Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta la Rimini - avion 2020


Descriere

Destinatie: Italia

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

In aceasta calatorie avem ocazia sa descoperim:
Rimini – Ravenna – San Marino – Florenta – Venetia


Servicii incluse:
 Bilet de avion Bucuresti - Florenta si retur
Transfer aeroport – hotel - aeroport
7 nopti de cazare la hotel de 3*
7 mic dejun;
7 cine la hotel;
Vizita Florenta;
insotitor din partea agentiei pe traseu

Servicii neincluse:
• Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, , taxe de oras* plătibile la hotel , alte taxe si cheltuieli personale. 
• Excursiile optionale pentru grup minim de 25 de persoane;  

Destinatie: Italia

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

In aceasta calatorie avem ocazia sa descoperim:
Rimini – Ravenna – San Marino – Florenta – Venetia


Servicii incluse:
 Bilet de avion Bucuresti - Florenta si retur
Transfer aeroport – hotel - aeroport
7 nopti de cazare la hotel de 3*
7 mic dejun;
7 cine la hotel;
Vizita Florenta;
insotitor din partea agentiei pe traseu

Servicii neincluse:
• Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, , taxe de oras* plătibile la hotel , alte taxe si cheltuieli personale. 
• Excursiile optionale pentru grup minim de 25 de persoane;  

Itinerariu

 Ziua 1. Bucuresti – Rimini

Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Florenta. Dupa aterizare, transfer cu microbuzul la hotelul nostru din zona Rimini. Cazare si cina la hotel in zona Rimini. Spre seara, intalnire cu ghidul. “Sedinta tehnica” … discutam programul pentru zilele urmatoare.

 Ziua 2. Rimini – Ravenna

Program liber sau excursie optionala la Ravenna. Orasul ne rasfata cu cele mai bine pastrate monumente crestine timpurii, o “colectie” impresionanta de obiective listate in patrimoniul mondial UNESCO - Basilica San Vitale cu a sa cupola monumentala si mozaicurile inconfundabile care ii reprezinta pe cuplul imperial Iustinian si Teodora, Baptiserul Arianilor si Basilica Sant’Apollinare Nuovo (cu 26 de scene in mozaic cu primele reprezentari ale Noului Testament) ridicate in timpul domniei regelui vizigot Theodoric. Ajungand in Piazza del Popolo, ne dam seama imediat de ce acest loc i-a inspirat pe Oscar Wilde, Byron, T.S. Eliot sau chiar pe Hermann Hesse, piateta fiind un loc incantator, pitoresc cu o atmosfera inconfundabila de dolce far niente si unde sigur ti se va face pofta de un capuccino revigorant. Dupa savurarea momentului la o terasa, ne indreptam spre Muzeul de Arte gazduit in cladirea unei manastiri din secolul XVI. Ultimele noastre descoperiri vor fi Muzeul National din Ravenna si un coplex arheologic cu mai multe cladiri din perioada bizantina, cel mai important dintre ele fiind Domul di Tappeti di Pietra. Ei bine, am inceput cu Dante si vom termina vizita noastra in Ravenna tot cu el. Mormantul autorului Divina Comedia se afla in asa numita “Zona a linistii” care mai cuprinde oratoriul Quadrarco di Braccioforte si Manastirea Franiciscana in care se afla si Muzeul Dante. Este un loc de o liniste inaltatoare si de spiritualitate serena care ne indeamna la introspectie. Seara ne intoarcem la Rimini, iar la cina impartasim emotiile zilei petrecute impreuna. Intoarcere la acelasi hotel. Cazare si cina.

 Ziua 3. Rimini – San Marino

Program liber sau excursie optionala San Marino, cea mai veche republica din lume, datand din anul 301. Dimensiunile sale nu sunt impresionante are doar 61 de kilometri patrati si 33.500 de locuitori. Dupa Vatican si Monaco, ar fi al treilea stat dintre cele mai mici din Europa. Au cea mai veche constitutie, care este din anul 1600! Situat in partea centrala a Italiei, San Marino are un singur vecin din toate partile – Italia, limba oficiala este tot italiana si moneda tot euro. Numele de San Marino, vine de la Marinus, un cioplitor de piatra dalmatian, care strabatuse Marea Adriatica impreuna cu colegii sai de credinta, si de munca, inca din vremea imparatului Diocletian pentru a scapa de persecutie. Aici, pe Muntele Titano, dupa ce a trecut Adriatica din Dalmatia, a construit cu propria sa mana, de la fundatie pana la tiglele din piatra, o capela de piatra. El a mai cioplit din stanca exterioara a muntelui un pat de piatra. In jurul lui s-a format o mica asezare, pe varf de munte, care trezea invidia multora. Ei traiau aici izolati din fortele proprii, considerand ca nu au nici o obligatie fata de altii. De aici a incoltit idee de libertate si pentru altii. Incepem vizita cu o prima oprire la Palazzo Publico, construit in stil neo-gotic, locul unde ajunge inevitabil orice turist . Acest palat somtuos, ridicat din 1884, adaposteste Guvernul, Consiliul mare si este si Sediul capitanilor regenti, care sunt 2 si sunt alesi pentru 6 luni. Tot aici se afla intr-o aripa a Manastirii Capucinilor inchisoarea, care din 2011 este goala, ca un adevarat paradox, fiind considerata a fi cea mai libera inchisoare din lume!

