Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

ITALIA circuit cu sejur la RIMINI 10 zile Autocar 2020


Descriere

Destinatie: Italia

Durata: 9 nopti

Vezi detalii in format PDF

BONUS: Pentru achitarea din tara a celor 4 optionale organizate din Rimini, GRATUIT 6 CINE
Cazanele Dunarii -Belgrad -Zagreb -Padova -Rimini -Siena -Ravena -Bologna -Florenta -Venetia -Ljubljana

Servicii incluse: - Transp. cu autocar climatizat, clasifi. pt. curse internaţ.
- 9 cazari cu mic dejun in hoteluri 3* (ca exceptie 2*).
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Vizite la Cazanele Dunarii, Belgrad, Zagreb, Venetia, Ljubljana, Budapesta

Servicii neincluse:
-Asiguraremedicala + storno, excursiioptionale,intrari la obiective (inclusiv pt. excursii optionale), ghizii locali
-Locuripreferentiale autocar (primele 3 banchete)
-Taxa de oraspentrufiecarecazareundeaceasta este solicitata (se va achita cash de catreturisti la receptie)

Destinatie: Italia

Durata: 9 nopti

Vezi detalii in format PDF

BONUS: Pentru achitarea din tara a celor 4 optionale organizate din Rimini, GRATUIT 6 CINE
Cazanele Dunarii -Belgrad -Zagreb -Padova -Rimini -Siena -Ravena -Bologna -Florenta -Venetia -Ljubljana

Servicii incluse: - Transp. cu autocar climatizat, clasifi. pt. curse internaţ.
- 9 cazari cu mic dejun in hoteluri 3* (ca exceptie 2*).
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Vizite la Cazanele Dunarii, Belgrad, Zagreb, Venetia, Ljubljana, Budapesta

Servicii neincluse:
-Asiguraremedicala + storno, excursiioptionale,intrari la obiective (inclusiv pt. excursii optionale), ghizii locali
-Locuripreferentiale autocar (primele 3 banchete)
-Taxa de oraspentrufiecarecazareundeaceasta este solicitata (se va achita cash de catreturisti la receptie)

Itinerariu

Ziua 1. BUCURESTI -PORTILE DE FIER -BELGRAD -ZAGREB (cca. 955 km)

La 05:00,plecare din Bucuresti, din parcareade la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - accesdinspreMetrouEroilor), sprePitesti - Craiova. TraversandpestebarajulPortile de Fier, urmammalulsarbesc al DefileuluiDunariiprinCazanele Mari siCazaneleMici, cu peisajegrandioasesitrecemprinapropiereaCetaiiaGolubac. Ajungem in Belgrad, CapitalaSerbiei, pentru untur panoramic cu autocarul:CatedralaSf. Sava, Primaria, Piata Slavia, Parlamentul, Teatrul National, MuzeulNational sifortareataKalemegdan, pitorescamplasata pe malulDunarii.Strabatemapoi Serbia pentruaajunge in Croatia, la Zagreb pentrucazare.

Ziua 2. ZAGREB -PADOVA - RIMINI (cca. 605 km)

Mic dejun.Admiramin ZagrebPiata Tomislav, cu statuiaprimuluiregecroat (sec. X), MuzeulMimara, avandcelemairemarcabilecolectii de arta din intreagatara, UniversitateasiTeatrul National- ceamaielegantacladire din oras, prinstilulsau neo-baroc de sfarsit de sec. XIX. Urmeazaturulpietonal: pornim din vechiulcartierKaptol de la Catedralaconstruita in stilgotic la inceputul sec. XIII, sprePiata Ban Jelacic (patriot croatpasoptist). Traseul continua spre Slovenia si Italiapentrucazare la un hotel de 3* (standarde locale) in zona Rimini. Optional, supliment72€/ pers. (12€ x 6 zile )pentrucazare la hotel de 4 stele la Rimini (standarde locale). Optiunea pentru hotelul de 4 stele trebuie facuta doar la momentul inscrierii. Nu se accepta solicitari ulterioare. BONUS: Pt. achitarea din tara a celor 4 optionale organizate din Rimini,GRATUIT 6 CINE (se servesc la un hotel din apropiere) + 50% REDUCERE la achitarea suplimentului pentru cazarea la 4 stele (se achitadoar36€/ pers., adica6€ x 6 zile).

