Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit Elvetia -Coasta de Azur 11 zile Autocar 2020


Descriere

Destinatie: Italia

Durata: 9 nopti

Vezi detalii in format PDF

BONUS: GRATUIT excursia optionala la Castelele Bavariei pentru achitarea din tara a
excursiilor optionale Chamonix- Mont Blanc si Coasta de Azur

Viena -Wachau -Durnstein -Abatia Melk -Innsbruck -Linderhof –Neuschwanstein -Liechtenstein - Schauffhausen -St. Gallen - Zurich -Lucerna -Interlaken -Berna -Montreux -Lausanne -Geneva -Chamonix -Aiguille du Midi -Zermatt Matterhorn -Lago Magiore -Genova -Monaco -Nice -Cannes -Milano -Verona -Padova -Ljubljana
Servicii incluse: - Transp. autocar climatizat, clasificat pt. curse internaţionale
- 10 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Vizitele la Viena, Wachau, Durnstein, Melk, Innsbruck, St. Gallen, Schauffhausen, Zurich Lucerna, Vaduz, Interlaken, Berna, Montreux, Lausanne, Geneva, Zermatt, Lago Magiore, Milano, Verona, Padova, Ljubljana
Servicii neincluse:

Destinatie: Italia

Durata: 9 nopti

Vezi detalii in format PDF

BONUS: GRATUIT excursia optionala la Castelele Bavariei pentru achitarea din tara a
excursiilor optionale Chamonix- Mont Blanc si Coasta de Azur

Viena -Wachau -Durnstein -Abatia Melk -Innsbruck -Linderhof –Neuschwanstein -Liechtenstein - Schauffhausen -St. Gallen - Zurich -Lucerna -Interlaken -Berna -Montreux -Lausanne -Geneva -Chamonix -Aiguille du Midi -Zermatt Matterhorn -Lago Magiore -Genova -Monaco -Nice -Cannes -Milano -Verona -Padova -Ljubljana
Servicii incluse: - Transp. autocar climatizat, clasificat pt. curse internaţionale
- 10 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Vizitele la Viena, Wachau, Durnstein, Melk, Innsbruck, St. Gallen, Schauffhausen, Zurich Lucerna, Vaduz, Interlaken, Berna, Montreux, Lausanne, Geneva, Zermatt, Lago Magiore, Milano, Verona, Padova, Ljubljana
Servicii neincluse:

Itinerariu

Ziua 1. BUCURESTI -BUDAPESTA (cca. 815 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 06:00 din parcareade la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - accesdinsprestatia de MetrouEroilor), spre Sibiu - Arad - Budapesta. Sosire in cursulseriisicazarein zonaBudapesta.

Ziua 2. VIENA -WACHAU -DURNSTEIN -ABATIA MELK -TIROL (cca. 695 km)

Mic dejun. TraversamUngariaspre Austria, unde pt. inceputvomvizitaViena, oras in care nostalgia vechiuluiimperiuesteimpletita cu eleganta, stilulsiarhitecturasaadmirabila. Tur cu autocarul pe Ringstrasse: cladireafostuluiMinister de Razboi, cu statuiaMaresaluluiRadeski, Piata Schwarzenberg cu o frumoasadeschiderecatrePalatele Belvedere,Opera de Stat,Piata Maria Terezeia, PalatulHofburg, Parlamantul, Primaria, Burgtheatre, Universitatea, BisericaVotiva.ContinuamdeplasareaspredefileuluiDunarii din regiunea Wachau (patrimoniu UNESCO), siruineleCasteluluiDurnstein,underegeleAngliei Richard- Inima de Leu a fosttinutcaptivdupacruciada III. In apropiereadmiramManastireaBenedictina Melk, a fostconstruita in sec. XI pe o inaltimestancoasa de pe malulDunarii, si a constituitun importantnucleu de cultura. Constructiaactuala, un baroc opulent de inceput de sec. XVIII, adapostestesi o faimoasaBiblioteca, cu o colectieimpresionanta de manuscrise rare. Cazare in zona Innsbruck.