 Ziua 4. Rimini – Bologna

Program liber sau excursie optionala la Bologna un oras cu o mare energie culturala, animat de festivaluri, teatru, muzica. Ne indreptam atentia spre Piazza Maggiore si Piazza Nettuno, unde putem admira Fontana del Nettuno, sau El Gigante, dupa cum il denumesc localnicii, dar si superbele cladiri din Piazza Maggiore, Pallazo del Podesta si Biserica San Petrino. Moment de ragaz: Se spune ca Bologna ar fi capitala culinara a Italiei iar numele de Bologna la grassa (Bologna cea grasa) este un avertisment pentru cei care cred ca pot tine o dieta aici. In Bologna se mananca bine de te lingi pe degete iar piata din centrul orasului este una dintre cele mai mari din Europa. Branzeturi, carne, fucte, legume, lactate si patiserii, gasesti de toate aici. Nu rata sunca Parma, otetul balsamic, parmezanul, lasagna si spaghetele Bolognese – toate sunt originare de aici. De asemenea, incearca si alte specialitati locale precum Tortelini in brodo, Tagliatelle al ragu, Lasagna Verde alla Bolognese, Mortadella, Bollito, Zuppa Inglese si Mascarpone. Bologna nu este numai un oras istoric si un centru culinar renumit, in zona si-au stabilit cartierul general firme foarte bine pozitionate pe piata producatorilor de autoturisme si motociclete : Ferrari, Lamborghini, Maserati, Ducati Seara intoarcere la acelasi hotel din zona Rimini. Cazare si cina la hotel.

 Ziua 5. Rimini – Padova – Venetia

Astazi Venetia este vedeta! Program liber sau excursie optionala la Venetia. Plecam spre centrul orasului Padova pentru a descoperi Basilica di Sant’Antonio, locul unde este inmormantat Sf. Anton de Padova, unul dintre cei mai venerati sfinti ai Italiei. Dar cel mai important obiectiv turistic al Padovei este Capelle degli Scrovegni. Comandata in 1303 de nobilul local Enrico Scrovegni, aceasta frumoasa biserica isi datoreaza faima picturilor lui Giotto. Ne indreptam spre gara centrala din Padova, de unde luam trenul spre Venetia, orasul lacustru, care a fost inclus in 1979 in patrimoniul universal UNESCO. Stradutele si canalele sunt animate de veselia tipica a italienilor, iar noi ne indreptam spre Piata San Marco. Desi poate nu ai mai fost aici, suntem siguri ca ai o senzatie puternica de deja-vu. Imaginile cu Piata San Marco, “ cel mai frumos salon din Europa” dupa spusele lui Napoleon, sunt emblematice pentru Venetia, dar acum ai sansa sa vezi si sa simti energia incredibila a acestui loc….. muzica, porumbei, arta. La cativa pasi se afla Palazzo Ducale sau Palatul Dogilor care a fost resedinta, timp de apoape o mie de ani, nu numai a dogilor care au condus Venetia, a politiei secrete si a Curtii de Justitie, dar si a inchisorilor municipale si a multor institutii administrative. Aflandu-se pe lista celor mai frumoase cladiri gotice din lume palatul ne incanta cu arhitectura sa impresionanta care ne duce cu gandul la oamenii puternici care au condus, de aici, orasul. Privirile ne sunt atrase de Puntea Suspinelor care si-a primit numele sugestiv de la poetul englez Lord Byron, care a ilustrat perfect proximitatea dintre lux si suferinta. Puntea uneste Palatul de inchisoarea in care erau abandonati detinutii. `