Zilele 3-7.RIMINI,plaja, mare, relaxare

Mic dejun. Soare, plaja, mare si o adiereplacuta de vant, iatacatevaconditiipentruminunatemomente de relaxare in acestezile de sejur, pe care le putemalterna cu zilemaiantrenante, alegandexcursiileoptionaleundevomvizitasplendori ale arhitecturiisiarteiincarcate de secolesauchiarmilenii de istorie. Cazare la hotelul ales. Optional (15 €) Excursie de jumatate de zila San Marino, ceamaivecherepublica din lume, situata in varfulMunteluiTitanoundeparcurgemun tur pietonal pe straduteleinguste, care ne vapermitesa ne familiarizam cu aerul medieval al acesteifortarete. IntramprinPoarta San FrancescosprePiazza dellaLiberta cu Palazzo Publico(sediulinstitutiilor administrative ale Republicii), apoi ne bucuram de timp liber pentru shopping, in acestparadistaxfree. Turistii care au maivizitatorasul (si au conditiefizicaadecvata), pot incerca o vizitaindividuala (neinsotiti de ghid) catrestatiasuperioara a telecabinei, de undevoravea o privelisteasupraintregii zone. De aici se poateurcaspreBasilica di San Marino cu mostele Sf.Marinus intemeitorulRepublicii, Torre Guaita (sec. XI) -unuldintrecele 3 turnuri care strajuiescorasul, PasulVrajitoarelor - un drum spectaculos din sec XIV care duce spreTorre Cesta,aflat la ceamaiinaltaaltitudine, folositpana in sec. XVII ca punct de observatie. Intoarcerepentrucazare laRimini.

Ziua4.ASSISI - SIENA - RIMINI(cca. 525 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in statiune, sauexcursieoptionala (39 €) la Siena- rivala de odinioara a oraselorFlorentasi Pisa, undepietonalvomdescoperi Piazza del Campo, strajuita de monumentedeosebite: Palazzo Publicoceconservaarhitecturagotica din sec. XII-XIV dominat de Torre de Mangia, si Fontana Gaia- una dintrecelemaifrumoase din Italia, apoi Piazza del Duomo cu una dintrecelemaimarisimaifrumoasecatedrale din lume.Continuamexcursiaoptionalacu vizita inAssisi, locul de nastere al protectoruluispiritual al ItalieisifondatorulOrdinului Franciscan, Sf. Francisc de Assisi. VizitamBasilica Sf. Francisc cu moasteleacestuiasifrescelerealizate de Giotto sialtimaripictoriitalieni, care au pus aicibazeleunuistil naturalist, ce s-a indepartat de rigorilearteibizantine, culminand cu gloriaRenasterii.Pentruturistii care au maivizitat Assisi, sugeram o vizitaindividuala (neinsotiti de ghid) catrePiazza del Comune, construita pe ruinelevechiului For Roman, unde suntconservateinclusivparti ale apeductului roman sicatre Basilica Santa Chiara (fondatoare a OrdinuluiClariselor), contruita in sec. XIII, in stilromanic,peloculunde a fost initial inmormantat Sf. Francisc.Intoarcerepentrucazare la acelasi hotel de laRimini.

Ziua5.RAVENA - BOLOGNA - RIMINI(cca. 275 km)

Mic dejun. Timp liber sauexcursieoptionala (25 €) laRavenasi Bologna. Ravena, fostacapitala(402-476 d.Hr.)aImperiului Roman de Apus si important avampostbizantin in perioada de glorie din timpulimparatului Justinian, e o destinatieturistica cu nu maiputin de 8 monumenteistoricesiculturaleaflate pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial, celemaiimportantedatand din sec. V si VI. Incepemturul cu San Giovanni Evangelista (sec. V), ceamaivechebiserica din oras, apoiBasilica di Sant'Apollinare Nuovo, bisericăpaleocreștinăarianăridicatăîntre 493-526 d.Hr. de Teodoric. Urmeazavizita la mormântullui Dante (Tomba di Dante),langa care se aflăMuseo Dantesco. Ne indreptamsprePiazza Garibaldi (cu statuiacelebruluirevoluționarșineoclasiculTeatro Alighieri), apoiînPiazza del Popolo, mărginită de Primăriaorașului (din Palazzo Comunale)siBis.Santa Maria del Suffragio (1728). In final ajungem la Basilica di San Vitale, construităîntre 525-547d.Hr, minunatdecoratăîn interior cu marmură, fresceșimai ales celebrelemozaicuri. Tot aicise aflamausoleulGallaPlacidia (fiicaîmpăratului Theodosius I, luatăprizonieră de vizigoțiînanul 410, ulterior întoarsă la Ravenna cu fiulsău, viitorulîmpărat Valentinian III). In a douaparte a zileicontinuamexcursiaoptionalavizitand Bologna, faimoasa pt.mostenireamedievalasirenascentista, pentrucei 36 de km de porticuri (arcade de caramida), ceamaivecheUniversitate din lumeinfiintata in 1088, bisericilesiturnurileexcelentconservate, darmai ales cunoscutadreptcapitalagastronomicaaItaliei