Ziua 3.INNSBRUCK -LINDERHOF -NEUSCHWANSTEIN (cca. 240 km)

Mic dejun. Dimineatavizitam Innsbruck, orasaflat in inimaAlpilor, unde in turulpietonalvomdescoperiCentrulVechi cu o istorie de 8 secole: Teatrulde Stat- Landstheater, Hofkirche- bisericagotica de sec. XVI, PalatulHofburg, Domul Sf. Jabob- frumoasabisericabaroca din sec. XVIII siAcoperisul de aur- GoldenesDachl, simbolulorasului, cu 2500 placi de cupruaurite. Continuamtraseulpentrucazare in zona Tyrol. Timp liber la dispozitiaturistilorsauexcursieoptionala (20 euro) spre Germania, undevizitamcastelelelui Ludwig II- “regelevisator” al Bavariei: in Palatul Linderhof traiaretras in lumeafanteziei sale, iar Neuschwanstein cu arhitecturasaextravaganta, in stil romantic renascentist, reflectapasiunealuipentrubasmsidecoruriteatrale, castelulinspirandu-l pe Walt Disney sacreionezepalatulFrumoasei din PadureaAdormita. Cazare in regiunea Tyrol.

Ziua 4.LIECHTENSTEIN -ST.GALLEN -Cascada RINULUI -ZURICH -LUCERNA (cca. 345 km)

Mic dejun. Timp liber in Vaduz, capitalamicului stat Liechtenstein, sauexcursiespreLacul Konstanz- celmai mare lac din Alpisi ne vomopri la Sankt Gallen pentru a vizitaAbatiaBenedictina- inclusa in patrimoniul UNESCO. A fondată în sec. VII de Sfantul Gallus, misionarirlandez, iarbibliotecasa -una din celemaibogateșimaivechi din lume, pastreazamanuscriseprețioase. Continuam cu oprire la Schauffhausen, undeadmiraspectaculoasacascada a Rinului, apoivizitam Zurich- capitalaecono-mica a Elvetiei, unuldintrecelemaibogatesimai curate orase din intreagalume: Biserica Mare (Grossmunster), fondată de Carol cel Mare si care a fostlocul de pornire al ReformeiProtestante in Elvetia, Fraumünster- care impresioneaza cu vitraliile sale realizate de Marc Chagall siPrimaria- Rathaus. Pentruiubitorii de shopping recomandam o plimbare pe Bahnhofstrasse- principalaarteracomercialaaorasului. Încheiemziua la Lucerna cu un tur de oras: Kappellbrucke, celmaivechi pod de lemn al Europeisiturnul de apa-Wasserturm, St. Peterskapelle in stilBaroc (sec. XVIII), Primaria Veche- AltesRathaus. Deplasare pt. cazare in zona Feldkirch.

Ziua 5.INTERLAKEN- BERNA- MONTREUX- LAUSANNE (495 km)

Mic dejun. Plecamspre Geneva, siadmiramtrei din atractiileorasului, inainte de a porni in turulpietonal: Jet d`eau-ceamaiinaltafantanaarteziana din lume (145 m), L’horologeFleurieCeasul cu flori,avandlimbasecundarului de peste 2.5 m (celmai mare din lume) siPodul Mont Blanc- celmai mare din oras. ParcurgempietonalOrasulVechi, pitorescasezat in jurulcolineiCatedralei St. Pierre- constuitaintre sec. XII-XIII cu un interior gotic, simpludarimpresionanat, spreMaison Tavel-care pastreazaarhitecturamedievalasiramaneceamaivechecladire din oras. Primaria cu stilulsaurenascentistesteloculunde s-a semnat prima Conventie a CruciiRosii, iarPlace Neuve, undeincheiemturul, estedominata de cele 3 cladiri dedicate culturii: Conservatorul de Muzica,Grand TheatresiMuzeulRath.Timp liber in Geneva sauexcursieoptionala (25€) la Chamonix- Mont Blanc, capitalamondialasporturilor de iarna, undeputemincerca o experienta de neuitaturcand (dacavremeavapermite) cu ceamaimodernatelecabina din Europa, catrestatia Aiguille du Midi (3.842m), care dispune de o terasa cu deschidere de 360 de grade siputemadmira in apropierevarful Mont Blanc- stapanulabsolut al Alpilor. Intoarcere la Bellegarde pentrucazare.