 Ziua 6. Rimini – Assisi – Santa Maria degli Angeli – Siena

Program liber sau excursie optionala la Assisi si Siena. Ne indreptam spre Asissi, orasul in care s-a nascut Sfantul Francisc, ocrotitorul Italiei. Basilica San Francesco,si toate siturile franciscane din zona au fost incluse in patrimoniul UNESCO. Trebuie neaparat sa urcati spre Rocca Maggiore, privelistea de la inaltime este spectaculoasa. Fostul castel gazduieste muzeul din Assisi, cu un bilet combinat putem vedea Rocca, Forul Roman si Pinacoteca. Dupa o plimbare prin sarmantul orasel intins pe colinele line ale Muntelui Subasio ne oprim in Santa Maria degli Angeli loc unde gasim o biserica care se pare ca ocupa locul 7 pe lista celor mai mari lacase crestine din lume, important loc de pelerinaj pentru catolici. Ne continuam calatoria spre Siena, la randul sau un simbol al Toscanei, unde farmecul medieval a ramas intact pe stradutele pitoresti. Admiram aici cea mai mare piata a orasului, Piazza Del Campo, locul unde se desfasoara in fiecare an o renumita cursa de cai, Palio. Admiram apoi Palazzo Publico, Torre del Mangia si zabovim langa celebrul Dom din Siena, una dintre cele mai frumoase catedrale din Europa si din lume. In interiorul Domului admiram Altarul lui Piccolomini, cu patru statui sculptate de Michelangelo, reprezentandu-i pe sfintii Petru, Pavel, Grigorie si Pius. Revenim la hotelul nostru din zona Rimini. Cazare si cina la hotel.

 Ziua 7. Rimini – plaja si soare la Marea Adriatica

Program liber pentru plaja la Marea Adriatica. Daca sunteti pasionati de istorie nu aveti cum sa ramaneti nepasatori… trebuie sa ajungeti in Rimini. Desi este o statiune de litoral foarte animata avem si multe atractii turistice, orasul avand o istorie importanta in spate. Admiram Podul Tiberius sau Ponte Tiberio, care traverseaza Raul Marecchia si care este o constructive inedita cu cinci arcade; Castelul Sismondo- unul dintre cele mai importante obiective turistice din oras. A fost ridicat in secoul al XV- lea, la ordinul lui Sigismondo Pandolfo Malatesta, de unde si numele acestui castel. In apropiere se afla si Templus Malatesta, o constructie din marmura ce inconjoara Biserica Gotica Sfantul Francisc. De admirat aici nu este doar stilul impresionant al cladirii, ci si operele de arta din interiorul ei, precum fresca realizata de Piero della Francesca sau mai multe sculpturi sau basoreliefuri semnate de Agostino di Duccio, dar si o pictura a lui Giorgio Vasari.

 Ziua 8. Rimini – Bucuresti

Este ultima zi de sejur. Vom spune „La revedere!” Germaniei si vom pleca spre casa, echipati cu amintiri, experiente si emotii noi

 Ziua 1. Bucuresti – Rimini

Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Florenta. Dupa aterizare, transfer cu microbuzul la hotelul nostru din zona Rimini. Cazare si cina la hotel in zona Rimini. Spre seara, intalnire cu ghidul. “Sedinta tehnica” … discutam programul pentru zilele urmatoare.

 Ziua 2. Rimini – Ravenna

Program liber sau excursie optionala la Ravenna. Orasul ne rasfata cu cele mai bine pastrate monumente crestine timpurii, o “colectie” impresionanta de obiective listate in patrimoniul mondial UNESCO - Basilica San Vitale cu a sa cupola monumentala si mozaicurile inconfundabile care ii reprezinta pe cuplul imperial Iustinian si Teodora, Baptiserul Arianilor si Basilica Sant’Apollinare Nuovo (cu 26 de scene in mozaic cu primele reprezentari ale Noului Testament) ridicate in timpul domniei regelui vizigot Theodoric. Ajungand in Piazza del Popolo, ne dam seama imediat de ce acest loc i-a inspirat pe Oscar Wilde, Byron, T.S. Eliot sau chiar pe Hermann Hesse, piateta fiind un loc incantator, pitoresc cu o atmosfera inconfundabila de dolce far niente si unde sigur ti se va face pofta de un capuccino revigorant. Dupa savurarea momentului la o terasa, ne indreptam spre Muzeul de Arte gazduit in cladirea unei manastiri din secolul XVI. Ultimele noastre descoperiri vor fi Muzeul National din Ravenna si un coplex arheologic cu mai multe cladiri din perioada bizantina, cel mai important dintre ele fiind Domul di Tappeti di Pietra. Ei bine, am inceput cu Dante si vom termina vizita noastra in Ravenna tot cu el. Mormantul autorului Divina Comedia se afla in asa numita “Zona a linistii” care mai cuprinde oratoriul Quadrarco di Braccioforte si Manastirea Franiciscana in care se afla si Muzeul Dante. Este un loc de o liniste inaltatoare si de spiritualitate serena care ne indeamna la introspectie. Seara ne intoarcem la Rimini, iar la cina impartasim emotiile zilei petrecute impreuna. Intoarcere la acelasi hotel. Cazare si cina.

