD -TIMISOARA -SIBIU -BUCURESTI (cca. 695 km)

Mic dejun. Intoarcere in Romania, cu sosire in Bucuresti in jurulorei 23.30, in functie de traficsi de durataformalitatilor din frontiera.

Ziua 1. BUCURESTI -SIBIU -TIMISOARA -BELGRAD (cca. 695 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - accesdinsprestatia de MetrouEroilor) spre Sibiu- Timisoara. Searaajungem in Belgrad, CapitalaSerbiei, undeincepemvizita cu fortareataKalemegdan, pitorescamplasata pe malulDunarii. Multimea de magazine siterase de pe stradaKnezMihailov nevoroferi o “portie” de relaxare, apoi in drum sprecazare, parcurgem un tur panoramic cu autocarulspreCatedralaortodoxasiParlament.Cazare la Belgrad.

Ziua 2. BELGRAD -ZAGREB -PADOVA(cca. 785 km)

Servimmiculdejun, apoistrabatem Serbia pentru a ajunge in Croatia, la Zagreb- capitalatarii, undeadmiram din autocar: Piata Tomislav, cu statuiaprimuluirege Croat (sec. X), MuzeulMimara, avandcelemairemarcabilecolectii de arta din intreagatara, UniversitateasiTeatrul National- ceamaielegantacladire din oras, prinstilulsau neo-baroc de sfarsit de sec. XIX. Urmeazaturulpietonal: pornim din vechiulcartierKaptol de la Catedralaconstruita in stilgotic la inceputul sec. XIII, sprePiata Ban Jelacic (patriot croatpasoptist). Traseul continua spre Slovenia si Italia, pentrucazare in zona Padova.

Ziua 3.VENETIA -VERONA -MONTECATINI(cca. 395 km)

Mic dejun. Timp liber la hotel sauexcursieoptionala (8 €) la Padova, la Basilica Sf. Anton, renumitcentru de pelerinaj, care pastreazamoastelesfantului. Deplasare cu autocarul in Trochetto, de unde ne imbarcam contra cost (se incaseaza la inscriere 11+14 €) in vaporasprivat, sinavigand pe canal Giudecasosim in Piata San Marco, apreciat de Napoleon dreptcelmai elegant salon al Europei.AdmiramPalatulDogilorcontinandcapodopere ale lui Tintoretto, Veronese, Titian, Tiepolo, Pisanello, Carapaccio, Bellini,apoi Basilica San Marco, renumitaprinmozaicurile sale aurite de inspiratiebizantina, siCampanilla, inalta de aproape 100 m. Timp liber pt.plimbaresprePodul Rialto sicautarea de suveniruripentruceidragi de acasa, printremultitudinea de magazine sitarabe cu artizani. Plecarespre Verona pentru un tur pietonal de oras:AreneleRomane, amfiteatru roman excelentconservat, faimospentruspectacoleleşiconcertele de opera, Casa sibalconulJulietei, Piaţadel'Erbe, PalatulsiMorminteleScaglierilor. Searacazare in Montecatini Terme.

Ziua4.PISA -FLORENTA -ROMA(cca. 95 + 315 km)

Mic dejun. Timp liber la hotel sauexcursieoptionala(15 €) la Pisa,plina de adevarate “minuni” arhitecturale: Domul(sec. XI)- celmaisemnificativ monument de artaromanica din Pisa; Turnulinclinat- emblemaorasului; Baptiseteriul- deosebitprinsculpturilesiacusticasa. La pranzsosim in “orasuluiartelor”- Florenta, locul de nastere al Renasterii, faimoasapentrunumeroasele sale atractii: Bazilica Santa Croce- “panteon national”, undesunt inmormantati 270 dintrecelemaiilustrepersonalitati ale Italiei (Michelangelo, Machiaveli, Rossini, Galileo Galilei), Domul Santa Maria del Fiore(celmai mare dom din caramidaconstruit deBruneleschi), Baptisteriulcu renumiteleporti de bronz ale luiGhilbertisiCampanilla; Piazza dellaSignoria- impresionantaprin “colectia” de statui care o decoreazasiprincladirilemonumentale: Palazzo Vecchio- cu aerulsau de castel medieval, Ponte Vecchio- celmaivechi pod pesteraul Arno, Palazzo Pitti- fostaresedinta a conducatorilorFlorentei. Searasosirepentrucazarela Roma.

Ziua5.ROMA, Cetateaeterna

Mic dejun. DedicamintreagazivizitariiRomei-“Cetatea Eterna”, undepietonalvomparcurgecentrulistoric cu: Santa Maria Maggiore, Basilica San Pietro in Vincoli, Coloseum- celmai mare amfitearu din lume, ForumurileRomane, ColumnaluiTraian-amintind de victoriiledin Dacia, Piata Venetia cu monumentul de marmura alba dedicatluiVitorio Emanuele al II-lea, CapitoliulsiPanteonul-impresionantuledificiupastrat intact de aproape 2000 de ani. Dupa o pauzanecesaraserviriiindividuale a mesei de pranz, continuamexplorareaorasului cu Piata Navona- faimoasaprincele 3 fantani ale sale, Fontana di Trevi- ceamai mare simaiimpresionantafantana din orassiPiataSpaniei- foartepopularaprintreturisti pt.TrepteleSpaniolecatreTrinitadeiMonti. Cazare in acelasi hotel de la Roma.