Ziua 7.ZERMATT -MATTERHORN-LAGO MAGGIORE -GENOVA (585 km)

Mic dejun. Revenim in Tara Cantoanelorsistabatem zone montane de un pitorescdesavarsitcatreTasch, pentru a urca (contra cost) cu trenuletul cu cremalierala Zermatt, statiuneprotejata ecologic, undevehiculelemotorizate sunt interzise. De aici, opţionalputem face o ascensiune la cota 3.883 m, la ceamaiinaltastatie de telecabina din Europa. Matterhorn îțifurăpurșisimpluprivirea cu forma sa de dinteştirbit, privindsolitarcele 38 de vârfuri de peste 4.000 de metri din Alpi, care-l înconjoară.Traversam in Italia printunelul de sub pasul Simplon, sistabatemregiunea Piemonte sprelacul glaciar Lago Maggiore, al 2-lea ca marime dupa Lago di Garda. Peisajul este impresionant chiar si privind de pe autostrada, Insulele Borromee-„perlele plutitioare” ale lacului Maggiore incantandu-ne nu doar cu frumusetea naturala, ci aici puteti descoperi intr-o excursie viitoare Palatul Borromeo, fastuos construit in sec. XVII, avand si o superba gradina exotica. Intreoaspeţii de marcăcei-au trecutpragul, se numara Napoleon Bonaparte şisoţiasa Josephine, aceasta din urmafiindatat de incantata, incat a facut o ofertapentrucumparareainsulei, fiindinsa politicos refuzata de gazde. Traseulnostru continua spresud, pentrucazare in zona Genova- Savona.

Ziua 8.MONACO -NICE -CANNES -GENOVA (390 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sauexcursieoptionala (35 euro) pe Coasta de Azur, undepentruinceput ne vomopri in Monaco, micul stat cunoscut in intreagalumedreptparadis fiscal sipentruCazinoul de aicisicursele de Formula 1. DupaceadmiramMuzeulOceanografic, Catedrala Sf. Nicolae siPalatulPrinciar, vomparcurgetraseulCircuitului de “Formula 1” sprefaimosulCazino.Continuam cu Nice, undeoprimpentru o plimbare pe Promenades des Anglaissiadmiramcelmaistilat hotel de pe intreagaCoasta de Azur, Hotel Negresco- construit de romanul Henri Negrescu. Incheiemziua in Cannes, candva un simplu sat de pescari, astaziconsideratcelmai elegant si exclusivist oras de pe Riviera Franceza. Palais des Festivals et Congres a facut din Cannes una din celemaipopularedestinatii, in special in lunamai, candaici are loc faimosul Festival International de Film.Intoarcerepentrucazareînacelasi hotel din zona Genova -Savona.

Ziua9.MILANO -VERONA -PADOVA (520 km)

Mic dejun. Vomvizita Milano, capitalaLombardieisitotodata “capitalamodei”, care se impuneprinmonumentele sale: CastelulSforzesco, construit in sec. XIV, Domul- ceamai mare catedralagotica din lume, cu fatadasaimpunatoare de marmura alba, GaleriileVitorio Emanuel- ceamaivechegaleriecomercialasi Opera Scala- unuldintrecelemaiprestigioaseteatrelirice ale lumii. Plecarespre Veronapentru un tur pietonal de oras:AreneleRomane, amfiteatru romanexcelentconservat, faimospentruspectacoleleşiconcertele de opera,Casa sibalconulJulietei, Piaţadel'Erbe, PalatulsiMorminteleScaglierilor. Pentrutusitii care au maivizitat Verona, recomandamdeplasareindividuala la Castelvecchio si Ponte deiScaglieri, precum si la Basilica San Zeno Magiore, construita in sec. IX de Pepin, descendent al lui Charlemagne.Cazareîn zona Padova- Udine.