Ziua6.FLORENTA - RIMINI(cca. 330 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in statiune. Excursieoptionala (39 €) laFlorenta-“orasulartelor”, locul de nastere al Renasterii, faimoasa pt.numeroasele sale atractii: Bazilica Santa Croce- “panteon national”, undesunt inmormantati 270 personalitatiilustreale Italiei (Michelangelo, Machiaveli, Rossini, Galileo Galielei), Domul Santa Maria del Fiore- celmai mare Dom din caramidaconstruit deBruneleschi, Baptisteriulcu renumiteleporti de bronz ale luiGhilbertisiCampanilla; Piazza dellaSignoria- impresionantaprin “colectia” de statui care o decoreazasiprincladirilemonumentale: Palazzo Vecchio- cu aerulsau de castel medieval, Ponte Vecchio- celmaivechi pod pesteraul Arno, Palazzo Pitti- fostaresedinta a conducatorilorFlorentei.Cazare la hotelul din zona Rimini.

Ziua7.RIMINI,plaja, mare, relaxare

Mic dejun. Timp liber la dispozitiepentru a varelaxapeplajaMariiAdriatice. Cazare la acelasi hotel din zona Rimini.

Ziua8.RIMINI- VENETIA - PADOVA (cca. 235 km)

Dupamiculdejun, la ora 9.00 transfer spreaeroportul din Bologna,apoipornimspreTrochetto, de unde ne imbarcam contra cost (se incaseaza la inscriere 11+14 €) in vaporasprivat, si, navigand pe canal Giudeca, sosim in Piata San Marco, apreciat de Napoleon dreptcelmai elegant salon al Europei.AdmiramPalatulDogilorcontinandcapodopere ale lui Tintoretto, Veronese, Titian, Tiepolo, Pisanello, Carapaccio, Bellini,apoi Basilica San Marco, renumitaprinmozaicurile sale aurite de inspiratiebizantina, siCampanilla, inalta de aproape 100 m. Timp liber pentruplimbaresprePodul Rialto sicautarea de suvenirepentruceidragi de acasa, printremultitudinea de magazine sitarabe cu artizani de la bazapodului. Cazare in zona Padova.

Ziua 9.PADOVA- LJUBLJANA -BELGRAD (cca. 790 km)

Mic dejun. Dimineatatimp liber la hotel sauexcursieoptionala (8 €) la Padova, undevizitam Basilica Sf. Anton, renumitcentru de pelerinaj, care pastreazamoastelesfantului. PlecarespreLjubljana pentru a parcurgeturulcapitaleiSloveniei: PiataCongresului, BisericaFranciscana, PodulTriplu, Primaria, Catedrala, PodulDragonului. Timp liber in Ljubljana, pentru a puteaurca cu funicularul (optional), pana la Castelul din sec. XII care dominaorasul cu siluetasamasiva. Deplasarea continua spreBelgradpentrucazare.

Ziua 10.BELGRAD -TIMISOARA -SIBIU -BUCURESTI (cca. 695 km)

Mic dejun. Intoarcere in Romania, cu sosire in Bucurestiin jurulorei 23:30, in functie de traficsi de durataformalitatilor din frontiera.

Ziua 1. BUCURESTI -PORTILE DE FIER -BELGRAD -ZAGREB (cca. 955 km)

La 05:00,plecare din Bucuresti, din parcareade la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - accesdinspreMetrouEroilor), sprePitesti - Craiova. TraversandpestebarajulPortile de Fier, urmammalulsarbesc al DefileuluiDunariiprinCazanele Mari siCazaneleMici, cu peisajegrandioasesitrecemprinapropiereaCetaiiaGolubac. Ajungem in Belgrad, CapitalaSerbiei, pentru untur panoramic cu autocarul:CatedralaSf. Sava, Primaria, Piata Slavia, Parlamentul, Teatrul National, MuzeulNational sifortareataKalemegdan, pitorescamplasata pe malulDunarii.Strabatemapoi Serbia pentruaajunge in Croatia, la Zagreb pentrucazare.