 Ziua 3. Rimini – San Marino

Program liber sau excursie optionala San Marino, cea mai veche republica din lume, datand din anul 301. Dimensiunile sale nu sunt impresionante are doar 61 de kilometri patrati si 33.500 de locuitori. Dupa Vatican si Monaco, ar fi al treilea stat dintre cele mai mici din Europa. Au cea mai veche constitutie, care este din anul 1600! Situat in partea centrala a Italiei, San Marino are un singur vecin din toate partile – Italia, limba oficiala este tot italiana si moneda tot euro. Numele de San Marino, vine de la Marinus, un cioplitor de piatra dalmatian, care strabatuse Marea Adriatica impreuna cu colegii sai de credinta, si de munca, inca din vremea imparatului Diocletian pentru a scapa de persecutie. Aici, pe Muntele Titano, dupa ce a trecut Adriatica din Dalmatia, a construit cu propria sa mana, de la fundatie pana la tiglele din piatra, o capela de piatra. El a mai cioplit din stanca exterioara a muntelui un pat de piatra. In jurul lui s-a format o mica asezare, pe varf de munte, care trezea invidia multora. Ei traiau aici izolati din fortele proprii, considerand ca nu au nici o obligatie fata de altii. De aici a incoltit idee de libertate si pentru altii. Incepem vizita cu o prima oprire la Palazzo Publico, construit in stil neo-gotic, locul unde ajunge inevitabil orice turist . Acest palat somtuos, ridicat din 1884, adaposteste Guvernul, Consiliul mare si este si Sediul capitanilor regenti, care sunt 2 si sunt alesi pentru 6 luni. Tot aici se afla intr-o aripa a Manastirii Capucinilor inchisoarea, care din 2011 este goala, ca un adevarat paradox, fiind considerata a fi cea mai libera inchisoare din lume!

 Ziua 4. Rimini – Bologna

Program liber sau excursie optionala la Bologna un oras cu o mare energie culturala, animat de festivaluri, teatru, muzica. Ne indreptam atentia spre Piazza Maggiore si Piazza Nettuno, unde putem admira Fontana del Nettuno, sau El Gigante, dupa cum il denumesc localnicii, dar si superbele cladiri din Piazza Maggiore, Pallazo del Podesta si Biserica San Petrino. Moment de ragaz: Se spune ca Bologna ar fi capitala culinara a Italiei iar numele de Bologna la grassa (Bologna cea grasa) este un avertisment pentru cei care cred ca pot tine o dieta aici. In Bologna se mananca bine de te lingi pe degete iar piata din centrul orasului este una dintre cele mai mari din Europa. Branzeturi, carne, fucte, legume, lactate si patiserii, gasesti de toate aici. Nu rata sunca Parma, otetul balsamic, parmezanul, lasagna si spaghetele Bolognese – toate sunt originare de aici. De asemenea, incearca si alte specialitati locale precum Tortelini in brodo, Tagliatelle al ragu, Lasagna Verde alla Bolognese, Mortadella, Bollito, Zuppa Inglese si Mascarpone. Bologna nu este numai un oras istoric si un centru culinar renumit, in zona si-au stabilit cartierul general firme foarte bine pozitionate pe piata producatorilor de autoturisme si motociclete : Ferrari, Lamborghini, Maserati, Ducati Seara intoarcere la acelasi hotel din zona Rimini. Cazare si cina la hotel.