Ziua 10.UDINE-LJUBLJANA -BUDAPESTA (cca. 690 km)

Mic dejun. PlecarespreLjubljana pentru a parcurgeturulcapitaleiSloveniei: PiataCongresului, BisericaFranciscana, PodulTriplu, Primaria, Catedrala, PodulDragonului. Timp liber in Ljubljana, pentru a puteaurca cu funicularul (optional), pana la Castelul din sec. XII care dominaorasul cu siluetasamasiva. Deplasarea continua spreBudapesta, urmand pe autostrada malullacului Balaton, celmai mare lac din Europa centrala. Incheiemexcursia cu o croazieraoptionala pe Dunare la Budapesta (15 eurofara masa sau33 euro cu masa), pentru a admiraprincipaleleobiective ale capitaleiUngariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, BastionulPescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, StancaGhelert. Cazarein zonaBudapesta.

Ziua 11.BUDAPESTA -ARAD -SIBIU -BUCURESTI (cca. 815 km)

Mic dejun. Intoarcere in Romania, cu sosire in Bucurestiin jurulorei 23:30, in functie de traficsiformalitatile din frontiera.

Ziua 1. BUCURESTI -BUDAPESTA (cca. 815 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 06:00 din parcareade la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - accesdinsprestatia de MetrouEroilor), spre Sibiu - Arad - Budapesta. Sosire in cursulseriisicazarein zonaBudapesta.

Ziua 2. VIENA -WACHAU -DURNSTEIN -ABATIA MELK -TIROL (cca. 695 km)

Mic dejun. TraversamUngariaspre Austria, unde pt. inceputvomvizitaViena, oras in care nostalgia vechiuluiimperiuesteimpletita cu eleganta, stilulsiarhitecturasaadmirabila. Tur cu autocarul pe Ringstrasse: cladireafostuluiMinister de Razboi, cu statuiaMaresaluluiRadeski, Piata Schwarzenberg cu o frumoasadeschiderecatrePalatele Belvedere,Opera de Stat,Piata Maria Terezeia, PalatulHofburg, Parlamantul, Primaria, Burgtheatre, Universitatea, BisericaVotiva.ContinuamdeplasareaspredefileuluiDunarii din regiunea Wachau (patrimoniu UNESCO), siruineleCasteluluiDurnstein,underegeleAngliei Richard- Inima de Leu a fosttinutcaptivdupacruciada III. In apropiereadmiramManastireaBenedictina Melk, a fostconstruita in sec. XI pe o inaltimestancoasa de pe malulDunarii, si a constituitun importantnucleu de cultura. Constructiaactuala, un baroc opulent de inceput de sec. XVIII, adapostestesi o faimoasaBiblioteca, cu o colectieimpresionanta de manuscrise rare. Cazare in zona Innsbruck.

Ziua 3.INNSBRUCK -LINDERHOF -NEUSCHWANSTEIN (cca. 240 km)

Mic dejun. Dimineatavizitam Innsbruck, orasaflat in inimaAlpilor, unde in turulpietonalvomdescoperiCentrulVechi cu o istorie de 8 secole: Teatrulde Stat- Landstheater, Hofkirche- bisericagotica de sec. XVI, PalatulHofburg, Domul Sf. Jabob- frumoasabisericabaroca din sec. XVIII siAcoperisul de aur- GoldenesDachl, simbolulorasului, cu 2500 placi de cupruaurite. Continuamtraseulpentrucazare in zona Tyrol. Timp liber la dispozitiaturistilorsauexcursieoptionala (20 euro) spre Germania, undevizitamcastelelelui Ludwig II- “regelevisator” al Bavariei: in Palatul Linderhof traiaretras in lumeafanteziei sale, iar Neuschwanstein cu arhitecturasaextravaganta, in stil romantic renascentist, reflectapasiunealuipentrubasmsidecoruriteatrale, castelulinspirandu-l pe Walt Disney sacreionezepalatulFrumoasei din PadureaAdormita. Cazare in regiunea Tyrol.