Ziua 2. ZAGREB -PADOVA - RIMINI (cca. 605 km)

Mic dejun.Admiramin ZagrebPiata Tomislav, cu statuiaprimuluiregecroat (sec. X), MuzeulMimara, avandcelemairemarcabilecolectii de arta din intreagatara, UniversitateasiTeatrul National- ceamaielegantacladire din oras, prinstilulsau neo-baroc de sfarsit de sec. XIX. Urmeazaturulpietonal: pornim din vechiulcartierKaptol de la Catedralaconstruita in stilgotic la inceputul sec. XIII, sprePiata Ban Jelacic (patriot croatpasoptist). Traseul continua spre Slovenia si Italiapentrucazare la un hotel de 3* (standarde locale) in zona Rimini. Optional, supliment72€/ pers. (12€ x 6 zile )pentrucazare la hotel de 4 stele la Rimini (standarde locale). Optiunea pentru hotelul de 4 stele trebuie facuta doar la momentul inscrierii. Nu se accepta solicitari ulterioare. BONUS: Pt. achitarea din tara a celor 4 optionale organizate din Rimini,GRATUIT 6 CINE (se servesc la un hotel din apropiere) + 50% REDUCERE la achitarea suplimentului pentru cazarea la 4 stele (se achitadoar36€/ pers., adica6€ x 6 zile).

Zilele 3-7.RIMINI,plaja, mare, relaxare

Mic dejun. Soare, plaja, mare si o adiereplacuta de vant, iatacatevaconditiipentruminunatemomente de relaxare in acestezile de sejur, pe care le putemalterna cu zilemaiantrenante, alegandexcursiileoptionaleundevomvizitasplendori ale arhitecturiisiarteiincarcate de secolesauchiarmilenii de istorie. Cazare la hotelul ales. Optional (15 €) Excursie de jumatate de zila San Marino, ceamaivecherepublica din lume, situata in varfulMunteluiTitanoundeparcurgemun tur pietonal pe straduteleinguste, care ne vapermitesa ne familiarizam cu aerul medieval al acesteifortarete. IntramprinPoarta San FrancescosprePiazza dellaLiberta cu Palazzo Publico(sediulinstitutiilor administrative ale Republicii), apoi ne bucuram de timp liber pentru shopping, in acestparadistaxfree. Turistii care au maivizitatorasul (si au conditiefizicaadecvata), pot incerca o vizitaindividuala (neinsotiti de ghid) catrestatiasuperioara a telecabinei, de undevoravea o privelisteasupraintregii zone. De aici se poateurcaspreBasilica di San Marino cu mostele Sf.Marinus intemeitorulRepublicii, Torre Guaita (sec. XI) -unuldintrecele 3 turnuri care strajuiescorasul, PasulVrajitoarelor - un drum spectaculos din sec XIV care duce spreTorre Cesta,aflat la ceamaiinaltaaltitudine, folositpana in sec. XVII ca punct de observatie. Intoarcerepentrucazare laRimini.

Ziua4.ASSISI - SIENA - RIMINI(cca. 525 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in statiune, sauexcursieoptionala (39 €) la Siena- rivala de odinioara a oraselorFlorentasi Pisa, undepietonalvomdescoperi Piazza del Campo, strajuita de monumentedeosebite: Palazzo Publicoceconservaarhitecturagotica din sec. XII-XIV dominat de Torre de Mangia, si Fontana Gaia- una dintrecelemaifrumoase din Italia, apoi Piazza del Duomo cu una dintrecelemaimarisimaifrumoasecatedrale din lume.Continuamexcursiaoptionalacu vizita inAssisi, locul de nastere al protectoruluispiritual al ItalieisifondatorulOrdinului Franciscan, Sf. Francisc de Assisi. VizitamBasilica Sf. Francisc cu moasteleacestuiasifrescelerealizate de Giotto sialtimaripictoriitalieni, care au pus aicibazeleunuistil naturalist, ce s-a indepartat de rigorilearteibizantine, culminand cu gloriaRenasterii.Pentruturistii care au maivizitat Assisi, sugeram o vizitaindividuala (neinsotiti de ghid) catrePiazza del Comune, construita pe ruinelevechiului For Roman, unde suntconservateinclusivparti ale apeductului roman sicatre Basilica Santa Chiara (fondatoare a OrdinuluiClariselor), contruita in sec. XIII, in stilromanic,peloculunde a fost initial inmormantat Sf. Francisc.Intoarcerepentrucazare la acelasi hotel de laRimini.