 Ziua 5. Rimini – Padova – Venetia

Astazi Venetia este vedeta! Program liber sau excursie optionala la Venetia. Plecam spre centrul orasului Padova pentru a descoperi Basilica di Sant’Antonio, locul unde este inmormantat Sf. Anton de Padova, unul dintre cei mai venerati sfinti ai Italiei. Dar cel mai important obiectiv turistic al Padovei este Capelle degli Scrovegni. Comandata in 1303 de nobilul local Enrico Scrovegni, aceasta frumoasa biserica isi datoreaza faima picturilor lui Giotto. Ne indreptam spre gara centrala din Padova, de unde luam trenul spre Venetia, orasul lacustru, care a fost inclus in 1979 in patrimoniul universal UNESCO. Stradutele si canalele sunt animate de veselia tipica a italienilor, iar noi ne indreptam spre Piata San Marco. Desi poate nu ai mai fost aici, suntem siguri ca ai o senzatie puternica de deja-vu. Imaginile cu Piata San Marco, “ cel mai frumos salon din Europa” dupa spusele lui Napoleon, sunt emblematice pentru Venetia, dar acum ai sansa sa vezi si sa simti energia incredibila a acestui loc….. muzica, porumbei, arta. La cativa pasi se afla Palazzo Ducale sau Palatul Dogilor care a fost resedinta, timp de apoape o mie de ani, nu numai a dogilor care au condus Venetia, a politiei secrete si a Curtii de Justitie, dar si a inchisorilor municipale si a multor institutii administrative. Aflandu-se pe lista celor mai frumoase cladiri gotice din lume palatul ne incanta cu arhitectura sa impresionanta care ne duce cu gandul la oamenii puternici care au condus, de aici, orasul. Privirile ne sunt atrase de Puntea Suspinelor care si-a primit numele sugestiv de la poetul englez Lord Byron, care a ilustrat perfect proximitatea dintre lux si suferinta. Puntea uneste Palatul de inchisoarea in care erau abandonati detinutii. `

 Ziua 6. Rimini – Assisi – Santa Maria degli Angeli – Siena

Program liber sau excursie optionala la Assisi si Siena. Ne indreptam spre Asissi, orasul in care s-a nascut Sfantul Francisc, ocrotitorul Italiei. Basilica San Francesco,si toate siturile franciscane din zona au fost incluse in patrimoniul UNESCO. Trebuie neaparat sa urcati spre Rocca Maggiore, privelistea de la inaltime este spectaculoasa. Fostul castel gazduieste muzeul din Assisi, cu un bilet combinat putem vedea Rocca, Forul Roman si Pinacoteca. Dupa o plimbare prin sarmantul orasel intins pe colinele line ale Muntelui Subasio ne oprim in Santa Maria degli Angeli loc unde gasim o biserica care se pare ca ocupa locul 7 pe lista celor mai mari lacase crestine din lume, important loc de pelerinaj pentru catolici. Ne continuam calatoria spre Siena, la randul sau un simbol al Toscanei, unde farmecul medieval a ramas intact pe stradutele pitoresti. Admiram aici cea mai mare piata a orasului, Piazza Del Campo, locul unde se desfasoara in fiecare an o renumita cursa de cai, Palio. Admiram apoi Palazzo Publico, Torre del Mangia si zabovim langa celebrul Dom din Siena, una dintre cele mai frumoase catedrale din Europa si din lume. In interiorul Domului admiram Altarul lui Piccolomini, cu patru statui sculptate de Michelangelo, reprezentandu-i pe sfintii Petru, Pavel, Grigorie si Pius. Revenim la hotelul nostru din zona Rimini. Cazare si cina la hotel.

 Ziua 7. Rimini – plaja si soare la Marea Adriatica

Program liber pentru plaja la Marea Adriatica. Daca sunteti pasionati de istorie nu aveti cum sa ramaneti nepasatori… trebuie sa ajungeti in Rimini. Desi este o statiune de litoral foarte animata avem si multe atractii turistice, orasul avand o istorie importanta in spate. Admiram Podul Tiberius sau Ponte Tiberio, care traverseaza Raul Marecchia si care este o constructive inedita cu cinci arcade; Castelul Sismondo- unul dintre cele mai importante obiective turistice din oras. A fost ridicat in secoul al XV- lea, la ordinul lui Sigismondo Pandolfo Malatesta, de unde si numele acestui castel. In apropiere se afla si Templus Malatesta, o constructie din marmura ce inconjoara Biserica Gotica Sfantul Francisc. De admirat aici nu este doar stilul impresionant al cladirii, ci si operele de arta din interiorul ei, precum fresca realizata de Piero della Francesca sau mai multe sculpturi sau basoreliefuri semnate de Agostino di Duccio, dar si o pictura a lui Giorgio Vasari.

 Ziua 8. Rimini – Bucuresti

Este ultima zi de sejur. Vom spune „La revedere!” Germaniei si vom pleca spre casa, echipati cu amintiri, experiente si emotii noi