Ziua 4.LIECHTENSTEIN -ST.GALLEN -Cascada RINULUI -ZURICH -LUCERNA (cca. 345 km)

Mic dejun. Timp liber in Vaduz, capitalamicului stat Liechtenstein, sauexcursiespreLacul Konstanz- celmai mare lac din Alpisi ne vomopri la Sankt Gallen pentru a vizitaAbatiaBenedictina- inclusa in patrimoniul UNESCO. A fondată în sec. VII de Sfantul Gallus, misionarirlandez, iarbibliotecasa -una din celemaibogateșimaivechi din lume, pastreazamanuscriseprețioase. Continuam cu oprire la Schauffhausen, undeadmiraspectaculoasacascada a Rinului, apoivizitam Zurich- capitalaecono-mica a Elvetiei, unuldintrecelemaibogatesimai curate orase din intreagalume: Biserica Mare (Grossmunster), fondată de Carol cel Mare si care a fostlocul de pornire al ReformeiProtestante in Elvetia, Fraumünster- care impresioneaza cu vitraliile sale realizate de Marc Chagall siPrimaria- Rathaus. Pentruiubitorii de shopping recomandam o plimbare pe Bahnhofstrasse- principalaarteracomercialaaorasului. Încheiemziua la Lucerna cu un tur de oras: Kappellbrucke, celmaivechi pod de lemn al Europeisiturnul de apa-Wasserturm, St. Peterskapelle in stilBaroc (sec. XVIII), Primaria Veche- AltesRathaus. Deplasare pt. cazare in zona Feldkirch.

Ziua 5.INTERLAKEN- BERNA- MONTREUX- LAUSANNE (495 km)

Mic dejun. Plecamspre Geneva, siadmiramtrei din atractiileorasului, inainte de a porni in turulpietonal: Jet d`eau-ceamaiinaltafantanaarteziana din lume (145 m), L’horologeFleurieCeasul cu flori,avandlimbasecundarului de peste 2.5 m (celmai mare din lume) siPodul Mont Blanc- celmai mare din oras. ParcurgempietonalOrasulVechi, pitorescasezat in jurulcolineiCatedralei St. Pierre- constuitaintre sec. XII-XIII cu un interior gotic, simpludarimpresionanat, spreMaison Tavel-care pastreazaarhitecturamedievalasiramaneceamaivechecladire din oras. Primaria cu stilulsaurenascentistesteloculunde s-a semnat prima Conventie a CruciiRosii, iarPlace Neuve, undeincheiemturul, estedominata de cele 3 cladiri dedicate culturii: Conservatorul de Muzica,Grand TheatresiMuzeulRath.Timp liber in Geneva sauexcursieoptionala (25€) la Chamonix- Mont Blanc, capitalamondialasporturilor de iarna, undeputemincerca o experienta de neuitaturcand (dacavremeavapermite) cu ceamaimodernatelecabina din Europa, catrestatia Aiguille du Midi (3.842m), care dispune de o terasa cu deschidere de 360 de grade siputemadmira in apropierevarful Mont Blanc- stapanulabsolut al Alpilor. Intoarcere la Bellegarde pentrucazare.

Ziua 7.ZERMATT -MATTERHORN-LAGO MAGGIORE -GENOVA (585 km)

Mic dejun. Revenim in Tara Cantoanelorsistabatem zone montane de un pitorescdesavarsitcatreTasch, pentru a urca (contra cost) cu trenuletul cu cremalierala Zermatt, statiuneprotejata ecologic, undevehiculelemotorizate sunt interzise. De aici, opţionalputem face o ascensiune la cota 3.883 m, la ceamaiinaltastatie de telecabina din Europa. Matterhorn îțifurăpurșisimpluprivirea cu forma sa de dinteştirbit, privindsolitarcele 38 de vârfuri de peste 4.000 de metri din Alpi, care-l înconjoară.Traversam in Italia printunelul de sub pasul Simplon, sistabatemregiunea Piemonte sprelacul glaciar Lago Maggiore, al 2-lea ca marime dupa Lago di Garda. Peisajul este impresionant chiar si privind de pe autostrada, Insulele Borromee-„perlele plutitioare” ale lacului Maggiore incantandu-ne nu doar cu frumusetea naturala, ci aici puteti descoperi intr-o excursie viitoare Palatul Borromeo, fastuos construit in sec. XVII, avand si o superba gradina exotica. Intreoaspeţii de marcăcei-au trecutpragul, se numara Napoleon Bonaparte şisoţiasa Josephine, aceasta din urmafiindatat de incantata, incat a facut o ofertapentrucumparareainsulei, fiindinsa politicos refuzata de gazde. Traseulnostru continua spresud, pentrucazare in zona Genova- Savona.