Ziua5.RAVENA - BOLOGNA - RIMINI(cca. 275 km)

Mic dejun. Timp liber sauexcursieoptionala (25 €) laRavenasi Bologna. Ravena, fostacapitala(402-476 d.Hr.)aImperiului Roman de Apus si important avampostbizantin in perioada de glorie din timpulimparatului Justinian, e o destinatieturistica cu nu maiputin de 8 monumenteistoricesiculturaleaflate pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial, celemaiimportantedatand din sec. V si VI. Incepemturul cu San Giovanni Evangelista (sec. V), ceamaivechebiserica din oras, apoiBasilica di Sant'Apollinare Nuovo, bisericăpaleocreștinăarianăridicatăîntre 493-526 d.Hr. de Teodoric. Urmeazavizita la mormântullui Dante (Tomba di Dante),langa care se aflăMuseo Dantesco. Ne indreptamsprePiazza Garibaldi (cu statuiacelebruluirevoluționarșineoclasiculTeatro Alighieri), apoiînPiazza del Popolo, mărginită de Primăriaorașului (din Palazzo Comunale)siBis.Santa Maria del Suffragio (1728). In final ajungem la Basilica di San Vitale, construităîntre 525-547d.Hr, minunatdecoratăîn interior cu marmură, fresceșimai ales celebrelemozaicuri. Tot aicise aflamausoleulGallaPlacidia (fiicaîmpăratului Theodosius I, luatăprizonieră de vizigoțiînanul 410, ulterior întoarsă la Ravenna cu fiulsău, viitorulîmpărat Valentinian III). In a douaparte a zileicontinuamexcursiaoptionalavizitand Bologna, faimoasa pt.mostenireamedievalasirenascentista, pentrucei 36 de km de porticuri (arcade de caramida), ceamaivecheUniversitate din lumeinfiintata in 1088, bisericilesiturnurileexcelentconservate, darmai ales cunoscutadreptcapitalagastronomicaaItaliei

Ziua6.FLORENTA - RIMINI(cca. 330 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in statiune. Excursieoptionala (39 €) laFlorenta-“orasulartelor”, locul de nastere al Renasterii, faimoasa pt.numeroasele sale atractii: Bazilica Santa Croce- “panteon national”, undesunt inmormantati 270 personalitatiilustreale Italiei (Michelangelo, Machiaveli, Rossini, Galileo Galielei), Domul Santa Maria del Fiore- celmai mare Dom din caramidaconstruit deBruneleschi, Baptisteriulcu renumiteleporti de bronz ale luiGhilbertisiCampanilla; Piazza dellaSignoria- impresionantaprin “colectia” de statui care o decoreazasiprincladirilemonumentale: Palazzo Vecchio- cu aerulsau de castel medieval, Ponte Vecchio- celmaivechi pod pesteraul Arno, Palazzo Pitti- fostaresedinta a conducatorilorFlorentei.Cazare la hotelul din zona Rimini.

Ziua7.RIMINI,plaja, mare, relaxare

Mic dejun. Timp liber la dispozitiepentru a varelaxapeplajaMariiAdriatice. Cazare la acelasi hotel din zona Rimini.

Ziua8.RIMINI- VENETIA - PADOVA (cca. 235 km)

Dupamiculdejun, la ora 9.00 transfer spreaeroportul din Bologna,apoipornimspreTrochetto, de unde ne imbarcam contra cost (se incaseaza la inscriere 11+14 €) in vaporasprivat, si, navigand pe canal Giudeca, sosim in Piata San Marco, apreciat de Napoleon dreptcelmai elegant salon al Europei.AdmiramPalatulDogilorcontinandcapodopere ale lui Tintoretto, Veronese, Titian, Tiepolo, Pisanello, Carapaccio, Bellini,apoi Basilica San Marco, renumitaprinmozaicurile sale aurite de inspiratiebizantina, siCampanilla, inalta de aproape 100 m. Timp liber pentruplimbaresprePodul Rialto sicautarea de suvenirepentruceidragi de acasa, printremultitudinea de magazine sitarabe cu artizani de la bazapodului. Cazare in zona Padova.

Ziua 9.PADOVA- LJUBLJANA -BELGRAD (cca. 790 km)

Mic dejun. Dimineatatimp liber la hotel sauexcursieoptionala (8 €) la Padova, undevizitam Basilica Sf. Anton, renumitcentru de pelerinaj, care pastreazamoastelesfantului. PlecarespreLjubljana pentru a parcurgeturulcapitaleiSloveniei: PiataCongresului, BisericaFranciscana, PodulTriplu, Primaria, Catedrala, PodulDragonului. Timp liber in Ljubljana, pentru a puteaurca cu funicularul (optional), pana la Castelul din sec. XII care dominaorasul cu siluetasamasiva. Deplasarea continua spreBelgradpentrucazare.

Ziua 10.BELGRAD -TIMISOARA -SIBIU -BUCURESTI (cca. 695 km)

Mic dejun. Intoarcere in Romania, cu sosire in Bucurestiin jurulorei 23:30, in functie de traficsi de durataformalitatilor din frontiera.