Ziua6.ROMA- VATICAN - TIVOLI

Mic dejun. Timp liber in Roma. Sugeramvizitaindividuala la MuzeeleVaticanului - cuimportantecolectii de arta, inclusivCapelaSixtinasiStanze di Raffaello. Castelul Sant’Angelo, Palazzo deiConservatori cu celemaibogatecolectii din Roma, incluzandsculpturi, mozaicuri, frescesipicturi, sauexcursieoptionala (10 €) la Vila d’Este din Tivoli, cucelemaifrumoasegradinirenascentiste din lume, undeapadevine element de artacreand un decor splendid cu cascade, fantanisi piscine. Cazare in acelasi hotel de la Roma.

Ziua7.NAPOLI - Insula CAPRI -POMPEI -ROMA(cca. 445 km)

Micdejun. Zi libera pentruvizitaindividualasau shopping in Roma. Optional (25 €), excursiespre Napoli- “orasulcontrastelor”, undeparcurgem un tur in centrulistoric: Castel Nuovo- fostaresedintaregala, Teatrul San Carlo, PiataPlebiscitului, delimitata deBiserica St. Francisc de Paola- “Panteonul din Napoli” siPalatul Regal- fostaresedinta cu apartamanetele regale sisalileconsiliului perfect conservate.Ne imbarcamapoi contra-costpentru Insula Capri (58 €/pers. Vaporetto dus- intors + funicular din port in Piata Umberto I + ghid). De aicivomparcurgeintr-o placutaplimbaretraseulspreCertosa di San Giacomo sispre Giardini di Augusto. Pentruturistii care au maivizitat Capri, recomandamvizitaindividualala Villa San Michele din Anacapri, sautelescaunulspre Monte Solaro, undeveti fi rasplatiti de o priveliste de vis catrestancileFaraglioni. Pentruturistii care nu opteazapentrucroaziera in Insula Capri, deplasare la Pompei (fara a fi insotiti de ghid), undepietonalvorstrbateindividual o parteaorasului antic exceptional conservat, a caruiistorie a fostcurmatabrusc (inanul 79 d.Hr.) de eruptiileVezuviului. Seara, intoarcerepentrucazare la Roma.

Ziua8.ASSISI- SAN MARINO - PADOVA (cca. 565 km)

Mic dejun. Parasim Roma si ne indreptamspre Assisi, locul de nastere al protectorului spiritual al ItalieisifondatorulOrdinului Franciscan, Sf. Francisc de Assisi. Vizitam Basilica Sf. Francisc cu moasteleacestuiasifrescelerealizate de Giotto sialtimaripictoriitalieni, care au pus aicibazeleunuistil naturalist, ce s-a indepartat de rigorilearteibizantine, culminand cu gloriaRenasterii. Pt.turistii care au maivizitat Assisi, sugeram o vizitaindividuala (neinsotiti de ghid) catre Piazza del Comune, construita pe ruinelevechiului For Roman, unde sunt conservateinclusivparti ale apeductului roman sicatre Basilica Santa Chiara (fondatoare a OrdinuluiClariselor), contruita in sec XIII, in stilromanic, pe loculunde a fost initial inmormantat Sf. Francisc. Continuam cu vizita in San Marino, ceamaivecherepublica din lume, situata in varful Mt.Titanounde un tur pietonal pe straduteleinguste ne vapermitesa ne familiarizam cu aerul medieval al acesteifortarete. IntramprinPoarta San Francesco spre Piazza dellaLiberta cu Palazzo Publico (sediulinstitutiilor administrative ale Republicii), apoi ne bucuram de timp liber pt. shopping, in acestparadistaxfree. Turistii care au maivizitatorasul (si au conditiefizicaadecvata), pot incerca o vizitaindividuala (neinsotiti de ghid) catrestatiasuperioara a telecabinei, de undevoravea o privelisteasupraintregii zone pe zeci de km. De aici se poateurcaspre Basilica di San Marino cu moastele Sf. Marinus intemeitorulRepublicii, Torre Guaita (sec. XI) -unuldintrecele 3 turnuri care strajuiescorasul, PasulVrajitoarelor-un drum spectaculosde sec. XIV ce duce spreTorre Cesta,aflat la ceamaiinaltaaltitudine, folositpana in sec. XVII ca punct de observatie. Intoarcere la autocar pentrudeplasarespre Padova. Cazare in zona Padova.

Ziua 9.PADOVA- LJUBLJANA -BELGRAD (cca. 780 km)

Mic dejun. PlecarespreLjubljana pentru a parcurgeturulcapitaleiSloveniei: PiataCongresului, BisericaFranciscana, PodulTriplu, Primaria, Catedrala, PodulDragonului. Deplasarea continua spreBelgrad, undesearavainvitamsadescoperitipitoresculcartierSkardalija (supranumit Montmartre-ul belgradean ). Zona s-a dezvoltatincepand din sec. XIX, datoritanumerosilorartisticesi-au stabilitaiciatelierele de creatiesi au transformat-o intr-o atractieboema. Pe straduteleinguste, cu micigaleriicochete, expozitii in aer liber simuzicieniambulanti se aflauneledintrecelemaicunoscuterestaurante locale, prilejpentru a degusta din deliciilebucatarieisarbestiintr-un program optional (25 euro).Cazare la Belgrad.

Ziua 10BELGRAD -TIMISOARA -SIBIU -BUCURESTI (cca. 695 km)

Mic dejun. Intoarcere in Romania, cu sosire in Bucuresti in jurulorei 23.30, in functie de traficsi de durataformalitatilor din frontiera.