Ziua 8.MONACO -NICE -CANNES -GENOVA (390 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sauexcursieoptionala (35 euro) pe Coasta de Azur, undepentruinceput ne vomopri in Monaco, micul stat cunoscut in intreagalumedreptparadis fiscal sipentruCazinoul de aicisicursele de Formula 1. DupaceadmiramMuzeulOceanografic, Catedrala Sf. Nicolae siPalatulPrinciar, vomparcurgetraseulCircuitului de “Formula 1” sprefaimosulCazino.Continuam cu Nice, undeoprimpentru o plimbare pe Promenades des Anglaissiadmiramcelmaistilat hotel de pe intreagaCoasta de Azur, Hotel Negresco- construit de romanul Henri Negrescu. Incheiemziua in Cannes, candva un simplu sat de pescari, astaziconsideratcelmai elegant si exclusivist oras de pe Riviera Franceza. Palais des Festivals et Congres a facut din Cannes una din celemaipopularedestinatii, in special in lunamai, candaici are loc faimosul Festival International de Film.Intoarcerepentrucazareînacelasi hotel din zona Genova -Savona.

Ziua9.MILANO -VERONA -PADOVA (520 km)

Mic dejun. Vomvizita Milano, capitalaLombardieisitotodata “capitalamodei”, care se impuneprinmonumentele sale: CastelulSforzesco, construit in sec. XIV, Domul- ceamai mare catedralagotica din lume, cu fatadasaimpunatoare de marmura alba, GaleriileVitorio Emanuel- ceamaivechegaleriecomercialasi Opera Scala- unuldintrecelemaiprestigioaseteatrelirice ale lumii. Plecarespre Veronapentru un tur pietonal de oras:AreneleRomane, amfiteatru romanexcelentconservat, faimospentruspectacoleleşiconcertele de opera,Casa sibalconulJulietei, Piaţadel'Erbe, PalatulsiMorminteleScaglierilor. Pentrutusitii care au maivizitat Verona, recomandamdeplasareindividuala la Castelvecchio si Ponte deiScaglieri, precum si la Basilica San Zeno Magiore, construita in sec. IX de Pepin, descendent al lui Charlemagne.Cazareîn zona Padova- Udine.

Ziua 10.UDINE-LJUBLJANA -BUDAPESTA (cca. 690 km)

Mic dejun. PlecarespreLjubljana pentru a parcurgeturulcapitaleiSloveniei: PiataCongresului, BisericaFranciscana, PodulTriplu, Primaria, Catedrala, PodulDragonului. Timp liber in Ljubljana, pentru a puteaurca cu funicularul (optional), pana la Castelul din sec. XII care dominaorasul cu siluetasamasiva. Deplasarea continua spreBudapesta, urmand pe autostrada malullacului Balaton, celmai mare lac din Europa centrala. Incheiemexcursia cu o croazieraoptionala pe Dunare la Budapesta (15 eurofara masa sau33 euro cu masa), pentru a admiraprincipaleleobiective ale capitaleiUngariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, BastionulPescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, StancaGhelert. Cazarein zonaBudapesta.

Ziua 11.BUDAPESTA -ARAD -SIBIU -BUCURESTI (cca. 815 km)

Mic dejun. Intoarcere in Romania, cu sosire in Bucurestiin jurulorei 23:30, in functie de traficsiformalitatile din frontiera.